Electronica voor simultaan besturing meerdere motoren.

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Blender, 29 sep 2010.

  1. Blender

    Blender Guest

    Hi,

    Een tijdje geleden heb ik een eerste post geplaatst ivm het maken van een Micro-onderwater-treintje, en ben toen geëindigd met de tip om hoe een servo met bluesilicon af te dichten.

    Ik heb sindsdien nagedacht hoe het concept het best uitgewerkt kan worden, en ben tot het volgende idee gekomen nl. een van binnenuit aangestuurde rotor, die ik sneller of trager kan laten draaien. Eens zo'n model werkt zou ik graag acht van die rotors in een ronde, op een acht-vormig-frame plaatsen (zie tekeningen).

    Als uitgangspositie heb ik de electronica uit een Nikko speelgoed helicoptertje genomen. Dit werkt met een antenne en is dus onderwater bruikbaar en slorpt niet al te veel energie op, in tegenstelling tot infra-rood of WiFi. Het probleem is dat er veel overbodige dingen op het printplaatje staan en dat het nog erg groot is om in één of meerdere capsules/rotors te plaatsen

    Dus waarnaar ik opzoek ben, is een eenvoudig electronisch shema, of goeie tips voor de besturing van 8 micro-motoren die simultaan draaien via een RC-ontvanger. Dit schema zou vervolgens op een zo klein mogelijk printplaatje uitgewerkt moeten kunnen worden. Het ganse ontwerp is nog in een begin fase, want zolang ik niet weet hoe klein de besturing kan gemaakt worden, moet ik wachten om gans de constructie verder uit te werken.

    btw als er iemand technisch expert is en me eventueel (professioneel) zou willen helpen bij het uitwerken van dit concept, dan mag je me gerust een bericht sturen, want ik ben zelf niet erg handig, en wil iemand die het wel is er best voor vergoeden. Ik weet dat een beetje crazy is maar het idee blijft me nu al een tijdje achtervolgen en ik zo nu wel is graag willen weten of het een non-sense is of dat het misschien wel echt zou vooruitdraaien, daarmee.

    Alvast bedankt voor enige hulp,

    michel

    --

    1. Doorsnede met hoe ik de componenten dacht te verdelen over meerdere rotors:
    [​IMG]

    2. Rotors in een cirkel geplaatst:
    [​IMG]

    [​IMG]

    3. In de vorm van een 8, voor een waarom in een 8 kan je men blog checken: 800 million
    [​IMG]

    4. Originele onderdelen van een Nikko helicoptertje:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    5. Als alle electronica in één capsule kan zouden enkel 8 rotors voldoende zijn:
    [​IMG]

    6. YouTube clipje van een ronddraaiende schroef t.o.v. een ronddraaiende 8
    I9GaQxl8KnE[/media] - Screw 800
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 24 dec 2015
  2. The mechanic

    The mechanic

    Lid geworden:
    20 okt 2008
    Berichten:
    146
    Locatie:
    soest
    ok zoals ik het nu zie wil je de ''acht'' alleen om zijn vertikale as laten draaien

    dus mijn advies:
    De wetten van Newton van motie

    WET III: Aan elke actie zijn er altijd tegengesteld een gelijke reactie: of de wederzijdse acties van twee organismen op elkaar zijn altijd gelijk, en geleid aan tegengestelde delen. - Wat er ook trekt of drukt wordt een andere zo veel getrokken of door die andere gedrukt. Als u een steen met uw vinger drukt, wordt de vinger ook gedrukt door de steen. Als een paard een steen trekt die aan een kabel wordt gebonden, zal het paard (als ik dat kan zeggen) eveneens teruggetrokken worden naar de steen: voor de doen uitzetten kabel, door de zelfde inspanning om trekken te ontspannen of te ontspannen, zal het paard zoals veel naar de steen, aangezien het de steen naar het paard doet, en zal de vooruitgang van zo veel belemmeren aangezien het dat van andere vooruitgaat. Als een lichaam op een andere beïnvloedt, en door zijn kracht de motie van andere verandert, dat het lichaam (wegens de gelijkheid van de wederzijdse druk) ook een gelijke verandering, in zijn eigen motie, naar het tegengestelde deel zal ondergaan. De veranderingen die door deze acties worden aangebracht zijn gelijk, niet in de snelheden maar in de moties van de organismen; d.w.z., als de organismen niet door een andere beletsels worden belemmerd. Voor, aangezien de moties eveneens worden veranderd, zijn de veranderingen van de snelheden die naar tegengestelde delen worden gemaakt wederkerig evenredig aan de organismen. Deze wet vindt ook in aantrekkelijkheden plaats, zoals in volgende scholium zal worden bewezen.

    dus neem een motor plaats daar een massa op als je die massa rechtsom laat draaien zal je acht linksomdraaien snelheid is te regelen dmv toerental dit kun je waterdicht in je acht inbouwen

    Dit kun je vergelijken met een helicopter zonder heck rotor

    mvg the mechanic
     
  3. Blender

    Blender Guest

    Het "resultaat" van het concept zou moeten zijn dat de "acht" formatie om z'n as begint te draaien omwille van de circulatie op het circuit van de "acht".

    Zie het zoals de bijgevoegde animatie met de mieren. Als deze set-up in een bad met water zou geplaatst worden en i.p.v. van rond te lopen, hebben de mieren zwemvliezen aan hun poten, en hangen ze vast aan het 8-frame. Als de mieren dan beginnen te zwemmen, zou de acht dan beginnen te tollen en het geheel als een schroef vooruit beginnen te bewegen/draaien rond de vertikale as.

    Samengevat is de vraag: wordt het geheel in een roterende beweging gezet dat zich vooruit-schroeft als alle delen zich als een stroomende looping verplaatsen.

    Om dit uit te testen moet ik een soort van boormachine (schroef) kunnen creëren die een gesloten circuit vormt, en zich vooruit boord. Vandaar het idee van de acht motoren met rotor om de circulaire stroming te creëren, en om het geheel op het vlak van tractie in balans te houden.

    Is het zo iets duidelijker?

    [​IMG]
     

Deel Deze Pagina