De Berg is van Jan!

Discussie in 'De Non-Modelbouwkroeg' gestart door Roel van Essen, 8 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Flying Davy

    Flying Davy

    Lid geworden:
    20 jul 2006
    Berichten:
    738
    Locatie:
    Vleuten
    Puffin en Wilbert: Als gewoon het vorige berg epos gelezen word vanaf bladzijde 20(ja is even heel wat werk) dan zie je dat er voor alle nieuwkomers altijd een examen opgesteld is door Botter(waar die trouwens uithangt de laatste, geen idee, misschien heeft hij het verhuisbericht niet gehad). Na goed afleggen van het examen werden die personen dan altijd zonder horten of stoten opgenomen in de MBFB-community en vonden ze een activiteit op de berg om zichzelf nuttig te maken. Als je dan ook nog is naar de datums kijkt zie je dat het soms maar een paar dagen geduurt heeft vanaf het eerste bezoek aan de berg tot aan het goed afleggen van het examen en intreden op de Berg.

    Puffin: Ga nou niet met me in discussie over of het nou maisveld of maaiveld is. Wie is er nou de MBFB Plantsoenbeheerder, gij of ik?
     
  2. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    De één geeft geen uitleg, de ander is onvindbaar, examens worden genoemd maar zijn onvindbaar, de ander wil geen discussie omdat hij ongelijk heeft, weer een ander wil alleen op de makkelijke quotes afpl*ssen. Als het allemaal zo makkelijk ging op de vorige berg, waarom lukt het dan hier plots niet? nou nou nou?
     
  3. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Ach, ik zie het als uitdaging, hoewel het eigenlijk best meevalt. Iets nuttigs komt er tot zo ver niet terug. Men spreekt van een hoog niveau.........nog niet gezien/gelezen.... kinderachtig dat dan weer wel. Ik kijk het deze week nog aan en dan ga ik eerst 6 dagen naar Oostenrijk..... echte bergen, echt bergvolk en
    echte snaps! Zat nog te denken om een fles voor een liefhebber mee te nemen,
    maar die is blijkbaar ruim voorzien in BB.
     
  4. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    Wat bedoel je hier met 'het'? Je suggereert toch hopelijk niet iets schunnigs? En wat lukt er hier plots niet? Verklaar je nader!


    Of is het misschien zo, dat je hier wil komen solliciteren? In dat geval willen we dan toch wel eerst een uitgebreide CV zien. Met de Moerdijk in het achterhoofd willen we bijv. vooraf o.a. enige toelichting op jouw onderschrift weten. Ook naar je schoffelvaardigheden zijn we benieuwd, want het beklimmen van de MBFB-maatschappelijke ladder begint natuurlijk wel bij de eerste trede. Of daarmee eventuele talenten on- of onderbenut worden bepalen wíj wel *. Er zijn hier namelijk te allen tijde promotiekansen. Behalve dan voor Botter, maar die heeft dat zelf verknoeid. Lees alles daarover in het vorige draadje, waarbij ik kan adviseren bij het begin te beginnen en niet vanaf blz. 20.

    *Het is hier een berg en geen polder, dus van maaivelden weten wij niets.Tenzij je natuurlijk de door F.D. bewerkte velden bedoelt, maar dan hebben wij het liever over 'grasperken-met-Queens-gras'. Een gevleugelde uitspraak is hier nog altijd "bij ons is het gras altijd groener dan bij de buren". Dat die perken onberispelijk gemaaid zijn spreekt vanzelf als F.D. deze bijhoudt.
     
    Laatst bewerkt: 11 jan 2011
  5. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Ah een duidelijk vraag uit interesse, ben bijna ontroerd. Mijn onderschrift wil ik wel verklaren, graag zelfs. Al een tijdje geleden via het stoommachine museum een cursus gedaan om stoker te kunnen zijn. Daarbij zijn natuurlijk ook alle veiligheids regels en de bediening van diverse appendages aanbod gekomen. Door toeval is dit toen samen gevallen met leden van de Volharding 1 uit Rotterdam waar dan ook de praktijk plaatsvond. Een van de zaken die aanbod komen is het opbouwen van een goed vuurtje (kolen gestookte ketel) waarbij naast andere elementen het kijken naar de rook uit de schoorsteen...... geen rook meer kolen... meer vuur een van de onderdelen is. Daarnaast ook te gebruiken bij een stoffige discussie op het MBF in spreekwoordelijk zin.
     
