De Berg is van Jan!

Status
Niet open voor verdere reacties.
Kijk Jan, je kunt nu wel insinueren dat ik niet begrijpend zou kunnen lezen, maar...

...ook al zou dat zo zijn (wat ik overigens bestrijd, maar dat terzijde) moet er wel een tekst staan die begrijpbaar is. Als je binnen een alinea neerzet dat, wat je ook roept tijdens een BBQ geen moer uitmaakt en even verderop neerzet dat je vooral lovende woorden tijdens de BBQ moet roepen, dan valt dat niet onder het begrip " begrijpbare teksten".

Los daarvan hebben wij het hier op de Cariben uitstekend naar onze zin.
Zon, zee en strand (en een parasolletje op z'n tijd), goed gezelschap en 's avonds, na gedane arbeid, een ontspannen evaluatie van de dag. Dit laatste uiteraard onder het genot van een hapje en drankje. Een (niet al te grote) Cubaanse sigaar voor ondergetekende. En aangezien HH op de originele personeelslijst stond, had men hier voor haar ook sigaren ingekocht. Nou ja, dan rook ik die ook maar op. De avonden hier zijn tenslotte vrij lang.
Vervelender is dat ergens in April de opleiding van de dames hier ten einde is en we dan weer richting Berg moeten. Ik probeer uit alle macht een paar dames af te leiden tijdens hun studie, zodat ze her-examen moeten doen. Die zijn 2 weken na het officiele examen. Hoe dan ook zijn we voor de BBQ wel weer in Nederland. Toen ik aan de dames voorstelde om mee te gaan naar de BBQ hadden ze in eerste instantie wel zin, totdat Ramses met zijn vis-plaatjes op de proppen kwam. Daarna was het gedaan.

Ramses: dank je wel, ook namens (vrijwel) het gehele MBB-Management. :bye:
 
Kijk Jan, je kunt nu wel insinueren dat ik niet begrijpend zou kunnen lezen, maar...

...ook al zou dat zo zijn (wat ik overigens bestrijd, maar dat terzijde) moet er wel een tekst staan die begrijpbaar is. Als je binnen een alinea neerzet dat, wat je ook roept tijdens een BBQ geen moer uitmaakt en even verderop neerzet dat je vooral lovende woorden tijdens de BBQ moet roepen, dan valt dat niet onder het begrip " begrijpbare teksten".

Ik heb het niet over 'wat'. Ik had het over specifieke zaken. Ook niet, dat je tijdens een BBQ op willekeurige momenten maar moet gaan zitten roepen en al zeker niet om je moe(de)r. Dat kun je wel doen, maar dat maakt een rare indruk.
Ga dus zelf maar uitpuzzelen op welke momenten (en om welke reden) ik vind, dat roepen geen nut heeft en op welke momenten (en om welke reden) je dat juist wél moet doen. Dus: doe je best!
Ik heb je al een 6-stappen plan geboden als leermoment en een alternatief voor die goedkope dingetjes, die je bij 'Het Kruidvat' kunt kopen en waarvan ik er momenteel ook eentje op m'n neus heb, dus dat moet lukken.

Ramses: dank je wel, ook namens (vrijwel) het gehele MBB-Management. :bye:

Het woordje 'vrijwel' moet worden weggelaten uit bovenstaande quote.
 
Oké, het management heeft dus niet zoveel op met vis. Hoe zit het met schaaldieren?

ShrimpOnTheBarbieScreenshot.jpg
 
Wat denk je zelf? Met een MCPBBQ? Met nadruk op de "P" nou....nou....nou

Persoonlijk kan ik het er wel "bij" hebben, maar dan ook "bij"
 
Ik heb het niet over 'wat'. Ik had het over specifieke zaken. Ook niet, dat je tijdens een BBQ op willekeurige momenten maar moet gaan zitten roepen en al zeker niet om je moe(de)r. Dat kun je wel doen, maar dat maakt een rare indruk.
Ga dus zelf maar uitpuzzelen op welke momenten (en om welke reden) ik vind, dat roepen geen nut heeft en op welke momenten (en om welke reden) je dat juist wél moet doen. Dus: doe je best!
Ik heb je al een 6-stappen plan geboden als leermoment en een alternatief voor die goedkope dingetjes, die je bij 'Het Kruidvat' kunt kopen en waarvan ik er momenteel ook eentje op m'n neus heb, dus dat moet lukken.

Wat je vind, moet je bij de politie brengen. En als die niet aanwezig is: bij de burgemeester van de gemeente waar je iets gevonden hebt. Dat geldt ook voor je moe(de)r.
Dat stappenplan van jou voldoet nog niet eens aan ISO 9001, dus wat je ermee doet mag je zelf weten.

Corrien zei:
Het woordje 'vrijwel' moet worden weggelaten uit bovenstaande quote.
Nee.

Oké, het management heeft dus niet zoveel op met vis. Hoe zit het met schaaldieren?
ShrimpOnTheBarbieScreenshot.jpg

Als dat dieren zijn die in een schaal opgediend kunnen worden, heb ik er niet zoveel mee. Ik bedoel: een koe past niet in een schaal. Ja, in kleine stukkies, maar dat geldt niet. Bovendien heeft een van de dames daar kortgeleden een bijna-ongelukje mee gehad: zij bestelde Gamba's, maar toen kwam de ober met een paar grote slangen aanzetten: hij had "Mamba's" verstaan.
Dus: nee.
Bovendien heb je die foto uit wikipedia gejat, en is dus per definitie onbetrouwbaar.
 
