Sluiting vestiging Quartel

Discussie in 'De Modelbouwkroeg' gestart door Toje, 25 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. BadBert

    BadBert Forum veteraan

    Lid geworden:
    4 feb 2005
    Berichten:
    5.059
    Locatie:
    Hoogerheide (NB) Club: BVL-steenbergen
    als we dan toch zo beginnen, dan help ik sven maar even mee. Dat jullie wat tegen sven hebben weten we nu onderhand wel, ook omdat hij graag wel normaal dingen koopt voor een normaal bedrag.
    De winkel van sven is reëel geprijsd (vooral t.o.v concurrenten en daar gaat het om), daarom komen ze ook van VER om daar hun spulletjes te komen halen ja.
    En hoe doen ze dat? door slim in te kopen, en NIET het product 9 keer over de kop te laten gaan.....
    gevolg: ze hebben te veel te doen, en sven kan de webshop bijna niet bijbenen met orders...
    Nu jij weer.... zo kunnen wij het ook.

    Er zijn genoeg winkels die "hobbyking" spul verkopen met marge, dat mag natuurlijk. Dat is normaal. Maar ook een normale marge (en ook die zijn er genoeg). Er is een verschil tussen "iets meer betalen voor service" en gewoon domweg "veel te veel betalen".

    ONtopic:

    Q in P kom ik iig graag, klein grut koop ik er niet, maar heb er een aantal keren een model gekocht, RC auto / boot nitro onderdelen etc... Ben daar prima geholpen en te woord gestaan en ze weten daar (is mijn ervaring) ook echt waar ze het over hebben. Dus hoop ECHT dat ze daar iig blijven bestaan!

    Uitverkoop met de voorraad van de andere vestigingen zal wel niet. Roosendaal hadden ze al niet veel stock meer, meeste stond in pijnacker (en was binnen 1 dag, soms 1 middag dan in roosendaal). Weet niet hoe het met andere vestigingen zat.
     
  2. sven

    sven

    Lid geworden:
    22 feb 2004
    Berichten:
    10.668
    Locatie:
    Roosendaal
    Joh, doe es niet zo achterlijk, je weet zelf ook wel dat hextronic gewoon een OEM servo met een stickertje is. HXT is een begrip voor "blauwe 9 grams servo", je ziet ze overal met verschillende "merken" erop. Zal me een worst wezen wat voor sticker erop zit bij Q, ze zijn altijd stront goedkoop, behalve bij Q natuurlijk, daar denkt men blijkbaar nog dat wij in 1980 leven.

    Hobbyking wordt overigens genoeg verkocht via NL proxy winkels, sommige adverteren zelfs op MBF.nl. Maar dat ben je voor het gemak even vergeten..

    Alles moet opzij voor een LHS, zelfs als de prijzen ongeloofwaardig en ronduit beledigend zijn, dat zijn wel wel gewend van bejaarde modelbouwers. :roll: Daar bestaan zulke toko's immers van. Maar dat houd een keer op, net als Q.

    Mijn bekers komen inderdaad via mijn importeur uit China, zoals zon beetje alles wat je tegenwoordig in nederland kunt kopen. En slapend rijk wordt ik er niet van, anders zou ik mijn spullen niet goedkoop hoeven te importeren. Een los graveerplaatje kost inderdaad, zoals je zegt, een paar euro. 2,50 om precies te zijn. Mijn concurrent vraagt het dubbele. En de gemiddelde juwelier draait je voor 2,50 PER LETTER aan je oren (en komen het vervolgens bij mij laten graveren :roll:). Ik durf oprecht te beweren dat ik met mijn werk de goedkoopste van Nederland ben. En inderdaad, als een klant zich niet bedrogen voelt, komt hij terug. Daar is mijn overvolle order queue getuigen van.

    Ik mis overigens nog een schipper die nog niet over mij heeft lopen zeuren. Dan is et lijstje weer compleet.
     
  3. Ad Bakker

    Ad Bakker In Memoriam

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    9.124
    Locatie:
    Barendrecht (NL)
    Dus alle schippers hebben tot nu toe over je geklaagd?:confused:

    Maar het zal niet zo snel gebeuren, die hebben een veel gezelligere kroeg.:D
     
  4. Micropuller

    Micropuller Forum veteraan

    Lid geworden:
    1 jul 2004
    Berichten:
    6.399
    Medaille - E215
    Medaille E215 online kopen bij Sportprijzenonline
    58% duurder dan de eerste de beste concurrent die ik in Nederland kon vinden. En dan houd ik er dus nog niet eens rekening mee dat de inkoop van zo'n medaille waarschijnlijk slechts een paar dubbeltjes bedraagt.
    In Sven's (en jouw) eigen woorden zou hij dus een enorme oplichter zijn, die zijn inkoopprijzen meerdere keren over de kop gooit.

