Truggy Masters 2014 - De finale en de eind uitslag

Discussie in 'Brandstof auto's' gestart door snellehenk, 8 okt 2014.

  1. snellehenk

    snellehenk

    Lid geworden:
    10 okt 2007
    Berichten:
    3.445
    Locatie:
    Zoetermeer
    Zondag, 28 september was het zover…de laatste/afsluitende wedstrijd van seizoen 2014. Voor het 2e seizoen op rij werd de afsluiter van het jaar gereden op een nieuwe baan waar de meeste rijders nog geen ervaring hadden en zo iedereen met de setup, layout en lijnen van nul af aan moest starten. Vooraf werd er al mooi weer verwacht en we konden het niet beter hebben. Bij onze vrienden van RC Club Euregio was de baan inclusief faciliteiten afgelopen weken en maanden in tip-top conditie gebracht en ze hadden echt aan alles gedacht! Een compliment aan deze club en al haar leden, een warmer welkom kunnen we natuurlijk niet wensen.

    MASTERS KLASSE

    Waar de eerste plek bij de Masters al duidelijk was moesten de beslissingen voor plaatsen 2, 3 en verder nog vallen. Veel rijders waren gebrand op een top resultaat om toch nog die laatste sprong te kunnen maken in het eindklassement. De kwalificaties lieten duidelijk zien dat de X-Ray rijders er zin in hadden en een goede setup hadden gevonden. Snelste tijd voor Sander van Genechten en derde plek voor Jarno Pijpers. Daar tussenin had de kampioenschapsleider zich weten te kwalificeren, dus een 2e plek voor Kurt Vanvlemen met zijn Mugen MBX7T.

    Tijdens de kwart finales volgden een aantal opklimmers en in de 1/2 finales had Sander helaas pech, ondanks zijn snelste tijd in de kwalificaties viel hij uit met een kapotte servo. Ook pech bij Brian Klarenbeek, Marnix Bul en Nathan Lejeuz maakte dat deze rijders ondanks hun mooie kwalificaties de Masters finale moesten missen. Kansen op klimmen in het klassement verkeken, helaas voor deze snelle heren.

    Rond 16:30 maakten we ons op voor de Masters Finale, Kurt pakte snel de leiding en Jarno zat hem lange tijd op de hielen tot dat hij helaas na 10 ronden op moest geven toen hij (net als Sander in de 1/2 finale) merkte dat zijn stuur servo niet meer wilde meewerken. Hierop pakte Björn Nagels plek 2 en Ronny Socquet plek 3…zou dit een volledig Team RC-Speedhouse podium worden? Na ongeveer 15 ronden kon de kap van de Serpent van Ronny de snelheid echt niet meer aan en gooide roet in het eten voor Ronny, tot 3 keer toe moest hij de pits in om uiteindelijk als ducktaptruggy terug te keren op de baan. Hierdoor kon Mario Koolmees opklimmen van de 4e naar de 3e plek, en dat zou alsnog leiden tot een volledig RC-Speedhouse podium! Waar de plaatsen 1 tot en met 3 beslist leken was de strijd om de plaatsen 4 tot en met 6 in volle gang. Waar Ronny terug zakte strijden Jos Borgdorff en Gerben van Vilsteren op het scherpst van de snede om de 4e plek. Uiteindelijk weet Jos Borgdorff met 7 seconden voorsprong de 4e plek te pakken, Gerben wordt verdienstelijk 5e. Plaats 6 voor Ronny, 7 voor Peter die ook een hele nette finale reed, 8 voor Ricardo die op slechts 6 seconden achter Peter over de finish ging. Plaats 9 voor Martin in 1 van zijn eerste Masters finales en plaats 10 voor uitgevallen Jarno.

    [​IMG]

    In het eindklassement kroonde Kurt zich met deze overwinning tot Truggy Master van 2014. Een verdienstelijk seizoen met 5 1e plaatsen en 2 2e plaats was onze Belgische vriend bijna onverslaanbaar gebleken. 2e plaats ging naar Björn Nagels die een constant seizoen reed met wat ups -en downs, maar bijna iedere wedstrijd kon strijden voor de prijzen. Jarno Pijpers pakte de 3e plek en dat is zeer verdienstelijk voor deze jonge tijger die op de baan altijd snel is en na 2 jaar de nachtmerrie van de gevestigde rijders is.

