Hobby revival+ boot bouwen

Discussie in 'Speedboten' gestart door Xlrudie, 15 jul 2009.

  1. Xlrudie

    Xlrudie

    Lid geworden:
    14 jul 2009
    Berichten:
    14
    Hallo,

    Even voorstellen mijn naam is Ruud 29 jaar en ben na jaren mijn RC hobby weer aan het oppakken. Ik woon in de omgeving van nijmegen. Ik wil de wintermaanden een nitro boot gaan bouwen. Ik heb een budget rond de 1000 Euro.
    Ik heb al veel gelezen op het forum en ben al een stuk wijzer geworden. Ik moet zeggen dat er veel mooie dingen gebouwd worden. Nu ben ik zelf erg fan van de Tunnel F1, tenminste zo heet hij geloof ik, de MHZ Lizard Xtreme, en de hydromite. [​IMG]Maar het is het model op de foto, dat ik wil bouwen

    Ik kon zo gauw niet zien van wie deze was, maar in ieder geval bedankt dat ik je foto mocht gebruiken. Zo niet laat even weten en dan verwijder ik hem.


    Ik wil graag een boot bouwen van rond de 1 meter. Nu heb ik ook al een paar bouwtekeningen gevonden, maar wat is wijsheid om te bouwen. Ik bedoel het is de eerste boot die ik wil gaan bouwen. Ik ga in ieder geval langs bij 2Rc in Bussum voor advies, maar wat kunnen jullie mij aanraden???. En is er een goede bouwtekening te vinden van bovenstaande boot.

    Daarnaast zoek ik een club in de omgeving van ongeveer 50 km waar ze varen met RC speedboten.

    Alvast bedankt voor de hulp

    gr ruud
     
    Laatst bewerkt: 15 jul 2009
  2. bosreus

    bosreus

    Lid geworden:
    19 okt 2003
    Berichten:
    1.583
    Locatie:
    de Kempen
    hallo Ruud,

    Om met de deur in huis te vallen: ga EERST kijken bij een vereniging, je zal zien dat de boten zoals op je foto ( catamaran ) ruim in de meerderheid zijn t.o.v. de F1 en dat is niet zonder reden.
    Bij een F1 komt een buitenboord motor en die vragen veel nitro (€€€€€€€ ) om een beetje fatsoenlijk te lopen. Je moet zeer veel doen om hem strak op het water te houden, over de kop gaan is schering en inslag. Je moet veel doen om het geluid naar beneden te brengen omdat deze motoren een open uitlaat hebben. Als je dit allemaal moet doen en er geen ervaring mee heb wens ik je veel sterkte.
    De catamarans liggen veel stabieler op het water en met een benzine motor gaan ze standaard al 100 Km/h, met een F1 is hier alleen maar van te dromen. En om snelheid gaat het hierbij natuurlijk, want anders had je wel een elektro-vissersbootje gekocht als model.
    Bij Eindhoven zit een vereniging die zondags varen, ga daar eens kijken en laat je voorlichten, ze beantwoorden je vragen die je hebt.

    Hans
     
    Laatst bewerkt: 15 jul 2009
  3. Xlrudie

    Xlrudie

    Lid geworden:
    14 jul 2009
    Berichten:
    14
    Hans,

    Bedankt voor de uitleg. Ik ga zeker eerst kijken bij een club om info te verkrijgen. Ik wild in ieder geval een boot bouwen zoals op de foto. De F1 vergeet ik dan maar om als eerste boot mee te beginnen.
     
  4. Jos w-vl

    Jos w-vl

    Lid geworden:
    24 mei 2009
    Berichten:
    160
    Locatie:
    West-Vlaanderen
    Lijkt op een HPR model (deze is wel met 2turbines denk ik zo te zien), denk dat het de HPR233 is(233cm lang) of een ander model. Sorry als ik het mis heb.
    Ik kreeg gisteren mijn HPR115 romp binnen(115cm lang), enorm mooi ding, maar deze is eigenlijk voor elektro alleen denk ik, en zit enorm ver over je budget,
    [​IMG]
    De reden dat je snel over je budget gaat is dat zo`n grote boot niet vaart met 2 of 3S lipo en dus redelijk wat kost aan Lipo`s en motoren/regelaars.

    Ik zou inderdaad eerst eens langsgaan bij een club in de buurt waar je dan eventueel ook kunt gaan varen. Daar kan je ook meteen zien wat je mooi vind en veel informatie opdoen.

    Greetz Jos
    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 15 jul 2009
  5. The Powerboat Drifter

    The Powerboat Drifter

    Lid geworden:
    19 mei 2006
    Berichten:
    22
    Locatie:
    Helmond Noord-Brabant The Netherlands
    Goede morgen Ruud,

    Mijn naam is Rudy en doe al een kleine 45 jaar aan modelbouw waaronder 25 jaar powerboot racen.
    Zoals je al gelezen hebt in Eindhoven zit een club je bent van harte welkom om eens te komen kijken, als je meer uitleg wilt over het powerboat varen neem gerust contact op dan leg ik je uit waar het water ligt en als je wilt kun je me om verder advies vragen.
    Want zoals elke club in Nederland hoe meer zielen hoe meer vreugd.
    Mijn E-mail adres is r.broek41@chello.nl.

    Heb nog eventueel een kant en klare supercat met nitromotor 15cc Picco voor je staan voor de prijs van 650 euro, benzine erin en varen maar.

    Greetz,
    Rudy
     
  6. Xlrudie

    Xlrudie

    Lid geworden:
    14 jul 2009
    Berichten:
    14
    Jos,

    Bedankt voor je reply. Mooie boot heb je gekocht. Lipo's worden voor mij geen probleem omdat ik met nitro wil gaan varen dan wel benzine.
    Jouw romp komt inderdaad overeen met wat ik wil hebben. Ik wil hem alleen niet kant en klaar kopen,maar zelf bouwen. Ik ga in ieder geval een keer op bezoek bij een club.

    Rudy,

    Ik kom zeker een keer naar eindhoven toe. Moet alleen even kijken wel weekend. Heeft jullie club een naam of een website? Ik neem wel contact met je op via de mail. Ervaring genoeg zag ik al. Bedankt voor het aanbod van je boot. Hou hem in mijn achterhoofd, maar wil eerst proberen om zelf te bouwen.
     
  7. Jos w-vl

    Jos w-vl

    Lid geworden:
    24 mei 2009
    Berichten:
    160
    Locatie:
    West-Vlaanderen
    Hij is niet kant en klaar, nuja de romp is klaar, maar dat is het dan ook :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    Maar daar in Eindhoven zullen ze je zeker wel verder helpen, wat voor romp goed is voor nitro/benzine ;)
    Veel succes met je zoektocht naar info.

    Greetz Jos
     
  8. Xlrudie

    Xlrudie

    Lid geworden:
    14 jul 2009
    Berichten:
    14
    Daar heb je gelijk in.Het is nog een romp zonder hardware.Succes met opouwen

    gr ruud
     

Deel Deze Pagina