[Bouwverslag] 3D printable Tricopter

Discussie in 'Multicopters bouwverslagen' gestart door Hextrox, 30 aug 2014.

  1. gti_killer

    gti_killer

    Lid geworden:
    4 jul 2006
    Berichten:
    75
    Locatie:
    zeeland
    Leuk Hextrox! Zet je je ontwerp uiteindelijk ook open op thingiverse? Quadcopters word je mee overspoeld. Volledig geprinte tricopters heb ik nog niet veel gespot, dus ik ga je draadje zeler volgen! Zelf heb ik een aantal simpele modellen, zoals de revision3 geprint en gevlogen. Ik maak gebruik van apm modules op de tricopter. Samen met mission planner is het redelijk makkelijk instellen. Autotune is een mooie optie die toegevoegd is!
     
    Laatst bewerkt: 10 sep 2014
  2. Hextrox

    Hextrox

    Lid geworden:
    30 aug 2014
    Berichten:
    15
    Update en vraag!:

    De afgelopen dagen is alle electronica binnen gekomen! De zender heb ik omgebouwd van mode 1 naar mode 2, wat goed te doen was. Ook heb ik het setup, puur de electronica, aangesloten en dat werkt uitstekend! Ik zal nog wel de ESC en KK2 moeten flashen. M'n examenjaar is in volle gang en zal daarom af en toe wat later reageren. Ik hoop de komende dagen/week de Yaw Mechanism af te ronden :)

    Wat is stiekem een beetje vergeten was is de oplader! Het gaat om de Zippy Flightmax 2800mAh 3S 30C en Turnigy 9XR 3S accu . Zelf heb ik een robbe 5r liggen, zou deze voldoen? Wat voor oplaadkabel zou ik dan nodig hebben?

    Ook heb ik raad nodig mbt de plaatsing van de accu. Het zwaartepunt van het geheel ligt bij de dwarsbalk op de bovenstaande baseplate. De accu weegt best veel namelijk! Eventueel past hij ook tussen de baseplates in.


    @GTi,

    Bedankt! Als hij helemaal af is en vliegt zal hij zeker op Thingiverse komen. Gaaf! De bedoeling van dit project is dat hij modulair is, plannen om uit te bouwen naar Pixhawk of APM zal ik dan uiteindelijk ook zeker doen!

    [​IMG]
    [​IMG]
    ( Sorry voor de onduidelijke foto, het gaat om de Robbe 5r, 60mA - 500mA )
    [​IMG]
    Kartonnen prototype om de indeling en bekabeling te bepalen :)
     
  3. IJskonijn

    IJskonijn

    Lid geworden:
    8 sep 2013
    Berichten:
    81
    Met wat ik over de Robbe 5R heb kunnen vinden (wat overigens niet veel is) zou ik niet zeggen dat dit een oplader is die geschikt is voor het laden van Lipo's, bovendien ligt de maximale output spanning met 500mA veel te laag om je accu's binnen een redelijke tijd op te laden. Nu zou dit namelijk met (500/2800 =~ 0,18 C) gaan wat er ruwweg op neerkomt dat deze lader ruim 5 uur nodig zou hebben voor een 2800mAh accu...

    Ik heb zelf alleen ervaring met "goedkope" laders uit China (Turnigy Accucel 8 ), let er wel op dat de lader die je kiest expliciet geschikt moet zijn voor Lipo's. Verder heb je bij bijna alle laders een aparte voeding nodig dus als je die nog niet hebt zal je die ook nog aan moeten schaffen (of je trekt de voeding uit een oude pc) .

    Wat de plaatsing van de lipo betreft kan je deze idd het beste in de center of gravity (cog) plaatst, maar vaak merk je er niet veel van als dit niet helemaal het geval is (hooguit wat drift richting de zware kant, maar dit kan je in de flightcontroller vaak aanpassen met ACC_TRIM). De hoogte van de lipo op het frame heeft bij mij nooit echt effect gehad op het vlieggedrag.

    Succes! :cool:
     

Deel Deze Pagina