    [​IMG]
    Masters klasse eindpodium


    Beelden van de wedstrijd

    HOBBY KLASSE

    In de hobby klasse konden zowel Jos Borgdorf als onze kleine Vlaamse vriend Bas Beunis nog de eerste plek pakken. Was Jos een voorsprong had van 44 punten moest hij een uitvalbeurt voorkomen, ondertussen deed Bas er alles aan om zover mogelijk te komen. En deze dag was Bas snel, heel snel…hij kon zich goed mengen tussen de Masters en wist zich te kwalificeren op een 7e plek, waar Jos genoegen moest nemen met een 18e plaats. Als de kwalificatie resultaten de eindpunten zouden betekenen dan was Bas snel genoeg om alsnog 1e te worden, maar daarvoor moesten eerst de finales nog verreden worden.

    Waar Bas direct in de halve finale stond moest Jos eerst de kwartfinales nog doorkomen, meer rijtijd…maar ook meer kans op een uitvalbeurt. Jos reed netjes naar de eerste plek in zijn 1/4 finale, op korte afstand gevold door Gerben van Vilsteren die hem slechts 8 seconden liet uitlopen. Martin Woestenenk kwam ook daar weer kort achteraan en alledrie reden een nette 26 ronden.

    In de halve finale gingen Jarno en Björn er hard vandoor op weg naar hun finale. Bas ging hard weg en kon zelfs aanhaken bij Bjorn en reed een aantal moment ook netjes op de 2e plek. Jos moest door naar finale anders zou het te close worden voor zijn eindklassement. Daarachter wisten Gerben en Martin ondertussen niet van opgeven en gingen ook hard rond. Na 28 ronden besloot de pechvogel Bas op te zoeken en helaas ging zijn achterdiff kapot, weg kans op een 1e plek en een zure appel voor kleine Bas die dit jaar een zeer volwassen seizoen reed, van Bas hebben we zeker het laatste nog niet gezien! Jos ging door naar de finale en verzekerde zijn 1e plek, Gerben en Martin mochten ook mee naar de finale en dat is zeker een compliment voor deze rijders die ook dit seizoen weer zichtbare progressie hebben laten zien.

    Met de halve finale was het eindklassement van de hobby rijders eigenlijk beslist, een hele nette 1e plaats voor Jos Borgdorff in zijn eerste seizoen van de Truggy Masters…de man die er dit seizoen alles aan heeft gedaan en meestal als eerste bij de clubs arriveerde voor een weekend camperen, trainen en racen. 2e plaats is naar Bas Beunis, de kleine man wordt een grote en als zijn progressie doorzet gaat hij hard richting de top 10 bij de Masters. 3e plaats voor Martin Woestenenk die met constant presteren terecht deze plek heeft kunnen pakken.

    [​IMG]
    Hobby klasse eindpodium

    HOBBY FINALE

    In de hobby finale een gemengd gezelschap van hobby rijders die elkaar qua snelheid weinig toelieten en dat stond garant voor een leuke finale. Na een rommelige start gingen Jari van Woensel, rookie Nick Mulder en Robert Keus de strijd aan voor plaatsen 1 tot en met 3, op korte afstand gevolgd door Bas Kuis, Mathijs Wijers, Ger Buitendijk en Samantha Bul. Er werd hard maar vooral ook stevig gereden. Daar waar de Masters lieten zien dat foutloos rijden je een podium op kan leveren maken de hobby rijders nog wat meer fouten en dat kan op ieder moment beslissend zijn voor het eindpodium. Jari wist op een geven moment de leiding stevig vast te pakken en liet deze niet meer ontglippen, hij werd 1e met 33 ronden. Daarachter hadden Nick Mulder en Robert Keus een flinke strijd voor de 2e en 3e plek. Nick wist met 27 seconden voorsprong de 2e plek te bemachtigen en Robert werd 3e, beiden met 32 ronden. Plaatsen 4, 5, 6 en 7 gingen allen met 31 ronden naar (in volgorde) Bas Kuis, Mathijs Wijers, Ger Buitendijk en Samantha Bul. Gerald Jansen moest genoegen nemen met een 8e plek, Jarno Tuitert 9e en Sander Nijborg werd helaas 10e door een uitvalbeurt.

    [​IMG]
    Hobby finale podium

    VRIJE KLASSE

    In de Vrije klasse waren de prijzen eigenlijk al verdeeld, dus er werd vooral gestreden om de eer van het winnen van de wedstrijd. Lokale held Patrick van Es wist zijn baankennis te gebruiken en pakte verdiend de 1e plek, gevolg door Leonard Giesbers die met zijn RB One verdienstelijk naar de 2e plek reed. 3e plaats voor Andy van Boxem, ook een lokale held die liet zien dat baankennis echt een voordeel kan zijn. Ron Huijer wist met zijn 4e plek zijn klassement veilig te stellen, Ronald Kloek reed zijn Team C auto naar een 7e plaats en had de snelheid er schijnbaar voor deze wedstrijd niet helemaal in zitten.

