raptor 30 zenderinstellingen

Discussie in 'Brandstof specifiek' gestart door peter555, 1 okt 2010.

  1. peter555

    peter555

    Lid geworden:
    10 jan 2010
    Berichten:
    10
    ik heb een raptor 30

    met een fc16 zender weten jullie de zenderinstellingen voor een fc16

    zoals pitch / throttlecurve

    heb ik ook een governor nodig:cool:
     
  2. F.van.Gent

    F.van.Gent In Memoriam

    Lid geworden:
    17 aug 2004
    Berichten:
    7.800
    Heb je daar dan geen beschrijving bij van de zender
    mvg
    Frederik:D
     
  3. wrobijns

    wrobijns

    Lid geworden:
    13 apr 2004
    Berichten:
    3.687
    Locatie:
    Swalmen
    Een governor heb je pas echt nodig als je op zijn kop gaat vliegen.
    Daarvoor kun je zonder.
     
  4. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    27.780
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Allereerst: je kunt met een Raptor 30 en een FC 16 prima uit de voeten, al zul je niet meer kunnen dan gewoon rondvliegen. kunstvlucht of 3D gaat er domweg niet mee, dat laten de instelmogelijkheden niet toe.
    Dus mogelijk is het een optie om op zoek te gaan naar een andere zender, met meer mogelijkheden. Er is tegenwoordig voor relatief weinig geld al veel leuks te koop.
    Is gewoon rondvliegen en vooreerst leren vliegen je voldoende (wil je bijvoorbeeld gaan schaalvliegen), dan kun je met een FC 16 nog eerst wel een paar jaren vooruit. (heb zelf meer dan 10 jaar met zo'n ding gevlogen voor ik behoefte kreeg aan wat moderners)

    Helaas is een FC 16 voorzien van een wel erg eenvoudig programma, en dat maakt nou net, dat je niet "een throttle/pitchcuve vanaf het internet" in kunt stellen en dat het dan goed zou zijn. Dat hangt van veel te veel andere factoren af, en een FC 16 zul je dus van geval tot geval, helemaal individueel op je heli af moeten regelen. Dat geld in feite voor iedere zender, maar bij de meeste zenders is de individuele afstelling alleen maar finetuning, bij een FC 16 is het de gehele afstelling....

    Als je in de buurt van Friesland woont, wil ik je er wel eens mee helpen, want ik kan die zenders nog steeds wel dromen....

    Groet, Bert
     
  5. Arno78

    Arno78 Guest

    Ik heb net mn eerste heli gekocht na een paar jaar vliegtuig vliegen.
    Het is een Raptor 50 geworden, mooi ding!
    Nu lees ik wat rond over heli's op het forum, erg interessant.

    Ik lees hier over een governor, wat is dat?
     
  6. leroyk

    leroyk

    Lid geworden:
    21 okt 2009
    Berichten:
    29
    Locatie:
    Nederland
    Governor is een hulp middel. Zonder kun je je heli beter afstellen qua bladhoek en toeren enz. Anders regelt de governor dat allemaal.

    Volgens wiki:

    Een apparaat dat is aangesloten inline met een nitro 's gas helikopter servo en de ontvanger , de gouverneur heeft een sensor op de motor en wordt gebruikt om de regulering van RPM van de motor.</SPAN> The desired RPM is set on the unit before flight, and the governor monitors engine parameters such as actual RPM and temperature, then adjusts the throttle setting accordingly to give a constant head speed. Het gewenste toerental is ingesteld op het toestel voor de vlucht, en de gouverneur monitoren motor parameters zoals de werkelijke toerental en temperatuur, dan past de stand van de gasklep dienovereenkomstig aan om een constante snelheid van het hoofd te geven.
     
  7. Anko

    Anko

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    4.996
    Locatie:
    Hoorn (NH)
    @Arno, je hebt nu 4 topics lopen over hulp, niks mis mee, maar ik zou eventjes hulp gaan zoeken met iemand die ook heli's vliegt en van wanten af weet.. want het komt een beeeetje over alsof je nog niet alles weet en vooral hoe af te stellen.. vrij gevaarlijk, vooral met een .50er..
     

Deel Deze Pagina