AeroQuad

Discussie in 'Multicopters' gestart door YannickvDijk, 26 jun 2011.

  1. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    Beste iedereen,

    Tijdens het genieten van de vrije tijd na mijn VWO examen kwam ik op het idee om een QuadCopter te gaan maken. Laat mij allereerst vertellen dat ik géén ervaring heb op het gebied van RC vliegen, sterker nog, mijn enige RC ervaring is met een Tamiya TT-01, en ook dat is weinig. Mijn keuze is gevallen op de AeroQuad aangezien deze een breed scala heeft aan meetapparatuur en veel gebruikt wordt.

    Mijn boodschappenlijstje ziet er als volgt uit:

    Arduino-Elektronica:

    -Arduino Duemilanove (reeds gekocht)
    -ITG-3200 Triple Axis Gyro
    -BMA180 Triple Axis Accelerometer
    -BMP085 Barometic Pressure Sensor
    -AeroQuad Shield v1.9
    -Bijpassende headers/snoertjes/batterij

    RC-Elektronica/Onderdelen:

    -Turnigy 2213 22T 924Kv Motor
    -Turnigy Plush 18A Speed Controller
    -APC 12x3,8 Propeller
    -APC 12x3,8 Pusher Propeller
    -Turnigy 3000mAh 3S 20C LiPo Pack (x2)
    -Turnigy Accucel 6 50W 6A Charger
    -Bijpassende snoertjes/adapters

    Zender/Ontvanger:

    -DX7 (reeds gekocht)
    -AR6100e clone (HobbyKing) (reeds gekocht)

    Nu was mijn idee om deze onderdelen van HobbyKing en AeroQuadstore(.com) te bestellen aangezien veel onderdelen als geheel (in 1 shop) in Europa niet verkrijgbaar zijn. Is dit een goed idee i.v.m. Douane en Levertijden (mag best 3 weken duren)?

    Daarnaast zou ik het uiterst op prijs stellen als iemand na zou kunnen gaan of de motoren de props aan kunnen en of er nog wat ontbreekt aan mijn lijstje! Het frame zal ik gaan fabriceren uit Aluminium C-buizen en koolstofvezelplaatjes van HobbyKing.

    De bedoeling van de Quad is het maken van luchtvideos met een Hx9v, hij moet dus redelijk wat kunnen tillen.

    Verdere vragen komen zeer zeker! Alvast hartelijk bedankt voor alle reacties!

    Met vriendelijke groet,

    Yannick van Dijk
     
  2. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    Ik kan niet wachten tot er iemand reageert, er hebben al 74 mensen dit bekeken en ik kan me niet voorstellen dat ze geen enkele tip of verandering zien. Wat ik mij vooral afvraag is of ik beter de APC SF 10x4,7 kan bestellen of de APC SF 12x3,8. Uiteraard hebben de 12x3,8 meer lift, maar draaien ze ook efficiënter op de Turnigy 2213's?

    Daarbij komt dat ik op de HobbyKing website een mogelijkheid zag om de 'declared value' lager te zetten dan werkelijk, is dit aan te raden vanwege de douane, invoerrechten en BTW of krijg ik hier alleen maar problemen mee?
     
  3. Hugy

    Hugy

    Lid geworden:
    23 apr 2009
    Berichten:
    1.667
    Locatie:
    Maarn
    Ik ben bang dat die motoren te klein zijn om de apc 12x3.8 props goed te laten draaien. Je zal dus of voor grotere motoren moeten gaan of kleinere props. Ik heb nog 4 motoren en bijbehorende props te koop staan. Dit zijn de 3536 rctimers 910kv met apc 12x3.6 props.
     
  4. Snuggles

    Snuggles

    Lid geworden:
    14 apr 2010
    Berichten:
    5
    2213 motoren zijn zeker te klein voor 12x3.8 props. Ik vlieg zelf met 2217 motors en 10x4.7 props. De 12x3.8 props zullen best wel vliegen maar denk dat je erg veel last gaat krijgen van oscillaties. De motors kunnen dan niet snel genoeg hun snelheid aanpassen.
    Aeroquad store is een betrouwbare winkel. Heb er nu 3x iets besteld. 2x invoerrechten + BTW moeten betalen...
     
  5. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    @Beiden,

    Bedankt voor jullie reacties, het wordt zeer gewaardeerd, ik had dus bijna te kleine motoren gebruikt!

