Eurotour Herten

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door Bas B, 7 mei 2012.

  1. Bas B

    Bas B

    Lid geworden:
    30 apr 2007
    Berichten:
    1.389
    Locatie:
    Hilversum
  2. Bas B

    Bas B

    Lid geworden:
    30 apr 2007
    Berichten:
    1.389
    Locatie:
    Hilversum
    Verslag

    Op de deelnemerslijst stonden 55 deelnemers waarvan er enkelen aardig kunnen vliegen dus een zeer interesante wedstrijd om aan mee te doen.
    Vrijdagmiddag ben ik er heengegaan. Daar aangekomen de tent opgezet en meegedaan aan het AULD-en.
    S’avond gezellig uit eten geweest met Theo en enkele Belgische concurenten. Hierna met een groot Nederlands/Belgisch gezelschap bij Its voor de camper gezeten waarbij we genoten van een soort hoestdrankje. Later op de avond had ik genoeg hoestdrank op om het aan te durven een concert van Marc Werth bij te wonen. Om een uur of 11 ben ik gaan pitten. In de vroege ochtend begon het te regenen en alle spullen waren zoals gewoonlijk weer zeiknat geworden omdat de buitentent weer eens tegen de binnentent aanlag.

    De volgende ochtend in de regen een briefing gehad. Omdat het niet de verwachting was dat het snel droog zou worden zijn we met een aantal koffie gaan drinken in een nabijgelegen restaurant. Als je dit doet is het belangrijk dat er mensen van die groep eerder moeten starten dan je zelf. Op een gegeven moment zagen we Peter A wegsprinten (die in de eerste groep moest vliegen) hetgeen het signal voor de rest was om rustig naar het veld te wandelen. Daar aangekomen konden ik nog net zien hoe de ronde waarin Peter vloog afgebroken werd vanwege de regen.
    In het begin van de middag werd er door de wedstrijdleiding besloten dat er die dag niet gevlogen werd. Om de dag door te komen zijn we met een aantal Nederlanders wezen karten. Nadat alle kartende dames van de baan af waren (deze reden de eerste ronde masaal abusievelijk de pit in) konden er snelle rondetijden worden neergezet. Ondanks het fanatisme waarmee gereden werd lukte het niet om het baanrecord neergezet door ene Yves te verbeteren. Opvallend was dat na het karten minstens een half uur niet over F3K gesproken werd, het enige onderwerp was karten. Zo was iedereen het erover eens dat de karts nog wel wat lichter zouden kunnen als er gebruik gemaakt zou worden van spreadtow weefsel en Goswijn, Peter en Alex waren het met elkaar eens dat het zwaartepunt van de karts te achterlijk lag om goed door de bochten te komen.
    Na het karten was het weer iets beter geworden en hebben we nog wat staan AULD-en.
    S’avonds met een grote groep wezen eten en was ik zo verstandig om in een hotel te overnachten.

    De volgende ochtend was het weer verbeterd, weinig zon maar wel droog en matige wind. Theo had zich inmiddels afgemeld omdat hij koorts had gekregen.
    Deze wedstrijd stond ik onder meer druk dan anders omdat ik besloten had om met de XXlite te gaan vliegen die ik pas het weekend daarvoor vliegklaar had. Een slecht resultaat zou Kristof niet leuk vinden en een te goed resultaat zou Alex niet leuk vinden, dus het zoeken was naar een compromis :).
    Er werden uiteindelijk 7 ronden gevlogen waarvan er 6 telde. Elk klein foutje dat je maakte kostte hierdoor erg veel plaatsen. Al met al denk ik dat er door velen goed gevlogen is maar dat een missertje te veel een goede klassering kostte.
    Ondanks de regen op zaterdag een leuke en leerzame wedstrijd.

    Bas

    http://www.rc-network.de/forum/attachment.php?attachmentid=819222&d=1336391157
     
    Laatst bewerkt: 11 mei 2012
  3. arnold 2

    arnold 2

    Lid geworden:
    7 mrt 2004
    Berichten:
    254
    Locatie:
    zuidlaren
    Mooi duidelijk verslag

    Een mooi verslag Bas ,Theo krabbelt zo langzamerhand weer wat op .
    En het hoest drankje proberen we wel weer in Tynaarlo .;)
     

Deel Deze Pagina