Moeilijk te krijgen onderdelen

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door Losi-ten-truggy1986, 17 jun 2013.

  1. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Echt, de kortzichtigheid druipt er weer vanaf.
    Waar het om gaat is, dat iedereen hier lekker goedkoop zijn spulletjes wil kopen. We denken allemaal dat we het helemaal voor elkaar hebben met onze "kenniseconomie" en na een paar uurtjes achter ons bureau emailtjes heen-en-weer te hebben gestuurd vooral recht hebben op veel vrije tijd, die we dan weer moeten vullen met luxe hobbies.
    Wat veel mensen vooral niet willen zien is, dat heel veel kennis inmiddels is geexporteerd naar lage lonen landen en onze (technologische) voorsprong steeds kleiner wordt. Trek dit nog een paar jaar door en dan zijn wij degene die afhankelijk zijn van dergelijke landen. Het zou dan ook zomaar kunnen dat hier fabrieken worden gebouwd door Chinese bedrijven, waar Europese / Nederlandse werknemers maar al te graag willen werken voor een schijtloon, omdat er verder nauwelijks meer fatsoenlijk werk te krijgen is. Als het eenmaal zover is, zullen de prijzen ook wel omhoog gaan (of dat nu nodig is of niet)
    Één voordeel heb je dan wel: je hoeft je niet langer zorgen te maken over de kosten van je luxe hobby, want daar heb je dan toch geen tijd en geld meer voor.
     
  2. Dudderie

    Dudderie Guest

    Méh. Ga ergens anders huilie-huilie doen over je povere toekomstperspectief als kenniswerker. Wie interesseert dat op een modelbouwforum?

    Ja je hebt gelijk, de wereld is kut omdat ik een draagarmpje bij liquid-rc heb besteld. Het spijt me en ik zal het nooit meer doen. Zo! Is je toekomst nu gered? Heb je nu over 10 jaar nog een baantje als datakloppert?

    Interesseert me eerlijk gezegd ook eigenlijk geen reet..

    Als je geen werk kunt krijgen dan moet je een opleiding volgen waar je ook echt werk mee krijgt. Als je goed bent krijg je vanzelf werk, want als je goed bent willen ze je hebben. Willen ze jou niet hebben? ocharme, dan ben je waarschijnlijk niet zo goed, he?

    Al die zeurende "kenniswerkers" met hun pretstudies in "evenementen management" en "journalistiek" pfff. Laat me niet lachen. Ga echt werken?
    Er zijn banen zat in de zorg, maarja, dan moet je je handjes viesmaken en je spieren gebruiken ipv je hersentjes. Dat willen onze luxe paardjes niet he?

    Mooi, maar zeik dan niet dat de werkpaardjes wel te vreten hebben en de luxe paardjes niet..
     
  3. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Jij hebt geen idee wat ik in het dagelijks leven doe. Maar ik kan je in ieder geval vertellen dat ik allesbehalve een "datakloppertje" ben.

    Verder maak ik uit je antwoord twee dingen op.
    1: dat je mijn voorgaande bericht óf slecht gelezen, óf niet begrepen hebt.
    2: dat de kans niet zo groot is dat je op korte termijn verder zult kijken dan je eigen veilige wereldje. Wie weet komt dat nog wel als je wat ouder wordt. Vergeet niet dat je als het goed is nog heel wat jaartjes te gaan hebt. Er kan veel veranderen in 10/20 jaar.
     
    Laatst bewerkt: 18 jun 2013
  4. Dudderie

    Dudderie Guest

    Yeah, whatever..

    Ga ergens anders de pedante, wereldwijze, o-zo-slimme, geitenwollensokken-betwetert uithangen, joh.

    Ja, de wereld is kut en ik en jouw kinderen gaan hem nog een beetje kutter maken.

    SO what?

    Waarom is er altijd een vroeg-bejaarde baby-boomer die vindt dat wij de wereld die we van hun erven niet mogen misbruiken zoals zij dat jaren lang voor ons hebben gedaan? Dat gelul altijd van die oudjes.

