Slechte reclame (LB-combat, Tiel)

Discussie in 'Algemeen modelvliegen' gestart door ron van sommeren, 19 aug 2013.

  1. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.940
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    :offtopic:
    Heel voorzichtig een opmerking:
    als een 3D vlieger al zijn conzentratie en orientatie
    comprimiert in een 5-minuten-vlucht met een super RC-heli pakkt,
    vind ik dat heel knap,
    pet af voor deze kunstenaars!
    gr. Heli-Uwe
    :eek:ntopic:
     
  2. classicracer

    classicracer

    Lid geworden:
    2 sep 2005
    Berichten:
    1.512
    Locatie:
    Genk - België - EBZW
    Henning Forbech heeft de bottle necks rond geluidsnormen bij F2D in 2011 beschreven: http://www.f2d.dk/noise/docs/noiserules-2013.pdf

    Ik heb niemand dom genoemd... Ik heb het enkel over domme opmerkingen gehad. Net zoals men geluid dient te wegen, zou men reacties moeten kunnen wegen.
    Het lijkt me dat men over de jaren minder verdraagzaam geworden is t.o.v. vreemde geluiden. Er is geen mens meer die zich nog ergert aan de constante stroom van piepjes, rings en belgeluiden van gsm's, maar onbekende geluiden komen als extreem storend over.
    Misschien is het ook beter om bepaalde sportdisciplines waarbij er een meer dan gemiddeld geluid wordt geproduceerd naar afgelegen gebieden te verbannen. Eigenlijk gebeurt dit al en dit is dus ook duidelijk merkbaar in de uitslagen van op EK's en WK's.
     
  3. Johaver

    Johaver

    Lid geworden:
    19 aug 2011
    Berichten:
    1.967
    Locatie:
    Aarschot.
    BROOOOOOO, dag meneer,BROOOOOOO, dag meneer, BROOOOOOOOO, Dag meneer, ?????????????, BRoooooooooo--, Goeie dag meneer, ben reporter van dat dagblad, wat vind u van dat snerpende geluid in uw woonwijk?
    Snerpend gelui...?, Ha dat, ja verschrikkelijk he, naar het schijnt moeten we dat drie dagen aanhoren, maar neem mij niet kwalijk, ga eventjes verder het gras afrijden.
    BROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.

    Sorry, stomme reactie van mij, maar zo komen we misschien aan 6 pagina's lullige reacties over iets niets beduidend.


     
  4. classicracer

    classicracer

    Lid geworden:
    2 sep 2005
    Berichten:
    1.512
    Locatie:
    Genk - België - EBZW
    Ashikaga, U hebt natuurlijk het recht om F2D irritant en bagger te vinden, maar als u F2D als "saai" omschrijft is er toch iets mis met uw definitie van saai. F2D wordt algemeen erkend als de meest spectaculaire wedstrijdvorm in het modelvliegen.

    Hier een filmpje van een demonstratie combatvliegen. Let op, dit is geen F2D wedstrijd want daar gaat het er nog net iets spannender aan toe.
    20130414 Combat Practice and a helicopter to capture video on Vimeo
     
  5. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.940
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    +1 @Johaver:

    gr. Uwe
     
  6. ashikaga

    ashikaga

    Lid geworden:
    1 mrt 2009
    Berichten:
    1.010
    Locatie:
    Near EHvb
    @ Classic Racer:

    Dit is veel leuker :

     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  7. classicracer

    classicracer

    Lid geworden:
    2 sep 2005
    Berichten:
    1.512
    Locatie:
    Genk - België - EBZW
    Ja, hier maak je jezelf natuurlijker wel populair mee in je buurt...:rolleyes:
    Ik vermoed dat dit nooit een FAI-klasse gaat worden.:cool:
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  8. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.940
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    Interessant, hoe geluid interpreteert woord,
    die kleinen motoren als irritant,
    de grasmaaier als noodzakelijk,
    dat geluid van de kermis zelfs leuk
    en die guns geweldig,
    hmmm.
    Uwe
     
  9. Thieu

    Thieu Vriend van modelbouwforum.nl

    Lid geworden:
    6 jan 2008
    Berichten:
    1.440
    Locatie:
    Boxtel (MVC Boxtel) www.mvcboxtel.nl, al 60 jaar!
    Gestoord zul je bedoelen? :rolleyes:
    Smaken verschillen (gelukkig) :)

    En, er zijn een aantal reacties die de klachten (van omwonenden?) bagatelliseren. Als je iets NIET moet doen is het dat wel. Hoe ridicuul het voor insiders ook lijkt, voor betreffende mensen is het serieus. Bagatelliseren is vragen om meer overtrokken reacties waardoor je op een gegeven moment gewoon het veld kunt ruimen.

    Wij hebben b.v bij onze jubileumshow alle omwonenden (al waren dat er niet zo veel ;-) vooraf een brief gestuurd met uitleg en daarbij een speciale uitnodiging om te komen kijken. De mensen weten dan wat er aan de hand is en je voorkomt klachten achteraf.
     
