Beste mini quadcopter

Discussie in 'Multicopters' gestart door herbieferbie, 29 jul 2013.

  1. herbieferbie

    herbieferbie

    Lid geworden:
    2 jul 2013
    Berichten:
    174
    Locatie:
    Rotterdam
    Hoi allemaal

    Ik heb een ladybird gekocht maar die vind ik niet geweldig, ik ben de dji phantom gewent, en als je dan alles loslaat blijft hij keurig op 1 plek hangen in de lucht, dit lukt me absoluut niet met de ladybird
    Ik ben dus op zoek naar een leuk alternatief om binnen te vliegen, het gaat mij er gewoon om dat ik wat kan oefenen kwa besturing zonder de boel snel te slopen.
    Heb de red eye one op het ook iemand ervaring daarmee of andere goede ideen.
    Er is hier zat te lezen maar de meeste zijn geen beginner meer en kunnen hem zonder hulpmiddelen goed in bedwang houden , zo ver ben ik nog niet
    Later kun je hem altijd op sport zetten of expert

    Ik zit te denken aan iets tot max 100 euro
     
  2. markjuhh

    markjuhh Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 jan 2009
    Berichten:
    7.294
    Locatie:
    Gilze
    hubsan-micro-quad

    Maar geen enkele micro quad heeft de gps functie waarmee ie ineens helemaal stil blijft hangen als je de sticks loslaat.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2015
  3. Vertigo

    Vertigo

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    447
    Locatie:
    Mol, Belgie
    Beter dan een ladybird ga je volgens mij niet vinden. Die van mij hoovert zo goed als perfect, maar natuurlijk als je buiten vliegt en er is ook maar een tikje wind, tjsa, dan zal je moeten sturen, dat zal met elke miniquad zijn. Maar dat is toch ook de bedoeling, van dat te leren?

    edit: controleer effe of je ladybird wel in "stable" mode staat. Lees de handleiding, miscchien heb je hem in acro mode?
     
  4. lennie054

    lennie054

    Lid geworden:
    19 mrt 2008
    Berichten:
    1.778
    Locatie:
    Tilburg
    Veel meer aanraders ga je niet krijgen denk ik.. Dat zijnde 2 meest gebruikte door mensen hier op het forum. Ikzelf heb ook een Hubsan. Ideaal om nose in te leren vliegen!
     
  5. Klaassie

    Klaassie

    Lid geworden:
    24 jan 2010
    Berichten:
    1.002
    Locatie:
    Barneveld
    Ik heb de Vitality H36, een ladybird clone.
    [​IMG]

    Maar inderdaad, beter ga je waarschijnlijk niet vinden. Misschien een andere zender gebruiken waarmee je nauwkeuriger kunt trimmen?
     
  6. Eek en Elmo

    Eek en Elmo Guest

    Ben zelf in het bezit van de Blade Nano QX, een micro quadcopter met het AS3X systeem. Deze quad is echt uiterst stabiel, blijft volledig stil hangen. Je kan em zelfs in de lucht gooien, en zodra je wat throttle geeft, blijft ie direct stilhangen. Echt een top apparaat!
    De Nano QX is te vinden rond de €80,-, moet wel met een DSMX zender gevlogen worden (Spektrum o.i.d). Is ook eigenlijk alleen binnen te vliegen, buiten kan wel, maar dan moet er niet te veel wind staan.

    Nano QX Tip and Tricks - YouTube

    Misschien is dit iets voor je?
     
  7. ReneDL

    ReneDL

    Lid geworden:
    8 feb 2004
    Berichten:
    313
    Locatie:
    Ursel 9910 Belgie
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  8. Vertigo

    Vertigo

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    447
    Locatie:
    Mol, Belgie
    Er is niks mis met een nano qx of een hubsan, maar die zijn niet stabiler dan een ladybird, of toch niet noemenswaardig (heb enkel een ladybird en X4 gevlogen, nog niet met de nano qx, maar afgaand op youtube clipjes lijkt die me eerder nog minder stabiel).

