Laser combat

De resultaten van het buiten-testje:

Er was een duidelijk verschil in bereik dat afhankelijk is vanaf welke kant de sensor geraakt werd. Als de sensor van opzij wordt geraakt was het bereik 13 tot 15 meter. Het bereik wanneer de sensor vol op de voorkant geraakt werd liep op tot ongeveer 40 meter.

Wij hebben de voorkant van de sensor naar achteren gericht omdat je toch meestal achtervolgd wordt. Als iemand je van voren probeert te raken komt ie vanzelf dichterbij :) We merken als we er weer mee gaan vliegen wel of we dit gunstig vinden.
 
Klinkt realistisch en haalbaar, ook voor buiten. Ben benieuwd naar zondag . Heb je al aanvullende gegadigden (behalve Bowe) die meedoen met combat?


Erik
 
Klinkt realistisch en haalbaar, ook voor buiten. Ben benieuwd naar zondag . Heb je al aanvullende gegadigden (behalve Bowe) die meedoen met combat?


Erik
Nee, er heeft zich nog niemand aangemeld. Dus ik zal het bij deze hier nog even posten: We hebben voor zondag nog 3 setjes te leen, dus wie er dan meevliegt in Woerden en een kanaaltje overheeft om mee te schieten mag een setje lenen voor die middag. Meld je wel even bij mij aan, dan kan ik bevestigen of er nog niet teveel aanmeldingen zijn.
Het verbaast wel dat er zo weinig interesse is bij onze club. Misschien zijn ze te zuinig op hun vliegtuigjes?
 
ok, maar ik heb ook mijn brvet niet dus dat gaat niet werken denk ik. kan al wel goed vliegen, en vlieg ook veel zelf op velden maar denk niet dat dat dan mag toch?
 
Vinny,

Geen lid en geen brevet hoeft geen probleem te zijn (bij het indoor vliegen). We kijken bij de eerste vlucht even mee. Als blijkt dat je ernstig beroerd en/of gevaarlijk vliegt is er een probleem voor beiden (jou en ons). In de praktijk is ons probleem dan snel voorbij omdat bij die kwalificatie verwacht mag worden dat jouw model snel gecrashed zal zijn. Jij hebt dan naturlijk nog wel een probleem: het is stuk!

Waar vlieg je mee en wat weegt het? Lees het indoorreglement op onze site even.

@Luuk hou je rekening met Bowe die wil ook meedoen met het lasercombatten (zie mail).

groet,

Erik
 
brevetten en dergelijke ambtenarij is het indoorvliegen tot nu redelijk bespaart gebleven, en ik vindt dat heel prettig! Zoals Erik al zei, het probleem beperkt zichzelf. IN het begin zat ik continue tegen de muur, en dan kan je nog zo goed bouwen, dan heb je toch lijmpauzes. Luuk heeft geloof ik bij zijn eerste keer indoor 6 of 7 vliegtuigen uit de lucht gevlogen, dus ook de betere piloten kan het overkomen.
En dat alles om te zeggen Vinny, maak je niet druk. Als je shockie of waar je dan mee vliegt 30 gram extra aan kan, dan ben je wat mij betreft welkom. (Wel nog ff een pbtje naar Luuk ajb). Als het vliegen/combat binnen echt niet gaat is dat jammer, maar iedereen moet het eens voor het eerst doen.
En als niemand het laatste setje wil lenen dan bouw ik hem wel in een geobat. Dan kan de eerste total loss (==me) daar mee verder vliegen. :)
 
ok, sorry een foutje, ik wist niet dat het indoor vliegen was. ik heb nog nooit indoorgevlogen, en heb alleen een zwaardere outdoor shock, te zwaar voor binnen.
qua vliegen was het me wel gelukt volgens mij, vlieg al bijna een half jaar met een shock flyer en een graupner discus 2ct motorzwever. ben nu een kistje aan het bouwen om brevet te vliegen;) alleen heb geen geschikt toestel. jammer maar helaas, ik was er graag bij geweest/meegedaan!!
 
@Luuk
Maar dit gaan we oplossen door een extra weerstand tussen de LEDs te zetten met een jumper erover. Wil je dan buiten combatten, dan zet je even de jumper erop en je bereik is vergroot.
Je hebt een software methode gevonden om het bereik te beïnvloeden (duty cycle aanpassen), en gaat vervolgens met hardware (jumper en weerstand) het bereik 'tunen'. Dit betekend dus weerstand om-solderen totdat je de goed waarde heb, en beperkte flexibiliteit.
Je zou ook het bereik via software configureren door de duty cycle aan te passen totdat je het juiste bereik heb. Wil je dan toch via bijvoorbeeld een jumper tussen indoor/outdoor kunnen kiezen, dan kan je de jumper gewoon aan een input 'bitje' van de controller hangen.