    Oeps, foutje dus...

    En tja, waarom sommigen hier niet zoveel op hebben met Sven... Zie zijn reactie hierboven (en vele, vele andere op dit forum) zou ik zeggen. C'est le ton qui fait la musique.
     
  5. sven

    sven

    Lid geworden:
    22 feb 2004
    Berichten:
    10.668
    Locatie:
    Roosendaal
    Zulke prijzen zijn niet moeilijk, als hij niets levert. Bovendien is de helft van wat er in zijn winkeltje staat al lang uit de productie. Dat zaakje is een eenmans garagebox bedrijf onder een huur flat. Die kerel komt zelden zijn afspraken na en houd zijn deur potdicht als je daar langs gaat. Als ik een euro had voor alle klanten die daar hun neus gestoten hebben en vervolgens bij mij komen omdat ze in het nauw zitten, had ik ook zulke prijzen kunnen rekenen. Dat bedrijf is pracht reclame voor mijn zaak.

    Die medaille kost met lint en afslag overigens 1,32 euro inkoop. Van de rest moet ik bestaan. Mijn marges zijn misschien iets hoger dan een malafide garage bedrijfje, maar dat is slechts een piep vergeleken met de brul van 900% bij quartel. Als ik de Q marge aan moet houden, kost een medaille 11,88 euro. Dat zou lekker verdienen zijn. Maar daar zijn mijn klantjes niet dom genoeg voor.

    Nee, een lang verhaal kort, Q heeft zichzelf het graf in gewerkt door zijn klanten te dom in te schatten.

    En jouw manier van doen heeft ook al een aardige fanclub opgeleverd, Micropuller.
     
  6. N.P.S.

    N.P.S. Forum veteraan

    Lid geworden:
    17 jun 2007
    Berichten:
    9.094
  7. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    We kunnen nu dus lezen, dat in jouw optiek ook al jouw concurrenten oplichters zijn. Je maakt jezelf nog eens populair Sven.

    Zooow, dat duurde lang. Vroeger duurde het nooit zo lang voordat je nog harder ging blaffen :( !

    :morning: Eens zien welke aardige discussie hieruit tevoorschijn kan komen. Dat woordje 'beledigend' staat overigens op de verkeerde plaats.


    Bij de zoekterm "Hextronik" kwam ik trouwens een aardige baan tegen: buyer. Over het salaris kan worden onderhandeld. Is dit iets voor iemand?

    2 jobs containing "Hextronik Ltd." in All locations | jobsDB Hong Kong


    Kunnen we nu weer op een normale manier verder met de sluiting van de Quartel filialen?
     
  8. sven

    sven

    Lid geworden:
    22 feb 2004
    Berichten:
    10.668
    Locatie:
    Roosendaal
    Wat een ander van me vind interesseert mij werkelijk niets. Ik ga me niet als een lafaard gedragen om een ander te behagen. Want ik zeg niet wat een ander vind, ik zeg wat IK vind. En ze nemen me maar zoals ik ben. Dat schikt bepaalde mensen blijkbaar niet. Maar wie daar geen probleem mee heeft, dat zijn pas echte vrienden.

    En ja, meestal zijn het de wat oudere mensen die klagen over Chinese import. Want zelf zijn ze gewend om om de hoek koffie te gaan slurpen bij een of andere LHS, en liever een winkelier om hulp te vragen in plaats zelf even wat te googlen. Dus dat jong volk dat de LHS links laat liggen door van alles bij de chinees te gaan kopen, vinden ze verschrikkelijk. Ik hoor het vaak genoeg op de club.

    Doen alsof je van niets weet om te kunnen zeuren vind ik laf. Dan kun je verwachten dat je eens afgekat word. Je weet zelf ook donders goed hoe het zit met die goedkope blauwe servo's, daar valt niet omheen te lullen. Google maar eens "9 gram servo", allemaal blauwe servos die verdacht veel op elkaar lijken, met stickertjes van hextronik, towerpro, cvs, noem maar op. Hobbyking maakt ze ook niet zelf. Zoiets heet OEM. En allemaal zo goedkoop als water. Behalve bij Q, daar moet het ruim 9 keer duurder. En dan maar gek vinden dat niemand ze bij Q koopt?

    En wat is dan "een normale manier"? Oh wat zielig, modelbouwers die in china kopen zijn klootzakken, ik zal Q echt missen? Zoiets?
     
  9. Ad Bakker

    Ad Bakker In Memoriam

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    9.124
    Locatie:
    Barendrecht (NL)
    Zo ken ik je weer, aantrappen tegen wat oudere mensen.

    Mensen die zulke dingen doen, zitten vastgeroest in hun leeftijd en vergeten dat de jongeren van nu de ouderen van morgen zijn. Gebrek aan flexibiliteit in denken.
     