  6. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    Interessant! (echt serieus gemeend)
    Vanzelfsprekend.
    Mazzel!

    Lieden, die een vuurtje kunnen opstoken zijn een plaag voor moderatoren. Ik weet niet of je je hiermee erg populair zult maken.

    Naar de rook uit de schoorsteen kijken is een weinig lucratieve bezigheid, dus ik betwijfel of dat een functie is, die we hier kunnen inschalen. We zullen dat eens nakijken.
     
  7. PH_AJH

    PH_AJH Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    12.151
    Locatie:
    away
    In die zin heb je (of eigenlijk: WP) gelijk, maar daar wordt Davy ook dik voor betaald. Zeg nou zelf, wat heb je aan een veldje bij de vaar-vijver als daar allerhande onkruid boven het maaiveld uitkomt! En waar je botenstandaard omkiepert doordat het gras zo ongelijk is. Of, voor de vliegers, een vliegveld wat zo vreselijk ongelijk is door alles wat boven het maaiveld uitsteekt dat iedere start en landing een hachelijke onderneming wordt. En zo ken ik er nog wel paar paar. Dus ja, alles moet hier kort en vooral: gelijkmatig worden gehouden.

    Dat is een pertinente leugen! Als je goed oplet zul je ontdekken dat iedere Bergbewoner precies dat doet waar hij goed in is. Roel beveiligt, Richard bakt broodjes, Davy maait het gras, Botter neemt waar. Er wordt hier niemand geremd in het ontplooien van zijn talenten. Sterker nog, niemand bemoeit zich met de talenten van de ander, anders dan het uitspreken van dank en waardering voor geleverde prestaties.

    De pest is alleen dat zich hier om de haverklap mensen aanmelden die niet aan kunnen tonen over voor de Berggemeenschap nuttige talenten te beschikken. We hadden een kamelendrijver die goed was in het drijven van kamelen maar ja, wat heb je daar als Modelbouwcommunity aan! Die is dus af door de zijdeur. Ik zie hem nog wel eens op een bankje zitten maar met kamelen doet hij niks meer.

    Zelfs een zekere moderator die niks anders doet dan vriendelijk wuiven is welkom. Vriendelijk wuiven is namelijk een kunst. Ik heb vanochtend op de motor ook geprobeerd vriendelijk te wuiven naar een collega motorrijder maar dat was achteraf niet zo slim. Mijn handschoenen zijn te groot en gelukkig kon ik bij het eerstvolgende verkeerslicht mijn handschoen onder de ruitenwisser van de auto achter mij halen, anders was ik hem kwijt geweest. Maar dat terzijde.

    Punt is, er komen hier dus teveel klaplopers langs. En we hebben Jan al dus dat is meer dan genoeg. Daar is volgens mij iedereen het wel mee eens.
    Een stoker, die hebben we nog niet. Of er veel behoefte is aan stoken is jouw zaak. Behoeftes moet je kweken.

    Succes.
     
    Laatst bewerkt: 11 jan 2011
  8. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Als je nu eens zou beginnen met het bestuderen van de historie van de MBFB, zou je zelf weten waar je de examens moet zoeken. Eigenlijk staat het vinden ervan dus gelijk aan het correct oplossen van de eerste opgave.
     
  9. Roel van Essen

    Roel van Essen Forum veteraan

    Lid geworden:
    13 jul 2002
    Berichten:
    13.622
    Locatie:
    Betuwe
    Nog niet op de Berg, tenminste. Op de rest van het forum zijn er een paar aanwezig, maar die zijn om diverse redenen zomaar een weekje afwezig.
    Wel zo rustig overigens, maar dat terzijde.
     
  10. Fotor

    Fotor Forum veteraan

    Lid geworden:
    10 sep 2006
    Berichten:
    5.899
    Locatie:
    Hillegom
    Zojuist heb ik als buitenberger voor het eerst een bezoek gebracht aan jullie berg. Ik weet nog niet zo goed wat ik er van denken zal. Ik ken de berg-community nog niet goed, weet nog niet goed wie zoal deze berg bevolken. Wellicht zou ik een goede aanvulling kunnen zijn. Met het feit dat ik mijzelf nogal megalomaan als hoogvlieger zie is volgens mij aan een eerste voorwaarde voldaan. Wat dan weer tegen mij spreekt is dat ik het epos over berg 1 niet kan vinden met onze alom geroemde zoekfunctie. Kan iemand van de bergbewoners mij daarin assisteren?
    Ja hoor, plas maar.....
     
