Vraagje voor Walkera UFLY-S bezitters

Discussie in 'Electro specifiek' gestart door ZamBeZi, 13 jan 2011.

  1. ZamBeZi

    ZamBeZi

    Lid geworden:
    30 aug 2005
    Berichten:
    2.006
    Locatie:
    Den Haag (lid GMVC)
    Ik heb de 3-axisgyro van de UFLY-S (RX-2435) gekocht als probeersel in mijn GURU-Z 300. Paar leuke digitale servo's erbij; kortom leuk project. De gyro doet het op de werkbank prima, alleen krijg ik de ESC (de regelaar) niet aangestuurd. Als ik er spanning op zet hoor ik wel het gebruikelijke gepiep, maar starten doet 't niet.

    Het probleem zit 'm volgens mij in het volgende: in de UFLY-S zit tussen de RX-2435 en de originele ESC nog een vierde draadje dat in het poortje "BATT test" gaat. Mijn Hobbywing regelaar heeft dat draadje niet. Waarschijnlijk doet dat draadje iets in de zin van de gyro "vertellen" gas terug te nemen als de spanning te laag wordt.
    Op RCGroups heb ik een wat warrig verhaal gelezen dat dat oranje draadje gewoon op de plus zit ergens in de regelaar (het sluit overigens wel aan op de pin in de RX waar normaliter de witte - signaal - draad in zou steken); een work-around zou dan zo gefixt zijn. Er zitten alleen wat tegenstellingen/onduidelijkheden in het verhaal en op pm wordt daar niet gereageerd.

    Vandaar mijn vraag: kan iemand in NL/BE met een originele UFLY-S eens voor mij kijken waar dat draadje naar toe gaat / wat dat doet en/of eens doormeten hoeveel spanning (of signaal?) er op staat?

    Bij voorbaat dank.
     
  2. Conrad

    Conrad

    Lid geworden:
    15 jan 2005
    Berichten:
    45
    Locatie:
    Beernem (B)
    Stel de vraag misschien ook eens op het forum van RCvliegshop.nl (Walkera Ufly draadje). Daar zitten nogal wat UFLY-S bezitters ;-)
     
  3. ZamBeZi

    ZamBeZi

    Lid geworden:
    30 aug 2005
    Berichten:
    2.006
    Locatie:
    Den Haag (lid GMVC)
    Bedankt voor de tip; het viel mij gisteren idd op dat daar nogal wat fans zitten!
     
  4. ZamBeZi

    ZamBeZi

    Lid geworden:
    30 aug 2005
    Berichten:
    2.006
    Locatie:
    Den Haag (lid GMVC)
    Het is gelukt!

    ff copy-paste van RCGroups:

    Well, I just gave it a try.
    Took an old servowire, plugged it in the BATT-port of the RX-2435 and connected the white wire to the JST-balancerconnector of my 3S lipo: the middle one of the 3 positive pins, which has the volts of only 2 cells (didn't have the guts to put 11,1 volt on the RX-2435).

    It worked!
    Very happy! Now nobody needs a RX-2433 with those adaptercables!
     

Deel Deze Pagina