    @Hugy,

    De motoren waren juist iets bij HobbyKing die Out of Stock waren, het komt mij dus goed uit dat je motoren te koop hebt staan. Voor 50 euro inclusief verzendkosten zou ik graag de motoren en props van je willen kopen! Laten we daar even via PB over verdergaan.

    @Snuggles,

    Hopelijk heb ik geluk en gaat het feilloos door de douane heen, 33% kans is uiteraard niet heel erg groot, bedankt voor het delen van de ervaring. Oscillaties is inderdaad iets wat ik wil vermijden i.v.m. camerawerk.
     
  6. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    Ondertussen zijn alle onderdelen besteld en hopelijk gaan deze z.s.m op de post naar Nederland! Nu ben ik aan het nadenken over het frame, Hugy adviseerde mij om de accu's onder het frame te hangen met iets waarvan ik de naam ben vergeten.. (ene kant sterk plakkend en andere kant klitteband-like)

    Dan komt de Controller bovenop het frame en hiervoor dacht ik Koolstofvezel te gaan gebruiken, ook de bevestiging van de motoren op het frame leek me goed om met Koolstofvezel te maken. In hoeverre kan je koolstofvezel in de gewenste vorm krijgen? Ik heb een 150x340x1 (mm) plaat besteld en het ontwerp voor de motorbevestigingen heb ik af, zie bijlage.

    Een houten mal heb ik al gemaakt, is het mogelijk om koolstofvezel van 1 mm dik te bewerken met een figuurzaag? De kabels van de ESC kunnen prima over de armen lopen met tie-rips neem ik aan?

    Suggesties en advies zijn van harte welkom!
     
  7. Hugy

    Hugy

    Lid geworden:
    23 apr 2009
    Berichten:
    1.667
    Locatie:
    Maarn
  8. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    Out of Stock HK

    Dankzij de zeer lange wachttijden voor PayPal E-Check zijn er ondertussen drie items die ik besteld had bij HobbyKing in BackOrder gedropped, nu wordt mij aangeboden om die items te veranderen, te wachten, of het geld terug te krijgen in HK points.

    Nu wil ik ze graag vervangen voor gelijkwaardige items, het gaat om ESC's, Accu-lader/balancer en servo-kabels. De servo-kabels gooi ik weg aangezien ik nog een ander setje erbij had zitten.

    Voor de ESC's zoek ik wel een vervanger op HobbyKing, oorspronkelijk had ik de Turnigy Plush 30A's, ik zat te denken aan de 'Mystery 30A BEC Brushless Speed Controller (Blue Series)'. Is dit mogelijk en heeft iemand ervaring met deze ESC's?

    Het derde item was de Accucel-6 50W 6A Balancer/Charger, belangrijk is dat de lader die ervoor in de plaats komt zowel een Turnigy 3000mAh 3S 20C kan laden als de accu van de DX7 (NiMH). Hopelijk weet iemand een goed alternatief op HobbyKing, zodat ik vandaag nog de verandering kan doorgeven!
     
  9. jorrie

    jorrie

    Lid geworden:
    2 jul 2009
    Berichten:
    649
    Ik zou gaan voor de openpilot tenzij je GPS en meer geavanceerde opties nodig hebt. Ik heb erg lang zitten twijfelen veel heel veel ( teveel ) onderzoek gedaan en rondgevraagd. De enige echte oplossingen zijn aeroquad ( maar grote print plaat ) en miktrokoper.de ( duur ) openpilot levert wat in op functionaliteit maar werkt wel gewoon "out of thé box " met een zeer mooie software config tool waardoor er weinig nog kan misgaan.
     
  10. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    @Jorrie,

    De beslissing voor de controller staat eigenlijk al vast en dit wordt inderdaad de AeroQuad via Arduino en de bijbehorende sensors, voornamelijk omdat ik de Arduino al had van mijn profielwerkstuk.

    @all, Wat ik nu vooral wil weten is of de Mystery 30A BEC Brushless Speed Controller (Blue Series) gelijk zijn aan de Turnigy Plush 30A ESC's en of de HobbyKing ECO8 150W 7A 8S Bal/Dis/Cyc Charger een 1500mAh Spektrum NiMH accu en een 3000mAh 3S 20C LiPo kan laden en ontladen. Dan kan ik namelijk de wijzigingen doorgeven aan HobbyKing en kan de bestelling op de post.

    Dus graag iemand hierover, heel graag!
     
  11. Hugy

    Hugy

    Lid geworden:
    23 apr 2009
    Berichten:
    1.667
    Locatie:
    Maarn
    Hobbyking eco8 is een goede lader, is ook meteen een 150w lader dus kan je je accu's veel sneller mee laden. De regelaars zou je dan eigenlijk naar rctimer 30a moeten gaan. Dit zijn dezelfde als de turnigy plush en zijn ook met de zelfde programmer te progameren. Maar die zijn niet te koop bij hobbyking.
     
  12. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    Bedoel je dan deze?

    Programmable ESC 30A Brushless Motor Speed Controller - RCTimer ESC - RCTimer Online R/C Hobby Store: (ik weet niet of links posten is toegestaan, mocht dit niet zo zijn dan haal ik hem weg.)

    Die ESC's zijn in ieder geval goedkoper dan gepland, dat komt goed van pas voor die iets duurdere lader. Hopelijk kan dan eindelijk die order verzonden worden!
     
  13. Hugy

    Hugy

    Lid geworden:
    23 apr 2009
    Berichten:
    1.667
    Locatie:
    Maarn
    Ik kan je link niet openen, rctimer site lijkt er wel uit te liggen.

    Maar ze moeten er zo uitzien.

    [​IMG]

    Ze hebben ook een ebay winkel waar je kan bestellen. Mocht de internet winkel offline blijven.
     
  14. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    PC Voeding voor Accucel 8

    Toen ik op zoek was naar een losse voeding voor de Accucel 8 kwam ik een artikel tegen over het gebruiken van een ATX voeding als voeding voor laders.

    Vandaar mijn vraag, ik geloof dat alles klopt, maar ik wil het graag zeker weten:

    Kan ik een PC voeding gebruiken voor mijn Accucel 8 (150W) en maakt het dan nog uit hoeveel ampere die leveren? Ik heb er twee op het oog, eentje met 12v 18,0A en eentje met 12v 15,5A. Aangezien beiden meer dan 150W leveren denk ik dat het niet uitmaakt welke ik neem toch?

    Alvast hartelijk bedankt!
     
  15. teletubbie

    teletubbie

    Lid geworden:
    29 jun 2011
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Amsterdam
    Heb je de AeroQuad Shield al besteld?

    Ik heb hier een V2 liggen voor NOP
    .
    //Frank
     
  16. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    Beste Frank,

    Momenteel ben ik van plan de Arduino Duemilanove te gebruiken en daar heb ik al een v1.9 Shield voor gekocht, nou is het wel zo dat ik ook graag een Barometer erop wil hebben en daar is op de 1.9 geen 'dedicated spot' voor. De v2.0 houdt daar wel rekening mee.

    Verkoopt u toevallig de Arduino Mega? Dan zou ik daar wellicht in geïnteresseerd zijn voor een schappelijke prijs i.c.m. het AeroQuad Shield.

    Yannick
     
  17. teletubbie

    teletubbie

    Lid geworden:
    29 jun 2011
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Amsterdam
    De de Arduino Mega 2560 mag je voor 24 Euro overnemen en daar krijg je de Shield bij.

    //Frank




     
  18. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    @Frank,

    PB Gestuurd!

    @iedereen,

    Graag nog even iemand zijn gedachten over PC voeding als voeding voor de Accucel 8:

     
  19. teletubbie

    teletubbie

    Lid geworden:
    29 jun 2011
    Berichten:
    256
    Locatie:
    Amsterdam
    Afhankelijk hoeveel stroom je gaat trekken lijken me beide wel prima. Hou er wel rekening mee dat sommige (oudere) pc voedingen een (min) 'load' moeten hebben om te werken, je kan dan altijd een lamp of weerstand gebruiken.
     
  20. YannickvDijk

    YannickvDijk

    Lid geworden:
    22 sep 2010
    Berichten:
    38
    @Frank,

    De Accucel 8 kan volgens mij maar maximaal 7A gebruiken om te laden en dit is natuurlijk niet de stroom waarmee je LiPo's laadt, ik was meer bang dat 18,0A of 15,5A te veel zou zijn.

    @iedereen,

    Het schijnt dat wij zo'n 3 maanden geleden onze oude computers hebben weggebracht naar de kringloop gebracht. Dus mocht er nog iemand zijn die een ATX voeding heeft en er niks meer mee doet, dan zou je mij er dolblij mee kunnen maken, uiteraard vergoed ik de verzendkosten!

    :offtopic:

    Grappig hoe je 5 jaar lang die meuk hebt liggen en als je er dan iets mee wil doen dat het dan opeens verdwenen is..
     

Deel Deze Pagina