    Jullie hebben het milieu verkankerd, het midden-oosten op scherp gezet en de maatschappij verneukt, niet wij. Wij erven alleen maar jullie puin.

    Jullie zorgen ervoor dat we de helft van ons inkomen zien verdampen aan de pensioenregelingen voor jullie, dinosauriërs, wetend dat wij er zelf nooit en te nimmer gebruik van zullen kunnen maken omdat jullie het af gaan schaffen voordat wij doorhebben dat het pyramide spel dat jullie in de jaren zestig zijn gestart niet vol is te houden als er meer ouderen dan jongeren zijn..

    Wees vooral trots op het uitzuigen van zowel de voorgaande als de volgende generatie. Hoera!
     
  5. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Wederom een verkeerde aanname, qua leeftijd verschillen we waarschijnlijk minder dan je denkt. Wel houden we er blijkbaar een heel andere denkwijze op na. Ik vraag me af waar je verder mee komt; vooruitkijen en (proberen te) anticiperen, of met een "oogkleppen op, het zal mijn tijd wel duren, het is allemaal de schuld van die andere en na ons de zondvloed" instelling gewoon doorgaan waar je mee bezig bent. De tijd zal het leren.
     
  6. Etinogard

    Etinogard

    Lid geworden:
    27 mei 2012
    Berichten:
    608
    Locatie:
    Blerick-Limburg-Nederland
    Denk dat het grootste probleem nog altijd is dat juist het geld naar het buitenland gaat ipv. dat het in Nederland blijft, zelfde als je een stel Polen inhuurt om je muur te verven.
    Leuk, maar het geld verdwijnt naar Polen, ok, het is nog een Europees land dus het blijft grotendeels in Europa maar hier zijn we het kwijt.
    Het is niet alleen het geld dat verdwijnt, maar ook je schilder loopt werk mis.
    Steeds meer bedrijven gaan onder, meer mensen raken hun baan kwijt en met wat pech blijven ze thuis zitten, kosten ze werkend Nederland ook geld want ze krijgen een uitkering.
    Dan had je beter een Nederlands bedrijf kunnen inhuren, en een mede Nederlander kunnen helpen, als iedereen dit deed was Nederland een stuk welvarender geweest.
    Tuurlijk ben je dan meer geld kwijt, maar misschien als iedereen dit deed was het goed genoeg geweest en hoefden we geen 21% maar gewoon 19% belastingen te betalen.
    Kon iedereen naar hun LHS en alle spulletjes halen die ze maar wouden, en als het goed liep niet voor belachelijke prijzen, maar helaas.
    Dus kortom, op lange basis is goedkoop duurkoop.

    Maar eerlijk is eerlijk, hogere piefjes en 'goedhartig' Nederland zorgen er zelf ook voor met hun ontwikkelingshulp aan buitenland, waardoor een hoop geld weggesluisd wordt voor Jan met de korte achternaam.
    En wij maar belasting aftikken, zowel bij de kassa als aan de pomp.

    En studies hoeft ook nog niet alles te betekenen, twee vrienden van mij hebben transport studies gevolgd en een daarvan heeft 7 jaar ervaring bij een bedrijf.
    Een jaar terug ontslagen en tot nu toe nog geen baan gevonden desondanks studie en ervaring, waarom, Polen en andere oostblokkers die de baantjes overnemen.
    Een andere vriend van me is van Blerick naar Apeldoorn verhuisd, wederom omdat hier geen baantjes zijn in deze sector, overgenomen door de oostblokkers.

    Zorg zal er zeker zijn, maar niet iedereen wilt konten wassen, want ook die klusjes moeten gedaan worden, en nu wordt ook daar bezuinigd en zullen er banen verdwijnen.
    En als iedereen een studie hadden gedaan, waren we allemaal chirurg maar niemand was een caissière dus hoe spijtig het ook is, survival of the fittest.
     
