Warte auf Lipo . . .

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door jan brilman, 10 okt 2015.

  1. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.646
    Locatie:
    Woerden
    Toeval? Tsja dat valt moeilijk te bepalen natuurlijk. Daar staat tegenover dat ik vind dat de verbinding met hun server altijd al traag is. Als ik hun website op wil duurt het beduidend langer dan het gros van de andere websites. Ga ik naar het modelbouwforum dan heb ik in een oogwenk verbinding, naar de HK website duurt minimaal 30 seconden en soms wel een minuut. Dan kan ik me voorstellen dat er een time-out optreedt.
     
  2. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    8.626
    Locatie:
    groningen
    Nu we toch bezig zijn: waar is dit een teken van?

    Vieze contacten?

    En hoe verhelp je het?

    20160312_171600.jpg


    jan.
     
  3. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    10.646
    Locatie:
    Woerden
    Dat kunnen "vieze" contacten zijn maar er kan ook een defect zijn aan het display.
    Wanneer het slecht contact is kan je dat verhelpen maar dan moet je wel weten wat je doet. Je maakt het makkelijk erger in plaats van beter.
     
  4. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    8.626
    Locatie:
    groningen
    Ik heb een video ingesproken op m'n telefoon waarin ik uitleg wat er gebeurd is.

    Geplaatst op YouTube en de link gemaild.
    Mail van HobbyKing: ik krijg het volle bedrag in de vorm van credits! :banana:

    Gerechtigheid.


    jan.
     
  5. ruudxd

    ruudxd Forum veteraan

    Lid geworden:
    25 nov 2007
    Berichten:
    5.898
    Locatie:
    Zwolle
    Dat is netjes!
     
  6. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    8.626
    Locatie:
    groningen
    Dat is zeker netjes, en dat heb ik ze ook laten weten.

    Hoef het ding ook niet terug te sturen, dat levert niks op.

    Dus als er iemand geïnteresseerd is in een etc.etc. ;)


    jan.
     
  7. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    8.626
    Locatie:
    groningen
    Of was het sowieso al een tweedehandse / refurbished?

    20160319_101036_resized.jpg

    Daar is hard op gepoetst.


    20160319_101120_resized.jpg

    Middelste opening: pennetjes liggen heel laag?

    Opening rechts: loze ruimte?

    Nou ja, whatever . . .


    jan.
     
  8. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    11.492
    Locatie:
    Maasland
    Zo'n lader refurbishen kost gegarandeerd meer dan de fabricage van een nieuwe, dus daar geloof ik niet in. Uiteraard zal er aan produktieuitval nog wel wat gerepareerd worden, maar dat zijn apparaten, die de fabriek nog niet hebben verlaten.
    Over het display zal nog wel een beschermingsfolie zitten en dat zit vaak van nature al vol krassen. Even je nagel er in en je ziet meteen of het los wil komen. Die drie pinnetjes van de temperatuursensor zijn uiteraard een slordigheid en dat loze gat is bestemd voor een usb aansluiting. Dezelfde zijwand (en vermoedelijk ook de print) zal dus ook voor een ander type lader zijn bestemd.

    Tja, en als je dan toch bezig bent laders van binnen te bekijken: zit het defecte display van de Orbit lader met een connector verbonden met de print of zit het gesoldeerd? Aan die twee defecte regels doe je niets, dus als het display gesoldeerd zit zul je moeten leren tussen de regels door te lezen. Als het met een steker vastzit is er nog enige hoop. Zulke displays zijn erg goedkoop en zitten in een veelheid van ladertypen.
     
  9. arno888

    arno888

    Lid geworden:
    12 mei 2006
    Berichten:
    3.469
    Locatie:
    Selfkant-Tüddern Duitsland
    dit is een teken van ouderdom :D heeft de mijne ook na een jaartje of 10 !
     
  10. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    8.626
    Locatie:
    groningen
    Er zat inderdaad nog folie op het display.

    Vwb. de Orbit lader:

    Ook een Orbit?

    Maar niemand maakt mij wijs dat in een keer spontaan een hele rij van die puntjes stuk gaat.

    Heb 'm nog niet open gehad.

    Eerst een andere lader.


    jan.
     
