Algemeen NOMAC brandstof circuit 1:8 draadje.

Discussie in 'Brandstof auto's' gestart door Roelof, 8 apr 2009.

  1. Nismo

    Nismo

    Lid geworden:
    23 sep 2003
    Berichten:
    3.791
    Locatie:
    Assen
    Tja, Roelof :)
     
  2. Lode

    Lode

    Lid geworden:
    24 jun 2012
    Berichten:
    7
    Hallo allemaal. Ik wil hier ook eens mijn mening zeggen over dat sausen. In de buitenlandse competitie's (vooral Italiaanse en Amerikaanse) is het jaren toegelaten om te smeren. Als je bedenkt dat Collari al 9 wereldtitels heeft,hoeveel zijn er dan "gesmeerd"?? Geloof me vrij,die mannen smeren al meer dan 10 jaar. Is het dan zo verwonderlijk dat onze (en andere) toppiloten graaien naar dat potteke? Wij,als hobbyisten,geven jarenlang hopen euro's uit aan exclusieve materialen om toch sneller te gaan en dan nu ontdekken we........het zit in een potteke!! En dan krijg je natuurlijk een sneeuwbaleffect,de subtop gaat ook gebruiken,de clubracer,...... Het siert de piloten die radicaal "nee" zeggen en het reglement willen naleven. Maar als je de overtreder niet kan vatten,waarom dan het reglement nog naleven? Als jij 160 km/h rijdt op de snelweg en je weet dat ze uw snelheid niet kunnen controleren,ga jij dan vertragen??
    De "hand out" tyre zou een oplossing kunnen zijn,maar het vraagt meer vrijwilligers,en die hebben we nu al tekort. En wat is het volgende?? De "hand out" motor,uitlaat,body,....... Dan stopt ook meteen de verdere ontwikkeling,want dan moeten de fabrikanten niet meer concureren. En daarbij, je kan nu al banden kopen die gesmeerd zijn in de fabriek,dus laat me niet lachen.
    We zitten in een motorische sport,en in een sporttak als deze zal er altijd gezocht worden naar middelen om sneller te gaan. En als je als organisatie niet de mogelijk hebt om de bedriegers te vatten,dan moet je ze spijtig genoeg ongestraft hun ding laten doen. En daar zit het probleem,je kan het niet detecteren!!!!
    Dus,jongens,stop met lullen en zoek naar een gepast detectie systeem. En zolang dat systeem niet bestaat,smeren maar. (neemt niet weg dat ik het ook doe!)
     
  3. fazzy100

    fazzy100

    Lid geworden:
    10 aug 2009
    Berichten:
    8
    Viola eentje recht voor de raap (als jullie dit begrijpen )
    Ik ben het volledig met je eens
    Wie smeert (ok)
    Wie niet smeert ( ook ok )
     
  4. Nismo

    Nismo

    Lid geworden:
    23 sep 2003
    Berichten:
    3.791
    Locatie:
    Assen
    Dussss... Wat is dan de waarde van de Ranking van Daan.

    Wel appart overigens, aan de hand van deze bekentenissen kunnen mensen volgens mij alsnog aangepakt worden onder het HUIDIGE regelement!!!!
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 8 dec 2015
  5. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    En wat is de waarde van de ranking van die mensen die niets zeggen, heel hard lopen te schreeuwen dat ze het niet doen of schreeuwen dat degene die bekentenissen gedaan hebben hard aangepakt moeten worden en allemaal het zelf stiekum toch ook doen?

    Pieter nogmaals: als jij vind dat ze hard aangepakt moeten worden moet je maar een protest indienen maar begrijp heel goed dat een hard bewijs moeilijk te leveren is.

    Leer eerst te begrijpen dat er geen goede controlemiddelen zijn en denk hoe lang een verbod nog stand kan houden terwijl die nu al geen stand houdt
     
  6. Nismo

    Nismo

    Lid geworden:
    23 sep 2003
    Berichten:
    3.791
    Locatie:
    Assen
    Sorry dat ik het even vel trek Roelof maar duidelijker kan niet.

    Ons NK wordt verreden onder het volgende reglement:

    10.1.10 Banden
    Kleur: zwart (behalve letters op de buitenzijde)
    Afmetingen:
    • Maximale velg diameter: 54 mm Aan de binnenzijde van de velg is een flens toegestaan met een dikte van 2 mm en een hoogte van 3 mm, aldus een Maximale breedte achterband: 64 mm
    Het is niet toegestaan reinigers of gripverhogende middelen van welke aard dan ook te gebruiken op de banden.

    Daar hoef ik geen protest voor in te dienen Roelof... trouwens, dat mag ik geeneens :cool:

    Weet je, heb nou gewoon de ballen om duidelijkheid te geven (te besluiten), dan zijn we hiervan af. Je kent de stemmen van onze rijders en de gevaren.
     
  7. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    Nogmaals pieter, Hiermee los je het probleem in zijn brede zin niet op want de overige smeerders weten dat zij niet gepakt kunnen worden. Moet ik dit probleem breed aanpakken moet ik de top-10 naar huis toe sturen en dan heb ik het nog niet in zijn geheel aangepakt.
    Ah damn... Joey is 11e... ok, dan moet ik de top-11 naar huis toe sturen... hey verrek, ik sta 12e dus dan ben ik 1e !
     
  8. Lode

    Lode

    Lid geworden:
    24 jun 2012
    Berichten:
    7
    Had ik het niet gedacht........op elk forum worden ze onmiddellijk persoonlijk,daar baal ik van. Als iemand gewoon zijn standpunt zegt en inneemt,dan wordt dat persoonlijk opgenomen. Man,man,get a life,het gaat hier om een hobby,hoor!
    Het is zoals Roelof zegt,bijna de gehele NK(en nomac ook hoor) smeert en de toppers al jaren. Of waar denk je dat de andere piloten hun producten en knowhow halen? Italiaans is geen wereldtaal,lol.
    Wanneer dringt het eens door in jullie hersenpannen? ER WORDT AL JAREN GESMEERD!!!! Wees er maar zeker van dat de laatste 10 jaar (of langer) de NK kampioenen gesmeerd waren en europese ook en wereld ook. En waarom zijn die nooit betrapt???? OMDAT HET NIET DETECTEERBAAR IS!!!!!!
    We leven nu eenmaal in een tijd dat een "gentlemens agreedment" een lege doos is,dus zeggen dat ze het niet doen,bewijst niets.
    Ik draai al 30 jaar mee in dit wereldje en heb het altijd een toffe hobby gevonden en vele reglementen zien geboren worden,bijgeschaafd worden,en geschrapt worden. Op dit probleem zal ook wel een oplossing gevonden worden.
    Ik heb persoonlijk conversaties gehoord van piloten in Genk dit jaar tijdens het NK,over bandensmeer die op het EK A in Valencia prima presteerden en nu in Genk niet werkten. Valencia???? Dat is 4 jaar geleden,hé.
    En ja Pieter,ik beken. Ik heb smeersel in mijn bezit,gekregen verleden jaar in Luxemburg. En ja,ik heb het ook gebruikt,omdat ik zag dat iedereen smeerde die sneller was dan Daan. En toen was Daan net zo snel,raar,hé........Dus iedereen mag de boel naaien,behalve diegenen die zegt dat ie naait.
     
  9. Nismo

    Nismo

    Lid geworden:
    23 sep 2003
    Berichten:
    3.791
    Locatie:
    Assen
    Er zit een heel spectrum tussen zwart en wit ... mja je moet het wel willen zien... I rest my case.
     
  10. Advis

    Advis

    Lid geworden:
    30 mei 2011
    Berichten:
    39
    Helemaal met Lode eens, toelaten is volgens mij de enige eerlijke oplossing op dit moment. Kan eenieder voor zichzelf de keuze maken om te smeren of niet. Het heeft ook geen zin om zo eindeloos door te discusieren op en naast het circuit. Word er in ieder geval niet gezelliger op...
     
  11. hansdo

    hansdo

    Lid geworden:
    13 jan 2006
    Berichten:
    330
    Locatie:
    Zoetermeer
    Wie is @lode ?
    Ik vindt dat je maar een raar betoog houdt waar ik mij niet in kan vinden en wat mij betreft mogen ze jouw de straf opleggen die in het regelement wordt voorgeschreven en als de bovenste 10 inderdaad bekend hebben, omdat ze slecht sliepen van het bedrog ,dan die bovenste 10 gewoon naar huis sturen.
    Maarja ,als zelfs het (sectie)bestuur een bekentenis niet als bewijs ziet en niet op wilt treden zal ik er niet gek vanop kijken als het een ongeregeld zooitje wordt . Waarom wordt er niet begonnen met het uitwerken van een 'control 'tyre, oftewel ; gewoon banden uitgeven door de wedstrijdleiding.
    Iedereen met dezelfde banden(maat) ,kostendrukkend ,iedereen hetzelfde voor/nadeel ,lijkt mij veel eerlijker wedstrijden opleveren.
    Maar Roelof, wat is het gevolg van jouw eerder aangekondigde enquette ? Ik neem aan dat je er ook met het hoofdbestuur over heb gesproken ?
     
