Sorry, als het goed is zit er ook een rpm sensor bij.
Zelf wil ik dit ook aan gaan schaffen. En een betaalbare zender met telemetrie zal een uitdaging worden om te vinden. Vooral een ampere meter schijnt lastig te zijn. En een Esc. met een dergelijke logger ingebouwd zijn erg kostbaar.
En aangezien het allemaal gratis is, moet ik zelf wel op de kleintjes letten

Vooral op RC Groups snappen mensen dat niet.
Ik heb het geluk gehad met een aantal naval architects en experts in hydrodynamica te mogen samen werken voor een project op het werk. Gelukkig in de pauzes veel van hun ervaring mogen opsnuiven.
En kort door de bocht is de conclusie dat er veel kennis (een dus berekeningen en tabellen) beschikbaar zijn voor waterverplaatsende rompen. Dito voor propellers. Al honderden jaren is daar ervaring mee opgedaan op wetenschappelijk vlak.
Maar hoe een snel bewegend lichaam zich gedraagt in of door water is nog steeds een wetenschappelijke onbekende. Zelf vaar ik op een kite hydrofoil (mijn andere geld verbrassende bezigheidstherapie), en daar idem veel onbekendheid. Daar wordt op dit moment enorm veel ontwikkeling in gestoken vanwege dat ook elektrisch aandrijven van snelle boten steeds actueler wordt.
Wel is het bekend dat een scheepsschroef niet representatief is voor een impeller geplaatst in een nauwe tunnel. De werking wijkt behoorlijk af.
En op papier zou een jet efficiënter moeten zijn. In de praktijk wordt er pas voor deze aandrijving gekozen als alternatief voor prop drive (dus niet vanwege voordelen zoals weinig onderhoud, robuuster, door ondiep water kunnen varen, veiliger voor mens en dier in het water, wendbaarheid, manoeuvreerbaarheid...) bij grote schepen die hoge snelheden moeten bereiken. Dan verliest een prop het op het vlak van efficiency. Ook op het gebied van acceleratie (hole shot) en extreem grote vermogens kunnen toepassen. En dan nov zijn ze nog behoorlijk inefficiënt bij alle andere snelheden dan top- of kruissnelheid.
Inmiddels heb ik ontdekt dat dit grotendeels opgelost kan worden door een variabele uitlaatdiameter. Echter zoiets bestaat nog niet (denk aan een vliegtuigjet met naverbranding, die hebben zoiets wel. Erg technisch complex en daar is het een gas...)
Overigens is er een bedrijf welke een kleine hydrojet levert met een impeller met variabele spoed, wat we ook kennen bij prop-drive. Je hoort er weinig over.
Terug te komen op de Kehrerjet, de 28mm is inderdaad een afgetopte prop met een zeer forse spoed in een tunnel. Ook het verschil tussen de impeller diameter en de uitlaat (en die is hier meer vierkant, dus oppervlakte bepaling moet anders) is gering. Toch werkt hij erg goed, en is het lang de "maat der dingen" geweest m.b.t. elektrische aandrijving voor rc jetboten. Alleen al erg oud en ontworpen primair voor 700 borstelmotoren.
Wel is bijvoorbeeld de kier tussen de impellertip en de wand best groot. De diameter van de impeller is 27mm, het kanaal iets groter dan 28mm. Ik vermoed omdat de as niet ondersteund wordt in de stator. Overigens is dit een modificatie die velen direct uitvoeren.
Ooit hadden ze een 33mm jet drive van gegoten kunststof. Kostte heer Kehrer teveel werk waardoor hij ermee gestopt is gaat het verhaal. Maar dat scheen echt een topding te zijn. Ooit op de TU Delft gezien in een schaalmodel voor sleeptesten (KNRM Damen romp). Erg mooi. Niet meer verkrijgbaar.
Maar ook voor de 28mm Kehrer drive kunnen we achteraf (als hij ingebouwd zit in een model zoals jou amfibische Jeep) een andere impeller en stator + stuurnozzle bedenken waarmee je wellicht nog betere prestaties kan krijgen.
Toevallig waren we bezig met een nieuwe impeller. Maar persoonlijk wil ik eerst onze eigen jet goed werkend krijgen. Maar mogelijkheden genoeg!