(vaar) regelaar bilge pump 1100 GPH

Discussie in 'Model elektronica' gestart door erikheijnen86, 9 nov 2017.

  1. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    Ik zal als ik straks thuis ben foto's zoeken die het zo goed mogelijk weergegeven maar als het goed is werkt dat met magneten. Zijn al mensen voor mij die tegen hetzelfde aanliepen, maar 't is net of die mensen hem niet meer afgemaakt hebben aangezien er geen berichtgeving of foto's op staan als het af is zeg maar
     
  2. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    Ik zal als ik straks thuis ben foto's zoeken die het zo goed mogelijk weergegeven maar als het goed is werkt dat met magneten. Zijn al mensen voor mij die tegen hetzelfde aanliepen, maar 't is net of die mensen hem niet meer afgemaakt hebben aangezien er geen berichtgeving of foto's op staan als het af is zeg maar
     
  3. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    De handzender heb ik laten reserveren op marktplaats aangezien die man 8 januari pas terugkomt van vakantie. Ik zal de link van marktplaats ff posten zo.
     
  4. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
  5. erikheijnen86

    erikheijnen86

    Lid geworden:
    21 sep 2017
    Berichten:
    26
    Locatie:
    zevenbergen
    het enige wat ik ervan terug heb kunnen vinden is dat het met magneten zou werken bestuurd van de printplaat en zou ff niet weten hoe ik dit op zou kunnen lossen, dus suggesties welke servo en wat ik daar verder voor nodig zou hebben
     

    Bijgevoegde bestanden:

  6. Gerben

    Gerben Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    5.168
    Locatie:
    Rotterdam
    Helaas een beetje moeilijk te zien op de foto. Het lijkt erop dat de witte pennetjes zijdelings verschoven worden door een electromagneet en zo de kleppen laten openen.
    In dat geval zou je met simpele aan/uit schakelaar de bestaande electromagneten kunnen bekrachtigen. Bijvoorbeeld: https://www.ebay.com/itm/RC-Receive...213872?hash=item51f801bab0:g:tEUAAOSw9OFZEnRI

    Natuurlijk kun je ook iets maken emt een servo, die deze witte palletjes heen en weer schuift. Is wat meer werk omdat je de bestaande situatie moet aanpassen, maar als je dat je voorkeur heeft is het mogelijk.
     
  7. erikheijnen86

    erikheijnen86

    Lid geworden:
    21 sep 2017
    Berichten:
    26
    Locatie:
    zevenbergen
    kan die schakelaar dan op kanaal van mijn zenderr aangesloten worden. ze moeten natuurlijk wel op afstand open kunnen
     
  8. Gerben

    Gerben Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    5.168
    Locatie:
    Rotterdam
    Natuurlijk :)
     
  9. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.943
    Locatie:
    Woerden
    Ja, natuurlijk. ;) Je zou ook een micro schakelaar op een servo kunnen plakken welke dan door het servo armpje ingedrukt wordt. Wanneer je twee schakelaartjes op één servo lijmt kan die ene servo beide bakken bedienen, je hebt dan maar één kanaal nodig. Het kanaal in de middenstand en de bakken blijven "dicht". Kanaal naar (bijvoorbeeld) de linker kant is de servo (weer bijvoorbeeld) naar links waar één schakelaartje wordt ingedrukt en (al weer bijvoorbeeld) de linker bak lost. Het kanaal naar de rechter kant is de servo naar rechts waar het andere schakelaartje wordt ingedrukt en de rechter bak lost.
    De aangegeven elektronische schakelaar doet eigenlijk hetzelfde. Je hebt echter wel twee elektronische schakelaars nodig, voor elke bak één. Die moet je elk op een eigen kanaal aansluiten en je moet dat kanaal twee keer bedienen om de bak te lossen. De eerste keer is de elektronische schakelaar aanzetten en de bak lossen, de tweede keer is om de elektronische schakelaar weer uit te zetten. Wanneer je vergeet de schakelaar uit te zetten blijft er stroom door de losspoel lopen en wordt die warm, misschien wel heet zelfs, en wordt er onnodig stroom gebruikt.
     
