Vragen/Voorbeelden Topic over de: FrSky Taranis X9E Zender

Discussie in 'Werkschepen' gestart door marten77, 26 mei 2017.

  1. Marcel M

    Marcel M

    Lid geworden:
    5 okt 2010
    Berichten:
    67
    Locatie:
    omgeving gouda
    Bedankt!
    Ik heb nog een paar modellen die maar 3 kanalen nodig hebben.
    Is een leuke prijs, vandaar!
     
  2. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    240
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    @JaFa ,
    Fijn dat je alles nu binnen hebt, ik hou je op de hoogte betreft de PPM-encoder.
    De printjes zijn hiervoor besteld :thumbsup:[/QUOTE]

    Tof, Ik moet hiervoor waarschijnlijk een extra 2,4ghz decoder aanschaffen? Heb je een "betaalbaar" adres?

    Eerst de Multi's in bouwen ;-) ik moet nog eens schakelaars gaan zoeken, om de logica in deze multiswitches te behouden zou ik graag een grote puls schakelaar hebben (on)off(on), 3 kleine (on)off(on), en
    een 2 standen (on)(off) met een andere schakelknop.

    Anders zie je door het bos de bomen niet meer met al de schakelfuncties... korte schakeling... lange schakeling...
    toch maar eens denken aan een algemeen "achterkantje" met bedrukking anders onthoud je het nooit.

    Anyway ik denk dat deze zender potentieel ten over heeft...
     
  3. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    1.942
    Locatie:
    Den Haag
    @Marcel M ,
    Ik zal eens deze ontvanger met mijn X9E binden, maar volgens mij zijn ze ondersteunend met de huidige Europese firmware!
    Ik meen dat ik alsnog die D8 mode kan selecteren en dat hebben deze ontvangers nodig.
    Dit kan ik na dit weekend voor je testen, daar ik nu niet de zender mee heb.

    @JaFa ,
    Ik heb mijn setje direct vanuit HK besteld, dan wel via de China shop, daar ze (helaas) weinig FrSky via de EU shop aanbieden.
    Dit is de module die ik ga gebruiken:
    https://hobbyking.com/en_us/frsky-x...8r-8-16ch-s-bus-accst-telemetry-receiver.html
    Helaas dien je wel wat te doen, om het passend te maken!
    Dit is tot zover het enige nadeel van de X9E, alle zender modules dien je aan te passen, i.v.m. die uitstekende antenne-huis.
    Op zich vrij simpel, maar toch :hammer:

    Een goed (visueel) lijstje zal je zeker kunnen helpen, met welke schakelaar wat is.
    Zoals eerder aangegeven in de mail, de software is aan te passen, zodat je de lange en korte schakeling kunt verdelen onder twee Encoders.
    Dit maakt het al een heel stuk overzichtelijker, als je zoveel schakelingen nodig hebt.

    Opties genoeg :hammer:, nu nog de ruimte goed zien te benutten :rofl:
     
  4. Marcel M

    Marcel M

    Lid geworden:
    5 okt 2010
    Berichten:
    67
    Locatie:
    omgeving gouda
    Ik wacht geduldig af.
    Ik ben nog niet zo thuis in dit soort dingen met firmware ed.
    Ik had bij de vorige zender gewoon altijd de merk ontvangers.
    En er zijn zoveel ontvangers te krijgen, en weet nog niet waar ik op moet letten met de keuze van ontvangers.
    Vandaar mijn vragen aan de kenners, waar moet ik op letten......

    Groet,Marcel
     
    Laatst bewerkt: 22 jul 2017
  5. derf

    derf

    Lid geworden:
    7 jul 2008
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Baal , Belgie
    Hallo Marten
    Ik weet niet of je mij nog herinnerd maar wij hebben nog een kleinigheid te regelen . Graag had ok gehad dat je kontakt met mij opneemt
    E-mail : desgainfred@hotmail.com
    Gsm : 0032 495 33 88 54
    Mvg. Fred Desgain
     
  6. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    1.942
    Locatie:
    Den Haag
    @derf ,

    Ik zal je vandaag en anders zeker morgen en bericht sturen :thumbsup:

    PS:
    Om ongewenste reclame te voorkomen, zou ik je email-adres en telefoonnummer in bovenstaand bericht verwijderen!
    (ik heb ze opgeslagen)
     
  7. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    240
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Een kleine update over de "mode 5" (centrerende stick). Hiervoor moet je een setje bestellen zoals Marten77 reeds aangaf.

    [​IMG]

    Je moet hiervoor wel de stick demonteren en wat dingen los en natuurlijk weer vastzetten :hammer:

    Waarschijnlijk kennen jullie dit allemaal maar toch, misschien is er iemand mee geholpen:

    Vooraleerst schroef de stick los:

    [​IMG]

    Als de 4 schroeven los zijn en je draait de stick naar je toe zie je een klein inbus schroefje dit laat het volledige mechanisme van de kruisstick kantelen, zo kan je het aanpassen mochten je handen wat scheef staan ;).

    Schroef dit schroefje los zodat je de plaat kan kantelen net genoeg tot het blokje van de veerspanner er tussen kan.

    [​IMG]

    Klik dan dat blokje op zijn plaats:

    [​IMG]

    Dan moet je de centreerhaak monteren dit doen je door 1 van de 3 pinnen erdoor de duwen:

    [​IMG]

    En druk deze door tot hij gelijk zit met de zijkant:

    [​IMG]

    Vervolgens moet je de 2 centreer pinnen in de de kruisstick-body monteren, demonteer eerst de potprint, en de kogellager houder, deze blokkeren de gaten waarin de pinnen zitten:

    [​IMG]

    Als het gat vrij is kan je de pin plaatsen druk deze niet te diep, het is veel werk om hem terug naar boven te duwen en de hele stick moet dan uit elkaar... :hammer:

    [​IMG]

    [​IMG]

    en de 3de pin...

    [​IMG]

    Daarna monteer je alles terug...

    [​IMG]

    Vervolgens zet je de veer over de veerhaak, en daarna over de centreerarm.

    [​IMG]

    Span dan de schroef aan en zorg voor de juiste centreerspanning van de stick...

    [​IMG]

    Zo zet vervolgens de stick terug in de zender en schroef de 4 schroeven vast,

    Ik hoop dat jullie er iets aan hebben...

    De rest volgt nog mocht ik ooit eens tijd hebben...
     
    MikeMohawk vindt dit leuk.
  8. Marcel M

    Marcel M

    Lid geworden:
    5 okt 2010
    Berichten:
    67
    Locatie:
    omgeving gouda
    Bij mij ook reeds gemonteerd.
    Even voor gaan zitten, maar dan heb je ook wel iets!!
     
  9. JaFa

    JaFa

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    240
    Locatie:
    Leuven (Belgie)
    Inderdaad Marcel, ik denk dat het een leuke zender wordt, ik moet nog eens wat uitzoeken over de Sbus, en hoe ik wat of welke mix waar instel maar dat komt wel deze winter als er weer wat tijd vrij is...
     
  10. Marcel M

    Marcel M

    Lid geworden:
    5 okt 2010
    Berichten:
    67
    Locatie:
    omgeving gouda
    image.jpeg Ik lift met jullie bevindingen mee
    Ik ben al een beetje aan het programmeren geslagen gewoon via de zender.
    Nu heb ik een Duwboot met voor en achter de schroeven roeren die ik afzonderlijk kan bedienen.
    Achter de schroeven voor het vooruit varen, en voor de schroeven voor het achteruit varen.
    Is er een mogelijkheid om dit zo te mixen dat dit automatisch gaat, dus dat de roeren bediend worden in de goede richting?
    (Sorry dat de foto op zijn kant ligt☺️)

    Alvast bedankt voor het meedenken!!

    Prettig weekend!
     
  11. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    1.942
    Locatie:
    Den Haag
    @JaFa
    Mooi verslag betreft "mode-5" :koud:

    @Marcel M
    Ja, je kunt met je sticks een Logical switch maken.
    Je hebt er aan eentje genoeg.
    Zolang de stick in het midden staat, of naar voren gaat, heb je jouw achterste roeren actief.
    Even uit mijn hoofd:
    Met het aanmaken van een logical switch, heb je deze tekens nodig: "a<x"
    Dit betekent "lager dan", daarna geef je de stick op, die je vooruit/achteruit bedient als bron...
    Vervolgens geef je een waarde op, waarop je pas wilt omschakelen.
    Bijvoorbeeld waarde -4.
    Zodra de stick vanaf het midden voorbij die -4 komt, dan word deze logical switch actief.
    Dit is ook te zien, daar je links de naam "L1" donker ziet worden.

    Deze logical switch L1 kun je toepassen, in je aangemaakte Mixen voor je roeren.
    (je kiest dan bij "switch" voor "L1" of voor "!L1", deze laatste betekent het tegenovergestelde!)
    Waarmee je ze aan of uit zet :thumbsup:

    Hoop dat het je zo gaat lukken.
    Anders kom ik er op terug, zodra ik de zender voor me heb.

    Edit: Heb wat aanvullingen erbij geplaatst.
    PS: mocht het je niet lukken, probeer dan het bestand van je Duwboot model hier te plaatsen...
    Dan vul ik het aan waar nodig en zal hier de verdere uitleg plaatsen.
     
    Laatst bewerkt: 14 aug 2017 om 00:53
  12. Marcel M

    Marcel M

    Lid geworden:
    5 okt 2010
    Berichten:
    67
    Locatie:
    omgeving gouda
    hé Marten,
    ik zal deze week eens proberen het bestand te posten.
    Ik heb de zender nog helemaal niet aan de pc gehad, dus dit moet ik eerst een voor elkaar zien te krijgen.
    Dan praten we verder
     
  13. marten77

    marten77

    Lid geworden:
    22 jul 2007
    Berichten:
    1.942
    Locatie:
    Den Haag
    Hoi Marcel,

    Je kunt ook je model back-uppen op je SD kaart.
    Dit doe je via het menu, daar waar je een model kunt uitkiezen.
    Als je op het model gaat staan wat je wilt back-uppen, dan druk je lang op enter en kies je uit het lijstje "Backup Model"
    Dit schrijft dan een bestand weg naar je SD kaart en deze kun je dan met een kaartlezer uitlezen :)
     

Deel Deze Pagina