  12. hansdo

    hansdo

    Lid geworden:
    13 jan 2006
    Berichten:
    330
    Locatie:
    Zoetermeer
    een paar posten terug geef ik de grote lijnen aan die m.i. gevolgd moeten worden. Ik ben van nature een ondernemer ,dwz problemen signaleren,onderkennen, oplossing zoeken en deze binnen de regels toepassen en niet alleen maar beren onderweg (op je weg) zien ......
     
  13. Richard van Gelder

    Richard van Gelder

    Lid geworden:
    27 jan 2008
    Berichten:
    288
    je goede inzet mag gewaardeerd worden. maar als je resumerend de posten terug leest. is er maar een oplossing en dat word vrijgeven.
    tijd en de wil en de manschappen bij clubs om een heel systeem opzeteten. gaat gewoon niet gebeuren.

    en laten we ophouden met de gesponsorde rijder aldoor te beschuldigen wat ze ook doen ze gaan gewoon hard!! en alles is legaal !! aan hun auto want ze komen door de controle!.
    hoe ze dat doen ??omdat het niet te controleren is.

    nou geef dat voordeel dan aan iedereen.je zult zien dat er meer rijders vooraan komen te rijden. maar ook mensen die er niets aan zullen hebben omdat ze hun motor nog niet eens kunnen afstellen. laat staan een goede setup voor in de auto.en dat ook nooit zullen leren.

    kom eens kijken bij een indoor elektro wedstrijd. bijvoorbeeld 1.12 daar word al 30 jaar gesmeerd.die liggen in een deuk als ze deze posts lezen.
    het is geen drugs!! het is een middeltje om je auto een paar honderdste per ronde.(ja dat kan veel zijn )harder te laten gaan.

    maar wat ik mij afvraag. met wie onderhandelen we nu eigenlijk?een paar forum leden die iets durven te schrijven of toe te geven .dit is denk ik zinloos er moet gewoon een grote stemming komen en ik denk dat de uitkomst dan verhelderend zal zijn en veel rust zal geven.;)
    Gr Richard .

    ps. is smeren nodig in de 1.8 nee!!! maar als er veel mensen op scherpe schaatsen rijden. dan mag jij dat ook. gaat veel beter. ;)
     
  14. hugo41

    hugo41

    Lid geworden:
    15 sep 2005
    Berichten:
    1.297
    Locatie:
    Zeewolde
    Lode is iemand die al lang in de rc zit.
    Vroeger zelf goed gereden, maar nu de laatste jaren helpt hij zijn zoon Daan H.

    Dus Hans, zeker geen onbekende in de rc sport.
     
  15. Beethoven

    Beethoven

    Lid geworden:
    9 dec 2003
    Berichten:
    708
    Locatie:
    Gouda
    Is smeren niet gewoon een teken van onvermogen oftewel ik kan niet hard genoeg ik ga maar valsspelen . En inderdaar Roelof wanneer krijgen we de uitslag van de enquette

    En het blijft jammer dat een hoop mensen die commentaar leveren of niet rijden of zelf niet zeggen wie ze zijn.

    En vrijgeven is denk ik open van de doos van Pandorra want waar gaan we dan de grens leggen . Het verhaal gaat dan worden als maar genoeg mensen die de regels breken hard geneog schreeuwen word het vanzelf legaal .

    En we richten ons zo op een methode op het te controleren want niet kan en ook nooit waterdicht zal zijn want wat de FIA niet lukt gaat ons ook niet lukken, laten we ons richten op sportiviteit en de gesmeerde rijders er op aan spreken dat ze eigenlijk niet zo goed zijn als ze moeten valssplen om te winnen en dan heb ik het niet alleen over smeren maar het nog in mijn ogen kwalijker zaak van het knoeien met uitlaten .

    We moeten ons namelijk wel allemaal realiseren dat al dit geknoei meer geluid oplevert en ja daar hadden zonder gerommel al te veel van . Is mischien wel de oplossing van alle valspelen gewoon het regelement qua geluid er op na houden dan gaan we gewoon niet hard genoeg op te nut te hebben van het geklooit van die ........ (puntjes naar believen invullen maar wat ik wil invullen zal ik maar niet doen)

    Maar ja helaas is deze wereld zo dat de mensen die valsspelen ook het hard bleren en de rest van de werled voor hun moeten wijken want hun weten het best en dat de reglegevers ook hun kant opbuigen want in deze discussie goed te merken is .

