Fp heli of cp heli

Discussie in 'FP/coaxiaal' gestart door lviss, 6 nov 2010.

  1. lviss

    lviss

    Lid geworden:
    13 okt 2010
    Berichten:
    99
    Locatie:
    Purmerend
    Wil een stapje verder na coaxial en veel uren op de sim.
    Dacht aan fp heli maar wil loopings kunnen maken. Kan dat daar mee.
    En welk merk moet ik het zoeken voor rond de 200€
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 14 nov 2015
  2. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.801
    Locatie:
    Flevoland
    Met een FP kun je wel een flip maken, wat meer op een salto lijkt, maar echt soepele 3d is een ander verhaal, daar is een sterke CP voor nodig. Wel denk ik dat de stap van een coax naar CP wel wat groot kan zijn.
     
  3. Kenny_W

    Kenny_W

    Lid geworden:
    7 jul 2008
    Berichten:
    101
    Locatie:
    Sint niklaas (Belgie)
    hey,

    Als ik jou was zou ik voor de cp gaan, als je langzaamaan en stap voor stap oefent kan je "makkelijk" van coax naar CP overstappen
    MAAR voor 200€ heb je enkel RTF modellen en CP RTF heli's zijn toch geen aanrader vind ik(vooral omdat ze meestal uit plastic zijn)
    Mijn persoonlijke mening zou zijn een T-rex 450 (wel 400-500€). Maar dan heb je meer dan degelijk materiaal. En als ie goed afgesteld is hoverd hij bijna zoals een coax.

    grtz
     
  4. Frett

    Frett

    Lid geworden:
    12 sep 2010
    Berichten:
    283
    Locatie:
    Stolwijk
    Kijk met zo'n budget ook naar trex-450 klonen. HK450 en CopterX zijn erg goedkoop. Voor een complete set met Hobbyking electronica en een paar accu's moet je denken aan 200 euro. Daarna komt de zender en een goede lader en gereedschappen/middeltjes. Als je die nog niet hebt kan je er aan komen voor onder de 80 euro van Hobbyking, of als je goede merk spullen koopt al snel boven de 200 euro. Een DX6i vind ik persoonlijk een mooie entry-level heli zender (ongv. 150 euro) en ik ben ook blij met m'n hyperion lader (2e hands 60 euro). Ook kocht ik een gereedschapkoffer met gereedschap. Achteraf nog rond de 400-500 kwijt, waarvan meer dan de helft een investering is die ook voor latere modellen dienst zal doen.
     
  5. Anko

    Anko

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    4.996
    Locatie:
    Hoorn (NH)
    Een flip met een FP.. gaat niet lukken hoor;) de flybar werking op een fp is daar te groot voor, hij zal de hoek niet redden en dus recht naar moeder aarden storten(uitgaande dat hij standaard is) tis wel mogelijk als je snel genoeg gaat vanwege de centrifugale kracht.


    Anyhow, tegen de tijd dat je soepele 3d gaat vliegen ben je al ruim twee jaar(nog wel meer) verder, dus dan is het wel tijd om naar iets anders te kijken;) rondvliegen (en je looping) doe je ook al snel een jaar over... onderschat het niet!!


    Kenny/W, een 450 die goed afgesteld is en vliegt als een coax? je zou beter moeten weten aan je onderschrift te zien.
    Frett, zender van hobbyking halen= geld weggooien, zit geen EU keurmerk op, wordt je pakket gepakt, ben je de zender+geld kwijt.


    Hoe ik er op kijk: Wil je een goede CP heli hebben, is doenbaar na vele uren simmen(rondvliegen, achtjes, bochtjes, hoveren in alle orientaties) dan is de overstap makkelijk als van een coax recht naar een FP. simmen is met een CP heli, om het goed, netjes en snel te leren gewoon cruciaal. zoals kenny/w al zei, wil je goed beginnen,-> Align. wel duur, maar je krijgt waarvoor je betaald..
    Anders zou ik even kijken naar een Esky belt cp v2 bijvoorbeeld. zijn goedkoop, en goed genoeg om gewoon mee te leren hoveren en rondvliegen. kan daarna als je het echt leuk vind altijd nog wat beters kopen.(belt cp valt ook ruim binnen je budget.)
     
    Laatst bewerkt: 6 nov 2010
  6. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.801
    Locatie:
    Flevoland
    Vergis je niet, met een aangepaste swash plate voor meer uitslag, en gemodificeerde flybar, zijn flips en rolls mogelijk met een MSR, en voor zover ik weet is dat geen CP... ;)
     
  7. Frett

    Frett

    Lid geworden:
    12 sep 2010
    Berichten:
    283
    Locatie:
    Stolwijk
    Ik raad ook zeker niet aan om dat te doen. Dx6i is gelukkig in Nederland te krijgen!
     
  8. Erwin01

    Erwin01 Guest


    Weet iemand trouwens nog een site/ zaak waar je de DX6i voor 100 euro of minder kan krijgen?
    Heb er geen haast mee maar wil op den duur wel een goede zender aanschaffen. Heb de DX6i op een Engelse site voor (omgerekend) 95,- euro incl. verzendkosten gezien maar daar is ie 'out of stock' helaas.
     
  9. Frett

    Frett

    Lid geworden:
    12 sep 2010
    Berichten:
    283
    Locatie:
    Stolwijk
    Je moet denken aan een DX6i en ontvanger combo. Denk dan aan 150 euro of meer. Als die 95 euro een combo is vertrouw ik het niet. 6100 ontvanger is goed t/m 450 size. voor 500-size en verder raad ik full range ontvangers aan.
     
  10. Erwin01

    Erwin01 Guest

    Combo heb ik niet persee nodig, aangezien m'n pa ook vliegt en nog een losse ontvanger heeft liggen. Daarnaast kan ik nog een Blade 120SR van hem overnemen en die is BnF. Wil in het voorjaar nog een (beginners) parkflyer aanschaffen en die zijn ook vaak in BnF versie te krijgen.
    De aanbieding op de Engelse site ging dan ook over een losse zender.

    Misschien dat het in een ander topic al besproken is maar toch nog even de vraag; wat is het voordeel van een DX7i t.o.v. een DX6i ?

    Hier staan trouwens relatief goedkope Spektrum zenders (ook aanbiedingen):
    Mr. Hobby :: Producten uit categorie: Besturing
     

Deel Deze Pagina