Dutch3D new format in 2012

Discussie in 'F3C & D3D' gestart door wrobijns, 24 nov 2011.

  1. wrobijns

    wrobijns

    Lid geworden:
    13 apr 2004
    Berichten:
    3.687
    Locatie:
    Swalmen
    Dutch3D gaat veranderen in 2012.
    In het kort gezegd gaat er nog maar één Dutch3D wedstrijd plaats vinden in 2012.
    Hieronder staat de volledige uitleg in JPG en PDF formaat.

    Alle fun en gezelligheid gaan we in één wedstrijd proppen en combineren met een Funfly.
    Laten we samen er ook HET heli evenement van het jaar van maken.

    [​IMG]

    De volledige PDF: www.dutch3d.org/images/d3d_seizoen_2012.pdf
    http://www.dutch3d.org
     
    Laatst bewerkt: 24 nov 2011
  2. aeroxfrank

    aeroxfrank

    Lid geworden:
    5 okt 2009
    Berichten:
    155
    Locatie:
    Hengelo(O)
    dit is heel jammer voor de wedstrijd vliegers die wel verder willen en ervaring op willen doen!!
    heel jammer!
     
  3. DannyvG

    DannyvG

    Lid geworden:
    24 feb 2011
    Berichten:
    1.774
    Locatie:
    Breda
    Het moest even op me inwerken, zat nog te twijfelen om wel/niet A of B klasse te gaan vliegen volgend jaar. Maar de keuze is dus wat makkelijker geworden.
    Het lijkt me een goede verandering. Ben benieuwd wat nu de nieuwe figuren worden en waar en wanneer de wedstrijd gehouden wordt, horen we vanzelf wel.

    Reden waarom ik nog steeds niet meedeed was gewoon het verschil tussen de B en A klasse. B-klasse was niet interessant voor me en A-klasse nog te hoog gegrepen (dan vooral de freestyle en FTM).

    Het lijkt mijn inziens in ieder geval een hele positieve verandering. Ben benieuwd hoe het gaat uitpakken.
    Wel jammer dat het meteen van 4 naar 1 gaat. Maar dat zou altijd weer kunnen groeien. En misschien dat er nog wat andere initiatieven ontstaan.
     
    Laatst bewerkt: 25 nov 2011
  4. Super john

    Super john verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 feb 2005
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Omg. Utrecht
    Wedstrijden 2012

    Afgelopen zondag werden wij tijdens de KNvvL heli vergadering op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen van Dutch3d. Ik heb begrepen dat het besluit van D3D om volgend jaar maar 1 wedstrijd te gaan houden een 1-zijding besluit was en zonder overleg met de subcommissie heli van de KNvvL.

    Zelf ben ik pas sinds vorig jaar mee gaan vliegen met de wedstrijden en weet niet van de hoed en de rand hoe ooit de samenwerking tussen de KNvvL en de D3D tot stand is gekomen maar ik heb het als zeer plezierig ervaren. Het was eigenlijk ook een beetje de krachten van twee kleine groepjes vliegen bundelen op 1 wedstrijddag.

    Afgelopen zondag was ik dan ook onaangenaam verrast met wat ik hoorde, ikzelf ben echt een wedstrijdvlieger, niet omdat ik een goede vlieger ben of denk het ooit te worden, maar iets van competitie zit in mijn bloed. Ik heb verschillende disciplines binnen de modelbouw gedaan en eigenlijk altijd in wedstrijd verband.

    Ik heb het helivliegen na 20 jaar weer opgepakt en heb ik het verleden ook al wedstrijden mee gevlogen en ook toen was het een zeer kleine groep die aan wedstrijden mee deden. Hetzelfde probleem speelt nu nog steeds en zal (denk ik) ook zo blijven, er zal iets bedacht moeten worden om uit de grote groep helivliegers die Nederland toch echt wel telt mensen warm te laten lopen om aan wedstrijden mee te gaan doen. Om vanaf volgend jaar afzonderlijk van elkaar (D3D en KNvvL) wedstrijden te organiseren is in mijn ogen een doodsteek. Het format zoals er lag was goed, ok er zullen altijd piloten die "te veel kunnen" voor de B-klasse en "te weinig " voor 1 van de A-klasse's maar ik heb dit soort piloten de afgelopen 1.5 jaar niet op de wedstrijden gezien. Aan het einde vorig wedstrijd gingen er verhalen dat dit jaar (2011) vele nieuwe piloten zullen verschijnen........ik heb er 1-tje gezien en dat was inderdaad een goede piloot en die stapt volgend jaar direct over naar de F3c klasse. Maar verder zie je geen nieuwe gezichten mee vliegen.

    Ikzelf had ook iets uitgestippeld, wat mijn doel is weten de meeste wel en had daar ook best wel over nagedacht. Ik ben geen snelle leerling en ach dat interesseert mij ook geen bal, ik geniet van de hobby op de wijze zoals ik het nu doe en de wedstrijd dagen waren voor mij echt uitjes en keek er naar uit. Wat de KNvvL volgend jaar gaat doen is nog niet bekend maar ik ben bang dat ik mijn "weg" iets moet gaan aanpassen naar de "grote" jongens.

    Ik hoop echt dat de samenwerking tussen de D3D en de subcommissie hel van de KNvvL in stand blijft omdat ikzelf daar echt in geloof en de mensen die in de subcommissie zitten willen dit volgens mijzelf ook. De krachten moeten blijven gebundeld en we moeten met zijn alle nadenken over mogelijkheden om de groep wedstrijdvlieger uit te breiden.Dus ik ben benieuwd hoe het volgend jaar zal gaan lopen anders ben ik bang dat ik volgend jaar GEEN :( enkele wedstrijd mee zal vliegen. Ik steek al wat van mijn tijd in het promoten van de F3C klasse en ben echt wel bereid om mee te helpen naar mogelijkheden om de groep wedstrijdvliegers uit te beiden. Er zijn diverse actieve (met name) 3D groepen in het gehele land bezig met het organiseren van meetings die druk worden bezocht, wat is dan het pijnpunt dat een deel van deze vliegers niet mee kunnen,willen,durven, of verzin maar een reden met 4 wedstrijden in een jaar?

    De huidige opzet is laagdrempelig, ALTIJD een prijs aan het eind van de dag, een hoop lol, veel te zien, lekker de hele dag ouwehoeren over je hobby en elke keer weer iets nieuws leren maar toch is het niet genoeg om piloten over te halen om mee te doen.....wat dan wel?

    John
     
  5. 666yeti666

    666yeti666

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    3.872
    Locatie:
    Nijmegen
    :schrik: Ik heb het zojuist gelezen en ik vind het toch wel erg jammer hoor ! :-(

    De wedstrijddagen vond ik altijd erg leuk en het heeft me ertoe gedwongen om nieuwe dingen te blijven proberen, want op de wedstrijd zelf MOET je het nu eenmaal (veilig) kunnen laten zien (soort 'stok' achter de deur). Ook stak ik veel op van anderen.
    En natuurlijk gewoon een leuke dag samen met de andere freaks !

    Goh , ja dit vind IK echt JAMMER ....... :puppydogeyes:

    Bas
     
  6. DannyvG

    DannyvG

    Lid geworden:
    24 feb 2011
    Berichten:
    1.774
    Locatie:
    Breda
    Om hier even de juiste achtergrond bij te plaatsen
    wat-vinden-we-van-de-huidige-opzet-van-het-heli-wedstrijdvliegen-nl
    Ik was er een van die mee zou doen afhankelijk van de veranderingen en eigen vorderingen.

    Toen uiteindelijk de veranderingen bekend werden
    [127619] dutch3d-seizoen-2011-topic
    Heb ik besloten niet in de b-klasse mee te willen doen en het dus vooruit te schuiven. Daarom ben ik nu benieuwd naar de veranderingen in de figuren.

    Ook heb ik sowieso mijn twijfels over het wel of niet wedstrijden doen. Het mountainbiken ben ik mee gestopt vanwege de druk die ik mezelf oplegde om aan wedstrijden mee te doen. Nu twijfel ik echter of ik een goede freestyle en FTM kan doen. Set manouvres moeten het probleem niet zijn.

    Het toevoegen van vrij vliegen trekt hopelijk een hoop meer publiek voor het wedstrijddeel en krijg je vanzelf meer deelnemers.
    Hoe ik het nu opvat wordt overigens sochtends de wedstrijd gedaan en smiddags vrij vliegen? Ik weet niet hoe lang het wedstrijddeel duurt maar misschien dat je beter kunt omdraaien... Of evt zorgen dat er ook tijdens de wedstrijd ook al vrij gevlogen kan worden. (moet uiteraard wel kunnen met het veld)

    Wat voor anderen de redenen zijn om wedstrijden links te laten liggen...
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2015
  7. Anko

    Anko

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    4.996
    Locatie:
    Hoorn (NH)
    Dit was exact wat ik ook dacht... Nederland wordt nu dus nog dooier wat betreft wedstrijden.. Juist meerdere wedstrijden maakt het afwisselend...
    Maargoed, zoals Frank al meldde, ik ga dit jaar Duitsland maar eens doen... Als je ziet hoeveel evenementen daar worden gehouden.. wedstrijden, funfly's. haast elke 2 weken wel wat!! daar kan dit koude kikkerlandje nog wat van leren.. IMO: Hoe meer wedstrijden/funflys je organiseert, hoe laagdrempeliger het wordt...
    Stel: Pietje komt nu kijken, vind het helemaal geweldig, jammer, volgend jaar pas weer... Juist meerdere wedstrijden was voor mij de motivatie om meer en beter te gaan oefenen..

    @Steven, Damn3D!!! is niet meer....
     
    Laatst bewerkt: 25 nov 2011
  8. henry luchtmeijer

    henry luchtmeijer

    Lid geworden:
    4 jul 2007
    Berichten:
    435
    Locatie:
    Bussum
    Dat is juist het probleem Anko waarom Nederland zo kill is. Weet je wat allemaal kost en hoeveel mensen voor 1 event nodig zijn om er wat moois van te maken !!! Laat staan om er piloten te krijgen. Maar het probleem zit in de veel meer factoren en dat ga ik hier nu niet allemaal opsommen. Mijn idee is dat er gewoon meer kleinere event's moeten komen om aan te sturen naar grotere wedstrijden. 8x wat kleinere niet te ingewikkelde event's in een meeting achtige sfeer verspreid over het land. Daar kunnen de piloten hun kennis en ervaring delen en uiteindelijk zich presenteren op de jaar finale de Dutch 3D !!

    en wat vinden jullie van zoiets dan!
     
  9. Anko

    Anko

    Lid geworden:
    25 feb 2008
    Berichten:
    4.996
    Locatie:
    Hoorn (NH)
    Dat is wat wij altijd al tegen elkaar zeiden in de 3Dhelifreakz club-bus... Meer klein opgezette dingen, niet eens wedstrijdgerelateerd..
    99 procent van de mensen die ik zeg dat ze eens aan D3d moeten doen zeggen dat ze geen zin hebben financiele reden zal na tijd misschien ergens op 3 staan.. de mensen die het echt willen doen het toch wel... Met meer funfly/meeting/fun events spoor je toch het samen vliegen wat meer aan.

    Ik hoop iig dat het nieuwe format lang uithouwt.. 1 groot event kost veel meer moeite en mensen dan meerdere kleine... alleen het oude dutch3d was te ruim opgezet voor de opkomst.. ook was het gewoon te groot met alle klasses door elkaar.. Ik kreeg meer zenuwen door het lange wachten dan door het vliegen zelf..... wat gaat er gebeuren als op die 1ne wedstrijddag het regent(denk aan venlo)...wordt het dan zomaar een weekje verplaatst? hoe vinden de sponsors dat? even als voorbeeld 3dfunfly, veel geregeld, weinig opkomst door slecht weer.. terwijl het toch echt een supergaaf evenement was. (de mensen die erbij zijn geweest zullen haast allemaal zeggen dat het de perfecte opzet is. net zoals bijv AHS, pitchbrothers, en al dat soort evenementen..)

    Echt geweldig dat het nu 1 funfly combo wordt, maar ik zie zelf niet voor hoe je competities en funfly kan mixen... na een dutch3d dag die om 9!!!! uur begon, werd er gelijk begonnen met vliegen, en als dat afgelopen was, was het een uur of 4... hoe moet je daarna nog gaan vliegen? meeste mensen zijn of gaar van het vroege opstaan of hebben het wel gezien.. of je moet hele grote velden gaan hebben en dan tegelijk gaan vliegen, maar die hebben we hier in dit land gewoon niet.
    Misschien is het een idee om gewoon meer klasses te gaan uitbreiden en daarvoor te kiezen... Nightflight, synchro flights ed.. tis maar een idee..

    laatste: Wat gaat er gebeuren met de expert figuren. gaat daar nog wat mee gedaan worden? ik ben niet de enige die het raar vind dat we van een simpele tictoc ineens naar piroettende reversal figuren gaan... bijv. een simpele 4 punts tictoc zit er niet eens bij! maar wel 2 piroettende.. de gewone piroettende en een reversal...???
     
    Laatst bewerkt: 25 nov 2011
  10. wrobijns

    wrobijns

    Lid geworden:
    13 apr 2004
    Berichten:
    3.687
    Locatie:
    Swalmen
    We hadden inderdaad grote hoop voor 2011.
    Helaas is deze hoop niet omgezte in realiteit.
    OK, het was niet het beste vliegseizoen qua weer maar de opkomst was gewoon laag.

    We hebben lang na gedacht om het aantrekkelijker te maken en dit was het idee.
    Meer reclame of bekendheid of een andere website had niet het gewenste effect voor 2011.
    1 wedstrijd geeft meer tijd om te oefenen en is minder dwingend.
    Eens kijken hoe dit gaat uitpakken.

    We hebben ook genoten van de jarenlange samenwerking met de KNVVL en de F3C jongens.
    Het is dus ook absoluut niets tegen hun, het zijn in de afgelopen jaren goede vrienden van ons geworden.
    We willen gewoon iets neerzetten waar iedereen plezier aan beleefd.
     
  11. Super john

    Super john verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 feb 2005
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Omg. Utrecht
    En wat te doen met de FAI F3N klasse (3d), als er 3d wedstrijdvliegers zijn die een EK of WK mee willen vliegen moeten zich op een of andere wijze kwalificeren! De KNvvL bepaalt volgens mij welke piloten daarheen mogen.

    Als D3D bij deze ene wedstrijd blijft dan kan de KNvvL niet anders dan in eigen beheer F3C en F3N wedstrijden organiseren, minimaal 1 per jaar om te kunnen bepalen wie zich plaatsen voor een EK of WK.
     
  12. wrobijns

    wrobijns

    Lid geworden:
    13 apr 2004
    Berichten:
    3.687
    Locatie:
    Swalmen
    F3N heeft het nadeel dat je KNvvL lid moet zijn.
    Voor velen is dit een drempel om mee te doen.
    We zullen zien hoe dit uit pakt.
    Nietemin hoop ik dat F3N succesvol wordt.
    Des te meer 3D des te beter.
     
    Laatst bewerkt: 25 nov 2011
  13. 666yeti666

    666yeti666

    Lid geworden:
    22 jul 2004
    Berichten:
    3.872
    Locatie:
    Nijmegen
    Laten we hopen dat Knvvl meerdere wedstrijden zal gaan organiseren, voor iedereen toegankelijk ...

    Maar misschien zijn heli-vliegers IN HET ALGEMEEN geen wedstrijdvliegers ???
    Ik vraag me af of de animo voor vleugelvliegers groter is. Ik ben wel eens bij een F3AX en F3D geweest, maar daar zag ik, in aantal, geen significant grotere opkomst dan bij 'ons helivliegers' , het blijft relatief klein.
    M.a.w. is een hoge opkomst wel een doel op zich ... ? En heeft D3D niet te hoge verwachtingen (gehad) ?

    Bas
     
  14. Dirk Luchtmeijer

    Dirk Luchtmeijer

    Lid geworden:
    24 apr 2007
    Berichten:
    324
    Locatie:
    Lelystad
    Wedstrijd vliegen kies je voor. Ik heb 1x mee gedaan om te proberen en op aandringen van mede vlieg collega's ;) en bleek voor mij genoeg. Voor het moment was het leuk maar zeker niet de moeite waard dit op die zelfde manier weer te ervaren. Puur om het oneindige wachten zoals Anko al eerder zei en geen vertier om je tijd te doden. Op internationale gronden doen ze dat al, wij als klein landje komen net kijken. Deze stap voor de D3D kan een bepalende stap zijn voor 3D heli vliegend Nederland. Zelfs ik heb er weer zin in om toch weer eens mee te doen.
     
  15. H. de Winter

    H. de Winter

    Lid geworden:
    23 sep 2007
    Berichten:
    491
    Locatie:
    Deventer
    Aiiiiijj! maar 1 dag? en verplicht 3D?

    Toch jammer.
    Ik ben net met heli vliegen begonnen en keek al uit naar het meedoen in enkele wedstrijden na de zomer volgend jaar. Winnen was niet mijn doel (je moet realistisch blijven :)), wel zag ik het F3C programma als een goede opstap om me doelgericht te bekwamen in het vliegen met heli's.
    Enfin, ik kom volgend jaar kijken, maar hoop tevens dat de KNVvL het voortouw gaat nemen in het organiseren van laagdrempelige F3C wedsstrijden met een lage organisatiegraad.
     
  16. DannyvG

    DannyvG

    Lid geworden:
    24 feb 2011
    Berichten:
    1.774
    Locatie:
    Breda
    Als het goed is blijft de knvvl gewoon zijn eigen wedstrijden organiseren. Het waren altijd al 2 losse dingen op 1 dag. F3C en Dutch3D.
     
  17. Super john

    Super john verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 feb 2005
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Omg. Utrecht
    KNVvL wedstrijden 2012

    De KNvVL kan eigenlijk niet anders dan volgend jaar eigen wedstrijden te gaan organiseren. Op dit moment zijn er maar twee rondes voor de F3C vliegers 'gereserveerd' tijdens het Dutch 3D evenement en dat lijkt mij wel erg summier.

    Ik ga er vanuit dan de leden van de subcommissie alles in het werk zal stellen om een paar wedstrijddagen te gaan organiseren. Ik verwacht dat er dan in 3 klasse's gevlogen gaat worden.

    -FAI F3C
    -FAI F3N
    -Sport klasse

    Dus voor een ieder die plannen had/heeft om volgend jaar wedstrijden te gaan vliegen zal er een klasse zijn.

    Om mee te vliegen moet je (denk ik) wel lid zijn van de KNVvL, volgens mij is het zo dat als je lid bent van een vliegclub dat je dan ook lid ben van de KNVvL.
     
  18. DannyvG

    DannyvG

    Lid geworden:
    24 feb 2011
    Berichten:
    1.774
    Locatie:
    Breda
    Dat maak ik niet op uit het bericht in de eerste post.
     
  19. Super john

    Super john verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 feb 2005
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Omg. Utrecht
    @Danny: dit is vorige week tijdens de KNVvL vergadering wel verteld. Het zal wel een 'voorlopig' voorstel zijn van de Dutch3D organisatie om de KNVvL tegemoet te komen?

    Ik denk dat we even geduld moeten hebben en kijken wat er allemaal mogelijk is. Wat mij wel weer opvalt is dat er nu weer mensen aangeven toch plannen hebben om volgend jaar mee te willen vliegen met wedstrijden :D, dus er is toch zeker wel enige animo voor.
     
  20. Borgo

    Borgo

    Lid geworden:
    26 apr 2011
    Berichten:
    345
    Locatie:
    Rijssen
    het is voor sommige mensen toch ook net als ik.....
    tijd of het gebrek daaraan! dus alles in 1 dag is miss zo gek nog niet,
    maar wie ben ik,ik heb nog nooit meegedaan dusja mag ik niks zeggen

    wat hoop ik voor mij in de toekomst gaat veranderen!!

    mvg fb
     

Deel Deze Pagina