Ben wel benieuwd wat de topic-starter probeert uit te vinden?
Ik probeer uit te vinden wat voor hoeken ik moet aanhouden voor de hoofdvleugel en het stabilo als ik zelf een vliegtuig "ontwerp" (alleen aerodynamisch voor een modelvliegtuig want het model bestaat al als foampie).
Ik was al begonnen aan het modelleren van een vliegtuig waarbij ik nog niet wist van instelhoekverschil en waarin een aantal uitdagingen zitten, moeilijk vorm te geven vleugelwortels, functionele struts onder de hoofdvleugel, slats, Junkers flaps en een lastig te bouwen staartstuk (welk toestel, zie avatar). Ik heb besloten dat op te geven wegens te gecompliceerd en te weinig kennis en een ander toestel proberen te bouwen.
Ik zou graag een bestaand foam toestel nabouwen maar dan als balsa en ply toestel met een spanwijdte van 1600mm, 4S, geen dihedral (in de hoop het een beetje sportieve eigenschappen te geven). (geen loslopende passagiers, geen veranderende massa en geen/minder bouwtechnische uitdagingen zoals hierboven beschreven) Ik begrijp dat een opzet van een toestel bij 1 verzameling omstandigheden behoort. Doel/hoop is een toestel te krijgen dat bij bijv. windstil weer, vlak vliegend bij 50% (of andere vaste waarde) gas op gelijke hoogte vlak blijft vliegen in het ideale geval dat je geen input geeft (behalve gasstand) op de zender.
Waarom dit toestel? Vind het een grappig toestel en zoek iets waarbij ik uiteindelijk met 1 toestel (ruimte thuis en in de auto) uit de voeten kan en wat (redelijk) uniek is op het vliegveld. Heb nu 2 toestellen (WOT trainer waarmee ik inmiddels mijn vliegbewijs motor A heb behaald en een laagdekker, zie onderschrift) Over 2-3 jaar zou ik ook graag willen leren helivliegen en daarna een schaalmodel van een Bell Ranger kopen/samenstellen.
Het lijkt erop dat het stabilo horizontaal (evenwijdig met de hoofdlijn door de romp) gebouwd kan worden en dat de stand van de hoofdvleugel getuned moet worden (samen met ballast in de neus?). Hierbij zijn dan de instelhoek (vast per tunestap), aanvalshoek (continu variabel) en instelhoekverschil (vast per tunestap) gelijk bij het recht vliegen van de romp (klopt?).
Wat niveau betreft, heb geen aerodynamische voorkennis of enige ervaring met het werken aan aero-/hydrodynamische projecten maar ben wel technisch opgeleid en heb een grote interesse in techniek in het algemeen.