FPV, multicopter videos enz

Discussie in 'Multicopters FPV foto en video' gestart door BorisB, 5 jul 2012.

  1. jbkappirossi

    jbkappirossi

    Lid geworden:
    12 sep 2011
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Oosterwolde
    He jongens, ik heb onlangs een FPV frame geteken (een qav500 ripof) sommigen hadden hem misschien al gezien, maar ik wou hem toch even posten voor degenen die het nog niet wisten.

    Nu kan het wel een ripof zijn maar dat wil niet gelijk zeggen dat het een minder model is. Hij is zowiezo al 200gram lichter en je kan
    hem voor +- $40 + $8 shipping bestellen bij rccut. Lei van Rccut zal er een custom declaratie waarde van 20euro op zetten, zodat je ook geen btw. en inklaring hoeft te betalen. gr johan.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. QuadRon

    QuadRon

    Lid geworden:
    16 mrt 2008
    Berichten:
    4.325
    Locatie:
    Belgie
    Frame ziet er super uit !! Heb al op de website gekeken maar kan hem niet vinden.
    Voor die prijs wil ik nog wel een extra quad bouwen :)
     
  3. jbkappirossi

    jbkappirossi

    Lid geworden:
    12 sep 2011
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Oosterwolde
    bedankt,


    Sorry, rccut is gewoon een CNC, Composite shop, maar wel de goedkoopste die er is. Je moet hier even de DXF file downloaden van degene die je wilt en dan naar Lei van Rccut mailen. Open Frames - MultiRotors - OpenPilot Forums

    De goedkoopste is de onderste. $40 maar dan moet je zelf de armen maken. Ik heb ook een template voor de DIY Platte armen gemaakt, zodat je hem 1 op 1 kan uit printen en opplakken op een stuk hout, zodat je over het lijntjes kan zagen en boren.

    De versie voor de vierkante armen kost $60, deze komt als extra met landing gear en motormounts. je moet hier zelf of 13x13 of 15x15mm aluminium of hout armen op lengte zagen en de gaten erin boren. ik heb een screen shot bijgevoegt van de hartmaten van de te boren gaten.

    De versie voor de G10, Carbon armen weet ik de prijs niet van, maar als ik moet gokken zal wel ongeveer 100,- zijn.

    Alle 3 de frames zijn exact hetzelfde, dus als je eerst voor de vierkante armen gaat kan je later altijd nog platte armen eraan maken.

    Ik adviseer je om het frame uit 1,5mm G10 of Carbon te laten CNCen bij rccut. Carbon weet ik de prijs ook niet van, maar is wel de lichtste, ik schat 275gram en 320gram voor de G10 versie.

    En als je echt wil kun je er ook nog 10'' Props op kwijt en zit je nog steeds niet in de vof van de GoPro.

    als je vragen hebt, ben meer dan happy ze te beantwoorden.
     
  4. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Hey jbkappirossi,

    Ik had al eerder je topic hierover gezien en inderdaad interessante prototype frames daar te vinden, waarbij die van jou mij het meest aanspreekt. Ben alleen benieuwd naar wat test vluchten met deze frame en ik denk dat jij als "designer" van de frame wel een video zou moeten posten met wat vluchten. We zouden als we eenmaal goed design hebben onderling een voorraad kunnen snijden voor ons eigen gebruik.

    PS:
    Vind alleen in jouw voorbeeld de Gopro onder gemonteerd niet ideaal. Het is ten eerste wat moeilijker goed te monteren, maar het meest belangrijke dat het op deze manier niet crash bestendig is en het eerste is wat grond raakt als het hard genoeg gaat in voorwaardse beweging en de landing gear buigt dan natuurlijk. Het is maar een voorbeeld aan jouw kant en je kan hem boven ook monteren, maar de vraag is hoeveel ruimte heb je nog voor de CCD, want die wil je ook beschermd hebben.
     
