Lijnen, handvat....waar te koop?

Discussie in 'Lijnbesturing' gestart door Cees Kraaijeveld, 29 okt 2017.

  1. Cees Kraaijeveld

    Cees Kraaijeveld

    Lid geworden:
    10 feb 2004
    Berichten:
    336
    Locatie:
    's-Gravendeel
    Ik wilde na een jaar of 35 het lijnvliegen weer eens oppakken, en heb daarom bij Winfried de Vries een freessetje voor de VT-Airracer gekocht. Thuis had ik nog een DC Spitfire 1cc diesel liggen om het retro-gevoel compleet te maken...

    Mijn vraag: waar koopt men tegenwoordig de lijnen? Is er een adres in de EU waar je voor dit soort spullen terecht kunt?
     
  2. jef

    jef PH-SAM

    Lid geworden:
    14 jan 2011
    Berichten:
    1.870
    Locatie:
    Hulshout België
  3. stunthenk

    stunthenk PH-SAM

    Lid geworden:
    7 feb 2006
    Berichten:
    1.216
    Locatie:
    Amersfoort
    Een handvat is snel en gemakkelijk zelf te maken, zie een eerder draadje op dit forum; http://www.modelbouwforum.nl/threads/hét-handvat.204483/
    Voor lijnen kun je ook terecht in Engeland, bij Tony Eifflander: http://www.eifflaender.com/spares.htm
    Denk wel dat je voor een model met een 1cc diesel hele lichte / dunne lijnen nodig hebt. In Inch maten 0.0012 , in mm maximaal 0,3. En met een lengte tussen de 10 (voor een 1 cc) en 12 (voor een 1,5 cc) motor.
    De VT Airracer is een leuk kistje (ik gebruik hem voor de Hopelijk terugkerende? Staka) maar dan met een Webra 1,5 cc Record. Met een lichtere motor zou je kunnen overwegen om het onderstel weg te laten (sowieso onbruikbaar voor landingen, behalve met geluk in bijzondere omstandigheden). Verder kan ik je aanraden om een 3x6 vuren latje in de lengte van de romp in te bouwen. Anders willen rompjes zoals bij de Airracer wel eens achter de vleugel breken.
     
  4. Histone

    Histone PH-SAM

    Lid geworden:
    24 jul 2010
    Berichten:
    78
    Locatie:
    Tilburg
    [​IMG]

    Met 6mm multiplex, messing busjes, en koppelingen met sluitingen uit de betere hengelsportshop kom je zelf al een heel eind.
    Daar heeft men ook prachtige gevlochten (metalen) vislijn van uiteenlopende diameters vanaf zo'n 0,10mm (en treksterkte voor het zeevissen) !
    Nee, Suls bestaat jammer genoeg al lang niet meer.
     

Deel Deze Pagina