    Herbie, volgens mij staat je ladybird gewoon in 3D mode. Het switchen van modus is erg bizar, als je er met de handleiding niet uitkomt, bekijk dit dan even:
    ZCHGhA53md8[/media] to change flight modes on Walkera QR Ladybird - YouTube

    Als hij wel in stable mode staat, dan kan ik enkel zeggen: oefenen en blijven oefenen. Een andere quad gaat je niet helpen. Misschien eens proberen je rate settings te verlagen of je expo te verhogen als je zender dat ondersteunt.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  9. herbieferbie

    herbieferbie

    Lid geworden:
    2 jul 2013
    Berichten:
    174
    Locatie:
    Rotterdam
    bedankt voor de tips, ik denk dat het gewoon meer oefenen word, maar omdat ik op filmpjes zie dat die dingen gewoon perfect in de lucht blijven hangen dacht ik dat er wat mis was, en dat is ook wel zo maar dat zit dus bij mij :)
     
  10. Vertigo

    Vertigo

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    447
    Locatie:
    Mol, Belgie
    Als ik binnenshuis, in een grote genoege ruimte opstijg (en gearmed op een vlakke ondergrond), en snel genoeg om uit het grond effect te komen, dan drift mijn ladybird (fpv versie) nauwelijks en hoef ik eigenlijk niets te corrigeren behalve de throttle, of toch niet voor een seconde of 5 of 10 of zo.

    En als ik stuur met een kleine input dan komt hij nagenoeg ogenblikkelijk terug horizontaal bij het centeren, al zal hij natuurlijk wel een beetje "doorglijden" in die richting.

    Als de jouwe helemaal niet zo stabiel is, dan moet je toch effe de 3D modus checken, en zorgen dat je meteen na het aansluiten van de batterij de LB op een vlakke ondergrond zet, effe nakijken of je props er nog behoorlijk uitzien en er niks krom staat of los zit.

    Of je (plafond) ventilator uit zetten :)
     
  11. herbieferbie

    herbieferbie

    Lid geworden:
    2 jul 2013
    Berichten:
    174
    Locatie:
    Rotterdam
    Die 3 d modus zegt me niks, ik heb beginners of expert modus, rood is beginners groen expert alhoewel je andersom zou verwachten.
    Heb nog wat extra props dus zal eens nieuwe zetten

    grt HF
     
  12. Vertigo

    Vertigo

    Lid geworden:
    9 mei 2013
    Berichten:
    447
    Locatie:
    Mol, Belgie
    3D is in deze context een andere term voor acro, of manueel, of advanced/expert of gyro mode.

    Komt erop neer dat je de accelerometers niet gebruikt. Stick input zorgt dan voor een constante rotatie ipv voor een constante hellings hoek en je quad komt niet automatisch horizontaal als je de sticks centert, hij stopt gewoon met roteren, onder welke hoek hij ook hangt. Dat is oa nodig als je acro wil vliegen.

    De andere modus heet dan stable, of angle, of beginner, of ACC, en dat is allicht wat je gewoon bent met je phantom. Stick input bepaalt dan een hellingshoek, niet een rotatie, je kan vol linkse stick blijven geven, en hij gaat nooit overkop, hij blijft gewoon onder dezelfde hoek naar links gaan tot wanneer je centreert, dan komt ie vanzelf weer horizontaal.

    Ik wil je niet bang maken, maar eigenlijk zou je in acro (manual/3D/advanced/..) moeten oefenen, want als je ooit een flyaway hebt (en je zou niet bepaald de eerste zijn met een phantom flyaway), dan schijnt de enige mogelijke oplossing te zijn om snel naar manual om te schakelen. En dat is net iets anders vliegen. Daarom dat vaak gezegd wordt van te oefenen met een microquad.

    Maar goed, begin alvast maar in stable mode zou ik zeggen.
     
  13. herbieferbie

    herbieferbie

    Lid geworden:
    2 jul 2013
    Berichten:
    174
    Locatie:
    Rotterdam

Deel Deze Pagina