Welke FPV goggle ...

Discussie in 'FPV (First person view)' gestart door K9 Spike, 20 dec 2016.

 1. ZamBeZi

  ZamBeZi

  Lid geworden:
  30 aug 2005
  Berichten:
  1.998
  Locatie:
  Den Haag (lid GMVC)
  Thankxz. Ik bestel er wel een paar Aomway antennes bij...
   
 2. Ard Schell

  Ard Schell

  Lid geworden:
  20 mei 2009
  Berichten:
  212
  Locatie:
  Doetinchem
  Dit zijn prima antennes.
  Als je echt goede kwaliteit antennes wil hebben moet de Dennis K antennes nemen.
  Dennis is ook veel op dit forum te vinden.
   
 3. ZamBeZi

  ZamBeZi

  Lid geworden:
  30 aug 2005
  Berichten:
  1.998
  Locatie:
  Den Haag (lid GMVC)
  Cyclops is al binnen. Even getest met de Runcam pz0420m en het beeld ziet er prima uit. Genoeg detail, maar niet verbluffend natuurlijk. Zal hem binnenkort eens vergelijken met de Fatshark Attitude van een vriend.

  Het scherm is natuurlijk 16:9 en als je dan 4:3 selecteert, dan zie je wel goed wat je mist. Is voor mij denk ik wel een reden voor m'n quad een 16:9-camera te bestellen. Wel prettig dat je uberhaubt iets te selecteren hebt; de FatShark Dominator V3 vervormt het gewoon altijd naar 16:9 als je 4:3 beeld zou ontvangen. Dat vond ik altijd een bezwaar, maar ik zie nu ook wel in dat het een beetje kiezen is tussen 2 kwaden: of uitgerekt, of niet volledig gebruik maken van je scherm...
   
 4. MikeMohawk

  MikeMohawk

  Lid geworden:
  26 nov 2014
  Berichten:
  488
  Locatie:
  Groningen
  16:9 als camera is niet echt een mooi formaat voor fpv racen, je hebt dan teveel beeld over aan de zijkanten en te weinig in de hoogte. Je ziet de dingen die belangrijk zijn letterlijk over het hoofd. Voor gevleugeld vliegspul is het daarentegen wel weer een goed formaat omdat je daar meer overzicht in de breedte krijgt met dat beeldformaat.

  Als bril heb ik een Quanum V2 gebruikt en die dingen voldoen prima, echter merk je toch wel het kwaliteitsverschil als je dan een Fatshark op je neus parkeert. Het beeld is een stuk scherper en het comfort schiet omhoog. De prijs is er dan ook wel naar natuurlijk. Vergelijk het een beetje met auto's: Je kan prima in een oude Opel Kadet naar zuid Spanje rijden alleen zal die rit een stuk comfortabeler en aangenamer zijn in een Insignia.

  Over de wazige randen van Fatshark: Ik heb zelf een Dominator SE en had daar dus ook last van, totdat ik ergens las dat iemand de diopter lenzen van +2 erin had geschoven en het probleem was verdwenen. Al ben ik geen brildrager dit werkt ook prima bij mij. Waarom? geen idee, maar het werkt :)
   
  Ard Schell vindt dit leuk.
 5. ZamBeZi

  ZamBeZi

  Lid geworden:
  30 aug 2005
  Berichten:
  1.998
  Locatie:
  Den Haag (lid GMVC)
  Veel waarheden. Ik heb vorige week bij indoor Zoetermeer de Cyclops met de FatShark Attitude V3 kunnen vergelijken. Nou was de broncamera niet super (een Tarot racequadje) en de omstandigheden (indoor) ook niet top, maar ik zag tussen de brillen niet veel verschil. Er was wel verschil, maar het was eigenlijk lastig te zeggen welke nou beter was. Ik kan mij voorstellen dat met een goede camera en dan ook onder goede omstandigheden de gemiddelde FatShark wel uitloopt qua prestaties. Comfort is denk ik wel helder, al vind ik de Cyclops wel stukken beter dan de V2 'wetsuit'-editie.

  Eens dat je op een quad voor racen of spielerei wel een 4:3 camera wilt; ik merk dat al op m'n Inductrix / Tiny Whoop. Ik vind het vervolgens geen probleem om het 16:9 te bekijken op de bril. Liever dat, dan zwarte randen aan de zijkant. Heb ik even moeten ontdekken en ik moet zeggen dat daarmee voor mij de Dominator V3 een prima keuze zou zijn, mocht ik besluiten toch voor een FatShark te gaan. Dat zou best nog wel eens eerder kunnen worden dan ik dacht, want elke keer als ik FPV-vlieg door het huis, wil m'n zoon ook meekijken.

  Ik heb trouwens een Runcam Swift 2 (jaja; de twee) binnen voor m'n quad...
   
 6. Ard Schell

  Ard Schell

  Lid geworden:
  20 mei 2009
  Berichten:
  212
  Locatie:
  Doetinchem
 7. belgoheli

  belgoheli

  Lid geworden:
  22 sep 2012
  Berichten:
  32
  Locatie:
  Lembeke Belgie

  Ik wist niet dat er ook +2 lenzen waren; Fatshark heeft enkel een setje met -2 -4 -6 lenzen. Ben ook geinteresseerd om eens met +2 lenzen te proberen. Kan je me het merk doorgeven? dank je
   
 8. MikeMohawk

  MikeMohawk

  Lid geworden:
  26 nov 2014
  Berichten:
  488
  Locatie:
  Groningen
  Ik heb even gekeken maar je hebt gelijk @belgoheli ; -2 is wat erbij geleverd wordt en niet +2... sorry. Maar het werkt dus wel voor mij.

  Je kan hier eens kijken, ook een topic die daarover ging op fpv forum.
   
 9. Afiso

  Afiso

  Lid geworden:
  19 nov 2012
  Berichten:
  520
  Locatie:
  Amsterdam
  Ik ga voor de Fatshark Dominator HD3 gaan. Gelijk jaren zoet
   
 10. Ralphie

  Ralphie

  Lid geworden:
  1 mei 2016
  Berichten:
  96
  Locatie:
  Rhoon
  Even dit topic reanimeren :)
  Ik heb deze topic doorgelezen omdat ik naar een kleiner formaat wil gaan ipv zo een koelbox op mijn hoofd.
  Ik heb nu ook de swimsuit-V2 van HK. En ook de Cyclops.

  Ik overweeg ook de Skyzone (welke een copy is van de Headplay).
   
 11. Afiso

  Afiso

  Lid geworden:
  19 nov 2012
  Berichten:
  520
  Locatie:
  Amsterdam
  Fatshark HD3! :banana:
   
  Ralphie vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina