Drachten en omstreken

Discussie in 'Algemeen heli' gestart door the-Stig, 26 feb 2012.

  1. jorrick

    jorrick

    Lid geworden:
    20 sep 2011
    Berichten:
    349
    Pardon, scheld je mij nou uit voor wijsneus?

    Ik probeer de beste jongen te helpen en idd misschien wel te voorkomen dat hij ook zijn heli de eerste keer de plomp en of kapot vliegt, en dan scheld je mij uit voor wijsneus?
    Misschien moet je mijn post eens beter doorlezen want ik zegt toch echt: "Als dit je eerste helikopter is en je hebt hiervoor nog nooit heli gevlogen dan kan ik je verzekeren dat je dat ding de eerste keer gruwelijk tegen de grond werkt"

    Ik weet helemaal niks van zijn ideeën of plannen nee (Jij wel blijkbaar want je weet nou al dat hij de eerste keer niet bij het water staat te vliegen) maar als ik zijn post history check dan lijkt het me er niet naar dat hij er al mee gevlogen heeft.
     
  2. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.505
    Locatie:
    Heerenveen
    Als jij wijsneus een scheldwoord vind en jij jezelf zo snel op je teentjes voel getrapt..tsja. :|

    Wat mij opvalt is dat iemand die alleen pf heeft gevlogen ( wat ik opmaakt uit recente posts van jou) adviesen gaat geven over cp vliegen, met de mededeling dat jij zeker weet dat hij zn heli de vernieling in helpt. Als dat geen vooroordeel is...

    Als je je nog steeds zwaar beledigd, gekwetst etc voelt dan stuur je maar een pb, ik ga dit draadje hier niet verder mee vervuilen ;)
     
  3. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    27.928
    Locatie:
    Oldeberkoop
    [mod] Heren, kan het een klein beetje kalmer? [/mod]

    Als user, maar meer nog als instructeur....

    @Jorrick:

    Mischien kun je even nadenken voor je wat schrijft: ik doe de weekenden dat ik thuis ben, niks anders dan mensen leren vliegen. In de winter, de donderdagavonden indoor met een.... 450 CP heli!

    Geen enkele CP heli is een beginnersheli, en tegelijk is iedere CP heli een beginnersheli.

    Een FP is daar gewoon niet mee te vergelijken. De enige reden dat een 90 graden FP vaak als beginnersheli aangemerkt wordt, is de eenvoud van repareren en de lage prijs, want vliegen doen ze zelden echt goed, en een CP vliegt vele, VELE malen makkelijker.

    45 graden FP vallen buiten dit bestek, want zelfstabiliserend. Maar om je een idee te geven over hoe "goed" zo'n 45 graden dingetje vliegt: Ik geloof dat ik best wel een beetje kan sturen, gezien non E-stab rigid vliegen "mijn ding" is, maar ook ik moest heftig terug in het oefenvierkant voor de Solo Pro....

    En 90 graden fixed pitch, daar moet ik binnenkort weer mee beginnen (Jonkje zijn Cobra) maar geloof me, dat gaat niet makkelijk worden....

    Dus nogmaals, denk eerst even na voordat je wat opmerkt, en vooral, tel even tot tien voor je zo opvliegend reageert. We zijn er niet op uit om jou te plagen of zo....

    Groet, Bert
     
  4. GhostriderNL

    GhostriderNL

    Lid geworden:
    14 jun 2011
    Berichten:
    41
    Bedankt voor de reacties allen en bedankt voor de tips!
    Inderdaad, hij zit in elkaar en wou graag check of ik alles goed heb gedaan, zoals dat ik de tandwielen niet te strak tegen elkaar heb (volgens mij past er wel een vloeitje tussen, als ik die had). Ik was begonnen met de bouw van deze heli omdat ik het me gewoon leuk leek om te bouwen en wist niet zeker of ik ermee wilde vliegen. Nu hij klaar lijkt wil ik toch eens proberen. Hoop ook wel dat het niet makkelijk is, anders is het geen uitdaging, wat ik ook bij mijn andere hobbies vind zoals motorrijden en zoutwater aquaria.

    Ik zou inderdaad niet bij het water gaan vliegen, hooguit bij een kinderspeelplaats ;)

    @Jonkje:
    Bedankt voor het aanbod, hoop er binnenkort gebruik van te kunnen maken. Naar de helischool bij Heerenveen was ik inderdaad van plan toe te gaan voor wat lesjes, aangezien ik enkel ervaring heb met het vliegen met coax heli's (ook niet erg veel) en met de sim met PhoenixRC. Hoop dat het me komende zondag lukt en dat het weer mee zit.
     
  5. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.505
    Locatie:
    Heerenveen
    Zal je vast bevallen bij de helischool, is een leuke ploeg mensen! Check wel op de betreffende dag tussen 10:00 en 12:00 de website, daar staat vermeld of er die dag gevlogen word of niet. Als ze vliegen ben ik er zelf heel even om het een en ander op te halen. Dus wie weet tot op het veld! ;)
     

Deel Deze Pagina