Low & slow, als je dat niet weet te waarderen ben je geen BBQ'er. <- punt!

Low & slow is er ook juist voor om niet na 10 minuten al met een volgevreten pens naar de brandende kolen te kijken maar om een langere tijd te genieten van het gebraden vlees. Tussendoor kun je best een sneller te bereiden lapje boven de kolen leggen en oppeuzelen onder het genot van een koude rakker.

En spare-ribs die hard zijn en waar je een stevig gebit voor nodig hebt? Overduidelijk nog nooit goede spare ribs gegeten! Met een goede bereiding kun je het vlees van de botten zuigen dus gebit kun je zelfs uit doen (voor degene waar dat van toepassing is)
 
Schaaldieren op de BBQ?
Dan zit de BBq straks vol met ongebluste kalk, best een naar goedje.

Als slow inhoud dat ik niet alles in 10 minuten moet opeten maar elke 10 minuten weer een lekker lapje krijg. Prima hoor. Een uitstekend compromis.

Waarom denk je dat je bij veel restaurants onbeperkt spareribs mag eten?
Anders komen ze er niet van af!
Dat zie bijvoorbeeld nooit bij varkenshaasjes en biefstuk.
 
Waarom denk je dat je bij veel restaurants onbeperkt spareribs mag eten?
Anders komen ze er niet van af!
Dat zie bijvoorbeeld nooit bij varkenshaasjes en biefstuk.

Ik heb zeker aan het faillissement van enkele meegeholpen, heb het zelfs in groepsverband zien gebeuren, Roel kent het verhaal.

Dat het niet met biefstuk is is jammer ja, gaan ze ook failliet maar dat terzijde.
 
Schaaldieren op de BBQ?
Dan zit de BBq straks vol met ongebluste kalk, best een naar goedje.
Schelpen bestaan voor 95 procent uit koolzure kalk. Door nu de oven te verhitten tot 900 – 1200 graden Celsius, ontwijkt het koolzuurgas en blijft de ongebluste kalk over.
Als je het niet erg vindt, regel ik mijn eigen BBQ-zaakjes wel. Volgens mij ziet het er bij jou ongeveer zo uit:

How_To_Start_A_Barbecue_Fire-1md.jpg
 
Kan iemand dat blussen, HH heeft haar eigengemaakte worst op de BBQ gelegt, en blijkbaar vergeten... Zal wel een vega worst zijn.
 
Moet er weer iemand zonodig over de worst van HH beginnen? Over visueel ingesteld zijn gesproken...

Trouwens, hoe zit het met de animatie bij de Ger? Kan er nog een gezellig muziekje vanaf?

 
Laatst bewerkt door een moderator:
Auw nou heb ik 'm ook, had ik nog niet zo bekeken eigenlijk. Dat jij nu weer eerder dat beeld hebt, erg fijn dat je dat deelt.
 
Zeker die Duitse Bockworsten, die beginnen al te piesen als je in de buurt van de BBQ komt. Geef mij maar die provensaalse lapjes vlees met ongeflambeerde stokbrood met Wyco sate saus. Voordat ik een reactie krijg over "geef mij maar"
Zal ik ze zelf meenemen. "geef mij maar" is overigens niet bedoelt om mensen aan te sporen mij iets te geven, meer om aan te geven van wat ik lekker te pruimen vind.
 
Zal wel weer iemand beginnen over begrijpend lezen, maar mij is niet duidelijk wat je nu zelf meeneemt, het vlees, het stokbrood of de satésaus??? Het zijn in iedergeval geen pruimen, dat is dan wel duidelijk. Het voldoet allemaal wel aan MCPBBQ dat dan weer wel.
 
Trouwens, hoe zit het met de animatie bij de Ger? Kan er nog een gezellig muziekje vanaf?

We kunnen tegen een (uiterst) geringe vergoeding Cees Wester wel vragen om een moppie op zijn Hurdy Gurdy (draailier) te spelen...
Als hij het (in welk opzicht dan ook) te bont maakt: De Rijn is dichtbij.
Waarschijnlijk hebben de visliefhebbers onder ons dan weer een prima avond, want de vissen zouden wel eens spontaan op het land kruipen als "vriend" Cees het water ingaat.
 
.... ik heb een gitaar... EN me ooit opgeworpen als Bergmuziekant... alleen m`n genre is wat te 'jeugdig' voor de rest heb ik inmiddels vernomen?

Maar nodig Cees graag uit,... die vissen zijn meer dan welkom!
Wat citroenschijfjes in de buik en wat kruiden erover, kunnen ze gelijk de BBQ op.

Groeten, Ramses
 
Hoe dan ook zijn we voor de BBQ wel weer in Nederland. Toen ik aan de dames voorstelde om mee te gaan naar de BBQ hadden ze in eerste instantie wel zin, totdat Ramses met zijn vis-plaatjes op de proppen kwam. Daarna was het gedaan.

Ramses: dank je wel, ook namens (vrijwel) het gehele MBB-Management. :bye:

Dames die niet van vis houden??
Ik ken een dame met een schelp getatoeëerd aan de binnenkant van haar dijbeen... als je daar je oor oplegt... ruik je de zee

Groeten, Ramses
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Top