    Nou ik vind smeren veel te veel werk en ga die zooi zeker niet thuis gebruiken en wens alle valssplers veel plezier met valsspelen en als ze zo door gaan lost het probleem zich vanzelf op en kunnen we met hans gaan tennisen .
     
  16. M7H

    M7H Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2004
    Berichten:
    6.581
    Locatie:
    Wormerveer
    Elektro rijd hooguit 8 minuten, brandstof tot 30 minuten op een set banden.

    Sinds het in de 1/8 aan het licht gekomen is, is er nog nooit zoveel verder ontwikkeld, vacuumsystemen, smeerindraaibanken, noem maar op, heb ik in de laatst 30 jaar nooit op een elektrowedstrijd gezien.

    Dat is wel een leuk vergelijk! :p
     
  17. M7H

    M7H Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 mei 2004
    Berichten:
    6.581
    Locatie:
    Wormerveer
    Hier op het forum is de aangewezen plek om er goed over te discussiëren, kijk maar in de van Dale

    Verder hoor ik wel meer dat het er niet gezelliger op wordt, maar nu kan het aan mij liggen, wellicht dat ik het dan niet zie, maar volgens mij valt dat in de paddock nog steeds reuze mee.....
    Kan zijn, omdat ik aan het begin van het jaar toen we als sectie besloten hebben niet te gaan smeren tegen mezelf heb gezegd dat ik het dan dus ook niet doe, en er verder ook niet bewust op ga lopen letten.

    Daarom denk ik toch, ondanks dat ik er als rijder tegen ben, dat we het voor de laatste 3 wedstrijden vrij moeten geven, zodat een ieder die dat wil, voor zichzelf uit kan maken of het nu wel zo een groot probleem is, dat smeren.
    Met de volgende sectievergadering kunnen we dan een goed besluit nemen.
    Ja, ik weet we hebben allemaal tegen smeren gestemd op de afgelopen sectievergadering, en het is gewoon triest dat dat niet gerespecteerd wordt, maar dat is nu eenmaal zo....
     
  18. roger01

    roger01

    Lid geworden:
    15 aug 2009
    Berichten:
    252
    Locatie:
    geleen
    Ik wil niet negeatief doen maar dit word een gebed zonder einde,zolang je er geen berg geld tegenaan gooit om goede dedectie apparaten tekopen en de middelen om ze upto date tehouden gaat een sniffer nooit werken want je loopt altijd achter de fieten aan.Kijk eens naar de tour de france hier gaat een klein kapitaal in doping controle zitten en er blijft tocg gebruikt worden.zolang iemand er beter door wordt gebruiken ze.
    Je kunt een contole tire gaan gebruiken maar zorg dan ook voor een klein leger aan vrijwilligers die voor agentje mogen gaan spelen .
    Geef het vrij en iedereen heeft weer de zelfde kansen (alleen jammer dat een pit verandert in en chemlab).
    Zolang er in een sport of hobby geld verdient kan worden (in contanten of sponssering) zul altijd menssen hebben die oneerlijk zijn .

    mvg Roger
     
  19. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    Gelukkig zijn er ook mensen die het snappen ondanks dat ze er ook fel op tegen zijn....
    Maar nogmaals: kom met een goed uitgewerkt plan welke ook nog eens realiseerbaar is en laat de meerderheid beslissen want die 10 man die hier discuseren vormen geen
    meerderheid en zijn daarmee ook niet representatief voor de hele groep.

    Maar zie ik hier met Hans en Pieter een nieuw toekomstig sectiebestuur??????

    OK een uitslag tot zover:
    27 rijders voor
    13 tegen
    1 onthouding
    De rest nog niet gereageerd

    4 clubs en 1 sectie voor, 1 club tegen en 2 clubs nog niet gereageerd. Kortom een meerderheid is voor het smeren en dat wil niet zeggen dat men de smeerpraktijken goedkeuren, het zegt alleen dat de meesten er geen andere oplossing in zien. Een verzoek voor een aanpassing van de regel is ingediend, wanneer hier een antwoord uitkomt weet ik niet.

    Edit: foutje in de telling
     
    Laatst bewerkt: 25 jun 2012
  20. Nismo

    Nismo

    Lid geworden:
    23 sep 2003
    Berichten:
    3.791
    Locatie:
    Assen
    Who knows. Is de tekst voor de nieuwe regel voorgelegd aan de rijders? Weten de rijders inhoudelijk wat aangenomen wordt?
     

Deel Deze Pagina