  10. sven

    sven

    Lid geworden:
    22 feb 2004
    Berichten:
    10.668
    Locatie:
    Roosendaal
    Praten over vastgeroest zitten en gebrek aan flexibel denken, terwijl je zelf niet met de tijd mee wil?
     
  11. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    15.936
    Locatie:
    Rotterdam
    Denk dat het handig is als we weer:
    [mod] ontopic![/mod]
    gaan...

    wil wel inhaken op de meerwaarde van een "echte" winkel tegenover een webwinkel..
    Persoonlijk lees ik graag, en veel. maar internet is groot, en op ieder forum zijn er wel ongeveer dezelfde sticky's
    standaardvragen (bij bv heli's) zie je op ieder forum voorbij komen, en je ziet tegelijk ook 100en oplossingen en manieren voorbij komen.

    zodoende vind ik het prettig om bij de "bron" van de producten even lekker door te zagen over hoe sommige dingen opgepakt moeten worden.
    Zo kwam ik er ook achter waarom mijn koppeling af en toe breekt.. en vele andere zaken.
    Zij kennen hun producten, en zien de kapotte varianten ook voorbij komen.
    Ik hoor dan graag gewoon recht voor zijn raap wat de oorzaak van mijn probleem was. Of het nu materiaalfalen of een probleem van mijn kant was..
     
  12. Heli-Uwe

    Heli-Uwe Forum veteraan

    Lid geworden:
    9 apr 2012
    Berichten:
    9.940
    Locatie:
    Leidschendam Zuid-Holland
    iemand die "kwaliteit" koopt en wat ouder is,
    is vervolgens niet flexibel en gaat niet meer met de tijd,

    hmmm dan hoor ik ook bij,
    ik koop kwaliteits Vario heli's en ben boven 50 jaren,

    .............maar wat heeft dat met de sluiting van Quartel te maken ???

    of wil hier de een of andere Reclame maken ??

    Groet
    Uwe
     
  13. Ad Bakker

    Ad Bakker In Memoriam

    Lid geworden:
    20 feb 2009
    Berichten:
    9.124
    Locatie:
    Barendrecht (NL)
    Ik heb bijna 40 jaar aan de grenzen van de wetenschap verkeerd, jongeman. Dat overleef je niet als je niet met je tijd meegaat.

    Ik bestreed niet dat tijden veranderen, en dat de toekomst van modelbouwwinkels oude stijl uiterst discutabel is. Ik bestreed jouw inflexibiliteit door dit soort dingen altijd maar weer aan leeftijd te koppelen.
     
  14. Corrien

    Corrien In Memoriam Forum veteraan

    Lid geworden:
    28 okt 2003
    Berichten:
    12.626
    Locatie:
    Maasland
    Elke modelbouwwinkel, die verdwijnt is er eentje, die nooit meer terugkomt. Het maakt daarbij niet uit welke naam er op de winkeldeur stond. Voor de modelbouw verwacht ik, dat dit in de toekomst een grote afname aan beoefenaars zal betekenen.
    In Nederland en België is het aantal winkels, dat uitsluitend van de verkoop van modelbouw leeft al niet erg groot (25 stuks?), de meesten doen er wat anders naast. Dat was vroeger niet anders, maar tegen elke winkel die verdween kwam er wel weer een andere terug. Ik betwijfel of dat zo blijft. De gehele detailhandel staat onder druk en dat is voor de modelbouw niet anders.

    Uiteraard kunnen beoefenaars van de hobby terecht op internet, maar hoe zit dat met beginners? Weten die ook meteen wat ze willen hebben en zijn die meteen zelfredzaam?

    :offtopic: sorry Student, nog één keertje:

    Ik ben bang, dat dat aan jou niet is uit te leggen:

    je komt hier volkomen nodeloos een beetje popie-jopie blaaskaken over een winkelfiliaal, dat inmiddels al is gesloten en dat nota bene over een merk, dat daar nooit is verkocht. Waarom? Voegt dat wat toe aan dit draadje? Je kunt dan proberen je er onderuit te l*llen door te beweren dat je eigenlijk wat anders bedoelde, maar dat lukt natuurlijk niet. Proberen je nu als slachtoffer te profileren en een poging doen om beledigend te zijn lukt ook al niet.

    Enne, ik ben modelschipper, dus ik snap niet helemaal waarom ik tot nu toe werd gemist :confused: .

    .
     