  10. Psygho (Emil)

    Psygho (Emil) Forum veteraan

    Lid geworden:
    7 jan 2004
    Berichten:
    15.654
    Locatie:
    Prov. Drenthe.
    Hmm weet niet... het zijn 2 mooie hobbys als je ze apart neemt... ;)
     
  11. ron van sommeren

    ron van sommeren Forum veteraan

    Lid geworden:
    31 aug 2002
    Berichten:
    29.332
    Locatie:
    halverwege Tiel & Nijmegen, tussen Maas & Waal
    Don't shoot the messenger. Ik zie een artikel met negatieve kwalificaties, dat is m.i. slechte reclame voor de hele model(vlieg)hobby. EN ik ken die velden: aan drie kanten woonwijken binnen 100-150m, idem sporthal en fitnessclub, aan de andere kant kantoorwijk en een Van der Valk motel. Ik vind de locatie op zijn minst onhandig gekozen. Iets om een volgende keer rekening mee te houden lijkt me.
    We kunnen de reacties van mensen uit de buurt (forumspeak: 'zeikers') wel bagatelliseren (forumspeak: 'afzeiken') maar dat zal ons niet verder helpen. Uiteindelijk bepalen zij wat wel/niet kan, en daar moet rekening mee gehouden worden, of we nu willen of niet.
    Beauty is in the eye of the beholder, ieder zijn smaak/meug. Maar het gaat hier niet over onze smaak, maar de reacties en invloed van buitenstaanders. Overigens, ik mag graag lijnbesturing zien en horen, ook LB speed.
     
    Laatst bewerkt: 26 aug 2013
  12. Beeek

    Beeek

    Lid geworden:
    4 aug 2008
    Berichten:
    256
    Locatie:
    's-Hertogenbosch
    Je doet je onderschrift wel eer aan....
     
  13. TC01

    TC01

    Lid geworden:
    17 jun 2010
    Berichten:
    3.074

    Thieu, dat jij de diverse wedstrijd disciplines en hun regels in de modelbouw niet kent is niet geheel jouw schuld, voor een gedeelte ligt die schuld ook bij de KNVvL en de wedstrijdgroepen. Indien deze meer bekendheid gaven aan hun tak van sport wist bijna iedere modelvlieger wat de diciplines inhouden, en kunnen ze ook betere uitleg geven over het hoe en waarom.

    De F5B wedstrijdgroep doet dit al een hele tijd hier op het forum en dit lijkt goede vruchten af te leveren. We hebben nu in de 4 jaar dat we deze tak weer vliegen veel successen geboekt, De Nederlandse top kan vrij goed meedraaien in Europees verband, met een redelijke groep in de wachtkamer..... Ook hebben enkelen door heel veel testen het geluid bij de start vrijwel weggekregen. Toch zien we weinig publiek bij onze wedstrijden, zeker het publiek uit de modelbouwwereld laat het afweten. Als een club een wedstrijd op zijn terrein heeft kunnen ze bijvoorbeeld de lokale weekbladen een stukje laten plaatsen en gegarandeerd dat er dan publiek komt, wij zijn dan ook niet te beroerd om dat onwetende publiek iets van onze tak te vertellen.

    Daarnaast vind ik het vreselijk jammer dat verschillende takken van onze sport alleen maar op Millitair terrein hun wedstrijden kunnen afwerken. Op die manier kun je de buitenwereld nooit betrekken bij onze wedstrijd takken. Laatst was het WK Pylon racen op VLB Deelen, en dat was weer niet voor publiek te bereiken omdat je jezelf ruim van te voren moest aanmelden. Zo ook met de wedstrijd Holland glide, een stille zweef wedstrijd wordt op Deelen gehouden en is niet zomaar voor het publiek toegankelijk. En ja, dat is verdomde jammer.

    Dit betekend dat er nog veel heel veel werk te doen is om onze mooie sport/hobby uit dat lawaai hoekje te krijgen.......... EN dit zullen we allemaal samen moeten doen................



    @ ashikaga, ik gruwel werkelijk van die beelden van jou. Als je dat leuk vind ben je in mijn ogen niet gezond.
    Er zijn veel mensen die niet voldoende middelen hebben om te kunnen beginnen met modelvliegen en dit soort beelden doet daar geen goed aan. Ik heb zelf enkele jaren op een punt gestaan dat ik eigenlijk geen budget had voor mijn hobby. Door enkele sponsors en goede vrienden die mij hun afdankertjes gaven kon ik mijn geliefde hobby blijven uitoefenen. In die tijd heb ik ook geleerd om tevreden te zijn met de kleine pruts dingen waar ik mee vloog en nu nog veel mee rondvlieg. Helaas werdt dit door een grote groep vliegers niet herkend en werden mijn eigen ontwerp schuimpjes zeer vaak bespot. Op vliegshows en evenementen werd ik vaak overgeslagen..................

    Elke keer als ik weer zo een filmpje zie draait mijn maag zich om. Geef die spullen dan weg voor een prikkie aan iemand die minder bedeeld is. Zo heb ik al enkele jeugdigen geholpen om te kunnen blijven vliegen door hun mijn afdankertjes te geven, en jij gaat die spullen moedwillig vernietigen of je moedigd dit aan.

    Daarnaast lees ik regelmatig dat jij aan F3A doet of iets wat daarop lijkt, maar dat is nu net de tak die ik saai vind, het lijkt alleen maar op rechtdoor vliegen met zo af en toen een rol om de langs-as.....
     
  14. Luppie

    Luppie verslagschrijvers

    Lid geworden:
    16 jun 2009
    Berichten:
    1.077
    Locatie:
    Double-u monkeyfield
    Moet elke modelvlieger dan alle wedstrijd disciplines en hun regels in de modelbouw kennen??

    Of je van kabaal houd, van stilte, van snelheid of rustig aan is hier helemaal niet relevant. Ook niet of je de regels wel of niet kent doet er helemaal niet toe. Op dit hele verhaal is maar één ding van toepassing en dat is dat je andere mensen niet lastig moet vallen. En al helemaal niet in hun privésituatie met je hobby wat dat dan ook moge zijn.

    Ben je hinderlijk dan moet je stoppen.
     
  15. ashikaga

    ashikaga

    Lid geworden:
    1 mrt 2009
    Berichten:
    1.010
    Locatie:
    Near EHvb
    Hahahahahahaha het is zo moeilijk voor de meeste mensen cynische en harde satire te begrijpen. Allemaal over de zijk over een troll opmerking en een troll filmpje, om aan te tonen dat a: de meeste reacties op het artikel schromelijk overtrokken zijn en b: er nog wel ergere malloten bestaan op de wereld.

    Anyway. Combat, net als 3D en heli truukvliegen horen gewoon bij de hobby. Wellicht hadden ze een andere locatie moeten nemen gezien de geluidsoverlast.

    Dat het artikel niet echt goed geschreven is is duidelijk, dat de meeste reacties op dat artikel ook niet van enig begrip voor en van de hobby getuigen is ook duidelijk. Slechte reclame ? Zeer zeker.

    En over geluidsoverlast, ik ga ook niet met mijn 1680mm spanwijdte Stuka bommen afwerpen binnen de bebouwde kom met de airscreamer vol blazend (150db).

    Enig begrip voor de omwonenden lijkt me dan ook op zijn plaats. Maar, en daar blijf ik bij, voorlichting en het inlichten van omwonenden had hier wellicht gemoeten.

    Ik doe verder niet aan F3A. Ik vlieg scale WWII warbirds. Niets anders.


    .
     
    Laatst bewerkt: 20 aug 2013
  16. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    Woon er hemelsbreed nog geen 500m vandaan en niets gehoord. Behalve toen ik er stond.
    Uit ervaring weet ik dat het harder klinkt dan het is. Met een dB meter valt het vaak veel lager uit dan je zou denken.

    Apart om eens te zien.

    Als er voetbalwedstrijden zijn met omroep installatie kan ik het vaak wel horen. Maar idd de kermis aan de waal ook.
    Dit is hier nog nooit gehouden voor zover ik weet dus dan moeten ze niet gelijk gaan miepen.
    Mn vader woont nog dichterbij en heb hem er niet over gehoord.


    De sporthal ernaast vliegen wij vaak indoor in de winter.
     
  17. JohnvanE

    JohnvanE

    Lid geworden:
    19 aug 2005
    Berichten:
    581
    Locatie:
    Tiel
    Ik/wij waren ook zeer verbaasd dat deze wedstrijd(en) in Tiel zijn geweest.
    En de meeste van ons wisten het pas toen het evenement achter de rug was.
    Dus kort door de bocht, wij zijn er niet in betrokken.
    Groeten,
    John.
     
  18. Klaassie

    Klaassie

    Lid geworden:
    24 jan 2010
    Berichten:
    1.002
    Locatie:
    Barneveld
    Waar hebben we het nou over zeg, welgeteld één klager en één iemand die het wel met hem eens is. :rolleyes:
     
  19. DennisK

    DennisK

    Lid geworden:
    28 feb 2004
    Berichten:
    4.433
    Locatie:
    Tiel
    Wat dat betreft hadden ze het beter wel met onze club kunnen regelen.
    Natuurlijk dan wel met de benodigde vergunningen
     
  20. trebor siuhyn

    trebor siuhyn

    Lid geworden:
    29 nov 2002
    Berichten:
    1.966
    Locatie:
    Eibergen
    mooi die reactie's hier lijkt de reactie's bij de krant wel laten we wel wezen niet iedereen vind onze hobby leuk en het kan voor dat soort mensen een irritant geluid zijn. Ik vind ook dat mijn schoonmoeder geluidoverlast produceert al is mijn vrouw het daar niet mee eens.;).
    Het is gewoon bijzonder knullig van de organisatie van dit evenement om voor deze locatie te kiezen ofwel zoals Maxima zegt een beetje dom.
     

Deel Deze Pagina