Aankondiging Voorbereiding overstap naar HTTPS

Discussie in 'MBF Nieuws' gestart door Robert, 28 feb 2017.

  1. Robert

    Robert Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 mrt 2002
    Berichten:
    6.152
    Locatie:
    Eibergen, Gelderland
    Hey allemaal,

    Ik ben mij momenteel aan het inlezen en voorbereiden op de overstap met die forum naar https. Dit om jullie gegevens veilig over het net te versturen. Ook een belangrijke reden is dat andere partijen zoals google, Tapatalk en nog wat 3e partij software dit vaak als eis stellen. Hiervoor zal het voorkomen dat het forum eventjes offline moet om wat zaken aan te passen, ik zal dit ruim van tevoren aankondigen!

    Https is veiliger protocol dan het standaard http gebeuren, dit omdat alle verkeer vanaf onze server door een certificaat gaat worden beveiligd. Het is bedoeld om verkeer tussen onze server en jouw computer/device versleuteld te versturen, op deze manier kan er niks tussen zitten wat de informatie kan manipuleren.

    Robert
     
  2. mig 3

    mig 3 Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    26 apr 2012
    Berichten:
    775
    Bedankt Robert.

    Ik hoef niet bang te zijn dat de bouwverslagen wegvallen of gedeeltelijk verdwijnen?

    Moeten de medeforummers nog voor de zekerheid iets opslaan op een harde
    schijf?

    Groet:Robin
     
  3. Robert

    Robert Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 mrt 2002
    Berichten:
    6.152
    Locatie:
    Eibergen, Gelderland
    zeker niet
     
    Heli-Uwe en mig 3 vinden dit leuk.
  4. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.131
    Locatie:
    Hoogeveen
    Gaat dan het forum als gelezen melden het ook weer doen. Heb zo ineens problemen. Is met chrome.
     
  5. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.643
    Locatie:
    zuid holland
    Duurt gewoon een paar secondes.
    Het werkt wel.
    Op een imac.
     
  6. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.131
    Locatie:
    Hoogeveen
    Wacht een kwartier en het werkt nog niet.
     
  7. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.643
    Locatie:
    zuid holland
    Even geprobeerd op Laptop met W 7 en chrome: 7 seconden.
     
  8. Robert

    Robert Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 mrt 2002
    Berichten:
    6.152
    Locatie:
    Eibergen, Gelderland
    Er is niks aangepast de laatste weken, dus heb zo 123 geen antwoord voor je.
     
    Schots en Scheef vindt dit leuk.
  9. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.131
    Locatie:
    Hoogeveen
    Snap er ook nog niks van.
     
  10. Caretaker

    Caretaker

    Lid geworden:
    15 mei 2005
    Berichten:
    3.556
    Locatie:
    \m/ (-_-) \m/
    Kan het aan je verbinding liggen Marcel?
     
  11. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.131
    Locatie:
    Hoogeveen
    Hoe bedoel je ??

    Op 7 andere forums geen last. Maar die werken geen van allen Xenforo.

    Ga ik via tapatalk of de app kan ik wel alles markeren als gelezen.....
     
  12. Caretaker

    Caretaker

    Lid geworden:
    15 mei 2005
    Berichten:
    3.556
    Locatie:
    \m/ (-_-) \m/
    Als je op andere sites geen problemen hebt ligt het niet aan je verbinding . :)
    Het kan zijn dat je internet verbinding even aan het klapperen was.? Maar dat denk ik niet.

    Probeer het eens in Incognito modus? control+shift+n
    Soms werken sites dan wel zoals het hoort. Misschien cache en cookies wissen?
     
  13. Venerot

    Venerot

    Lid geworden:
    17 dec 2008
    Berichten:
    72
    Locatie:
    Twenterand
    Duurt hier ook zo'n 16 seconden. Best wel lang hoor...
     
  14. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.643
    Locatie:
    zuid holland
    Je doet het toch niet iedere 3 minuten?
     
  15. Venerot

    Venerot

    Lid geworden:
    17 dec 2008
    Berichten:
    72
    Locatie:
    Twenterand
    Nee, maar daar wordt het niet korter van!
     
  16. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.643
    Locatie:
    zuid holland
    Daar bedoel ik mee dat ik liever een optie heb die lang duurt, terwijl ik die maar 1 keer per week gebruik dan een snelle optie en een traag forum.
    Heb je wel eens geteld hoe lang het duurt voordat je met een windhoos pc op het forum kan?
    Dat accepteert toch ook iedereen?
     
  17. Venerot

    Venerot

    Lid geworden:
    17 dec 2008
    Berichten:
    72
    Locatie:
    Twenterand
    Ja mee eens, een traag forum echt lastig zijn. Het forum werkt gelukkig prima en Ik lees het dagelijks met veel plezier.
    Maar daar ging het niet om. De forumfunctie "markeer alles als gelezen" duurt echt lang. En als dit "apparaat eigen" is kan ik dat natuurlijk accepteren!
    Mocht het sneller kunnen dan is dat welkom. Veel succes met de overstap naar HTTPS!
     
  18. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    27.200
    Locatie:
    Druten / NL
    Op andere forumsoftware werkt Markeer fora als gelezen a-synchroon: de opdracht wordt gegeven en in de achtergrond afgehandeld. Xenforo doet het synchroon: wacht tot uitvoering voltooid is. Een vreemde ontwerpbeslissing.
     
  19. Baggeraar

    Baggeraar Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 jan 2010
    Berichten:
    22.643
    Locatie:
    zuid holland
    Je ziet wel dat het bezig is, je commando is dan in ieder geval gezien.
    Ik heb hier een satellietontvanger die geeft niet aan dat er op de afstandbediening is gedrukt bij het aanschakelen. Pas als dat ding wakker is knippert hij.
    Als je dan (omdat je denkt dat er nets gebeurd is) nog een keer op de knop "aan" drukt, komt het voor dat hij al wakker is maar dat nog niet heeft gemeld door de led op groen te zetten, schakelt hij weer uit...............
     
  20. Bruno van Hoek

    Bruno van Hoek Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 aug 2002
    Berichten:
    5.669
    Locatie:
    Almere, MVA (ex-Daedalus Amsterdam)/G&E/TFA
    Ja, maar dat is F1. Gewoon upgraden naar tornado......:rofl:;)
     

Deel Deze Pagina