Klopt dit...?

Discussie in 'De Modelbouwkroeg' gestart door Sirolf, 19 apr 2012.

  1. Rhelie

    Rhelie Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 sep 2004
    Berichten:
    11.836
    Locatie:
    Nootdorp
    Ik heb er ook een mailtje aan gewaagd, ben benieuwd !
     
  2. MrSat

    MrSat

    Lid geworden:
    20 mei 2004
    Berichten:
    359
    Locatie:
    Brabant
  3. Cheeta

    Cheeta Forum veteraan

    Lid geworden:
    8 jul 2003
    Berichten:
    9.523
    Locatie:
    Nieuwegein
    hmm waarom doet de politie hier niks tegen?? dat vraag ik me dan af dit is op grote schaal oplichterij..
     
  4. Burp

    Burp Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 jan 2005
    Berichten:
    14.076
    Locatie:
    Zaandam
    Yep, duidelijk :)

     
  5. veldmuis

    veldmuis

    Lid geworden:
    22 aug 2011
    Berichten:
    1.298
    Locatie:
    wormerveer
    Ik heb veel ervaring onderhand met marktplaats en oplichters welke daar actief zijn. Vooral in de onderdelen voor Kreidler....andere hobby van me. Politie??? Laat maar.....doen daar niks mee, Marktplaats zelf ook geen drol.

    Stelregels bij kopen op marktplaats voor mij:
    - Afhalen of anders laten liggen. Ik laat niks maar dan ook niks opsturen. 1 keer mee de boot ingegaan en met mij nog enkele andere kennissen de laatse 2 jaar. Er is iemand in brabant actief met kreidlers en onderdelen onder 9 bekende aliassen en marktplaats is door zeker 80 man op de hoogte gesteld. En elke dag adverteert diegene schaamteloos door onder de bekende namen.
    - If it looks like a turd and smells like a turd......chances are.....It is in fact a turd.... Te mooi om waar te zijn, dan is het dus niet waar en word je 99% zeker geflest.
    - Doe steeds meer via Ebay. Daar ben je tenminste via Ebay nog verzekerd tegen oplichterij.
     
  6. Sirolf

    Sirolf

    Lid geworden:
    14 mei 2009
    Berichten:
    613
    Locatie:
    Baarlo Lb
    Als je koopt via marktplaats, betaal dan via Paypal.
    Net zoals op eBay ben je dan enigzins verzekerd..
     
  7. markioo

    markioo Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 dec 2007
    Berichten:
    6.443
    betreffende de advertentie van de zender voor 150 euro uit topic 39 van hierzo
    het was inderdaad een oplichter die door mp nu geblokkeerd is
    dit kreeg ik gemaild van mp

    Hartelijk dank voor uw bericht waarin u aangeeft dat u een verdachte advertentie tegen bent gekomen op onze site.

    Ik heb deze gebruiker voor u nagekeken in ons systeem en het betreft hier inderdaad een fraudeur. Wij hebben deze gebruiker inmiddels geblokkeerd voor verder gebruik van Marktplaats. Hierbij zijn ook de advertenties van de site verwijderd.

    We zetten alle mogelijke middelen in om fraudeurs te weren van de site, maar we kunnen helaas niet garanderen dat kwaadwillenden de regels niet zullen proberen te omzeilen.

    Wij zijn erg blij met tips van gebruikers. Mocht u in de toekomst nogmaals dergelijke advertenties tegenkomen, dan vernemen wij dit graag.
    Met behulp van de links bij 'Tip Marktplaats over deze advertentie' kunt u Marktplaats op de hoogte brengen van een advertentie. U vindt deze link rechts naast iedere advertentie.

    U kunt dan de reden aangeven waarom de advertentie volgens u verwijderd zou moeten worden. Wij zullen de betreffende advertentie dan bekijken en waar mogelijk gepaste actie ondernemen.

    Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en anders verneem ik het uiteraard weer graag van u.

    Met vriendelijke groet,
     
  8. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    Misschien een beetje off-topic maar ik ben laatst ook opgelicht. Toen ik een jaar of 9 was kreeg ik mijn eerste spelconsole, een Playstation 1. Met dat ding heb ik onwijs veel gespeeld en dacht een maand of 3 geleden maar eens te kijken voor een gebruikte Xbox 360. Na op eBay.de een paar weken later een mooie gebruikte xbox gekocht te hebben vanzelfsprekend het geld op de bankrekening van de verkoper gestort. Twee dagen later was de xbox schijnbaar kapotgegaan en hij zou het geld terug hebben gestort. Na een hoop berichten op en neer had ik 3 weken mijn geld nog steeds niet terug en kreeg ik ook geen berichten meer van de verkoper.
    Fijn dacht ik, na een stuk of 300 internettransacties te hebben gedaan wordt ik de eerste keer opgelicht. Misschien ook een beetje mijn eigen schuld aangezien de verkoper maar 11 beoordelingen had op eBay waarvan er 2 negatief waren...
    Een maand later was ik me er helemaal zeker van: naar dat geld kan ik fluiten. Maar ik wou het er niet bij laten, ik had zijn adres namelijk gekregen bij de koop van de xbox 360. Hij woonde - volgens het aangegeven adres - in Köln, nu wist ik echter niet of de verkoper dit wel naar waarheid had ingevuld. Ik besloot dat ik "binnenkort" er maar eens langs rij als ik toch weer eens ga karten. (Ik kart vaak in Kerpen, zo'n 50 km van dat adres af)

    Afgelopen vrijdag was het zover, samen met mijn vader. Rond een uur of 5 in de auto gestapt zodat we rond etenstijd daar waren, dan had ik meer kans dat de verkoper thuis was. Ik kwam aan in een buurt met opgevoerde auto's, jongeren met de petjes half op hun hoofd en een slecht verzorgde weg... Niet de meest nette buurt dus. Ik heb de auto maar een stuk verderop gezet, klaar om weg te rijden, je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Het was een klein flatje waar ik moest zijn. Toen ik eenmaal voor de flat stond zag ik meteen het naambordje van degene die ik zocht. Yes, dacht ik, ik heb hem! Snel op het knopje gedrukt en na een paar seconde hoorde je het geluidje waardoor je de deur open kan duwen. Ik was in de flat en zat vol adrenaline. Na de vierde trap op te zijn gelopen stond er een wat oudere vrouw voor de deur. Alles fijn uitgelegd aan de oudere vrouw die ons verhaal eigenlijk niet geloofde, maar we mochten binnenkomen. Toen ik binnen was zag ik een jongen rond de 20 met een stoer baardje die een beetje verwonderlijk keek. Nadat ik hem had uitgelegd waarvoor ik daar was kreeg hij het ontzettend benauwd en wist niet meer zo goed wat hij moest doen. Eerst zei hij dat hij niks had en dat hij ons niks kon geven. Nadat ik tegen hem begon te schreeuwen - achteraf gezien liet ik me te ver gaan, zei m'n vader ook - leek het wel alsof hij bang werd en kwamen zijn opa en oma er ook bij.
    Uiteindelijk heb ik mijn geld teruggekregen plus een reiskostenvergoeding en de verkoper heeft een dag die hij nooit meer zal vergeten.


    Het was een hele ervaring omdat ik zoiets nog nooit had meegemaakt en niet wist wat ik moest verwachten. Achteraf gezien ben ik blij dat het allemaal nog zo verlopen is en het niet tot een ruzie gekomen is o.i.d.. Met de opa en oma van de jongen had ik medelijden, dat waren namelijk erg aardige mensen.


    Vorige week heb ik nog een fiets gekocht op eBay, ook weer betaald via de bank. Hopelijk komt die wel aan, anders moet ik volgende week naar Noord-Duitsland :D
     
  9. PetrolHead

    PetrolHead

    Lid geworden:
    21 mei 2012
    Berichten:
    242
    Je moet gewoon niet op marktplaats komen en/of kopen. Marktplaats is nog steeds één groot broeinest van oplichters en charlatans.

    Tenzij je het klappen van de zweep kent, kunt ophalen, daarbij niet bang bent voor intimidatie, beroving, etc (je kunt je mannetje staan), en het iets is wat je elders niet kunt verkrijgen, dan zou je eventueel marktplaats kunnen overwegen.

    In alle gevallen: marktplaats mijden als de pest. Als je er 10 keer iets koopt, kun je er rustig vanuit gaan dat je 5 keer opgelicht gaat worden.
     
  10. Burp

    Burp Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 jan 2005
    Berichten:
    14.076
    Locatie:
    Zaandam
    Dat is wel heel kort door de bocht. Ik kan zeggen dat ik al vele transacties via marktplaats heb gedaan en nog nooit ben opgelicht. Zowel koop als verkoop is altijd heel netjes afgehandeld, door mij of de andere partij. Nu moet ik zeggen dat ik duurdere dingen eigenlijk wel ophaal maar bijvoorbeeld gisteren een setje caravanspiegels gekocht. Gaan vandaag op de post en ik hoop ze morgen in huis te hebben. Komen uit groningen vandaan van een verkoper die al enkele jaren actief is op internet en ook veel andere dingen verkoopt.
     
  11. markioo

    markioo Forum veteraan

    Lid geworden:
    21 dec 2007
    Berichten:
    6.443
    een fiets opgestuurd krijgen vanuit duitsland???!!!
    dat is wel erg groot pakket hoor of hij komt van uit de pers :D:D:D

    maar ik koop en verkoop via mp veel en bij mij mag je ook ophalen hoor,
    en als ik pakkie verstuur mail ik track trace nr door tenzij het in brievenbus post gaat dan niet,
    en met ebay tot nu toe nooit problemen gehad qua kopen,
    het scheelt toch ook bij wie je koopt op ebay
    ik heb nu al enkele dingen bij de zelfde gekocht en dan is hij schappelijker met combin shippingcosts
    of als ze niet naar nl sturen en je maild ze of ze uitzondering willen maken dan doen de meeste het wel,
    stella models had eens parts opgestuurd en na 5 weken nog niks en ze zeiden we sturen nog maals op en ik kreeg het snel en weken later kwam de 1e zending alsnog en ik mailen met stella en die zei veel plezier ermee het kost u niks extra,als u maar goede feedback geeft,
    nou voor iets van 100 euro wil ik dat wel doen,
    en ik koop er nog regelmatig zonder enig probleem,

    maar enkele kennissen van me die hebben met telefoons en computer parts kopen veel problemen gehad en dan klagen bij paypal en netjes de centjes terug gehad van paypal,

    en vertrouw je het niet controleer dan de gegevens bij mijnpolitie.nl
    zelfs rekening nr kan je checken

    https://www.mijnpolitie.nl/miocheck.shtml
     
  12. R!

    R!

    Lid geworden:
    14 sep 2007
    Berichten:
    999
    Locatie:
    Maastricht
    @ Byte, je had ook Ebay.de Kauferschutz in kunnen schakelen. Heb ik ook wel eens gedaan, regelen alles netjes voor je. En betalen via PayPal is al helemaal top, kun je je geld terugvorderen :).

    Maar jou wijze vind ik ook erg effectief, zou het zelf niet gedaan hebben, weet nooit wie of wat je aantreft tegenwoordig ....
     
  13. JohnnyBravo

    JohnnyBravo

    Lid geworden:
    18 mei 2012
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Schinveld
    Mariska Plooijer = oplichter

    Net zoals Markioo heb ik van helpdeskmedewerkster "Angela" van Marktplaats eergisteren ook onderstaand bericht gekregen.
    Ze geven aan de account van "Mariska Plooijer" en bijbehorende advertentie verwijderd te hebben.

    Echter omdat ik nog steeds op zoek ben naar een gebruikte zender, en daardoor elke dag op Marktplaats kijk, kwam ik vandaag deze advertentie tegen:
    Marktplaats.nl > twee spektrum dx61 zenders - Hobby en Vrije tijd - Modelbouw | Radiografisch | Overige

    Dit lijkt ook weer te mooi om waar te zijn?? of niet??
    Iemand hier van het forum al contact gehad met deze "Martijn"...??