  5. niekos

    niekos

    Lid geworden:
    3 sep 2012
    Berichten:
    20
    Locatie:
    Groningen
    Ziet er goed uit! Vandaag mijn frame binnen, nu wachten op de onderdelen... Twijfel erg over de rc ! Heb een arducopter board van een vriend voor een prikkie overgenomen en dat heeft weer veel mogelijkheden.
    Heb je dan ook weer meer channels etc nodig! Ben er dus niet uit of het een spektrum dx6 7 of 8 moet worden of bv futaba!!

    Suggesties?
     
  6. Tron78

    Tron78

    Lid geworden:
    28 dec 2011
    Berichten:
    42
    Locatie:
    Bennebroek, Netherlands
    Ziet er echt strak uit. Ik heb vorige maand de HT-FPV opgebouwd met voornamelijk onderdelen van mijn F550 (nazagps fb). Ik had met 3s echt last van onstabiele yaw. Ik denk dat dit frame beter vliegt met hogere rpm's. DJI standaard motortjes zijn 920kv.

    Hieronder filmpje van de quad met 10' graupners en 4S (beetje overkill maar wel leuk)

    POxJ8mEqhwA[/media] HT-FPV - on 4s:) - YouTube

    Gr,

    Tron
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  7. jbkappirossi

    jbkappirossi

    Lid geworden:
    12 sep 2011
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Oosterwolde
    Hoi, dankje.

    Nou ik zal je vertellen waarom ik zelf geen test video heb gemaakt, omdat een aantal mensen mij gevraad hebben om een ripoff van de qav500 te maken, specefiek voor 8'' props, maar past ook 9'' op zonder dat de symetry van het frame verandert (met 10'' props moeten de armen 12,7mm lander worden). En ik weet hoe het gaat, want het is niet alleen het frame dat ik moet testen er moet ook motors, esc's, GoPro; zeg maar de hele reut en daar heb ik het geld niet voor op dit moment. Hun vroegen! dan vind ik dat ze hem zelf ook uit mogen testen. Ik heb hem niet afgeraffeld, het heeft me misschien 40/50 uur gekost dit model te ontwerpen zonder naar anderen te kijken. En als 2de. ik krijg er geen cent voor! dus ik vind het dan niet terecht dat mensen dat van mij verwachten, want ik had er ook 200 euro voor kunnen vragen. ;)

    Maar als je een beetje geluk hebt dan zijn er misschien binnen de korste keren een paar filmpjes, want er is al een nederlander en een arab die het frame besteld hadden bij Lei en zover ik weet ook al verzonden. :p

    Gopro boven is ook geen probleem. Het maakt eigenlijk niet uit in mijn oppinie of de GoPro nu boven of onder zit, want hij krijgt toch de grootste klap, omdat hij voorop de quad zit of hij nu boven of onder zit maakt daarom niet zoveel uit denk ik.

    Maar de echte reden waarom ik dat gedaan heb is om ruimte te besparen. Dit is iets wat je alleen ziet als je met het designen zelf bezig bent.
    Hij is namelijk MtM nog kleiner dan te flyduino warthox quadme 25cm armen. Als ik een frame ontwerp dan kun je er vanuit gaan dat ik bepaalde dingen met een reden doe. De qavtank (sorry maar zo noemen we de qav500 op de achtergrond omdat hij 537gram weegt .lol) en QA iconic frame hebben beiden de CCD en GP naast elkaar. Wat is hier het nadeel van? Het frame zal dan +- 12cm breder en langer worden terwijl ze dezelfde maat props kunnen ronden slingeren als de mijne.
    GP en CCD boven elkaar is gwoon veel efficienter om gaan met de ruimte, vind ik.


    Excuus voor mij interpunktie en spelling ik heb hier nogal moeite mee.


    Maar zoals te zien GP kan ook boven. :D
    [​IMG]


    [​IMG]

    Hier nog een x te zien met een warthox quad. Zie hoe klein hij is vergeleken bij de Qav500 van tim welke (uit m'n hoofd) 53cm MtM is.

