Alweer zo'n 'Eerste RC Vliegtuig topic'

Discussie in 'Beginners' gestart door luukieboy2, 19 sep 2010.

  1. luukieboy2

    luukieboy2 Guest

    Heey,

    Jullie lezen dit vast vaak genoeg, mensen die er net inkomen en graag willen weten welke RC Vliegtuig ze willen hebben, zonder zich bijvoorbeeld goed ingelezen te hebben of ervaring hebben opgedaan.

    Even wat over mezelf : Ik ben 16 jaar, woon in Zeeland en heb al 2 eerdere RC vliegtuigen gehad. De ene was echt zo'n keilichte van de Intertoys, bij een beetje wind was hij echt oncontroleerbaar. Hij kon links/rechts en gas/boven en gas terug/onder :p

    Mijn 2e was een iets stevigere, ook een stuk groter, met 4 propellers. Jammer genoeg dezelfde besturing. Met deze heb ik best lang gevlogen, maar op een gegeven moment deed die het niet meer. En toen kwam deze 'hobby' een beetje in de sloot te liggen.

    Wel ben ik geïnteresseerd gebleven in RC Vliegtuigen/Jets, en wil nu eindelijk de knoop doorhakken.

    Dus wat wil ik : Een vliegtuig waarmee je niet alleen naar links/rechts en harder/zachter kan. Hij moet wel een beetje stevig zijn, bouwpakket kan maar dan moet wel alles erbij zitten, en redelijk goedkoop (Budget:220 ongeveer).

    Ik had zelf deze op het oog, is dit iets? Oeps, kan nog geen link posten, het is de RC Vliegtuig "Edge 540 Red Bull" (R2F) voor 229,- euro.

    Heel erg bedankt, en ik heb ook al gekeken voor een Modelvliegclub in de buurt, en er is er eentje in Axel zo'n 16 kilometer hiervandaan. Iemand die weet of ze een beetje actief zijn?

    Tot ziens,
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 sep 2010
  2. PH-MEL

    PH-MEL

    Lid geworden:
    2 sep 2007
    Berichten:
    1.736
    Locatie:
    noord holland
    Hey luuk! Welkom!! En ja dit horen we vaker! En ook de keuze van t vliegtuig komt bekend voor! Een goede keuze? Nee, een edge 540 is absoluut geen goede keuze! Begin eerst met een toestel met vleugels bovenop de romp, we noemen dat ook wel een hoogdekker, bv een robbe charter of een kyosho calmato!
    Maar het beste advies, ga eerst eens kijken bij die club in de buurt, zij zijn diegene die je les gaan geven en wie weet heeft een clublid nog wel een hele leuke beginnerskist met toebehoren liggen voor weinig! €220 is een bedrag waar je een aardig setje 2e hands voor moet kunnen kopen! Maar nogmaals, kijk eerst eens op de club!! Veel plezier!!!
     
  3. luukieboy2

    luukieboy2 Guest

    Bedankt voor je snelle reactie, is deze dan te instabiel omdat de vleugels in het midden zitten? Het liefst zou ik er eentje willen die ook een beetje snel is, dat is zeker meer in de richting van de Jets, jammer genoeg zijn deze wel duurder
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 sep 2010
  4. Robion

    Robion

    Lid geworden:
    21 dec 2005
    Berichten:
    232
    Locatie:
    t Gooi
    Hoi,

    Leer eerst een beetje vliegen, hou het heel en leer het veilig !
    Zoals PH-Mel schreef; ga naar een club.
    Als je genoeg vaardigheden in huis hebt is er genoeg tijd voor snellere kisten.
    Succes
     
  5. PH-MEL

    PH-MEL

    Lid geworden:
    2 sep 2007
    Berichten:
    1.736
    Locatie:
    noord holland
    Jep, hoogdekkers zijn stabieler, je begint met een hoogdekker, daarna evt een schouderdekker(vleugels in het midden vd romp) en daarna een laagdekker(vleugels onder de romp)

    Een edge 540 is een schouderdekker.

    Maar wat snel betrefd; leer idd eerst maar eens veilig starten en landen! Das al een hele kunst! Daarna komt t snelle vliegen wel!

    En ja, een jet, heel vet, maar duur! En absoluut geen goede opvolgers van je silverlit toestellen!

    Nogmaals, ga vh weekend lekker nr die club!!!
     
