TFL Rocket

Discussie in 'Speedboten' gestart door zeldzame, 19 mei 2017.

  1. zeldzame

    zeldzame

    Lid geworden:
    11 jul 2012
    Berichten:
    71
    Locatie:
    Hoogeveen
    Hallo medeforumers

    Na dat ik een paar jaar terug een cat had gekocht en die te vaak crashte waardoor hij 2 x bij Pompebled stond omdat ik geen kennis van boten repareren had(waarvoor dank Jan).
    Heb ik nu besloten om een kleine V-hull aan te schaffen.
    Het blijft toch op de een of andere manier in mijn hoofd zitten zon boot;)


    https://www.banggood.com/TFL-Hobby-...Fibre-Glass-RC-Boat-p-1034584.html?rmmds=cart

    Is er iemand hier op het forum die mij iets meer info kan geven over dit type.
    Ik heb een flycolor 150A esc erbij besteld en wou graag op 4s gaan varen.
    Maar mijn vraag is welke 4s lipo past in dit bootje?
    Ik kan nu wel een dikke lipo kopen maar weet natuurlijk niet of hij past of dat hij misschien wel te zwaar is.
    wel heb ik gelezen dat het motortje wel 4s aankan.
    Maar op den duur wil ik er misschien wel een leopard motor in doen.

    Wie kan mij van wat info voorzien?

    MVG Jacco
     
  2. Rogers

    Rogers

    Lid geworden:
    21 mei 2012
    Berichten:
    308
    Locatie:
    Woerden
    Hi daar, misschien dat je mijn draadje ook al heb gelezen.
    Ook ik kan niet van een bootje afblijven, heel leuk. Ik zou zelf met deze boot eerst op 3s gaan varen, tenminste als je eerst met de standaard motor gaat varen. Gaat volgens mij hard zat dan.
    Voor lipo's kan je het beste kijken voor de Zippy Compact series van HK. Deze heb ik gekocht voor mijn boot en bevallen prima.
     
  3. zeldzame

    zeldzame

    Lid geworden:
    11 jul 2012
    Berichten:
    71
    Locatie:
    Hoogeveen
    He Rogers

    Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft de 3S.
    dan zou ik rond de 30000 rpm uitkomen.
    Door jou draadje te lezen heb ik weer een boot gekocht:beer:.
    Ik zat dat draadje te lezen en toen wou ik eerst een Pursuit kopen.
    Maar toen kwam ik dit bootje tegen die ik met 25% extra korting op banggood kon kopen.
    En het is weer een impulsieve actie van mij dus beter even een paar centen goedkoper doen.

    Maar ik zou graag willen weten wat voor afmetingen lipo erin passen.
    Want ik ben te ongeduldig wanneer de boot er is en ik geen lipo heb;)
     
  4. Bert V

    Bert V

    Lid geworden:
    7 apr 2009
    Berichten:
    584
    Locatie:
    Steenbergen
    Misschien mis ik iets maar als ik met het linkje naar de beschrijving en foto's van de boot kijk zie ik een zee van ruimte in die boot en ook een vervolg linkje naar de benodigde accu en diens gewicht en afmetingen.
    Met een grotere accu hoef je dus eigenlijk alleen nog maar te kijken dat deze niet al te zwaar van gewicht wordt en dat hij het evenwicht of de balans van de boot niet te veel verstoort :rolleyes:.
     
  5. zeldzame

    zeldzame

    Lid geworden:
    11 jul 2012
    Berichten:
    71
    Locatie:
    Hoogeveen
    Je heb gelijk Bert, maar ik dacht misschien een beetje inzicht te krijgen wat de mensen hier voor lipo's in het bootje je doen.
    Zodat ik dan de zekerheid heb dat de lipo gaat passen.
    Maar ik kan natuurlijk ook aan de slag met de afmetingen die in het linkje vermeld staan:frustie:
     
