wat voor lipo lader kan ik het best gebruiken

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door leon1104, 2 feb 2017.

  1. Rick NL

    Rick NL

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    2.466
    Locatie:
    Gouda
    Ik heb in China bij gearbest besteld. Ik ben ook benieuwd hoe deze de douane langs komt.
    Ik vlieg nooit met erg grote accu's en voor mij is de 150 W genoeg. Kan altijd nog een Q6 of 620 bij bestellen als ik dat nodig zou hebben.
     
  2. Emanuel

    Emanuel

    Lid geworden:
    9 feb 2011
    Berichten:
    1.536
    Locatie:
    Waalwijk
    Ik gebruik de Q6 plus nu enkele dagen. Hij werkt echt super! Het LCD scherm is erg goed leesbaar en de bediening is heel gemakkelijk en intuïtief. Hij meet ook de inwendige weerstand per cel. Je kan een flinke LiPo als voeding gebruiken om in het veld wat kleine accu's te laden. Om diep ontladen van die LiPo te voorkomen is een minimale voedingsspanning in te stellen. Echt heel praktisch.
    Die van mij komt van Aliexpress en is zonder extra kosten thuisbezorgt.
     
  3. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    26.726
    Locatie:
    Druten / NL
  4. fbk

    fbk

    Lid geworden:
    25 apr 2005
    Berichten:
    1.859
    Locatie:
    Nijmegen
    Hallo Rick,
    als je de SC 608 ontvangen hebt, zou je dan eens willen testen wat er nog overblijft van de 150W laadvermogen bij een voedingsspanning van 13,2V?
    In de manual kan ik daar niets over vinden.
    Ben wel benieuwd, ik zou hem ook op een autoaccu willen gebruiken.
    bedankt!
    Frank
     
    Laatst bewerkt: 9 feb 2017
  5. Rick NL

    Rick NL

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    2.466
    Locatie:
    Gouda
    Hallo Frank,
    Ik heb hem net binnen en even een testje voor je gedaan.
    Mijn grootste pakket op dit moment is een 3Ah 5S en dat heb ik geladen via een 13Volt 75A netvoeding.
    De cellen stonden op storage en ik heb ze even geladen. Dat kwam uit op 3.88 V/cel dus 19.4 V totaal en de laadstroom die was ingesteld op 8A kwam in de praktijk uit op 6.2 A. Dat levert dus 120 Watt laadvermogen bij 13 Volt in.
    Mogelijk zit er een ingangsstroom beveiliging op 10A waardoor bij 130W in 120 W uit overblijft.
    Dit zou dan inhouden dat je minimaal zo'n 16.5 Volt nodig hebt om de volle 150W laadvermogen te halen.

    Al met al lijkt me 120W laadvermogen op 13Volt bij zo'n klein ding niet slecht.!
     
  6. Erik van Nes

    Erik van Nes

    Lid geworden:
    5 jun 2004
    Berichten:
    769
    Locatie:
    Capelle a/d IJssel
    Ik ben benieuwd welke lader de menu mogelijkheid heet om naar 'storage' te laden.
    Rick: kan de SC-608 dat?
    Emanuel: kan de Q6 dat?
    In de specificaties heb ik teruggevonden dat de SC-620 het kan. Ook meer vermogen maar nodig heb ik dat niet.

    groet,

    Erik
     
  7. Rick NL

    Rick NL

    Lid geworden:
    18 apr 2008
    Berichten:
    2.466
    Locatie:
    Gouda
    Ja, de 608 kan laden, ontladen en storage.
    4 Lithium typen, LiFe, LiIon, LiPo en LiHV. Ieder met eigen laad, ontlaad en storage spanning.
    De spanning van iedere cel is direct af te lezen.
    Verder een NiMH/NiCd en Lood accu programma.
     
  8. Gerben

    Gerben

    Lid geworden:
    22 mrt 2003
    Berichten:
    4.995
    Locatie:
    Rotterdam
    Ik heb de SC-608 ook (via Eaby uit China, free shipping en geen douane).
    Gaaf ladertje voor weinig geld.

    Let bij storage op dat als het ladertje voor storage moet ontladen, dit erg langzaam gaat, ontlaadstroom/vermogen is erg beperkt.
     
  9. Erik van Nes

    Erik van Nes

    Lid geworden:
    5 jun 2004
    Berichten:
    769
    Locatie:
    Capelle a/d IJssel
    Aha, goed nieuws. Het langzaam ontladen naar storage is voor mij niet zo belangrijk. Mijn huidige lader hoort te kunnen laden tot storage maar doet dat niet. Deze laders zien er goed uit, goede reviews en ruime capaciteit. Nu ik weet dat de 608 ook storage laadt hoef ik niet verplicht uit te wijken naar de 620. Nu nog even de keuze maken en op de bestelknop drukken.
    Nog even wachten wat de Q6 kan, heeft nog net wat meer vermogen dan de 608.

    Erik
     
  10. fbk

    fbk

    Lid geworden:
    25 apr 2005
    Berichten:
    1.859
    Locatie:
    Nijmegen
    Bedankt voor het testen Rick,
    dat valt me niet tegen, bij 13V nog ongeveer 67% van het max. vermogen dus.
    Ik wacht ook even de Q6 plus test van Gerd Giese af, als het een beetje meezit zou deze dan ca. 200W laadvermogen bij 13V moeten geven.

    Werkt de draai/druk knop een beetje naar behoren en is degelijk genoeg?
    Bij de Q6 plus vonden ze blijkbaar dat dat anders moest.
     

Deel Deze Pagina