MHZ Wavefighter Carbon + Zenoah G260PUM WT257

Discussie in 'Speedboten' gestart door Jasper2000, 20 nov 2014.

  1. Jasper2000

    Jasper2000 Guest

    Hallo iedereen,
    Ik heb al heel lang niets meer gepost op het bouwverslag van de wildthing. Andere projecten, school en werk zijn daar niet alleen de oorzaak van. De wildthing blijkt nog onbehandelde plekken te hebben waar ik nu niet meer bij kan en... Ik heb een rompje voor een leuk bedrag kunnen overnemen. Dit rompje is de vervanger geworden van de wildthing omdat er simpelweg minder werk en kosten aan zat(en). De afgelopen maanden ben ik dus bezig geweest aan een MHZ Wavefighter welke deels met carbon is verstevigd. Ondertussen is de maiden ook al gemaakt en hier is het filmpje ervan: [media=youtube]2qp947TMHn0[/media]
    De motor moet ik nog inlopen (vandaar de lage snelheid) en van de winter ga ik hem nog verbeteren, maar voor nu vind ik hem even best. Ik ga zondag hopelijk nog varen bij de T-steiger en dan zal er waarschijnlijk nog een filmpje verschijnen van de boot op hogere snelheden. Dit was het weer even.

    Jasper
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2015
  2. kenobi

    kenobi

    Lid geworden:
    8 okt 2009
    Berichten:
    521
    Locatie:
    zuid holland
    leuke boot ik heb er zelf ook 1 gehad, kunnen tegen wat ruiger water.
     
  3. Jasper2000

    Jasper2000 Guest

    Ja, over het algemeen is het wel een leuk rompje. Hij is natuurlijk niet goed te vergelijken met de boten van 1,25 en groter en is dan ook wat nerveus. Ik heb al vol gas gevaren, maar er moet nog veel verbeterd worden.

    Jasper
     
  4. kenobi

    kenobi

    Lid geworden:
    8 okt 2009
    Berichten:
    521
    Locatie:
    zuid holland
    De wavefighter moet je ook niet vergelijken met een boot van 1,25. De fighter is een boot met een AC bodem net als de lazer en de razor alleen is de wave fighter wat hoger op getrokken aan de zijkant om wat beter de golven te pakken. En rond de 85 km wordt die wat nerveus maar dat hebben al die type boten.
     
  5. kenobi

    kenobi

    Lid geworden:
    8 okt 2009
    Berichten:
    521
    Locatie:
    zuid holland
  6. Roy Van De Sande

    Roy Van De Sande

    Lid geworden:
    10 mrt 2012
    Berichten:
    1.240
    Locatie:
    Kampenhout(Belgiƫ)
    Het onderwaterschip van een Buster is dat van een AC lazor. Dat vaart echt super stabiel en die romp is 1.15m lang. Zelfs 100km/h + geeft echt geen enkel probleem. Er zijn verschillende wavefighters te zien op youtube die ook zeer stabiel blijven varen op hoge snelheid. Die van jou moet dus ook stabiel varend te krijgen zijn zou ik denken.
     
  7. Jasper2000

    Jasper2000 Guest

    @kenobi: Ja, daar moet ik me dan maar bij neerleggen. Bootje is net aan 1 meter lang. De grootste problemen zitten hem nu in de bochten, maar ik kan nu al zoveel verbeterpunten opnoemen dat ik de boot nog niet voor slecht bestuurbaar uit wil maken. Ik heb eerlijk gezegd nog niets gedaan met de powertrim of trimtaps en ook valt er nog wat te plamuren. Het roer en de trimtaps moeten omhoog en er komt nog een nieuwe radiobox in. Ik heb nog niets getest, maar volgens mij ligt het cg niet op het goede punt.
    Ik heb me net even geregistreerd op dat forum, alvast bedankt.

    @Roy Van De Sande: Ik heb wat filmpjes van stabiele Wavefighters gezien, en ik denk dat dat ook even mijn voorlopige doel wordt. Alleen het vaargedrag en 'gebruiksgemak' proberen te verbeteren. Die snelheid komt wel als ik het geld ervoor heb. Voorlopig zijn de rubbers kapot en kan ik niet varen totdat er nieuwe zijn.

    Jasper
     
  8. kenobi

    kenobi

    Lid geworden:
    8 okt 2009
    Berichten:
    521
    Locatie:
    zuid holland
    Het is wel zoeken naar de juiste setup, die van mij was ook en drama in het begin. Maar uiteindelijk kreeg ik het wel voor elkaar. Zo moet je namelijk een grote turn fin onder zetten en je buitenste trimtaps moet je aan Zetten. Verder stinger of strutt 4mm uit het midden. En je cg op 31%.

    [video=http://youtu.be/FjP7v5sQrB4]hier[/video]
    heb ik nog een filmpje van die van mij
     
  9. team redbull

    team redbull

    Lid geworden:
    11 dec 2005
    Berichten:
    41
    Locatie:
    steenbergen nb
     

Deel Deze Pagina