  11. arno888

    arno888

    Lid geworden:
    12 mei 2006
    Berichten:
    3.469
    Locatie:
    Selfkant-Tüddern Duitsland
    Eerst viele enkele pixels uit en de twee jaren daarop werd het redelijk onleesbaar.
    Maar die lader heeft zoals gezegd circa 10 jaar goede diensten geleverd :)
     
  12. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    8.626
    Locatie:
    groningen
    Op de foto van mijn lader zijn het twee hele rijen (hoewel: dat teken links van de A rechts op de bovenste rij zie ik zo ook even niet zo goed . . .).

    Het gekke is dat het volgens mi ook al eens zo is geweest dat er drie rijen waren uitgevallen.

    En nu dus nog maar twee.

    (Wie weet, binnenkort . . . ?)

    Maar jij had dus ook een Orbit?


    jan.
     
  13. Rick NL

    Rick NL

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    2.537
    Locatie:
    Gouda
    Eén pixel gaat in vrijwel nooit kapot.
    Als er wat kapot gaat bij een LCD display is het een cluster pixels zoals vaker gemeld bij MPX RoyalPro of de aansturing van de pixels waarbij een hele rij of kolom pixels het niet meer doet.
    Dit laatste komt het meest voor.

    Rick
     
  14. arno888

    arno888

    Lid geworden:
    12 mei 2006
    Berichten:
    3.469
    Locatie:
    Selfkant-Tüddern Duitsland
    Ja, ik heb deze en de pocketlader.
    De Orbit spullen waren immers een jaar of 15-20 geleden "top of the bill"
     
  15. Rick NL

    Rick NL

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    2.537
    Locatie:
    Gouda
    Ik ben ook een trouwe gebruiker van de Pocketlader voor mijn zwevers die op NiMH draaien.
    Heerlijk kleine lader voor op de helling.
    Gevoed vanuit een 3S 4.4 Ah Lipo ruim voor een weekend wedstrijd.

    Rick
     
  16. GJVO

    GJVO Forum veteraan

    Lid geworden:
    23 dec 2003
    Berichten:
    6.708
    Locatie:
    Uithoorn
    De Orbit zou ik gewoon laten repareren.
    Ik denk dat het een los contact ergens bij de aansturingschip is.
    Vroeger werden ze geleverd via PP-electronic maar tegenwoordig repareert EVOjet.de ze.
    Het is zeker de moeite waard, het zijn erg goede laders.

    GJ
     
  17. Corrien

    Corrien Vriend van modelbouwforum.nl Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    11.492
    Locatie:
    Maasland
    Als er van een lcd-display pixels stuk gaan krijg je een vlek. De kristallen lopen dan in elkaar over. Als er een complete beeldlijn verdwijnt zit de fout in de aansturing. Het kan dan zijn, dat er een defect zit in de controller, maar ook dat het probleem zit in de verbinding naar het display.

    Het display van de Orbit lader is er vrijwel zeker zo eentje, waarbij het display geklemd zit op de print, waarbij de doorverbindingen worden gemaakt met verende strips. In deze strips zitten om en om rose en zwarte vlakjes. De zwarte zijn geleiders, de rose isolators. Nu kun je proberen deze contactstrips te reinigen, maar bijna altijd krijg je dan dat er weer andere problemen optreden, dus dat is af te raden.

    Nu worden deze displays in een veelheid van apparaten gebruikt en daardoor kosten ze niet veel. Als ze zijn uitgerust met een connector is het daardoor te overwegen om een nieuw display aan te schaffen. Als ze gesoldeerd zijn kun je er beter mee leren leven.
     
  18. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    8.626
    Locatie:
    groningen
    Nieuwe grappen.

    Ik laad al 20 jaar via deze laadkabel.

    20160331_220302_resized.jpg

    De mannetjes rechts gaan in de lader.

    Laatst heb ik twee van deze accu's aangeschaft.

    20160331_220422_resized.jpg

    Die zal ik toch maar beter niet zo aansluiten . . .

    Hanteert Turnigy een andere standaard, of hebben ze zich vergist???


    jan.
     
  19. alm

    alm

    Lid geworden:
    20 jun 2015
    Berichten:
    414
    Locatie:
    Hellevoetsluis
    Zo komen wel meer van hun accu's. Kun je ook losse stekkertjes voor kopen. Of je zet er andere stekkers aan (wel opletten dat je ze niet kortsluit :eek:).
     
  20. jan brilman

    jan brilman Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 sep 2002
    Berichten:
    8.626
    Locatie:
    groningen

Deel Deze Pagina