3D Masters 2013 is canceled

Discussie in 'F3C & D3D' gestart door wrobijns, 7 feb 2013.

  1. Tribal69

    Tribal69

    Lid geworden:
    1 nov 2009
    Berichten:
    376
    Locatie:
    België
    Super TRIEST is dit slecht nieuws.
    Zoals met vele dingen draait het vooral om money...
     
  2. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    27.781
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Is toch niets mis mee? de betrokkenen hebben er als personen geen gewin uit gehad.

    Vroeger als padvindertje werden wij ook de straat op gestuurd om "een heitje voor een karweitje" te doen.... die centjes kwamen ook in de clubkas.... :D

    Hoef je je volgens mij niet voor te verantwoorden hoor....

    Nogmaals, het is gewoon triest dat het op deze manier moet gebeuren.

    Groet, Bert
     
  3. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    655
    Locatie:
    breda
    Gek idee

    Misschien met die ene sponsor die er vorig jaar het laatste bij kwam iets organiseren. Zie er de humor wel van in, kleiner kwa organisatie minder hulp nodig maar ander publiek, misschien ook nog een leuke vijver met veel vis.
     
  4. ferro

    ferro

    Lid geworden:
    4 nov 2005
    Berichten:
    1.013
    Locatie:
    emst
    maarre , is het hobbyking die dit heeft bewerkstelligt ?
    is dat geen amerikaans bedrijf die zich nu ook in nl heeft gevestigd ?
    agresieve marketing gebeurt tegenwoordig op alle markten , en het verontrustende is nog dat het voor normaal genomen word , dus geen tegenwerking meer krijgt
     
  5. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.175
    Locatie:
    Brugge-België
    Jongens voor er weer pek en veren wordt uitgedeeld....een sponsor wordt meestal (buiten de Szabos van deze wereld) benaderd door iemand of organisator(alsof een sponsor plein x of y weet liggen over heel de wereld en daar maar even de boel gaat overnemen). Zo werkt het volgens mij dus niet...Je mag nog zo agressief zijn qua marketing, als je niet weet wat er leeft in je doelgroep, ben je niets. Zij kunnen dit meestal bekomen omdat ze benaderd worden (in dit geval de concurrentie/organisatie van een ander evenement) . Er zijn voorbeelden zat daarvan dit draadje incluis

    Het is daarom gewoon verkeerd om alles op de rug van de sponsors door te schuiven, een evenement valt of staat niet met 1 sponsor......

    Wat hier gebeurd is is wraakroepend en een drama voor de organisatie. Ik denk echter dat het wat ingewikkelder is (noem het smeriger) dan het lijstje van sponsors aflopen.....

    We zien "the total picture" niet en de verborgen agenda's, dat maakt het gewoon moeilijk om een oordeel te vellen en daar doen we in wezen ook niet aan mee.

    Misschien ben je niet akkoord en vind je het gene ik te vertellen heb not done, dan is dat maar zo hoe jammer ik dit ook vind voor de mensen van de 3D masters (Walter en het team in het bijzonder om van het deelnemersveld nog niet te spreken)

    Stevo
     
  6. ferro

    ferro

    Lid geworden:
    4 nov 2005
    Berichten:
    1.013
    Locatie:
    emst
    stevo ; je stelt het nu wel erg dramatish .
    het verhaal van de ts is duidelijk . en om eerlijk te zijn , ging het door mijn gedachte dat mijn vorige bericht mij op kritiek kon komen te staan .
    de ts heeft bij mij en velen hier meer krediet dan welke sponsor dan ook vanwege zijn tomeloze inzet in het verleden om forummember nummer zoveel zijn motor af te stellen of voor de 438ste keer uit te leggen hoe je een 401 afsteld .
    maar om nou gelijk een krampachtige runryder houding aan te nemen , dat weiger ik . als sponsor x smerig spel speelt , dan mag dat gezegd in mijn ogen , sterker nog , ik vind dat dat moet gezegd !
     
  7. harkalt

    harkalt

    Lid geworden:
    17 apr 2009
    Berichten:
    23
    hey Walter

    balen man dat het zo moet lopen
    mar ik hoor indit draadje niets over het deelnemers veld en wat deze er van vinden ,is daar iets over bekend

    gr harrie
     
  8. SandorV

    SandorV

    Lid geworden:
    20 nov 2011
    Berichten:
    743
    Locatie:
    Dilsen Stokkem, limburg BE
    De zet om hobbyking te laten komen was ook gewoon niet slim. Iedereen weet wat de "echte" bedrijven denken over Hobbyking, ik wist even niet wat ik zag op youtube toen ik las dat ze naar Venlo kwamen.