    [​IMG]
     
  8. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Besefte niet dat ie zo klein was eigenlijk! Dit is precies wat ik zoek.

    Ik wil je best sponsoren om twee frames te maken, waarvan ik er een mag hebben. Ik stuur je een pb. Ik ga natuurlijk de frame zelf bouwen met alle gear erop, maar het gaat mij erom dat jij alle delen bij mekaar kan vinden zoals de juiste anti vibratie schroeven enz.

    Dan ben ik van plan om deze met volgende setup te testen

    8' props
    3S ~3300mAh
    Openpilot CC3D
    NTM 1200kV
    SimonK flashed Rc timer 20A esc's
    en verder natuurlijk FPV gear /Gopro enz...

    Denk namelijk dat bovenstaande een perfect match is gezien de grootte en verwachte gewicht.

    PS
    Wat ik eigenlijk bedoelde met Gopro is dat als deze onder hangt en je hebt aan landing met een tilt naar voren (spreek uit ervaring) deze makkelijk geraakt wordt. Ik had het niet zozeer over een harde impact.
    Dan nog moet de voorste stukje voor de gopro net iets verder uitsteken dan de gopro lens om de lens enigszins te beschermen van de "soft impacts". Dit is bij een HT-FPV namelijk wel zo en bij impact helpen de props ook altijd want die breken heel veel energie omdat deze meestal nog draaien.
     
  9. jbkappirossi

    jbkappirossi

    Lid geworden:
    12 sep 2011
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Oosterwolde

    Dat vind ik echt hardstikke aardig van je, maar ik gun jou het plezier boven mij eigen, want als ik er echt zelf zo graag een wil hebben dan had ik er al eentje gekocht. Ik vind het namelijk net zo leuk om ze te ontwerpen.... heb hier veel plezier aan. Dus ik wil je vriendelijk bedanken, omdat ik nog niet zo arm ben dat ik het niet kan betalen. Toch vriendelijk bedankt voor je aanbod, zie je niet veel meer dat mensen maar zoiets weg geven.

    Mag ik je een advies geven? Hoe groter de props hoe efficienter de quad kan wezen.

    en als het echt goedkoop moet zou je ook die blauwe keda motors kunnen doen, 20-28 volgensmij.
    Maar ik zou voor het geld wat die NTM motors kosten zelf SunnySKy x2216 motors halen,
    veel betere lagers dan Alle NTM motors van HK welke alleen maar goedkoope chinese lagers in zitten.
    SunnySky maakt gebruik van japanse lagers en een ding weet ik haast zeker, dat de SunnySky x2814 uit the avroto fabriek komt. spec's zijn gelijk aan die van de vergelijkbare tiger's en avroto's. Maar de x2216 weet ik niet zeker, maar de spec van de x2216 liegen er ook niet om.
    X2216-Zhongshan RC SunnySky Model Co., Ltd
    kosten 18 dollar als ik het niet mis heb op Himodel en hobbydream.com.


    Ja, nu begrijp ik je. Misschien iets foam onderde GP doen, maar als je een beetje handig bent zou je de CCD ook onderop kunnen monteren?

    Anti vibratie rubbers is gewoon proberen. Deze nexus rubbers worden normaal voor Hardeschijven gebruikt. Nexus Quiet HDD Solution | for a Cool and Silent Hard Disk | No need for a enclosure | Ideal for a Quiet PC De vorm en comsistentie lijken mij aardig goed. of ze werken is de vraag... maar je kan ook anderen monteren natuurlijk.
     
  10. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Ik dacht dat je anti vibratie dempers ging gebruiken (qav500 bobbins)?

    Wat ik wil een kant en klaar frame wat we makkelijk en snel kunnen produceren voor wat collega vliegers hier. Hoeft geen winst op te leveren, maar gewoon pure fun en zelfgebruik....het moet uiteindelijk gewoon een pakket kunnen zijn waarbij we met een beperkte groep gebruikers altijd makkelijk onderdelen van kunnen verkrijgen.

    De NTM propdrive en KEDA's zijn net zo duur ongeveer. Scheelt een euro of 3! Dan ga ik dus echt voor NTM, aangezien ik hele slechte ervaringen met die 20-28 Keda's heb. De standaard lagers gaan echt letterlijk binnen enkele vluchten stuk (mijn ervaring dan).
    Die sunnysky schijnen inderdaad goed te zijn, alleen "never change the winning team" :D.
    Hier een vlucht bijvoorbeeld met deze setup op mijn HT-FPV
    Qt5RjFLolU8[/media] fun flight.....and yeah stability - YouTube

    Maar efficiƫntie vind ik ook niet zo heel belangrijk....1 of 2 minuten vliegtijd wil ik wel inleveren voor wat gecontroleerdere vlucht en betere video. Kan nu gewoon 1080p op mijn HT-FPV zonder jello. Niet alles draait om efficiƫntie, alhoewel 9' het beste is als je prestaties en efficientie tegen mekaar opweegt op de quads die ik heb gehad.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  11. QuadRon

    QuadRon

    Lid geworden:
    16 mrt 2008
    Berichten:
    4.325
    Locatie:
    Belgie
    Hey Mannen , zit met een raar probleem met de Naza.
    Heb mijn Tbs frame binnen en alles netjes gemonteerd.
    Ben de Naza aan het afstellen en dat gaat wat moeilijk.
    Op acro vliegt die wel maar niet zo strak , zodra ik hem op Att zet gaat die vollebak naar rechts (Roll)
    Links sturen is dan bijna niet mogelijk.
    Kan de Naza gekalibreerd worden?
     
    Laatst bewerkt: 13 sep 2012
  12. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Ik zou zeggen dat de Naza niet helemaal recht op je frame is gemonteerd. Maar ik verwacht dat je dat goed hebt.

    En zwaar die tbs of valt wel mee?
     
  13. B.Dave

    B.Dave

    Lid geworden:
    8 sep 2009
    Berichten:
    1.196
    Locatie:
    Hoboken, Antwerpen, Belgie
    Neen dat is het niet Garbungel want ook op mijn quad trok diezelfde naza heel de tijd naar rechts en was er niet te sturen naar links.

    Grts Dave
     
  14. QuadRon

    QuadRon

    Lid geworden:
    16 mrt 2008
    Berichten:
    4.325
    Locatie:
    Belgie
    Alles zit gewoon goed , ik snap het niet.
    Op een andere frame doet die ook raar , kan je de gyro's calibreren bij een Naza?


    Frame weegt vliegklaar even zwaar als de HT-Fpv denk ik , zal niet veel schelen...
    Hier zijn al wat foto's , is nog niet afgewerkt ;)

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  15. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Dan zeg ik ga maar voor openpilot :). Die heb je toch nog?
     
  16. QuadRon

    QuadRon

    Lid geworden:
    16 mrt 2008
    Berichten:
    4.325
    Locatie:
    Belgie
    F+ck man , die heb ik vorige week verkocht :eek:nweer:
     
  17. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Haha dat meen je niet. Vind die openpilot echt geweldig. Vliegt zeker fijner in acro mode. Naza gaat op.mijn andere quad.
     
  18. vinnygogo

    vinnygogo Forum veteraan

    Lid geworden:
    11 jun 2006
    Berichten:
    5.056
    Locatie:
    bilthoven
    in de nieuwste firmware kan je naza kalibreren dacht ik...
     
  19. QuadRon

    QuadRon

    Lid geworden:
    16 mrt 2008
    Berichten:
    4.325
    Locatie:
    Belgie
    Update heb ik net gedaan , geen verbetering.
    Heb niks over calibreren van het bord gevonden...
     
  20. BorisB

    BorisB Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mei 2012
    Berichten:
    8.188
    Locatie:
    Brabant
    Is de manual helemaal stabiel dan als je gaat hoveren?
     

Deel Deze Pagina