Aanschaffen van hovercraft

Discussie in 'Speedboten' gestart door Michael-zwolle, 2 jul 2010.

  1. Michael-zwolle

    Michael-zwolle

    Lid geworden:
    15 aug 2009
    Berichten:
    46
    Locatie:
    Woonachtig in Heerlen , Zuid Limburg, dus ge
    Hallo,

    Allereerst, ik weet niet waar ik dit bericht moet plaatsen aangezien het een vraag betreft over hovercrafts. Dit zal onder boten, auto's, of zelfs vliegtuigen kunnen vallen.. Bij verkeerd geplaatst graag verplaatsen naar een juiste plek (?)

    Oke, ik wil graag een RC hoovercraft. Graag eentje die gewoon perfect en snel is. Uiteraard ook een die werkt op elk terein. Ik heb een poos terug de dragstar gekocht, maar deze direct dezelfde dag nog teruggebracht aangezien dat ding ''dreef'' en vrij langzaam vooruit kwam op het water, stil bleef staan op zand, stil bleef staan op gras, en ook zelfs nog stil bleef staan op afvalt..

    Maargoed, nu zoek ik dus een die het wel gewoon goed doet. Hier wil ik best voor betalen (alhoewel er natuurlijk grenzen zijn). Ook mag hij op benzine zijn of toch elektra, infeite maakt het mij weinig uit zolang het maar goed is.

    Ik heb graag een wat groter type, echter pas ik me aan aan datgene wat gewoon mogelijk is..

    Hij mag RTR zijn (graag zelfs), desnoods zonder zender, of weet ik het :p

    Nu is dus mijn vraag, zijn deze dingen er? Dit aangezien ik vooral kleine prul op internet vind van rond de 30 euro en verder alleen maar zelf gemaakte versies, en ja ik heb liever gewoon een RTR of bijnaklaar..

    IK ben het spoor bijster, kunnen jullie mij hier meer over vertellen? Of heb ik gewoon onmogelijke wensen?

    Groetjes,
    Michael
     
  2. mkabel

    mkabel

    Lid geworden:
    1 sep 2008
    Berichten:
    597
    Locatie:
    nieuwegein
  3. pompebled

    pompebled Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    9.690
    Locatie:
    Sneek
    Dan zou ik 'm hier halen:
    IKARUS eShop - 
    En dan gelijk de brushless versie/update.

    Groeten, Jan.
     
  4. Michael-zwolle

    Michael-zwolle

    Lid geworden:
    15 aug 2009
    Berichten:
    46
    Locatie:
    Woonachtig in Heerlen , Zuid Limburg, dus ge
    Ik noemde al in mijn openingsbericht dat ik de Dragstar gehad heb, en deze direct teruggebracht heb. Ik snap niet wat je met dit ding moet aangezien hij vrijwel ''drijft'' op het water en matig vooruit komt, stil blijft staan op asfalt, zand en gras..

    Tuurlijk, ik weet dat er upgradingsmogelijkheden zijn, maar ik betwijfel het erg of ik dan wel de juiste kwaliteiten heb.

    Ook moet ik toegeven, dat toen ik hem zag, ik hem er heeel goedkoop en matig uit zag zien.

    Of zal ik toch van de problemen verlost zijn om er toch een aan te schaffen en deze direct tot de max upgraden? Probleem is dan wel weer dat bepaalde materialen zoals de bijgeleverde lipo weer niet meer bruikbaar zijn etc..
     
  5. pompebled

    pompebled Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    9.690
    Locatie:
    Sneek
    Hallo Michael,

    Ik heb de video's van de Ikarus Dragstair weer eens bekeken, maar ik vind 'm zelfs in de standaard uitvoering best vlot, zelfs over water.
    Had je de goede accu destijds en was 'ie wel vol?

    Als je het geld er voor over hebt, koop je de standaard kit (€99,00) en daarbij gelijk de brushless upgrade, eventueel met aparte aansturing voor de hefmotor.

    Als het dan niet hard genoeg gaat (voor zo'n klein gifkikkertje), dan weet ik het ook niet meer...

    In dat geval zou je zelf iets moeten gaan bouwen, al dan niet vanaf tekening.

    Of eens zoeken naar de Palaform hovercraft, die is iets groter, als ik me goed herinner.
    http://www.modelhovercraft.co.uk/

    Groeten, Jan.
     
    Laatst bewerkt: 3 jul 2010
  6. Michael-zwolle

    Michael-zwolle

    Lid geworden:
    15 aug 2009
    Berichten:
    46
    Locatie:
    Woonachtig in Heerlen , Zuid Limburg, dus ge
    Hoi,

    Ja ik heb ook de films gezien, dat is de reden geweest dat ik hem gekocht heb. Maar ik had toch wel even zoiets van, nou dit wat ik gekocht heb is dat dat gene dat ze op die filmpjes laten zien..

    Daar twijfel ik zo erg of ik er met een upgradekit wel kom.. Kijk misschien zijn het versies die geupgrade zijn die ze op de filmpjes laten zien, maar dat weet ik ook niet zo zeker. Diegene die ik gehad heb deed dat in iedergeval niet wat je ze ziet doen op de films. Oke toegegeven, ik heb geen kartbaan tot mijn beschikking om hem uit te testen..

    De accu van toen was nieuw (bijgeleverd, 2 cel's lipo dacht ik), en ja opgeladen.

    Je hebt het over een standaardkit van 100 euro, wat zit hier bij? Ik heb zelf een standaardpakket gekocht voor 179 euro.. Oke, ik weet dat winkels duurder zijn, maar dit zal een beetje extreem zijn niet..

    Er zat een lipo bij, een zender, en de basis motor en dergelijke, hij was RTR.

    Upgraden, zal voor mij een optie kunnen zijn, echter moet er dan geloof ik een nieuwe motor in, nieuwe accu's (meervoud ja, dacht max 3 als ik me niet vergis), en nog van die andere dngen, regelaars fzo. Ik dacht dat de uiterste upgradekit iets van 160 euro koste, maar daar komt dan nog eens 179 euro bij voor die de gewone dragstar.. (en dan heb ik onderdelen, zoals de lipo, waar ik niets aan heb en bij wijze van spreke weg kan gooien...). Ik zal het liefst direct alles kant en klaar willen hebben.

    Die site die je me stuurd, die is uit het buitenland, ik haal persoonlijk liever mijn spul uit Nederland en ik word er niet echt wijs uit wat ik daar nu precies moet halen zeg maar :$

    Bedankt in iedergeval

    Michael
     
  7. pompebled

    pompebled Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    9.690
    Locatie:
    Sneek
    Hallo Michael,

    De meeste modelbouwspullen worden nu eenmaal gemaakt in "het buitenland", en niet alles wordt in Nederland geïmporteerd, dus daarmee beperk je je keus aanzienlijk...

    Op je vraag wat erbij de Aero Racer nog bij komt, dat is een kwestie van lezen:

    AERO RACER (Electric Powered Model Hovercraft)
    Standard Hovercraft Kit

    Weight: 1.3kg.
    Dimensions: 750 x 450 x 330mm


    Deck and Hull made from correx and polystyrene, single motor for thrust and hover, single bag skirt, most parts pre-trimmed, skids attached to save damage to hull, universal motor mount, twin rudders allows operation in confined spaces. Hovers up to 25mm high.

    Supplied with deck, hull, 9 " duct, duct mount, bracket - motor mount, screen, rudders, skids and pre-stitched bag skirt.