  10. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    Ik heb de taranis x9d plus al liggen en ben je nu aan het kijken voor regelaars maar het kan dus niet met 4 one-way regelaars
     
  11. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    Ik denk dat je RC ESC 20A Brush Motor Speed Controller w/ Brake for RC Car Boat Tank B3 wel leuk vindt. Zet het maar op je verlanglijstje! http://www.wish.com/c/5a0454f39aee095cab6dd98b
     
  12. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    Zou het met deze esc ook lukken want deze ia ook vooruit, rem en achteruit
     
  13. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.943
    Locatie:
    Woerden
    Je kan met twee regelaars die elk vooruit en achteruit regeln de hele boot besturen. Op elke regelaar sluit je dan twee motoren aan, één vooruit en één achteruit. Om te voorkomen dat beide motoren tegelijk gaan draaien moet je dan in serie met elke motor een diode opnemen. Een diode is een soort ventiel die de stroom maar in één richting door laat. Als je dan de diode in serie met de motoren tegengesteld zet zal de ene motor alleen draaien als je "vooruit" stuurt met je knuppel en de andere motor alleen als je achteruit stuurt. Simpel en betrouwbaar, je hebt maar twee regelaars nodig en het is ook makkelijker in te bouwen. Indien nodig kan ik een schemaatje voor je maken.
     
  14. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    als u dat zou willen en kunnen doen aangezien ik me pas sinds in modelbouw interesseer dus hoop zo veel mogelijk van anderen op te kunnen steken
     
  15. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    maar die regelaars waar ik de link van heb gepost voldoen wel of???
     
  16. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.943
    Locatie:
    Woerden
    Helaas kan ik die link niet bekijken omdat ik dan moet inloggen en dat doe ik bij zulke sites liever niet. Hoe meer gegevens van je bij dit soort sites bekend zijn des te meer spam en andere reclamezooi je in je postbus krijgt. Helaas krijg ik daar al meer dan genoeg van binnen. :mad:
    Maar wanneer de regelaar de stroom aankan en als je de rem uit kunt schakelen zal hij hoogstwaarschijnlijk wel geschikt zijn. Als de rem niet uitgeschakeld kan worden zou ik hem niet gebruiken omdat het sturen dan lastig kan zijn. Het duurt dan namelijk een X aantal seconden om te remmen en dan pas gaat de regelaar "achteruit" sturen. Bij sommige regelaars moet je de knuppel eerst weer neutraal zetten voordat de regelaar "achteruit" stuurt.
    Hieronder het schemaatje, heel simpel en makkelijk te maken.
    Je kan het beste Schottky diodes gebruiken. Deze hebben een lage doorlaatspanning dus minder verlies en kunnen veel stroom doorlaten. Bijvoorbeeld DEZE diode is heel geschikt.
    Als je nog vragen hebt stel ze gerust. Succes.
     
  17. Gerben

    Gerben Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    5.168
    Locatie:
    Rotterdam
    Waarom zou eht niet kunnen met 4 one-way regelaars? Een teranis heeft heel veel mixers, dus dat mag geen enkel probleem zijn.
    Kwestie van een aantal mixers programmeren met als middelpunt het neutraalpunt van je knuppel.
    Vooruit: mixer naar de twee motoren om vooruit te gaan
    Acheruit: mixers naar de twee motoren om achteruit te gaan
    Links: mixer naar de twee motoren die de boot linksom draaien
    Rechts: mixer naar de twee motoren die de boot rechtsom laten draaien
     
  18. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.943
    Locatie:
    Woerden
    Natuurlijk kan het met 4 regelaars en 4 mixers maar dat is onnodig ingewikkeld. Daarnaast kosten 4 regelaars meer dan twee en nemen ze (veel) meer ruimte in de boot in beslag. Het is veel simpeler, ook met de Tararins. Je hoeft dan alleen twee kanalen met twee mixers te mixen, één rechtstreeks voor vooruit en achteruit en een kruismixer om te sturen.
     
  19. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    16
    Locatie:
    Bavel
    zou iemand mij, als ik alle benodigde spullen en materiaal heb, mij kunnen helpen met het aansluiten en die mixen aanmaken. Ben nog niet zo lang met modelbouw bezig en ben ondertussen al wel met een fpv racedrone beetje alles aan het proberen en op zich gaat het beter dan verwacht, maar dat is op een drone die me paar tientjes heeft gekost. die boot zit aan t eind van de rit een kapitaal in, dus zou dit graag door iemand laten doen die verstand van zaken heeft. eventueel tegen vergoeding natuurlijk
     
  20. Bas Hamans

    Bas Hamans

    Lid geworden:
    13 feb 2016
    Berichten:
    46
    Locatie:
    Lelystad
    Ben je er inmiddels uit Erik? Is toch allemaal niet zo ingewikkeld
     

Deel Deze Pagina