En speciaal voor Erik: Met deze oplossing is het eenvoudig ook mogelijk om de LED kracht via een ontvanger kanaal, eventueel proportioneel, te bedienen. I.p.v. de jumper moet dan een PWM ingelezen worden.
Kan je indien wenselijk toch in 1 schot de hele zaal op de grond knallen:) In dit geval zal je wat mij betreft dan wel 'voor straf' in 1 schot door je hele voorraad kogels heen moeten zijn en/of pauze tot het volgende af te vuren schot opgelegd moeten krijgen. Ofwel een idee voor een extra spel element (release #2): Maak de schiet kracht via een extra kanaal regelbaar en ten koste gaan van het kogel budget; normaal (klein bereik): elk schot kost 1 kogel (van de 500) oplopend tot bijvoorbeeld 100 kogels per schot bij veel (volle?) kracht... Dan leer je wel voorzichtig, van dichtbij, aan te vallen:D
 
Ik denk niet dat ik de reflexen nog heb (of eigenlijk nooit gehad heb :() om in welke vorm van combat dan ook mee te spelen. Ik ben al blij als ik een gewoon vluchtje tot een goed einde kan brengen zonder gedesorienteerd te raken en 'm de grond in te knallen.
Maar ik vind dit draadje vanwege de techniek en spelmogelijkheden wel interssant om te volgen. Mischien kan ik mijn club-vrienden wel bewegen tot zoiets, maar dan wel buiten.
Voor buiten-combat lijkt het mij interessant om een visuele bevestiging van een treffer te kunnen zien, een flits-led lijkt mij daarvoor geschikt. Bij de wat snellere kisten zal het stotteren van de motor niet gelijk opvallen, en zo kun je als een ware "ridder van het luchtruim" de aanval afbreken als je slachtoffer geneutraliseerd is door voldoende treffers :bye:

Max.
 
Even een update:

Jelle en ik hebben het IR combat systeem al buiten getest en het werkt prima. We hebben dit alleen nog met redelijk kleine electro vliegtuigen gedaan, voor hele grote / snelle vliegtuigen wordt het waarschijnlijk te lastig elkaar te raken.

Ik heb eigenlijk express nog niets gepost over deze resultaten om te voorkomen dat ik nu teveel posts moet beantwoorden, ik ben namelijk verschrikkelijk druk met een software project dat ik af moet ronden en werk tot in de late uurtjes door.
Over een maandje zal ik weer meer tijd hebben en dat wil ik wel wat tijd stoppen in een volgende serie IR setjes.
 
OK, ben benieuwd

Wat noemen jullie snel?
Ik vlieg vooral met ongeveer 90cm grote schuimpjes :) (wel met brushless)
 
OK, ben benieuwd

Wat noemen jullie snel?
Ik vlieg vooral met ongeveer 90cm grote schuimpjes :) (wel met brushless)
Dat soort schuimpjes moet prima gaan. Het is moeilijk te zeggen hoe snel precies te snel is. Waar het om gaat is dat het te doen moet zijn lang genoeg de ander in je vizier te houden om hem nog te kunnen raken wanneer je je schietknopje hebt gevonden. Meestal is het wel even zoeken tot je echt goed op de ander afvliegt. Zeker als je hoger vliegt word het lastig. Dan kan het eruit zien of je recht op de ander afvliegt terwijl je er intussen 10 meter onder of boven zit.
Je zou dus kunnen zeggen dat vliegtuigjes waarmee zonder al te veel zenuwen laag kunt vliegen wel geschikt zouden zijn.
 
Snelheid an sich maakt niet zo veel uit. Daar kan je voordeel bij hebben omdat je sneller om kan keren en nog een keer proberen. Je kan er ook nadeel bij hebben omdat je door je snelheid een te kleine mogelijkheid hebt om raak te schieten. Daar zul je onderling afspraken over moeten maken, het is minder leuk als er iemand altijd wint omdat zijn vliegtuig beter is. Wat ook uit maakt is of de sensor goed bereikbaar is. De laatste keer had ik de mijne niet helemaal netjes staan en prompt won ik 2 tegen 1, terwijl Luuk meestal de overhand heeft.
 
En gisteren was de uitslag (in de volle zon) 2 - 3 (ja in mijn nadeel dus.. :() Het woei redelijk hard voor waar we mee vlogen, maar nog goed te doen. Buiten werkt het dus ook goed. Misschien moeten we nog wat bijstellen aan het gedrag als je geraakt wordt, nu konden we allebei nog doorvliegen.
 
Back
Top