    Requires:
    Battery pack, 2 channel R/C system, 9" propeller, 1 servo (rudder only), silicon leads, 4mm gold connectors, servo extension lead or control snake, 90° bell-crank - 3 req. for rudders. The motor specification to use depends on desired performance, options as detailed below.
    For Standard Performance.
    Speed 400 to 600 brushed electric motor, suitable gearbox, speed controller (without reverse)

    For High Performance
    Brushless motor, propeller adaptor (depending on motor design), speed controller (without reverse)

    This electric model is designed for hard surfaces and water and is not guaranteed to operate on grass

    Neem ook even notie van de laatste zin; de meeste (electro) hovercrafts komen op (lang) gras niet los, dus zo'n wonder is dat niet, tenzij je een fors groter model neemt.

    Je zou de leverancier kunnen mailen en vragen of hij een Nederlandese vertegenwoordiging heeft, kun je gelijk vragen welk (brushless) motor hij aanbeveelt.

    In de recensie die op de site staat (van het Duitse blad Modellwerft, oktober 2006) kun je ook veel informatie over de opbouw en de gebruikte componenten vinden, als je Duits kunt lezen natuurlijk.

    Groeten, Jan.
     
  8. jakkobink

    jakkobink

    Lid geworden:
    25 okt 2007
    Berichten:
    917
    Locatie:
    Wijchen
    Er zit in de upgrade normaal gesproken maar 1 accu. Je kunter een 3cel lipo in leggen afhankelijk van de regelaar en moter. Je kunt de standaard RTR versie ook zelf upgraden naar dubbel brushless, regelaartjes, accu en prop door op hobbyking te gaan shoppen, of beter nog bij onze nederlandse forumsponsor rctechnics.eu.
    Jakko
     
  9. Michael-zwolle

    Michael-zwolle

    Lid geworden:
    15 aug 2009
    Berichten:
    46
    Locatie:
    Woonachtig in Heerlen , Zuid Limburg, dus ge
    Toen ik de Dragstar gekocht had last ik dat er 3 standaard upgradekits te koop waren voor dit type. Jij bedoeld nu dat ik ook buiten die mogelijkheden zelf kan zoeken naar materialen om hem te upgraden? Zoja, ja dat is een strak plan, maar dat is ook een beetje het zelfde als bij het zelf gaan bouwen, waar begin ik en wat moet ik hebben en wat is het beste.. Kijk op dat gebied heb ik nu totaal nog geen verstand, en ja ik geloof best dat het internet er vol van staat maar ik weet niet hoe en waar ik mee moet beginnen. En om me hier op het forum alles voor te laten kouwen.. Tsja, of zijn jullie daar nu juist voor? ;)

    Tuurlijk, als ik weet wat ik moet hebben, en ik zelf een veel krachtigere en betere hoovercraft kan maken dan bijvoorbeeld de standaar Dragstar, zal ik dat liever hebben.

    Daar bij is het misschien ook handig om te vermelden dat ik nu nog een tegoedbon heb van 180 euro die ik enkel bij Quartel dus kan besteden.. Dus ja het zal (gedeeltelijk) een beetje via die zaak moeten, maargoed dat hoeft geen probleem te zijn denk ik.



    Ja maar ik begrijp er zo weinig van.. Er staat zo veel, maar het zegt me weinig om eerlijk te zijn... :(



    Ook lijkt het me wel leuk om te vermelden dat ik eerder ook wel het ideetje heb gehad om er zelf een te bouwen. Een krachtige van bijv een meter lang. Allen weet ik niet waar ik mee moet beginnen en hoe ik het aan moet pakken.. Kijk een lichtgewicht maar krachtige motor afkomstig van een scooter kan ik best gebruiken, maar hoe weet ik dus ook niet:p Daarbij moet je met een hoevercraft zorgen voor voorwaartse kracht en opwaartse kracht, dus dat maakt het ook al weer wat moeilijker :$
     
  10. pompebled

    pompebled Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    9.690
    Locatie:
    Sneek
    Je moet natuurlijk ook even de moeite nemen om het op je gemak even helemaal te lezen en gebruik te maken van google, een vertaalsite, of een woordenboek om de dingen die je niet duidelijk zijn even op te zoeken...
    Waar het jou om gaat is dit stukje:

    Requires:
    Battery pack, 2 channel R/C system, 9" propeller, 1 servo (rudder only), silicon leads, 4mm gold connectors, servo extension lead or control snake, 90° bell-crank - 3 req. for rudders. The motor specification to use depends on desired performance, options as detailed below.
    For Standard Performance.
    Speed 400 to 600 brushed electric motor, suitable gearbox, speed controller (without reverse)

    Zal ik het ook nog even voor je 'voorkauwen':

    Benodigdheden:
    - Accupack (aan te passen aan de gekozen motorisering)
    - 2 kanaals radio/ontvanger set
    - 9"prop
    - servo (voor het roer)
    - siliconen bekabeling
    - 4 mm goudstekkers
    - verlengkabel voor servo
    - 3 stuks 90° overbrenging voor roeraansturing
    - motor naar keuze, standaard is een 400 - 600 motor met vertraging
    - regelaar (vliegregelaar)

    De kit is dus behoorlijk 'kaal', zodat je 'm kunt aanpassen aan je eigen wensen.

    Groeten, Jan.
     
  11. Michael-zwolle

    Michael-zwolle

    Lid geworden:
    15 aug 2009
    Berichten:
    46
    Locatie:
    Woonachtig in Heerlen , Zuid Limburg, dus ge
    Oke, nouja dat is infeite alleen de body dan. Maar ja, kijk dan bijvoorbeeld noem ik alleen even de motor. Hoeveel keuzes heb ik hier in, tot welke max zal ik bijvoorbeeld kunnen gaan?

    Maarja, nu hebben we het over de dragstar waar ik de ervaring mee had die gewoon stil bleef staan op alle oppervlakten.. (oke, gras had ik ook wel verwacht, zand een beetje, maar de rest moet hij geen moeite mee hebben..). Nu is de twijfel er of ik met een ultra upgrade nog deze problemen heb..
     
  12. pompebled

    pompebled Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 nov 2004
    Berichten:
    9.690
    Locatie:
    Sneek
    Hallo Michael,

    Ik zou de mensen bij Ikarus gewoon een mailtje ( info@ikarus.net ) sturen met jouw wensen (dat de hovercraft nét zo moet gaan als in het filmpje, bijvoorbeeld) en vragen welke componenten je daarvoor nodig hebt.
    Een beetje winkelier maakt dan een mooie aanbieding voor je waar alle spullen bij zitten.

    Groeten, Jan.
     
  13. Michael-zwolle

    Michael-zwolle

    Lid geworden:
    15 aug 2009
    Berichten:
    46
    Locatie:
    Woonachtig in Heerlen , Zuid Limburg, dus ge
    Hoi,

    Bedankt, dat is inderdaad een idee waar ik iets mee kan doen. Ik zal ze een mailtje sturen, en het probleem voorleggen. Ik ben benieuwd.

    Uiteraard als iemand nog iets interessants heeft waar ik wat aan kan hebben hoor ik dat alsnog graag :)
     
  14. Oliesjeik

    Oliesjeik

    Lid geworden:
    12 sep 2010
    Berichten:
    2.313
    Locatie:
    Cruquius
    Hoi Michael,

    als je iets echt leuks wilt moet je eens naar de Simprop hoverstar kijken, wel zelf bouwen dus niet RTR.............Nitro, en dus veeeeel lawaai.....
    Ik heb er zelf 1, moet de laatste paar dingetjes nog doen en kan dan gaan proefvaren/glijden........

    Groetjes Edwin
     
  15. hovercraft

    hovercraft

    Lid geworden:
    25 mrt 2011
    Berichten:
    71
    hovercraft

    :2gunfire::2gunfire::2gunfire::banana:hallo machel meschin is dit en goei site Monstercars

    gr huub
     
  16. hovercraft

    hovercraft

    Lid geworden:
    25 mrt 2011
    Berichten:
    71
     

Deel Deze Pagina