  6. Tino

    Tino

    Lid geworden:
    4 feb 2017
    Berichten:
    35
    Locatie:
    Haarlem
    Ik heb zo een Rocket en vaar hem op 3 S en dat gaat best wel rap .
    Ik heb wel gemerkt dat hij op een 3s 2200 mah lipo mooier loopt dan op een zwaardere 3000 mah .
    En ook op 2200 mah heb je best wel een aardige vaartijd .
    Heb zelf de Standaard ESC vervangen door een 90 amp Flycolor ESC daar de bijgeleverde de eerste keer varen het al opgaf .
    Ik gebruik Genace lipo's hierin
     
  7. pompebled

    pompebled Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    7.331
    Locatie:
    Sneek
    Hallo Jacco,

    Als je de Rocket uit de link hebt gekocht, dan is die op de Lipo en radio-set na compleet.
    Een Flycolor 150A regelaar is compleet overkill voor de standaard motor en door het gewicht ervan zou je wel eens problemen met de plaats van het zwaartepunt kunnen krijgen.
    Op de foto's in de link ligt de meegeleverde regelaar vóór de motor; dat beperkt de capaciteit (=vaartijd) van de lipo nogal, want een te zware lipo zal de boot te nat doen lopen.
    Een simpele oplossing daarvoor is de regelaar naast de motor leggen (klittenband) zodat de lipo dichter bij de motor kan liggen.

    Een 65 cm romp is tegenwoordig een mono 1, meestal gevaren op 3S (afhankelijk van de motor Kv), de 3S 4000mAh die Banggood aanbeveelt is me wat te licht in termen van C waarde, in mijn Mono1 gebruik ik vaak de Turnigy 3300mAh:
    https://hobbyking.com/en_us/turnigy-3300mah-3s-30c-lipo-pack.html?___store=en_us
    Maar dat is meer ingegeven door de gewichtslimiet die er bij wedsrijdboten voor de Lipo geldt...

    Zwaartepunt bij een 65 cm romp ligt tussen de 18,2 en 20,8 cm (28 en 32 % van de romplengte), gemeten vanaf de spiegel naar voren.

    Groeten, Jan.
     
  8. zeldzame

    zeldzame

    Lid geworden:
    11 jul 2012
    Berichten:
    71
    Locatie:
    Hoogeveen
    Allemaal bedank voor de reacties!

    ik ga eerst wel even een 2200 bestellen.
    Die is niet zo heel duur en kan ik mooi even kijken wat het bootje doet.

    Tino vaar jij nog met de standaard prop?
    Of is een andere betere keuze ?
     
  9. Ben44

    Ben44

    Lid geworden:
    27 jul 2010
    Berichten:
    533
    Locatie:
    belgie
    Die 2200 lipo is nogal klein voor een mono van 65 cm hoor,zou ik echt niet doen.
    Zou minstens voor een 3300 en zoals Jan schrijft is een 150 amp esc er zwaar over,zeer zwaar over
    Hoop dat je dat erin krijgt.
     
  10. Tino

    Tino

    Lid geworden:
    4 feb 2017
    Berichten:
    35
    Locatie:
    Haarlem
    Ik vaar nog steeds met de standaard prop en vind dit om wat leuk hobby te varen goed gaan .
    Misschien ga ik nog wat experimenteren met een iets grotere prop .
    En bij mijn bootje gaat het prima op 2200 vaart hier nog best lang op .
    Maar ik ben ook nog maar een beginner en vaar er geen wedstrijden mee .
    Maar in de standaard uitrusting vind ik hem met een zwaardere accu minder lekker varen .
     
  11. zeldzame

    zeldzame

    Lid geworden:
    11 jul 2012
    Berichten:
    71
    Locatie:
    Hoogeveen
    Ik bedoelde ook de 3300 uit het linkje van Jan.
    En klopt van de esc maar kwam hem tegen en kon het niet lagen liggen voor dat geld haha.
    ik zou even kijken wat hij doet en anders bestel ik wel een kleinere of eerst even zien wat die standaard 70A regelaar doet.
     
  12. pompebled

    pompebled Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    7.331
    Locatie:
    Sneek
    De standaard messing prop is niet slecht.
    Ik zou 'm wél balanceren en scherp maken, dat scheelt enorm in de levensduur van je lagering in de strut.

    Groeten, Jan.
     

Deel Deze Pagina