Hubsan fpv rtf kits

Discussie in 'FPV (First person view)' gestart door Robby, 11 aug 2012.

  1. nandero

    nandero

    Lid geworden:
    22 jul 2012
    Berichten:
    287
    Locatie:
    Deventer
    mijn-eerste-fpv-set

    Let wel, ik had al een bixler 2 dus hoefde geen vliegtuig zender of lipo's voor mijn vliegtuig zelf aan te schaffen!
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2015
  2. johnnypoep

    johnnypoep

    Lid geworden:
    9 jun 2010
    Berichten:
    414
    Locatie:
    Leeuwarden
    bedankt voor je antwoord,,., ik ben echter een leek met elektronica een kant een klaar setje zou handig zijn... Zijn die ook tekoop ergens?
     
  3. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    Noop.

    Geen goed/beter spul iig.

    Zo moeilijk is het niet om een basis setje aan te sluiten.

    Verders is er zat te lezen en te vinden hier of op andere fora.
     
  4. nandero

    nandero

    Lid geworden:
    22 jul 2012
    Berichten:
    287
    Locatie:
    Deventer
    ik ben kwa fpv ook een leek, kwa vliegen niet zo :p
     
  5. nandero

    nandero

    Lid geworden:
    22 jul 2012
    Berichten:
    287
    Locatie:
    Deventer
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  6. johnnypoep

    johnnypoep

    Lid geworden:
    9 jun 2010
    Berichten:
    414
    Locatie:
    Leeuwarden
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  7. h1975

    h1975

    Lid geworden:
    5 aug 2013
    Berichten:
    67
    Locatie:
    Tilburg, Netherlands
    Spyhawk beoordeling

    Review Hubsan Spyhawk V3
    Dit draadje loopt al enige tijd, maar ik heb nog een kleine toevoeging voor iedereen die nog wat meer wil lezen over de Spyhawk.

    Ik heb nog niet eerder gevlogen met een RC vliegtuig en wilde al een hele tijd een toestelletje aanschaffen met een opnamecamera erin. FPV was voor mij nog niet eens zo noodzakelijk, ik wilde enkel wat beelden van de vlucht kunnen terugzien. Na wat zoeken uitgekomen bij Hubsan. De filmpjes op youtube zier er aardig uit en dus besloot ik vorige week zo’n ding aan te schaffen.
    Inmiddels vier dagen kunnen vliegen met dit mooie weer. Niet geoefend met een simulator, alleen de gebruiksaanwijzing doorgelezen en wat droog geoefend om de sticks in mijn geheugen te prenten. Daarna meteen de eerste paar rondjes gevlogen met de stabilisator aan. Werkt als een zonnetje moet ik zeggen. Opstijgen gaat als vanzelf en zonder throttle is het toestelletje prima en eenvoudig te landen. Helaas zit de camera dan op de meest kwetsbare plek, maar in de 3e versie van dit vliegtuig wordt een beschermingsplasticje meegeleverd. Beetje lijmen en klaar. Sturen gaat voornamelijk goed met rudder. Ailerons heb je vrijwel niet nodig, de stabilisator zorgt daar zelf voor en houdt het vliegtuig redelijk goed stabiel. Gezien het zeer lage gewicht heb je in wat harde wind wel wat meer uitdaging. De servo’s van de gyro draaien overuren in dat geval en het camerabeeld wordt door het vele corrigeren wel beweeglijker.

    Op een acculading kan je ongeveer 15 tot 20 minuten vliegen, daarna merk je dat de kracht van de motor afneemt. Tip: koop er meteen een tweede accu bij. De zender zit na een uur gebruik nu op 8,5V. bijna tijd voor een batterijwissel.

    FPV vliegen begint nu te lukken. Zorg voor voldoende hoogte (100+meter) en dan kan er eigenlijk niets misgaan bij de Spyhawk. Je zal merken dat sturen in de wind wat moeizamer gaat. Het toestel had best iets zwaarder mogen zijn. Allemaal op te lossen met het vastplakken van 2x 20 eurocent. Voor mij voldoende.
    De instellingen staan vermeld bij het filmpje. Ik kies niet voor 100%, aangezien ik toch nog met de stabilisatie vlieg. De beste manier om FPV te testen op grote hoogte bleek voor mij te zijn om de motor uit te zetten en naar beneden te zweven. Op ongeveer 50 meter boven de grond de motor op 40-50% en dan kan je ook heel redelijk laag vliegen. Het bereik van de zender is niet te vergelijken met de professionelere FPV-kits, maar dat is ook niet waar deze fabrikant op mikt. Rondjes rondom je eigen positie met een maximale afstand (LoS) van zo’n 350-450 meter gaat uitstekend. Tussen bomen en lantaarnpalen door, over jezelf heen, achter een ander toestel aan. Allemaal goed te doen. De zender moet volgens de fabrikant gericht zijn op het toestel, maar ik merk dat bij wat grotere hoogte dat helemaal niet hoeft.

    Eindoordeel:
    Ja het kan allemaal beter, maar veel goedkoper heb ik zo’n RTF setje nog niet gezien op het web.
    Besturing: kinderlijk eenvoudig, met opties om geavanceerdere instellingen te maken dus leuk voor beginner, maar ook voor gevorderden.
    Stabilisatie werkt prima. In de wind wat onrustig, maar gezien het gewicht van de Spyhawk begrijpelijk
    Ready to fly: staartstukje vastlijmen, servostanggetjes bevestigen, accu erin en klaar.

    Nadelen:
    Gewicht en afmetingen: het model had best wat groter en zwaarder uitgevoerd mogen zijn zodat hij nog wat stabieler zou kunnen vliegen.
    Camera had bovenop geplaatst mogen worden om beschadigingen te voorkomen. Echter valt dat bij mijn eerste 30 (!) crashes nog reuze mee.

    Hoe verder? Het zou mooi zijn als dit het begin zou zijn van een goedkopere FPV revolutie. Het is vooral wachten op concurrentie nu die in dit gat in de markt gaan springen. Dat zal uiteindelijk de kwaliteit ten goede gaan komen.
    Verder ben ik benieuwd naar iemand die de componenten uit de Spyhawk heeft kunnen overbouwen in een ander toestel. bijvoorbeeld een type als de Durafly Zephyr met ducted fan. Nog veiliger voor de beginner en nog wat stabieler.

    Al met al een leuk beginnerstoestel voor zowel de beginnende RC-vlieger als de beginnende FPV vlieger. Toestelletje is compleet zo’n 300 euro en crash je iets te hard (wat eigenlijk heel moeilijk is) dan zijn vervangende onderdelen zijn zeer goedkoop.

    Hier een kort filmpje: YXK_cSodCG0[/media] FPV stunt flying and altitude testing - YouTube
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  8. Klaassie

    Klaassie

    Lid geworden:
    24 jan 2010
    Berichten:
    1.002
    Locatie:
    Barneveld
    Vliegt wel leuk voor zo'n rtf, is wel zo goed als windstil zo te zien.
    Die 200 meter hoogte in het filmpje zal trouwens eerder rond de 75 meter zijn.
     
  9. h1975

    h1975

    Lid geworden:
    5 aug 2013
    Berichten:
    67
    Locatie:
    Tilburg, Netherlands
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015

Deel Deze Pagina