welke klasse is de beste keuze??

Discussie in 'Algemeen auto's' gestart door wabbit_nl, 2 feb 2015.

  1. wabbit_nl

    wabbit_nl

    Lid geworden:
    22 mrt 2014
    Berichten:
    39
    Goedenavond allemaal,

    Ik heb een algemene vraag en ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.

    Ik doe al zo' n beetje mijn hele leven aan rc maar ben er een tijdje tussen uit geweest (gewoon te druk). Een paar jaar geleden hebik alles opgeruimd maar het begint toch weer te kriebelen en heb inmiddels alweer een aardig arsenaal aan rc verzameld.

    Nu komt het, ik wil zeker ook weer ( in een donkerbruin verleden 1:8 serpent gereden) de rc auto oppakken. Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar bigscale off road maar loop met mijn speurtocht naar banen tegen het feit aan dat er weinig off road banen zijn. Ik woon in hilversum en wil uiteraard zo dichtbij mogelijk rijden (met ze 2en). Utrecht is dichtbij maar ziet er (zonder mensen voor het hoofd te stoten) nogal oud uit, of zit ik hier helemaal naast?
    Ik wil op recreatief nivo rijden en zo betaalbaar mogelijk, en is de vraag dus eigenlijk simpel; wat is momenteel de meest populaire en betaalbare klasse en kan ik zoveel mogelijk rijden in de buurt van hilversum??

    Ik ben echt heel benieuwd naar jullie reacties!

    Groetjes,
    Peter
     
  2. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    De raco is een levendige club maar juist door de offroad en onroad zijn er veel klasses mogelijk en zijn daar per klasse niet zoveel leden. Ik weet niet wat oud eruit ziet... Ja, de kantine staat er al een tijd en somige zaken lijken verweerd maar de banen liggen er goed bij en de stellingen vallen de komende 20 jaar niet uit elkaar.

    Welke klasse het goedkoopst..... Ik denk dat je dat jezelf niet moet vragen. Het gaat er echt om wat je voorkeur is want tegen je zin een andere klasse rijden is ook niet zo prettig.
     
  3. wabbit_nl

    wabbit_nl

    Lid geworden:
    22 mrt 2014
    Berichten:
    39
    Top goed om te horen dat raco er goed bij ligt! We komen immers om te rijden en is de kantine bijzaak. Wordt er korte termijn gereden, dan kan ik eens een kijkje nemen?
     
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    Raco zit ook op Facebook waar meer up-to-date nieuws terug te vinden is:
    https://www.facebook.com/groups/498111150248661/?fref=ts

    Dinsdagavond is er meestal clubavond en als het redelijk weer is zijn er altijd wel gekken die gaan rijden maar als het in maart beter weer wordt zal het drukker zijn.
     
  5. Wen

    Wen

    Lid geworden:
    13 feb 2011
    Berichten:
    1.139
    Locatie:
    Arnhem
    Goedkoopst en bigscale willen rijden gaan niet samen. Des kleiner de auto, des goedkoper de klasse is. Dus een 1/10 2wd buggy zal de goedkoopste zijn.
    Raco is een vd betere voorzienings clubs in NL. Er zijn weinig clubs die zo uitgebreid is kwa voorziening, zoals overdekte sleutel tafels enzo. Alleen de nadeel van raco is dat de offroad baan daar zo klein en simpel is, dat het snel verveelt.
     
  6. Ghossie

    Ghossie

    Lid geworden:
    28 dec 2008
    Berichten:
    1.891
    Locatie:
    Schoonebeek
    Je moet je hart volgen maar vooral ook kijken naar je budget.
    Bigscale offroad is erg mooi maar ook erg prijzig wil je tegenwoordig een beetje meedoen, kijk maar eens wat tegenwoordig een Hörmann 1/6 kost.
    Als je dit hebt aangeschaft inclusief electronica zit je al snel tegen de 3000 euro aan.
    Maar tegenwoordig is er ook een 1:5 Losi klasse, die is iets meer betaalbaar en hiervan zitten in jouw regio ook veel rijders, hiervan kun je wel info krijgen bij Rinus Visser van www.Rntuning.nl die deze auto's ook wel verkoopt volgens mij.
    Offroad electro 1/8 is ook een redelijk dure aangegenheid wat auto en accu's en een beetje goede lader/s betreft.
    Denk dat bovenstaande gelijk heeft dat 1:10 offraod het goedkoopst is om weer in te stappen, als je dit ook het leukste vindt weet ik niet.
    Veel sux6 met je keuze.
     
  7. wabbit_nl

    wabbit_nl

    Lid geworden:
    22 mrt 2014
    Berichten:
    39
    Bedankt voor de reacties. Ik weet dat hele hobby sowieso geld kost, ik heb immers jarenlang allerlei takken van de sport beoefend.