    In het eindklassement werd Ron Huijer met zijn TLR 1e, Ronald Kloek met zijn Team C 2e en Ivar Christiaanse was afwezig maar de Mugen rijder was eigenlijk al zeker van een 3e plek. Hij had gekozen voor een andere race waar hij in het klassement 1e kon worden.

    De vrije klasse was een nieuw fenomeen voor 2014 en gezien de warme ontvangst bij deze rijdersgroep kunnen we nu al zeggen dat we ook in 2015 doorgaan met deze klasse. Hiermee hopen wij als Truggy Masters de 1:8 electro rijders en de andere rijders waar geen wedstrijdserie voor is te kunnen voorzien van een gezellig, spannend kampioenschap.

    [​IMG]
    Vrije klasse eindpodium (Ivar was afwezig)

    [​IMG]
    Flyer eindklassement

    Rest ons alle rijders, supporters en in het bijzonder alle clubs en verenigingen te bedanken voor een mooi, gezellig en spannend seizoen. We hebben dit jaar ervaring opgedaan bij een aantal nieuwe banen. Hierbij zullen we ons best doen om voor volgend jaar weer een mooie agenda samen te stellen.

    RC Club Euregio bedankt voor deze geslaagde seizoensafsluiter, een leuke baan met dito faciliteiten en goede sfeer dankzij de aanwezig leden.
    Ook voor alle andere clubs waar wij langs zijn geweest geldt dit…bedankt voor jullie warme ontvangst en hopelijk tot in 2015!

    Lees en kijk ook:

    Buggy-Sport.Info - BeNeLux Truggymasters 2014 Championship
    28/09/2014 - Truggymasters Finale 2014 - RC Speedhouse
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  2. Stewie

    Stewie

    Lid geworden:
    23 mei 2010
    Berichten:
    2.296
    Locatie:
    Koersel
    K*tbody :). Podium en 4de plaats in de eindstand had ik wel leuk gevonden :agrue:.
     
  3. Hangover

    Hangover

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    406
    Locatie:
    Zeewolde
    Mooi verslag Mario. Ik vind het jammer dat ik niet aanwezig kon zijn. Niet dat het wat uit zou maken voor de eindstand want dit was niet echt mijn jaar. Volgend jaar weet ik nog niet wat ik ga doen. Als ik ga rijden is het met een Xray.
     
  4. Baskart

    Baskart

    Lid geworden:
    3 jul 2010
    Berichten:
    53
    Locatie:
    omgeving enschede
    Leuk geschreven Mario.
    Tot de volgende keer.
     
  5. Schots en Scheef

    Schots en Scheef

    Lid geworden:
    25 jun 2008
    Berichten:
    2.460
    Locatie:
    Hoogeveen
    Mooi leesbaar verhaal Mario, hoop ze volgend seizoen weer te lezen.
     
  6. snellehenk

    snellehenk

    Lid geworden:
    10 okt 2007
    Berichten:
    3.445
    Locatie:
    Zoetermeer
    Sorry Ronny, je had het ook zeker verdiend...ik was nu de lachende derde ;)
    Maar goed na een probleem jaar zoals ik had zat deze keer het geluks engeltje op mijn schouder zullen we maar zeggen.

    Het is echt een baan om een keer te gaan rijden, zowel met truggy als met buggy een uitdagende, leuke baan met zeer gezellige clubleden!

    Thx, hoop je volgend jaar vaak te zien :D

    Thx! Kom ook eens kijken en/of meedoen ;)
     
  7. sander_hpi

    sander_hpi

    Lid geworden:
    13 feb 2010
    Berichten:
    334
    Locatie:
    Groningen
    Inderdaad een erg mooie en heel goed afgewerkte baan!
    Deze mag van mij jaarlijks terugkomen.
    Voor mij helaas ook (voor de tweede keer) een pechdag, het was niet mijn jaar.
    Maar toch weer een erg leuke dag gehad.
     
  8. snellehenk

    snellehenk

    Lid geworden:
    10 okt 2007
    Berichten:
    3.445
    Locatie:
    Zoetermeer
  9. Stewie

    Stewie

    Lid geworden:
    23 mei 2010
    Berichten:
    2.296
    Locatie:
    Koersel
    Merk auto... Denk denk :D
     
  10. Hangover

    Hangover

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    406
    Locatie:
    Zeewolde
    Robotronic voor Ronnie.
     
  11. Stewie

    Stewie

    Lid geworden:
    23 mei 2010
    Berichten:
    2.296
    Locatie:
    Koersel
    Ishima mss :)
     
  12. Hangover

    Hangover

    Lid geworden:
    16 feb 2007
    Berichten:
    406
    Locatie:
    Zeewolde
    Of toch maar een Hongnor X1.
     

Deel Deze Pagina