  7. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.478
    Locatie:
    Sassenheim
    [mod]Graag niet persoonlijk en beledigend worden! [/mod]

    Tja... je mag van mij eerlijk weten dat ik dus nu in die situatie zit. Niet omdat ik slecht mijn werk deed. Nee, alleen omdat de baas niet voldoende winst (let op er was dus nog wel winst) kon maken en langzaam bepaalde afdelingen wilde afstoten en uiteindelijk opdoeken. Outsourcen zoals de stropdassen dat zo mooi kunnen noemen levert meer geld op....
    Maar ga mij niet vertellen dat ik diploma's moet halen want die heb ik en ik heb ondertussen 22 jaar werkervaring op veel gebieden dus kennis heb ik ook. Een nieuwe baan zoeken? Succes! De arbeidsmarkt is aan alle kanten verziekt maar misschien maak je het zelf nog wel mee.

    Ook dit is gewoon het gevolg van zoals hiervoor genoemd al het geld naar buitenland laten stromen door uitbesteding van werk en het redden van de euro.

    Dat jij je draagarmpje goedkoper in het buitenland koopt is jouw recht, er is immers nog geen wetgeving die dat verbied. Ik betwijfel of je wel altijd netjes de BTW aan de staat betaalt want ook al krijg je geen extra aanslag, je zult het wel moeten afdragen.
    Maar dat draagarmpje is natuurlijk een heel klein onderdeel van het grote probleem. Echt, de lokale winkelier is hier niet schuldig aan en die moet je ook niet de schuld geven. Doe je dat wel (en je doet het) moet je iedereen in dit land gaan beschuldigen waar een groot deel van je geld iedere maand aan verdwijnt zoals je wonng, telefonie, energie etc. want dat is in het buitenland ook goedkoper. Dat heet economie en je helpt er niet aan mee door het proberen te ontlopen.
     
  8. Dudderie

    Dudderie Guest

    Sinds wanneer is het hebben van een mening die een mod niet aanstaat automatisch persoonlijk en beledigend?
    Die snap ik effe niet, maargoed..

    Ondertussen tikken we nog steeds onnodig 3 keer zoveel af aan de kassa van de LHS.

    Terwijl hij meer zou verkopen als hij niet 3 keer zo duur was maar bijvoorbeeld maar 1,2. Misschien zou hij dan ook meer omzetten omdat meer mensen hem zouden vinden vanwege zijn redelijke prijzen en de daarbij behorende terugkerende handel?

    Oostblokkers en chinezen zullen blijvertjes zijn. Dat vakgebied zijn we kwijt zoals we de poetsbaantjes kwijt zijn aan de turken en de helpdeskbaantjes aan de Indiërs. Zo gaat dat nu eenmaal. Misschien moet je dan werk zoeken waar er werk is. En als er 7 jaar veel te verdienen valt in de IT dan kan je wachten op de kapers op de kust die ook een graantje willen meepikken zodat het langzaam weer nivelleert.

    Maar kopen jullie vooral je 3 potjes verf bij de LHS voor 30 euro, dan koop ik voor datzelfde bedrag 8 potjes van exact dezelfde verf, exact dezelfde inhoud en van exact dezelfde fabrikant via het net en krijg ik het ook nog eens netjes thuis, aan de deur bezorgd. DAT heet nou vrije markt!

    De beschuldiging dat ik een oplichter ben die zijn BTW niet betaalt (Door een Modje notabene, als je het dan over persoonlijk en beledigen wilt hebben?) weerleg ik hier accuut. Ik betaal wat ik moet betalen, maar:
    Je mag tot 22 euro vrij invoeren.(inclusief vrachtkosten)

    In het geval draagarmpje kom je daar meestal niet aan. en als ik er wel aan kom betaal ik gewoon het verschuldigde bedrag. Waar ik me wel aan kan ergeren is de 12,50 toeslag die Post.nl durft te vragen als ze over 25 euro 21% (net iets meer dan 5 euro) belasting mogen innen van de staat, maar dat is weer een ander verhaal.
     