    Ik vraag me alleen af of je met een net uitziende 2e hands HPI buggy die toch redelijk veel te koop staan een beetje leuk kan rijden op de baan in Utrecht. En nogmaals dat gaat dus niet om gelijk vooraan mee te rijden in het NK maar gewoon een zaterdagje vrij rijden en zo nu en dan eens een verdwaald club wedstrijdje meepakken.

    Moet je dan wel gelijk een Hormann hebben??
     
  8. Ghossie

    Ghossie

    Lid geworden:
    28 dec 2008
    Berichten:
    1.891
    Locatie:
    Schoonebeek
    Hobbymatig kun je best met een HPI uit de voeten, echter op wedstrijden heb je niks te zoeken met een Baya tegen de Hormannen e.d.
     
  9. Wen

    Wen

    Lid geworden:
    13 feb 2011
    Berichten:
    1.139
    Locatie:
    Arnhem
    Ja voor 300-400 kan je tegenwoordig op mp al een afgetrapte baja kopen. Indien de motor nog goed loopt, kan je daarmee wel leuk een paar rondje rijden op de baan.
    Maar 1/5 rijden is gewoon erg prijzig. Het is niet alleen de aanschaf prijs, maar onderhoud prijs en prijs vd banden maken het zo duur. Voor zo 1/10 buggytje kan je al een setje banden voor 20-30 euro kopen. Voor een baja zit je dan toch eerder in de richting van 150 euro voor een setje banden.
    Ook onderdelen zijn vele malen duurder. Ook al rij je voorzichtig en breek je niks, maar lagers en dat soort dingen moet je sws kopen. Je moet maar voor je zelf bepalen wat je budget is. Elektro rijden is goedkoopst. 1x accu kopen en je bent er vanaf. Nitro is het duurst en benzine zit dan een beetje tussenin.
     
  10. wabbit_nl

    wabbit_nl

    Lid geworden:
    22 mrt 2014
    Berichten:
    39
    Ok duidelijk. Ik heb nog 2 nieuwe brushless 1:10 buggy`s staan dus daar kan ik het sowieso een keertje mee proberen. Maar ik heb in het verleden ook al 1:5 gereden en ik blijf dat denk ik toch het leukst vinden. Hopelijk wordt er bij raco binnenkort gereden zodat ik eens kan kijken.

    In ieder geval bedant voor alle tips!
     
  11. Wen

    Wen

    Lid geworden:
    13 feb 2011
    Berichten:
    1.139
    Locatie:
    Arnhem
    Het is nu geen weer om buiten te rijden.
    14 feb hebben we een wedstrijd bij holten. Dat is een 1/8 nitro en elektro wedstrijd in een indoor manege. Tevens wordt daar ook regelmatig bigscale wedstrijden gehouden. Kijk maar eens op mainmeetingsraalte.nl voor de wedstrijd dagen.
     
  12. wabbit_nl

    wabbit_nl

    Lid geworden:
    22 mrt 2014
    Berichten:
    39
    Thanks daar gaan we eens kijken!
     
  13. wabbit_nl

    wabbit_nl

    Lid geworden:
    22 mrt 2014
    Berichten:
    39
    Er staat een hormann ht2 te koop, is dat wat?
     
    Laatst bewerkt: 6 feb 2015
  14. bvand

    bvand

    Lid geworden:
    7 apr 2007
    Berichten:
    98
    Locatie:
    Bussum
    Wabbit, ik kan niet in je portemonnee kijken natuurlijk maar de nr 2 van de Raco Pistoncup Bigscale van vorig jaar verkoopt zijn Elcon MMX op het moment.

    Verder zijn er veel 1:8 buggy rijders bijgekomen als lid dit jaar, hiervoor zijn we nu aan het overleggen wat we met de baan gaan doen. De kans is best aanwezig dat er wat verrijdbare schansen komen zodat het ook een wat moeilijkere baan gaat worden.

    21 en 22 maart is de eerste buggy cup NL ook op Raco2000, dan kan je natuurlijk even komen kijken. 2 Weken daarna is er clubwedstrijd (Piston Cup) hier word ook met bigscale gereden.
     
  15. wabbit_nl

    wabbit_nl

    Lid geworden:
    22 mrt 2014
    Berichten:
    39
    We hebben (mijn zoon en ik) allebij een FG Leopard gekocht. Al even mee wezen rijden en ziet er allemaal goed uit. Nu zo snel mogelijk naar de baan, ik hoop dat we snel bij Raco terecht kunnen.

    Bedankt allemaal voor alle tips.
     

Deel Deze Pagina