(vaar) regelaar bilge pump 1100 GPH

Discussie in 'Model elektronica' gestart door erikheijnen86, 9 nov 2017.

  1. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Bavel
    Ik zal als ik straks thuis ben foto's zoeken die het zo goed mogelijk weergegeven maar als het goed is werkt dat met magneten. Zijn al mensen voor mij die tegen hetzelfde aanliepen, maar 't is net of die mensen hem niet meer afgemaakt hebben aangezien er geen berichtgeving of foto's op staan als het af is zeg maar
     
  2. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Bavel
    Ik zal als ik straks thuis ben foto's zoeken die het zo goed mogelijk weergegeven maar als het goed is werkt dat met magneten. Zijn al mensen voor mij die tegen hetzelfde aanliepen, maar 't is net of die mensen hem niet meer afgemaakt hebben aangezien er geen berichtgeving of foto's op staan als het af is zeg maar
     
  3. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Bavel
    De handzender heb ik laten reserveren op marktplaats aangezien die man 8 januari pas terugkomt van vakantie. Ik zal de link van marktplaats ff posten zo.
     
  4. Erik Heijnen

    Erik Heijnen

    Lid geworden:
    23 mrt 2017
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Bavel
  5. erikheijnen86

    erikheijnen86

    Lid geworden:
    21 sep 2017
    Berichten:
    26
    Locatie:
    zevenbergen
    het enige wat ik ervan terug heb kunnen vinden is dat het met magneten zou werken bestuurd van de printplaat en zou ff niet weten hoe ik dit op zou kunnen lossen, dus suggesties welke servo en wat ik daar verder voor nodig zou hebben
     

    Bijgevoegde bestanden:

  6. Gerben

    Gerben Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    5.124
    Locatie:
    Rotterdam
    Helaas een beetje moeilijk te zien op de foto. Het lijkt erop dat de witte pennetjes zijdelings verschoven worden door een electromagneet en zo de kleppen laten openen.
    In dat geval zou je met simpele aan/uit schakelaar de bestaande electromagneten kunnen bekrachtigen. Bijvoorbeeld: https://www.ebay.com/itm/RC-Receive...213872?hash=item51f801bab0:g:tEUAAOSw9OFZEnRI

    Natuurlijk kun je ook iets maken emt een servo, die deze witte palletjes heen en weer schuift. Is wat meer werk omdat je de bestaande situatie moet aanpassen, maar als je dat je voorkeur heeft is het mogelijk.
     
  7. erikheijnen86

    erikheijnen86

    Lid geworden:
    21 sep 2017
    Berichten:
    26
    Locatie:
    zevenbergen
    kan die schakelaar dan op kanaal van mijn zenderr aangesloten worden. ze moeten natuurlijk wel op afstand open kunnen
     
  8. Gerben

    Gerben Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    5.124
    Locatie:
    Rotterdam
    Natuurlijk :)
     
  9. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.724
    Locatie:
    Woerden
    Ja, natuurlijk. ;) Je zou ook een micro schakelaar op een servo kunnen plakken welke dan door het servo armpje ingedrukt wordt. Wanneer je twee schakelaartjes op één servo lijmt kan die ene servo beide bakken bedienen, je hebt dan maar één kanaal nodig. Het kanaal in de middenstand en de bakken blijven "dicht". Kanaal naar (bijvoorbeeld) de linker kant is de servo (weer bijvoorbeeld) naar links waar één schakelaartje wordt ingedrukt en (al weer bijvoorbeeld) de linker bak lost. Het kanaal naar de rechter kant is de servo naar rechts waar het andere schakelaartje wordt ingedrukt en de rechter bak lost.
    De aangegeven elektronische schakelaar doet eigenlijk hetzelfde. Je hebt echter wel twee elektronische schakelaars nodig, voor elke bak één. Die moet je elk op een eigen kanaal aansluiten en je moet dat kanaal twee keer bedienen om de bak te lossen. De eerste keer is de elektronische schakelaar aanzetten en de bak lossen, de tweede keer is om de elektronische schakelaar weer uit te zetten. Wanneer je vergeet de schakelaar uit te zetten blijft er stroom door de losspoel lopen en wordt die warm, misschien wel heet zelfs, en wordt er onnodig stroom gebruikt.
     

Deel Deze Pagina