DJI Phantom - dubbele accu

Discussie in 'Accu & laad techniek' gestart door JonasTielemans, 24 mrt 2013.

  1. JonasTielemans

    JonasTielemans

    Lid geworden:
    24 mrt 2013
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Kontich, Antwerpen, België
    Beste,

    Ik ben juist nieuw op dit forum en zit met een vraagje:
    ik ben van plan een DJI Phantom te kopen, ik heb zelf een
    Traxxas Summit VXL 1:16, hiervoor kan je als je wilt een 2e batterij toevoegen voor een langere speelduur. Zou je met een zelfde systeem kunnen doen met de DJI Phantom? Iemand een idee?

    Bedankt bij voorbaat.
    Mvg
    Jonas Tielemans
     
  2. savage .26 picco

    savage .26 picco Forum veteraan

    Lid geworden:
    12 okt 2004
    Berichten:
    8.470
    Locatie:
    Hoek van Holland
    Je kan een auto niet vergelijken met een quadcopter...

    Je zit aan een maximum gewicht dat gedragen kan worden , vaak zit je al aardig aan dat gewicht met 1 reguliere accu.
     
  3. TRML

    TRML

    Lid geworden:
    5 mei 2012
    Berichten:
    499
    Locatie:
    Oosterhout (NB)
    En je plaatje is een serie schakeling van je accu's. Hierdoor word het voltage verdubbeld. Je hebt als je dat wil toepassen een paralllel schakeling nodig, dan blijft het voltage gelijk maar word het vermogen verdubbeld.
     
  4. plotterwelt

    plotterwelt

    Lid geworden:
    5 aug 2006
    Berichten:
    15.627
    Locatie:
    Oss
    Op een Phantom kan je geen dubbele akku zetten .

    Dan vliegt ie niet meer goed .

    Mvg Johan
     
  5. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.654
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Nee houd het bij 1x de 2200 25c (of hoger) 2200mah lipo's .. verreweg de beste keus.
    turnigy 25c 2200mah is een mooie, niet dure accu
     
  6. JonasTielemans

    JonasTielemans

    Lid geworden:
    24 mrt 2013
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Kontich, Antwerpen, België
    Ok, bedankt voor de reactie allemaal :)

    Mvg
    Jonas Tielemans
     
  7. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.332
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
    En bij verdubbeling van de spanning, wil de motorstroom vervier(4)voudigen :!: :shock: Handig, simpel tabelletje en wat meer uitleg in
    motorstroom loopt veel sneller (kwadratisch) op dan accuspanning


    Twee forumtipjes Jonas:

    • Indien je leeftijdsweergave activeert in jouw profiel, is die ook altijd zichtbaar naast je berichten. Met die kennis kunnen forumleden beter maatwerk leveren in hun antwoorden. Leeftijd geeft indicatie van budget, aantal jaren scholing (= talen, wiskunde, natuurkunde, rij- en zwemles etc) en het al dan niet aanwezig zijn van een hogere instantie, eventueel in combinatie met handenbindertjes. Of dat je wellicht zelf nog in de categorie handenbindertje valt.
    • Geef ook je woonplaats of regio in je profiel op, dan kan iedereen dat altijd links onder je gebruikersnaam zien. Is handig voor verwijzen naar evenementen, winkels, clubs, personen, handel, locaties, drinkgelagen en wie weet, misschien woont er wel een behulpzame ervaren MBF'er bij jou om de hoek. En leeftijd kan een (zeer) ruwe indicatie geven van de 'kwaliteit' van jouw antwoorden.
    • Met andere woorden, het vergemakkelijkt en verbetert de communicatie, en de persoonlijke contacten.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 jul 2016
  8. JonasTielemans

    JonasTielemans

    Lid geworden:
    24 mrt 2013
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Kontich, Antwerpen, België
    Kijk eens hier: Rc-Drones - XT60 Y-Harness
    Het zou dan toch niet de vliegkwaliteit van de Phantom verslechteren?

    Mvg
    Jonas Tielemans
     
  9. studiobrandaris

    studiobrandaris

    Lid geworden:
    18 okt 2014
    Berichten:
    4
    dubbele accu

    Ik vlieg sinds kort met een DJI Phantom 1 met gimbal en Gopro. Op de standaard accu vliegt hij ± 6 minuten. Met een 2400 mAh iets langer. Ik heb laatst carbon accuhouders gemonteerd en vlieg nu met 2 accu's. Ik ging er vanuit dat 1 accu + copter + gimbal en camera = 6 minuten zekere zou worden verdubbeld met een tweede accu. Die zou alleen zijn eigen gewicht extra moeten liften. Niets is minder waar. De tijdwinst was eerst 3 minuten en nu vliegt hij met 2 accu's krap aan 6 minuten. Heb ik met het meergewicht een bepaalde waarde overschreden waardoor de combinatie van gewicht, motoren en propellers geen tijdwinst meer oplevert of is er wat anders aan de hand?
     