  11. Arjen van Viegen

    Arjen van Viegen

    Lid geworden:
    19 aug 2002
    Berichten:
    1.313
    Locatie:
    Bodegraven
    Dank u geachte soldeerboutridder voor dit hartelijk welkom... U wekt de indruk dat ik niet geheel welkom ben boven de boomgrens. Ik zal een voortijdige, doch snelle afdaling derhalve in overweging nemen.... te zijner tijd ;)
     
    Laatst bewerkt: 11 jan 2011
  12. PH_AJH

    PH_AJH Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    12.151
    Locatie:
    away
    Laatst bewerkt door een moderator: 24 dec 2015
  13. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Niet goed gelezen het zijn juist de bewoners die talenten van bezoekers e.d. op zeer onjuiste wijze wegmaaien om te kunnen zwelgen in hun opvatting van hun eigen talent. Je hebt pas talent als anderen dat erkennen en daar bedoel ik natuurlijk niet het onderling de veren in de k*nt steken mee.

    Maar al gaande weg begint de toon al aardig de goeie kant op te gaan.
     
  14. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Exact: hier dus nog niet! Voor een beetje flink afpl*ssen kan een beetje druk geen kwaad. En gezien de gemiddelde leeftijd hier is dat bijna een medische noodzaak.
     
  15. PH_AJH

    PH_AJH Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    12.151
    Locatie:
    away
    Precies. Goed afplassen is een kunst, afplasserij met nog spitsvondiger grappen en grollen beantwoorden is in het Bergse leven voorwaarde om te overleven.

    Ik zou je encyclopedie of woordenboek nog eens open slaan. Je zult best goed kunnen stoken, dus stoker blijf bij je stookplaat zou ik zeggen

    [​IMG]

    Vanwaar die weggelaten O eigenlijk? Wat is er mis met het woord kont in een volkomen gangbaar spreekwoord? Vervang het voor mijn part door bibs of bips of achterste, maar laat niet zonder reden letters weg. Dat is vragen om misverstanden.

    -edit - en ondertussen afplassen ook al van een sterretje voorzien! Je zou haast denken dat er in de orale- danwel anale fase bij Stoker Puffin iets mis is gegaan.
    Erg strenge zindelijkheidstraining gehad toevallig?
     
  16. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    In tegendeel, het naar de schoorsteen kijken is wel een degelijk een belangrijk punt, het verteld veel over het vuur, de verbranding, de trek en daardoor de efficiëntie van het proces. Om een goed vuurtje gaande te houden en de drie ingrediënten (zuurstof, brandstof, ontstekings temp.) in de optimale verhouding te houden zou spreekwoordelijk ook hier gelden. in ieder geval (brand)stof genoeg.
     
  17. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    Je kunt het wel een belangrijk punt vinden, maar wat levert het op? In euro's uitgedrukt dan. Ik kan me niet voorstellen, dat je met de professie 'schoorsteenkijker' het droge brood kunt verdienen.

    Met de toon gaat het misschien de goeie kant op, maar met jouw gesteldheid blijkbaar niet. Waar heb je dat nou in vredesnaam gelezen over wegmaaien en zwelgen mijn jongen? En dan met name dat wegmaaien! Heb je daar wat mee of zo?
     
    Laatst bewerkt: 11 jan 2011
  18. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Kwestie van beleefd afpl*ssen zouden jullie op dat "niveau" moeten weten. Bovendien is daar op een andere berg al een heel epistel over geschreven.
    Je hebt het zelf over "in stijl". Maar als dat niveau op deze berg te hoog is
    wil ik me wel aanpassen. Wat betreft zindelijkheidstraining kun je hier wel een paar klasjes oprichten, wellicht gevolgd door de incontinent-training voor oudere bergbewoners.
     
  19. Puffin

    Puffin Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 dec 2006
    Berichten:
    5.806
    Locatie:
    Eck en Wiel
    Bij de Heinz fabriek in Elst heeft kennelijk een schoorsteenkijker toch kunnen voorkomen dat er een ramp zou ontstaan.:yes:
     
  20. Arjen van Viegen

    Arjen van Viegen

    Lid geworden:
    19 aug 2002
    Berichten:
    1.313
    Locatie:
    Bodegraven
    En terecht.. Aangebrande sandwichspread of ketchup.... Dat zou me een gifwolk van historische betekenis opleveren.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina