Throttle trim 2,4 ghz traxxas zender

Discussie in 'Electro onroad' gestart door Jorkovic, 16 mrt 2012.

  1. Jorkovic

    Jorkovic

    Lid geworden:
    11 aug 2011
    Berichten:
    68
    Beste,

    Ik heb een 2.4 ghz zender en daar zit een steering trim op en een throttle trim op. steering trim is me duidelijk de throttle trim niet wat is de default stand van deze trim? en waar is het goed voor?

    Groet

    Jorkovic
     
  2. zbably

    zbably

    Lid geworden:
    9 jan 2012
    Berichten:
    43
    Throttle trim doet hetzelfde als de steering trim, namelijk de throttle bijregelen zodanig dat je in rust niet vooruit noch achteruit gaat.
    Test maar eens uit, als je de throttle trim knop volledig naar 1 kant draait zal je auto vooruit (of achteruit) gaan zonder dat je aan de trigger van je zender komt.

    Je kan die throttle trim knop ook als multifunctional knopinstellen, maar daarvoor verwijs ik naar de manual van de zender. Daar staat dat piekfijn in uitgelegd.
     
  3. Jorkovic

    Jorkovic

    Lid geworden:
    11 aug 2011
    Berichten:
    68
    natuurlijk! de handleiding pff wat een faal:p
     
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim

    Huh? Iets een faal noemen terwijl je het zelf niet snapt?

    Maar OK, je snapt waarvoor de stuurtrim is. Als je nu even verder denkt dan alleen electro waar de regelaar geheel naar de huidige instelling van de TH geprogrammeerd kan worden zonder eindstops en neutral settings te moeten instellen kom je ook bij brandstofmodellen terrecht waar wel een servo voor de gas/rem bediening zit en je dus wel de trim moet gebruiken om de juiste neutraal stand in te stellen.
     
  5. zbably

    zbably

    Lid geworden:
    9 jan 2012
    Berichten:
    43
    Vind ik ook wel wat kort door de bocht. Je moet wel ff moeite doen natuurlijk maar als je het eens rustig doorneemt kom je er wel.

    Los daarvan vraag ik me het nut van die "multiknob" wel af voor een electro auto voor recreatief gebruik. Maar dat is een persoonlijke mening.
     

Deel Deze Pagina