  15. sven

    sven

    Lid geworden:
    22 feb 2004
    Berichten:
    10.668
    Locatie:
    Roosendaal
    Dat dit soort "mijn LHS is altijd beter" mentaliteit niet exclusief aan oudere mensen te verwijten is, ben ik met je eens, maar het is toch wel een feit dat het veelal wel het geval is? Het gemopper bij ons op de club komt vrijwel altijd van gepensioneerde mensen die niet zo internet kundig zijn. Misschien een beetje macabre, maar zij zullen vrees ik het fenomeen "LHS" mee het graf in nemen. De nieuwe generatie word met een tablet in de wieg geboren en weten hun weg wel te vinden op het internet. Somber voor de LHS verkoper, maar dat is nu eenmaal de toekomst.

    Ik heb het ook prima gered zonder modelbouw winkel. Zoek het uit op internet, leer het van iemand die het kan, en geef later zelf les. Daar heb je toch geen winkel bediende voor nodig? Bediening van toestellen wordt tegenwoordig ook met de paplepel ingegoten. Een zender verschild immers niet zoveel met een console controller. Met het internet en een leuke club kun je jezelf al prima bedruipen.

    Dat ik vaak erg recht door zee ben, dat weet iedereen. En ik bedoel helemaal niets anders. Wat je dr van maakt moet je zelf weten. Het ging niet om het merk, ik had net zo goed towerpro kunnen zeggen. Die merken zijn een begrip geworden voor dezelfde generieke goedkope blauwe servo's. Het punt is dat ze goedkoop chinees OEM spul (met wat voor sticker dan ook) stonden te verkopen voor goud geld. Ik vind dat brutaal omdat ik weet wat zoiets aan inkoop kost. Een beetje verdienen mag best, maar kom op zeg, dik 900% erop gaat te ver. Met zulke prijzen hebben ze hun faillissement zelf verdient.

    En er spookt hier nog een schipper rond, dikke maatjes met Micropuller, meestal gaan ze samen in de aanval..
     
  16. brutus

    brutus Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM Forum veteraan

    Lid geworden:
    18 nov 2008
    Berichten:
    27.780
    Locatie:
    Oldeberkoop
    Nee zoiets heet geen OEM, zoiets heet "re-branden" (je eigen merkstickertje op een specifiek merkloos product plakken).

    OEM is iets heel anders: dat is een merkspecificatie voor deelgroepen die bij een gegeven product hoort: Als (bijvoorbeeld) peugeot zijn auto's aflevert met Michelin banden type zusenzo, en olie van Total Elf type vet-W-vloeibaar (bijvoorbeeld) dan vallen die twee artikelen onder de OEM specificaties, waarbij OEM staat voor " Original Equipment Manufacturer".

    Je kunt wel wat roepen, maar roep dan iets wat klopt....

    Als ik me herinner hoe zielig je liep te miepen toen je FPV project maar niet wilde lukken, hoe je hebt lopen klootviolen toen je meende met een heli te moeten beginnen, en het je maar niet wilde lukken te begrijpen hoe de stangetjes in een rotorkop nu precies werken, dan komt het hier op neer: jij red je helemaal niet door uitzoeken op internet, jij red je helemaal niet zonder modelbouw winkel... De magere dingen die jij voor elkaar gekregen hebt, heb je voor elkaar gekregen omdat iemand anders jouw FPV vliegtuig min of meer volledig voor je gebouwd en opgezet heeft, en de mislukte projecten, zoals je 450 heli waar je nooit ook maar een meter mee gevlogen hebt... Het is gewoon nooit iemand gelukt jou dat bij te brengen, en zelf gaf je vrijwel iedere keer bij de eerste tegenslag al op: de informatie was te ingewikkeld, te tegenstrijdig, men behandelde je verkeerd, of met te weinig respect, of noem het maar op, het lag altijd ergens aan, maar nooit aan jou.
    Maar weet je, je loopt nu tegen die starre bejaarden aan te schoppen, maar een hoop van mijn leerlingen ZIJN bejaard, bestellen gewoon via internet, en luisteren als iemand de stangetjes van een rotorkop verklaart, en zijn prima in staat die uitleg te begrijpen.

    Je was in die tijd zelfs falikant tegen aansluiting bij een club.... Want daar werd je toch alleen maar "niet netjes behandeld"....

    Veel plezier in je eigen wereldje....

    Groet, Bert
     
  17. Broeckx Ronny

    Broeckx Ronny

    Lid geworden:
    28 sep 2008
    Berichten:
    874
    Locatie:
    Hulshout Belgie
    Toch jammer dat vriendelijkheid weer zo ver te zoeken is . Jongens toch , we zijn allemaal modelbouwers die ieder hun eigen gedacht hebben maar moeten we daarom die onvriendelijke toer weer opgaan . Is het dan zo moeilijk om op een vriendelijke toon te reageren op andere meningen ?
    Ronny
     
  18. Student

    Student Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    15.936
    Locatie:
    Rotterdam
    Aangezien het onderwerp schijnbaar zijn houdbaarheidsdatum is gepasseerd, gooi ik deze dicht.
     
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina