herintrede in de lijnbesturing na 30 jaar...

Discussie in 'Lijnbesturing' gestart door classicracer, 5 feb 2013.

  1. classicracer

    classicracer

    Lid geworden:
    2 sep 2005
    Berichten:
    1.512
    Locatie:
    Genk - België - EBZW
    Al enkele jaren kriebelt het, maar dit jaar wil ik echt terug lijnbesturing gaan vliegen. Het is ondertussen al meer dan 30 jaar geleden dat ik nog een handvat heb vastgehad. Ik heb nog wat dieseltjes op de kop kunnen tikken en hiermee wil ik mijn trainertjes (minimum 35 jaar oud) motorizeren. Ik moet eerst nog wat lijnen en connectors aanschaffen want de spullen die ik 35 jaar geleden gebruikt heb, hebben de tand des tijds niet erg goed doorstaan. Eens ik wat vlieguren achter de rug heb wil ik onderstaande modellen ook terug de lucht in krijgen.


    [​IMG]
     
  2. glaerox

    glaerox

    Lid geworden:
    25 okt 2004
    Berichten:
    474
    Locatie:
    Deventer
    Prachtige modellen! En kijk de dames ze eens trots vast houden.

    Veel succes met het opnieuw oppakken van deze prachtige hobby.

    Groet Bas
     
  3. Robert-Jan

    Robert-Jan

    Lid geworden:
    20 okt 2005
    Berichten:
    781
    Locatie:
    Castricum
    Jep,

    Mooie modellen en de vliegtuigen zijn ook leuk.

    Groet Robert-Jan
     
  4. FOX35

    FOX35 PH-SAM

    Lid geworden:
    27 sep 2005
    Berichten:
    1.315
    Locatie:
    Ruinerwold, Drenthe
    Om je vliegcapaciteiten weer op peil te brengen is niets beter dan een combatje of een stuntertje met een 2,5cc diesel. Grote kans dat je daar in jouw omgeving nog wel een bruikbare Blue Pants, of anders een bouwdoos of tekening vindt. Je kunt daar (zowel op een combat als op een Blue Pants) overigens ook zonder problemen een 3,5cc glowmotor op zetten. Je hebt het vliegen zó weer onder de knie en dan kun je overstappen op de 6cc modellen op de foto. Wel zou ik je eerste vluchtjes boven gras maken, bij voorkeur hoog gras, dan heb je de minste kans op schade.
     
  5. classicracer

    classicracer

    Lid geworden:
    2 sep 2005
    Berichten:
    1.512
    Locatie:
    Genk - België - EBZW
    Hallo Fox35, sterker nog, ik heb nog een fonkelnieuwe blue pants in de hobbykamer van mijn vader hangen. Na 30 jaren is de papieren bespanning wel aan vervanging toe. Er hangt ook nog een junior nobler die ook nog nooit gevlogen heeft. Ik ga eerst mijn 2.5cc dieseltrainers van onder het stof halen om wat rondjes te draaien. Eens als ik terug de feeling heb ga ik wat spelen met 1.5cc combattertjes. Daarna komen de grotere kisten aan de beurt. Ondertussen maar wat info vergaren over electro-lb want dat draagt toch mijn voorkeur weg. Ik heb al enkele jaren een timertje van Robert-Jan...
     

Deel Deze Pagina