  6. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    Jet zal wel een EDF foamy worden zo op je 16e. Een echte Jet loopt al snel richting de 10.000 euro en die wil je niet 3 seconde na de start de grond in boren.

    Buiten de aangegeven calmato of charter kan je ook zoals vaak genoeg voorbij is gekomen beginnen met een easystar. Begin je met de standaard setup en zet je er later een flinke brushless motor op en ga je al 150km/h.

    Youtube zat filmpjes te vinden met overpowered Easystars/Skyraider/EZ Hawk/Floaterjet AXN

    Edge 540/extra 300 /Cap 232 etc. zijn geen beginners kisten. Maak je een fout ga je op je bek en kan je weer sparen. Niet doen. Plakken en bakken met geld uitgeven is niet echt de hobby bij de meeste hier. Vliegen en bouwen wel.

    Begin onder aan de ladder dan heb je straks het meeste plezier van de hobby. Ben je een vlugge leerling vlieg je over een paar maanden wel met een vlotte EDF jet.
     
  7. Gammapooka

    Gammapooka

    Lid geworden:
    25 nov 2004
    Berichten:
    1.787
    Locatie:
    Hoorn
    Laat ook maar
     
  8. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    Tjah dat denk ik ook meestal. Ze weten het maar toch te lui om te lezen en dan toch weer een nieuwe topic openen met een vraag die binnen 5 min wel gevonden is. Jeugd van tegenwoordig ;)
     
  9. Roel

    Roel

    Lid geworden:
    4 jul 2003
    Berichten:
    404
    Locatie:
    Drunen
    En ALWEER hetzelfde antwoord:

    Nee, de Edge is helemaal geen beginnerstoestel, zoek eens naar een Multiplex Easystar of parkzone Fusion of dergelijk vliegtuig.
     
  10. Jan Jaap

    Jan Jaap

    Lid geworden:
    16 jul 2009
    Berichten:
    667
    Locatie:
    IJsselmuiden
    Ja dat klopt wel. Maar iedereen denkt dat hij uniek is voor wat betreft vliegen en stelt dezelfde vraag.
    Aan de andere kant kun je dan beter een aantal stickies zetten op het beginnersforum en dat forum voor de rest sluiten.
    Die stickies worden dan gevuld met het beginners vliegtuig de EZ* of gelijksoortigen voor elektro, de charter of gelijksoortig voor benzine en nog een stickie voor de te gebruiken zender.
    Niemand hoeft dan meer dezelfde antwoorden te geven en niemand wordt er meer moe van;).
    Maar ja, als je als beginner geen vragen meer mag stellen (omdat ze te lui zijn) en de gevorderden willen geen antwoord meer geven of geven als antwoord: Zoek maar even, er staan draadjes zat over dat onderwerp, dan wordt het hier wel een dooie boel......
     
  11. luukieboy2

    luukieboy2 Guest

    Bedankt voor alle antwoorden. En ik weet wat het is, ik zit zelf ook op een ander Forum die ook met vBulletin werkt, en dan zijn er ook mensen die voor het eerst een telescoop willen kopen (astroforum voor astronomie) en soms denk je daar ook weleens van, heb jij je wel voorgelezen?

    Maar nu ik weer aan deze kant sta, is het toch anders. En het idee van JJ is nog zo slecht nog niet.
     
  12. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    @ JJ de Bom;

    Afgelopen week ook even gekeken voor dergelijke beginners stickies maar die ontbreken wel ja.

    Misschien een keer een sticky maken met daarin het begin. Dus wat heb je nodig, wat kan en vooral wat niet enz. En die dan heeeel erg opvallend neer zetten.

    En in die topic nog wat linkjes naar zaken die wel al inmiddels correct zijn beschreven. bv zender keuze, laden van accu's etc

    De vraag of iemand kan beginnen met een 3d kist of jet is echt al heeeeeeeeeel vaak voorbij gekomen en nog niet eens over een hele lange periode.
     
  13. Burp

    Burp Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 jan 2005
    Berichten:
    14.076
    Locatie:
    Zaandam
    Mannen, ik lees goede initiatieven. Volgens mij is er meer dan voldoende kennis bij de mensen hier om een mooie startpost te maken voor beginners. Wat wel/niet en waarom enzo.

    Wie voelt zich geroepen om een dergelijke post te maken met eventueel de nodige linkjes. Ik maak deze dan wel sticky....
     
  14. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    Als het schikt en ik ben op dat moment nog de eerste kan ik wel een beginnetje maken.
    Aanvullingen door andere komen dan zelf wel.

    Gr. Dennis
     
  15. Jan Jaap

    Jan Jaap

    Lid geworden:
    16 jul 2009
    Berichten:
    667
    Locatie:
    IJsselmuiden
    Dennis, ik heb jouw stickie aangevuld. Misschien is het handig om de beginpost steeds aan te vullen en de rest te laten vervallen zodat je niet 100 bladzijden goedbedoelde tekst hoeft te lezen. Dit in overleg met mods.
     
    Laatst bewerkt: 21 sep 2010
  16. luukieboy2

    luukieboy2 Guest

    Weer wat verder. Als ik een vliegtuig van Depron kan maken die vliegt krijg ik een 7, kan die vanaf de grond opstarten een 8 en als die dan ook nog een looping kan maken een 9.

    Ik doe het samen met een klasgenoot die ook op hetzelfde idee kwam. En we zijn ons nu aan het oriënteren welke spullen we allemaal moeten kopen.

    - Depron
    - Batterij, van Lipto
    - Brushless motor
    - Brushless speed control
    - Propellor
    - Wat scharnieren voor de voor en achtervleugels?

    Nu moet ik toch ook nog iets hebben om de vleugels te kunnen regelen? Maar ik zie hem zo 1 2 3 niet bij Conrad staan, Specs enzo komen later wel, als we weten welk vliegtuig we willen maken.

    Bedankt,
     
  17. luukieboy2

    luukieboy2 Guest

    Kan iemand me even helpen, de school sluit binnen 30minuten en moet voor die tijd de dingen doorgeven die ik wilde hebben.

    Dus de batterijen? Een Kokam LI-PO accu 3,7V 740mAh 20C
    De motor ? Motor X-Fly 280
    De motorregelaar ? Brushless vluchtregelaar Eco-Line 20A
    De proppelor ? PROPELLER 9X7"

    Ik kan nog geen links erinzetten daarom heb ik maar de naam erbij gezet, alles is bij conrad.nl

    Ik heb ook nog een Afstandbediening en een ontvanger nodig en dan heb ik als het goed is alles. Weet iemand waar ik die een beetje goedkoop maar toch goed kan krijgen .Heel erg bedankt,

    Volgens mij is dit alles, Depron hebben ze nog op school zat.

    Heel erg bedankt,
     
  18. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    Brusheless regelaar en een borstelmotor gaat niet werken en een 1 cell lipo ook niet.
    En een 9x7 gaat dat motortje zeker niet overleven.

    Weet niet wat je limiet is maar ik heb eventueel wel wat chinees spul liggen voor een degelijk setupje.

    Towerpro of turnigy 10A regelaar
    HXT 1700kv motor 24 gram met 8x4,3 GWS prop.
    Rhino 2s 610 of 750 lipo. Eventueel kan er ook een 3s610 op en een 1300kv.

    Ook 5 grams HXT500 servo's. Alleen heb geen zender en ontvanger voor je.

    Heb dat allemaal wel in huis.
    Wil het wel opsturen maar niet eerder dan het geld is over gemaakt.

    Ik hoor het wel.

    Het is niet gek duur hoor.

    Lees ook deze topic eens door.

    betuwsemodelvliegclub.nl • Bekijk onderwerp - Het grote Stick topic ...

    En dan krijg je een 10 omdat hij ook nog land....als jij dat kunt tenminste.

    Gr. Dennis
     
    Laatst bewerkt: 24 sep 2010
  19. luukieboy2

    luukieboy2 Guest

    Heel erg bedankt, ik moet nog heel even met mijn begeleider overleggen, maar dan PM ik je wel.

    Nog een vraagje, is 3mm Depron goed of toch beter 6mm?

    En hoeveel wil je er voor hebben? d.knoppers
     
  20. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    3 of 6, ligt er aan wat je wilt of hoe sterk het moet zijn. 3 vliegt zo goed als niet zonder koolstof verstevigingen met 6 en een niet al te groot vliegtuig kan het nog net.
    Liggertje in de vleugel is wel aan te raden.

    Voor de rest zie de pm die zo komt.
     

Deel Deze Pagina