One-way bearing kapot en iemand uit Nijmegen omgeving?

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door Mark Peters, 11 mei 2020.

  1. Mark Peters

    Mark Peters

    Lid geworden:
    11 mei 2020
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Nijmegen
    Hallo allemaal,

    Ik heb een 1:8 Kyosho GP Landmax 4WD (denk LM1) ook wel 'Super Eight' genoemd. Deze heb ik na circa 16 jaar weer eens van de zolder gehaald omdat ik de hobby weer wil oppakken. Dus maar wat nieuwe onderdelen aangeschaft. Ik heb er nog niet mee gereden omdat de aansluiting van batterij naar servos nog aangepast moet worden, maar hij starte wel vandaag dus dat was episch! XD

    Maar nu is de one-way bearing kapot van de trekstarter en vraag ik mij af moet ik dan de complete bearing aanschafen of kan je ook ergens een los lagertje aanschafen en de kapotte eruit tikken en nieuwe erin?

    En ik herinner me vaker problemen met de trekstarter gehad te hebben. Is het mogelijk een elektrische starter erop te zetten of anders een startbox? Hoef ik de oneway dan niet te repareren, is dat handiger? Wat is jullie ervaring hiermee?

    Tevens vraag ik me af of er leden in omgeving Nijmegen zitten om eens samen te scheuren en de hobby te delen.

    Hoor graag van jullie en bedankt alvast voor de moeite.

    Groet Mark
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    Die oneway lagers zijn prima los te vinden. Als het een 8x12x12mm lager is is het een HF0812 lager, kost een euro op ebay en een paar euro als je effe in Nederland zoekt. Persen is de beste methode, met een bakschroef en wat busjes/bouten als adapters kan je hem eruit duwen en zo een verse erin zetten. Let op het pijltje op 1 kant van het lager.

    Anders even kijken wat voor een motor het is (manual-> art.nr. lager) en even op Ebay snuffelen waar veel vintage onderdelen te vinden zijn.

    Is die echt kapot of is het een kwestie van goed schoonmaken, ontvetten en met een druppel brandstof weer in elkaar zetten?
     
  3. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    3.350
    Locatie:
    Gavere/Belgiƫ
    Idd ontvetten kan het al oplossen. Een starterbox is natuurlijk makkelijker in gebruik. Dan hoef je idd normal niet meer te kijken naar deze lager. Of de trekstarter zelfs demonteren.
    Ik heb nog een landmax chassis gekocht als donor van onderdelen voor de kyosho inferno dx van mijn zoontje. Dat is de buggy warop deze landmax gebaseerd is. Grotendeels gelijk maar kortere armen. Is een super chassis. Wordt zwaar misbruikt door mijn zoontje. Heel robuust. Heb nog geen enkele diff moeten vervangen! Wat wel al begeven heeft na zware crashes of zo, telkens kunnen herstellen of verstevigen. Zware fan van dit chasis van pakweg 25 jaar oud wss?
    Onze is trouwens naar brushless geconverteerd. Bouwverslag staat hier nog ergens...

    Edit: Ik heb trouwens nog een deels chassis van een dx staan dat te koop staat. Voor het geval je graag reserve onderdelen hebt. Zijn niet meer zo makkelijk te vinden...
     
  4. Mark Peters

    Mark Peters

    Lid geworden:
    11 mei 2020
    Berichten:
    6
    Locatie:
    Nijmegen
    Bedankt voor je reactie. Nee hij was echt kapot de needles kwamen eruit. Heb idd een NLse site gevonden waar ze de c
    Hey bedankt voor je reactie. Ik heb er idd 1 gevonden op een NLse lager website voor 3 euro (+3e verzendkosten) want bij modelbouw website hadden ze alleen de 6mm of gelijk een hele bout a 20 euro. Geen zin om op amazone te wachten duurt vaak langer zeker met corona deze tijd.

    Hij is echt kapot de naaldjes vielen eruit.
     
  5. ShadesInBlack

    ShadesInBlack

    Lid geworden:
    21 mrt 2006
    Berichten:
    3.350
    Locatie:
    Gavere/Belgiƫ
    Ik vroeg me af: je stelde een PM vraag over deze landmax, mijn antwoord gezien?
     

Deel Deze Pagina