Wie kan voor mij een stabiele filmkopter bouwen?

Discussie in 'Multicopters' gestart door Marcus Kingma, 4 dec 2011.

  1. Mensen, ik film en monteer al jaren. Laatste half jaar is daar veel werk voor MOTO73 bijgekomen en heb ik deze week een gesprek met AutoweekTV over samenwerking. Filmen met helmcamera's doe ik ook al jaren en wil nu de lucht in. Het liefst met een stabiele Hexa of Octocopter die mijn Canon XF100 kan liften (1120 gram). Volgens mij zitten er genoeg experts op dit forum die mij kunnen helpen zo een ding te bouwen of voor mij te bouwen tegen een betaalbare prijs. Ik heb zelf de GoPro 3D-Hero2-POVHD-Contour+ en DriftHD als helmcamera's.
     
  2. Duikvlucht

    Duikvlucht Guest

    Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2015
  3. rwijnhov

    rwijnhov

    Lid geworden:
    3 nov 2008
    Berichten:
    1.464
    Locatie:
    St.Anthonis
    Of een mikrokopter kopen.
     
  4. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
  5. Dag Johan en allen,

    Ik heb de zelfde wens/vraag als marcus. Johan jouw link is erg interessant! Alleen begint deze copter bij 10.000 euro. Zij er ook goedkopere alternatieven om te starten. Ik heb de arducopter gezien maar weet niet of dit wat is. Daarnaast ben ik het spoor een beetje kwijt.

    Wat is nu een goede copter om te starten, vhetgeen voor het maken van beginnende video's en foto's. Tot een. Bedrag van 1500 euro. Kan iemand mij helpen?

    Gr Bjorn
     
  6. Duikvlucht

    Duikvlucht Guest

    Wellicht kunnen jullie aangeven wat je precies zoekt? Wil je een voertuig wat stil op 1 plek kan hangen, of juist wat dynamischer? (en dus vliegles nodig) Wil je een volledige pan/tilt? Wat voor camera's wil je lucht in krijgen? Hoe zwaar zijn deze camera's?
     
  7. lowietje

    lowietje

    Lid geworden:
    23 aug 2006
    Berichten:
    129
    Locatie:
    Roeselare-West-Vlaanderen-Belgiƫ
  8. maidenlennium

    maidenlennium

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    325
    Locatie:
    klundert
    voor hobby,zou ik zelf bouwen.is het goed koopste.
    anders een kant en klare kopen met evt vliegles/uitleg/garantie.staan zat bouwpakketen te koop op het web.en op het forum hier,waaronder die van Holco.
     
  9. Mijn camera is de Canon XF 100 en weegt gebruiksklaar 1120 gram. Camera neemt op Broadcast kwaliteit op met 50 MB/sec. en 50 FPS. De heli die i zoekt moet eigenlijk heel stabiel stil kunnen hangen maar ook een hoge snelheid kunnen halen om een motor en/of auto bij te houden. Hoeft natuurlijk geen 200 maar zeg tot 70-80 km/uur zou mooi zijn.
     
  10. streetbiker1977

    streetbiker1977

    Lid geworden:
    9 apr 2010
    Berichten:
    1.436
    Als beste oplossing zou ik de Multikopter naar voor schuiven.
    Dit is waarschijnlijk de meest kant-en klare oplossing met stabiele software.

    Alleen vrees ik dat voor mensen die enkel interesse hebben in fotografie of video dit geen oplossing is op lange termijn.
    Vliegen met een multicopter vergt niet alleen het kunnen besturen van de multicopter maar ook vroeg of laat de behendigheid om zelf aan het toestel te werken.
    Je zult dus echt de tijd moeten nemen om veel lectuur te verwerken en fora te volgen.
    Anders is dit onbegonnen werk. Als je telkens je multicopter moet binnenbrengen als iets niet reageert zoals het moet... Onbetaalbaar denk ik...
     
  11. u4eake

    u4eake

    Lid geworden:
    16 aug 2006
    Berichten:
    1.505
    Locatie:
    Diest, Belgiƫ
    Ik heb een arducopter hexa. Zelfgebouwd heeft die mij ongeveer 750 euro gekost, camera inclusief (kodak ZX-1 van 50 euro)
    Volgend filmpje is hiermee gemaakt (kodak zx-1 uit hand gefilmd en vanuit de copter) Een betere camera met stabilisatie kan hier volgens mij nog flink wat verbetering in brengen.
    De copter zou 1kg wel moeten kunnen tillen, maar iets zwaardere motoren gebruiken kan ook en dan kan hij waarschijnlijk 1.5-2kg tillen.



    Als je naar mijn andere filmpjes kijkt vind je nog enkele testvideo's van de hexa, waarin je de stabiliteit kan zien.

    Ik denk er al een tijdje aan om hier misschien professioneel iets mee te gaan doen, maar het zou momenteel dom van mij zijn mijn vaste baan op te geven. Eventueel in bijberoep ?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015

Deel Deze Pagina