    Ik heb het idee dat het hier weer om dezelfde werkwijze gaat:
    - een prijs te mooi om waar te zijn
    - MP account 1 dag oud
    - geen telefoonnummer erbij
    - 1 enkele advertentie
    - woonplaats zogezegd in een uithoek van Nederland, zodat je er niet nar toe gaat, maar op laat sturen, zodat ze eerst je geld kunnen cashen.


    Laat jullie horen....


     
  14. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.484
    Locatie:
    Sassenheim
    Gewoon erop in gaan en vragen om hem op te halen. Wil hij versturen dan de rekeningnummer checken.
     
  15. Byte

    Byte

    Lid geworden:
    20 dec 2007
    Berichten:
    1.376
    Locatie:
    Venlo, Nederland
    Gedaan, en ik heb mijn gelijk gekregen. Echter doen ze er verder niks mee... waardeloos dus. Ja het liefst betaal ik ook met PayPal als het gaat om veiligheid maar soms kan je alleen via de bank betalen :p
    Nee precies, daar was ik ook een beetje bang voor eerlijk gezegd. Van de ene kant had ik wel verwacht dat het een jonger iemand zou zijn maar je weet maar nooit.
    Als ze m'n geld niet terug hadden gegeven had ik aangifte bij de politie gedaan en was ik ermee naar een advocaat gegaan. Voor dat laatste moest ik echter zeker zijn van z'n adres, dus ik moest sowieso al langs gaan. En ook al kost zo'n rechtszaak je veel tijd en (op het begin) geld, ik zou het ervoor over hebben. Sterker nog, ik heb best veel plezier in zoiets, simpelweg omdat gelijk krijgen leuk is haha :D


    Fiets is trouwens aangekomen haha en dat voor maar €15,- verzendkosten.
     
  16. Burp

    Burp Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 jan 2005
    Berichten:
    14.076
    Locatie:
    Zaandam
    Gisteren de spiegels netjes verpakt in een grote doos thuis gekregen. Weer een geslaagde MP transactie. ;)
     
  17. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.496
    Locatie:
    Heerenveen
    Al jaren actief op MP en zowel met verkoop als koop alleen maar goede ervaringen. Laat vaak genoeg wat opsturen, echter wel kleine bedragen.

    Zo heb ik recent mijn uitgebouwde en complete FC-16 zender verkocht via MP. Werd er in goed vertrouwen 100 euro naar mij overgemaakt. Ontving 2 dagen later een bericht van de gelukkige koper dat hij zich verbaast had over hoe goed de zender verpakt in de doos zat... ;)

    Maar berovingen... geen idee wat jij zoal koopt :rolleyes:
     
  18. klint

    klint

    Lid geworden:
    15 apr 2012
    Berichten:
    14
    Locatie:
    tiel
    tip:

    maak altijd een afspraak om op te halen(ook al wil je dat niet),laat er minimaal een dag tussen zitten tussen afspreken en ophalen.
    als de afspraak gemaakt is heb je een naam en adres(denk ook aan een telefoonnummer),controleer dit adres zoveel mogelijk met b.v. de telefoonboek en bekijk het eventueel op google streetview.
    als het allemaal "klopt" neem dan opnieuw contact op met de verkoper of deze de goederen toch wil versturen omdat het je beter uitkomt.

    als de verkoper echt wil verkopen zal deze manier van doen hem/haar echt niet uitmaken.
     
  19. Jonkje

    Jonkje

    Lid geworden:
    29 jun 2009
    Berichten:
    4.496
    Locatie:
    Heerenveen
  20. JohnnyBravo

    JohnnyBravo

    Lid geworden:
    18 mei 2012
    Berichten:
    5
    Locatie:
    Schinveld
    Ik heb de link die je hieronder vermeld bekeken. Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk weer om dezelfde oplichter die al weken actief is met het aanbieden van zenders. Iedere keer onder andere accounts.
    Er zijn namelijk dezelfde foto's gebruikt als bij een eerdere nep-advertentie die door Marktplaats verwijderd is.
    Ook had een ander forumlid al eerder gepost dat de foto's gemaakt zijn op een beursstand.

    Trap er niet in bij deze advertentie...


     

Deel Deze Pagina