  10. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    13.368
    Locatie:
    Woerden
    Het is precies wat je schrijft. Om dat extra gewicht mee te sjouwen heb je meer vermogen nodig. Dat extra vermogen moet de accu leveren. Daarvoor zal de accu dus meer stroom moeten leveren.
    Door dat er extra vermogen wordt gevraagd zal de accu sneller leeg raken maar hij zal ook sneller "slijten". Daarom had je in het begin nog een beetje winst en nu niet meer. De accu is gewoon sneller slechter geworden en kan nu niet meer zoveel vermogen leveren. Je winst is weg en kan zelfs verlies worden.
    Elk foordeel heb se naadeel!
     
  11. studiobrandaris

    studiobrandaris

    Lid geworden:
    18 okt 2014
    Berichten:
    4
    extra accu's DJI Phantom

    Dus meer accu's gebruiken is niet mogelijk met de DJI. Ik blijf het toch vreemd vinden dat 1 accu de hele zaak met gemak in de lucht houdt en een beetje gewicht erbij van een extra energiebron juist averechts werkt. Is er dan geen mogelijkheid om mijn vliegtijd te verlengen. ik wil er ook nog een zender ophangen om het camerabeeld door te sturen. dan zou ik nog veel minder vliegtijd hebben en het is al zo weinig.
     
  12. Ernst Grundmann

    Ernst Grundmann PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    27 aug 2002
    Berichten:
    13.368
    Locatie:
    Woerden
    Je kan een grotere of meer accu's gebruiken tot een bepaald punt. Als je voorbij dat punt komt zal de winst verdwijnen en kan het zelfs negatief uitpakken. Dat is nu met alle luchtvaartuigen zo, (heel) groot en (heel) klein. Als jij bij een Boeing 747 de brandstoftanks helemaal tot het randje vol gooit kan je er heel lang mee vliegen en dus een enorme afstand afleggen. Maar als je hem helemaal vol stouwt met vracht zal je minder brandstof mee kunnen nemen dus minder lang kunnen vliegen en minder ver kunnen komen.
    Dat geldt overigens ook voor jouw Traxxas. Je zal het waarschijnlijk niet direct merken maar je zal echt niet twee keer zo lang kunnen rijden als jij er twee accu's in stopt. Kan je bijvoorbeeld 5 minuten rijden met één accu dan zal je een minuut of 8 misschien 9 kunnen rijden op twee accu's. Neem je een accu met de dubbele capaciteit dan is de gewichtsvermeerdering geringer en zijn er nog wat andere voordelen waardoor je dan best wel eens de dubbele rijdtijd kan halen en heel misschien zelfs wel iets meer, maar dat is een andere verhaal.
    Aan de andere kant zou je er, even zeer zwaar overdreven, een 45Ah autoaccu in zetten kan je elektrisch gezien heel lang rijden maar in werkelijkheid zal je niet eens meer op gang kunnen komen.

    Als jij met de DJI Phantom langer wilt vliegen kan je het beste één accu met een grotere capaciteit gebruiken. Wanneer je één accu van bijvoorbeeld 2200mAh gebruikt zal die duidelijk lichter van gewicht zijn dan twee accu's van 1100mmAh.
    Ga je en nog meer gewicht aan hangen, een camera en dergelijke, dan zal dat te allen tijde betekenen dat je korter zal kunnen vliegen. Daar zal je nooit aan ontkomen.
    Misschien kan je dan beter een groter vliegtuig aanschaffen met meer vermogen zodat je ook meer gewicht kan meenemen. Meer gewicht aan accu's en "nuttige lading". Bij grotere vliegtuigen is de verhouding tussen gewicht en vermogen meestal gunstiger en heb je meer "over" dan bij die kleine dingen. Daar zijn ook weer limieten aan maar ik heb het hier alleen over die dingen die wij als hobbyisten kunnen kopen en bouwen, niet over "professioneel" spul.
    Maar ook daarbij zal er een punt zijn waar "meer" ook weer "minder" zal kunnen worden.
     
  13. Burp

    Burp Administrator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    30 jan 2005
    Berichten:
    14.076
    Locatie:
    Zaandam
    Je kunt ook eens kijken of de motor/prop combinatie wel goed is. Misschien is deze niet zo efficient. De Phantom 1 moet met twee accu's toch echt wel langer dan 6 minuten kunnen vliegen hoor.
     
  14. studiobrandaris

    studiobrandaris

    Lid geworden:
    18 okt 2014
    Berichten:
    4
    Ik gebruik de originele Phantom props die er bij waren geleverd. Ik snap dat zware 1 accu lichter is dan 2 lichte. Probleem bij de phantom is dat dikke accu's niet in het "ruim" passen. Die moet dus buiten de copter. In verband met evenwicht 2 accu's aan de zijkanten. er onder kan niets, daar hangt de gimbel. Een zwaardere copter is natuurlijk een optie, maar die is weer stukken duurder, zelfs al ik 'm laat bouwen door een bevriende modelbouwer die ze zowat aan de lopende band maakt. ik zal nog eens experimenteren met 3000 accu's die hebben wellicht wat meer voorraad in samenhang met hun gewicht.
     
  15. cdrom flyer

    cdrom flyer

    Lid geworden:
    19 mrt 2006
    Berichten:
    4.201
    Locatie:
    Uithoorn
  16. studiobrandaris

    studiobrandaris

    Lid geworden:
    18 okt 2014
    Berichten:
    4
    Bedankt voor de tip, maar ik denk dat de vliegtijd er niet veel langer mee zal worden.
     

Deel Deze Pagina