    Aan de ene kant heb je een bedrijf die mega winst boekt door producten te kopieren van de concurrenten die gewoon letterlijk naast je onder een tent staan en bijna failliet gaan (graupner), daar moest beter over nagedacht worden.
     
  9. TC01

    TC01

    Lid geworden:
    17 jun 2010
    Berichten:
    3.071
    @Stevo, door een lullige advertentie van een halve pagina van die sponsor is een Nederlands/Belgies modelbouwblad bijna overleden.

    De Europese fabrikanten/importeurs van modelbouwspullen zijn massaal bang voor die ene winkelier uit Hongkong. Op de een of andere manier krijgt die het voor elkaar om met redelijk lage prijzen en redelijk goede kwaliteit de gehele modelbouwwereld op zijn kop te zetten. En door nu op zo een manier de organisaties en modelbouwbladen te chanteren krijgen de Europese fabrikanten/importeurs het voor elkaar dat veel evenementen en bladen ophouden te bestaan.............. Maar ik denk zelf dat ze op die manier aan hun eigen ondergang werken.
     
  10. pach1977

    pach1977

    Lid geworden:
    11 mrt 2010
    Berichten:
    655
    Locatie:
    breda
    klopt

    +1
    vorige post
    (vechten gvd)
     
  11. Super john

    Super john verslagschrijvers

    Lid geworden:
    24 feb 2005
    Berichten:
    1.710
    Locatie:
    Omg. Utrecht
    +1

    Je slaat de spijker op zijn kop!
     
  12. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    27.781
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Niet "bijna".... het was volkomen weg, en wat er voor in de plaats gekomen is met de zelfde naam, ik vind het een slap excuus voor een modelbouw blad....

    Niet "op de een of andere manier" maar domweg door vanuit een lage lonen land te opereren, niet vies te zijn van een kopietje hier en daar, en belastingen en invoerrechten te ontduiken, die de rest van die "gehele modelbouw wereld" WEL moet betalen.

    En wij domme consumenten beginnen dan ook nog om het hardst te roepen dat de gevestigde namen vuige geldwolven zijn, lokale modelbouw winkeliers schofterige dozenschuivers die inhalig veel te hoge winsten incasseren....

    M.a.w. HobbyKing spant de consument en de "publieke opinie" lekker voor hun karretje door net te doen alsof die prijzen "normaal" zijn. Maar zij weten ook, dat die prijzen niet op normale wijze te handhaven zijn. Zij weten ook dat ze streken uit moeten halen om de invoerbelastingen in de diverse landen te omzeilen.

    Het is gewoon geen eerlijke handel wat ze doen, en er valt niet op een level playing field tegen te concureren. TERECHT dat de gevestigde orde daar tegen ageert. Concurentie is normaal en gezond, maar als er niet eerlijk gespeeld word, is het geen gezonde concurentie meer.

    Groet, Bert
     
  13. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Eerlijke handel betekend toch ook concurrentie? dus waarom kost een bijvoorbeeld een Mikado Logo 600sx zowel bij: hobbymaniac, 4rc, rigidheli, rc-flyfun als de mikado shop zelf 719,- ? gokje: verplichte adviesprijs want anders leveren ze niet?

    Goedkopere werknemers en lagere belastingen elders hebben meer vakgebieden last van maar er wordt immers ook gretig gebruik van gemaakt door commerciële bedrijven.

    Na wat ik vorig jaar van 3dmasters op de stream heb gezien wou ik er dit jaar zeker eens naartoe. Jammer dat het juist nu niet meer doorgaat.
     
  14. Stevo

    Stevo Forum veteraan

    Lid geworden:
    22 jan 2004
    Berichten:
    6.175
    Locatie:
    Brugge-België
    Dramatisch? Dat is het voor de betrokken mensen ook, daar is geen ontkennen aan.

    Mooi toch? Van mij evenzeer of wat dacht je dan....?

    Dan ben ik als user helemaal klaar met dit draadje...

    Stevo
     
  15. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    27.781
    Locatie:
    Oldeberkoop
    eerlijke handel wel ja.... Dat leid tot lagere prijzen, betere producten en gezonde handel. Maar oneerlijke handel leid tot monopolies en andere ook voor de consument ongunstige situaties zoals slechte/geen service of alleen artikelverkoop maar geen onderdelen/reparaties.

    Wat die prijs van die Logo betreft: Nogal logisch dat Mikado dezelfde prijs hanteert als wat ze de winkels adviseren te vragen.
    Heb ik zelfs nog in MAVO 3 bij boekhouden geleerd, dat de fabrikant min of meer de marge van de winkelier bepaalt door een artikel met een "korting" (heette dat niet Rabat?) op de artikelprijs te leveren.

    Het is logisch in die zin, dat als de fabrikant een (significant) lagere prijs naar de eindgebruiker zou rekenen, dan zou de fabrikant zelf zijn eigen distributienetwerk (en dus ook service punten) kapotconcureren....
    Zeker met grotere en duurdere producten kan het in elkaar zakken van een service netwerk het einde van een product betekenen. Zou jij nog een nieuwe Saab kopen?

    Vario rekent bijvoorbeeld ook prijzen die maar heel marginaal onder de winkelprijs liggen om die reden.

    Groet, Bert
     
  16. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Inderdaad, dat het bij Mikado zelf niet goedkoper is vind ik niet vreemd maar aangezien er bij de verschillende (web)winkels geen cent verschil in prijs is dan is er op basis van verkoopprijs dus geen concurrentie en dat vind ik jammer.

    Het lijkt er op dat je zo'n kit dan ook niet openlijk voor bijvoorbeeld 700,- mag aanbieden omdat je als webwinkel niet de zelfde service kan aanbieden als een winkel met fysieke locatie (weet niet hoe het nu zit maar er was in het verleden wat om te doen Webwinkels mogen niet in woonwijken | Webwereld).
    Als tankstations allen de adviesprijs gaan aanhouden is het waarschijnlijk moord en brand maar op meer niche producten wordt er niets mee gedaan heb ik het idee; als je er op let kom je het veel meer tegen maar zo is de handel denk ik. Soms is daar best wat ook best voor te zeggen als je wilt zorgen dat een (web)winkel niet met 5% marge de concurrent uit de markt werkt maar een wat machtige importeur of fabrikant kan zo vrij gemakkelijk de markt in de hand houden waardoor er bijvoorbeeld tussen winkels geen verschil in verkoopprijs is.
    Ik begrijp de stap wel maar als potentiële klant vind ik het ook wel reden om de producten van voormalig sponsors die het nu laten afweten en mogelijk zelf anderen daartoe hebben overgehaald dus mooi links te laten liggen.
     
  17. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Tja, ik heb het al vaker gezegd. Nu loopt de halve wereld nog weg met HK onder het motto dat ze als een soort Robin Hood de "grote boze fabrikanten en winkeliers" ontmaskeren (voor het gemak maar even vergetend hoe ze dat precies doen, zoals Bert al heeft aangegeven) Tot het moment dat we met zijn allen afhankelijk zijn van diezelfde Robin Hood, omdat alle traditionele leveranciers ermee zijn opgehouden. Wat denk je dat er dan nog overblijft van concurrentie en innovatie? Maar ga je gang hoor, gewoon met oogkleppen op alleen naar de prijs blijven kijken. Après nous le déluge, nietwaar?
     
  18. chrisdv

    chrisdv

    Lid geworden:
    15 jan 2010
    Berichten:
    1.807
    Locatie:
    zuidwest friesland
    Zo kan het gaan. Aan de andere kant bied hobbyking met lagere prijzen ook een gunstiger instap voor beginners. Zelf heb ik ook wel e-sky en HK heli's gehad maar toen ik verder ging met de hobby kocht ik wat beters.
    Als ik m'n hobby materiaal in de buurt kon kopen zou dat ook best meer mogen kosten. Met een webwinkel verwacht ik goedkoper uit te zijn want dat is meestal niet veel meer dan dozenschuiven ;)

    Andere sponsoren hadden er ook kunnen gaan staan onder het motto van meer kwaliteit, betere service en innovatie. Dat is net waar hobbyking niet zo goed in is ;)
     
  19. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Geen idee of dat laatste ironisch bedoeld was, maar als je een beetje rondkijkt op het forum, merk je snel genoeg wat voor de meesten het belangrijkste argument is om ergens te kopen (en nee, dat zijn meestal niet kwaliteit, service of innovatie) Zolang er nog andere bedrijven zijn die dat voor hun rekening nemen, is er nog niets aan de hand. Men begint pas te klagen (na te denken?) als het te laat is.
    Hetzelfde geldt wanneer men plaatselijk niet meer terecht kan voor zijn of haar hobbybenodigdheden, omdat alle "brick and mortar"-winkels zijn weggeconcurreerd door webshops.
     
  20. hoogvlieger

    hoogvlieger Guest

    +1

    maar dit gebeuren hou je helaas niet meer tegen...
    die webshops groeien als kool, en de lokale modelbouwboer heeft dan in veel gevallen 't nakijken....
     

Deel Deze Pagina