  9. d3nn1s

    d3nn1s

    Lid geworden:
    21 feb 2013
    Berichten:
    714
    @ Dudderie

    Wat je ervaringen zijn met lhs hoor ik wel vaker, persoonlijk heb ik hier in Den Bosch (LET OP!) zelf goede ervaringen en nog niet 1x moeten wachten op onderdelen die besteld moeten worden. In Uden en andere winkels is het echt om te huilen inderdaad. "laatste is net verkocht.."onzin hoor je geregeld. Met mijn Traxxas Kyosho en Lrp loop ik binnen, onderdeel noemen betalen en houdoe weer.

    De enigste info die je via een ww krijgt is het getypte verhaal wat het artikel doet/is. Als je via een forum als dit info inwint is dat slim.
     
    Laatst bewerkt: 18 jun 2013
  10. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Zit geen maximum aan.
     
  11. Dudderie

    Dudderie Guest

    Veel te warm voor dit soort discussies. Ik ga lekker een ijsje eten :cool:
     
  12. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Heel knap weer; ieder argument waar je geen weerwoord op hebt zorgvuldig ontwijken en vervolgens aankondigen dat je er geen zin meer in hebt, terwijl je zelf een groot aandeel hebt in het ontstaan van de dicussie. Veel plezier met je ijsje, je zult het verdiend hebben (zie ook een eerdere post van mij) Al verbaast het me nog steeds dat iemand die, gezien zijn opmerkingen over deze beroepsgroep, blijkbaar zelf geen kenniswerker is, genoeg tijd vrij kan maken om tussen het konten wassen en/of straten maken door zoveel reacties op een forum te posten...
     
  13. patrick774226

    patrick774226

    Lid geworden:
    4 jul 2012
    Berichten:
    81
    [mod]Ik mag hopen dat dit een fout geplaatste post was. Het paste zeker niet in dit topic en het is verboden je handel buiten de te koop forums zo aan te prijzen.[/mod]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 18 jun 2013
  14. motorsports

    motorsports Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mrt 2006
    Berichten:
    5.546
    Locatie:
    rondom Utrecht
    ........8O

    Ik kan me wel voorstellen dat je graag onderdelen snel in huis wilt hebben, en als het kan nog goedkoop ook.
    Er zijn weinig winkels waar je goed advies , (maatwerk soms) krijgt en ook de onderdelen kan leveren .
    Maar als ik twee weken moet wachten en het onderdeel goedkoper kan krijgen , zal ik toch bij de LHS het kopen.
    Daarbij voor reserve delen, is wachten geen probleem,maar je natuurlijk bij het bestellen buiten de eu , de LHS geen groot plezier ermee doet .

    Tis wat je wil , goed advies , wat duurdere delen en evt garantie , of ver weg, geen advies , en goedkoper ...
     
  15. Dudderie

    Dudderie Guest

    You just don't know when to quit your whining, dude..

    Een ijsje heb je ALTIJD verdiend met deze temperaturen.

    Wow, zoveel zelfingenomenheid en kort door de bocht redeneringen zie ik maar zelden bij iemand die al klaar is met puberen. Heb je het hier nu tegen mij, of praat je als een "soort van" columnist nu tegen je lezers?
     
  16. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    En wederom een hoop woorden die niets zeggen. Je moet de politiek in kerel!
     
  17. Dudderie

    Dudderie Guest

    This is me, stopping the feeding of the troll
     
  18. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
  19. motorsports

    motorsports Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mrt 2006
    Berichten:
    5.546
    Locatie:
    rondom Utrecht
    Heren graag on topic blijven , wie het laatste woord heeft staat niet in de topic titel :D
     
  20. Jan de Boeff

    Jan de Boeff

    Lid geworden:
    6 sep 2012
    Berichten:
    1.251
    Locatie:
    Rotterdam
    svp sluiten graag, dit slaat nergens meer op.
    gaarne iedereen in zijn eigen waarde laten heren.
     

Deel Deze Pagina