Tamiya ESC aansluiten Acoms AR-201

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Rickos, 27 dec 2017.

  1. Rickos

    Rickos

    Lid geworden:
    23 jul 2014
    Berichten:
    11
    Locatie:
    Winterswijk
    Hallo,

    Al twintig jaar een tevreden Acoms zender gebruiker.
    Recentelijk een nieuwe Tamiya RC auto gekocht met ESC (Brushed en Brushless te gebruiken)
    Echter nu wil ik deze ESC aansluiten op mijn Acoms ontvanger en dit past niet. Er zit een iets in de weg (zie foto wit/rood/zwarte draadjes)
    Betekent dit dat ik mijn Acoms ontvanger niet kan gebruiken voor een ESC en nu dus een nieuwe zender-pakket moet kopen?

    20171227_154220.jpg 20171227_154645.jpg 20171227_154220.jpg 20171227_154645.jpg
     
  2. HeliKoper

    HeliKoper Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    862
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Nee, nokje eraf knippen/snijden en gewoon in de ontvanger prikken. Nokje is om verkeerd insteken te voorkomen, dus wel even opletten hoe de stekker erin moet.
     
  3. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.222
    Locatie:
    Tussen Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal (NL)
    Kanaal 3 is een illegaal kanaal. Zie dit overzicht van legale kanalen.

    Door verkeerd om insteken gaat gelukkig niets kapot, het werkt alleen niet.

    Regio/provincie/woonplaats
    Het kan ook zeer handig zijn om je woonplaats of regio in je profiel te vermelden, dan kan iedereen dat altijd links naast je berichten zien. Voor helpende handjes, drinkgelagen, verwijzingen naar hobby-locaties, clubs en winkels, of gewoon een schouder om op uit te huilen.

     
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    26.441
    Locatie:
    Sassenheim
    Kanaal 3 is een legaal kanaal, de nummering die de RC merken hanteren alleen de 6 RC kanalen waarvan 6 illegaal geworden is.
     
  5. HeliKoper

    HeliKoper Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    862
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    Je zult ongetwijfeld gelijk hebben, maar wat schrijf/bedoel je nou?
     
  6. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    26.441
    Locatie:
    Sassenheim
    Dit:

    [​IMG]

    Hier worden de 6 toegekende 27mhz kanalen ook gewoon genummerd van 1 t/m 6 wat bij div RC merken vrij normaal is ipv het lijstje dat Ron aangeeft. OK, kanaal 6 is alweer een tijdje van het RC gebeuren afgepakt...
     
  7. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.222
    Locatie:
    Tussen Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal (NL)
    Dus, even kijken op het kristal welke frequentie er op staat: 26,945MHz (NL kanaal 3) is illegaal, 27,095MHz is legaal.
     
  8. Rickos

    Rickos

    Lid geworden:
    23 jul 2014
    Berichten:
    11
    Locatie:
    Winterswijk
    Gents,

    Bedankt voor jullie input.
    Het nokje eraf halen functioneert fantastisch en ik kan weer door met bouwen.
    Ook bedankt voor het stekkeroverzicht.
    Ik heb namelijk ook nog ergens een Multiplex liggen en ik wist dat dit "mannetjes"stekkers zijn.
    dus als ik die wil gaan gebruiken zal ik er een ander stekkertje aan moeten solderen.

    vwb de (il)legaliteit van mijn kanaal. Geen idee, ik zal er eens naar vragen bij de RC Vliegvereniging die we hier in de buurt hebben.

    Nogmaals bedankt.
     
  9. HeliKoper

    HeliKoper Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    19 okt 2006
    Berichten:
    862
    Locatie:
    Guinea-Fowl-City
    @Roelof : bedankt voor de uitleg. Weer wat geleerd :)
     
  10. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    28.222
    Locatie:
    Tussen Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal (NL)

Deel Deze Pagina