Yuneec Q500 Typhoon quadcopter RTF

Discussie in 'Multicopters' gestart door Jan Belt-CP V2, 20 jan 2015.

  1. Dasuje

    Dasuje

    Lid geworden:
    16 aug 2012
    Berichten:
    57
    Locatie:
    Brunssum
    Hallo beste Jan en Martin.
    Bedankt voor jullie visie. Ik ben afgelopen zaterdag nr een welbekende speciaalzaak gegaan in 'S-Hertogenbosch en kon daar bijna alle toestellen bekijken die zij aanbieden. Wat een keuze daar, maar dat terzijde. Ik heb de Yuneec Q500 eens kunnen aanraken en voelen en dat maakt het meteen een stukje tastbaarder. Het gewicht van de Yuneec ten opzichte van bv Phantom is wat lager. Dat heeft als voordeel dat je vliegtijd langer kan zijn, maar dat zou ook kunnen betekenen dat deze wat meer moeite heeft met dalen bij een wat sterkere wind. Ik kan immers geen negatieve pitch geven om hem naar onder te dwingen. Ik vraag mij dan ook af tot welke windsnelheid het nog te doen is om met dit toestel te vliegen?

    Verder zit ik een beetje in dubio voor wat betreft welk type ik wil gaan. De "+" versie of de normale. Qua foto en film denk ik dat de extra 4 MP weinig verschil maakt in kwaliteit tov 16 MP van de "+", en dan mik ik even op de hobbyist. Ook weet ik niet of het grotere scherm echt meer toegevoegde waarde heeft. Ik denk dat men meer gefocust is op het toestel in de lucht dan het scherm in je hand. Maar dit even onder voorbehoud. Bovendien raakt de zenderaccu ook sneller leeg, alhoewel deze vooraf altijd geladen is. Wat ik echter op doel en waar ik dus een ei over moet leggen is, zijn € 200,- verschil voor een groter scherm en meer pixels het waard?

    Dit lijkt mij interessant om het een en ander vooraf in te kunnen stellen. Is dit gewoon mogelijk om de Yuneec aan de pc te hangen, of moeten daarvoor speciale programma's geïnstalleerd worden en zijn er nog extra's voor nodig die ik voor dit doel moet aanschaffen Martin?

    Ik vindt de Yuneec Q500 echt een goede multicopter en de koffer is ook geweldig, dus die gaat in een keer mee, nu alleen nog achter komen of het de "+" versie wordt of de "met zonder +" :)
    oh ja.. ik ben zeer nieuwsgierig naar het filmpje :rolleyes:
     
  2. lifeliner4

    lifeliner4

    Lid geworden:
    25 okt 2011
    Berichten:
    143
    Locatie:
    Oosterwolde (Fr.)
    ook ik ben sinds 2 weken een trotse eigenaar van de yuneec q500, ik heb niet de plus versie maar de film kwaliteit met de 12 megapixel is super.
    ook vliegt hij super stabiel zelfs zo goed dat ik mijn vrouw de zender heb gegeven en ook zei een rondje er mee gevlogen heeft.
    zei kwam tot de conclusie dat dit een geweldige drone is.
    dat ze er wel vaker mee zou willen vliegen( ik dacht echt niet)

    voor de rest wil ik alleen maar even zeggen mocht je er een willen kopen dit is een aanrader.
    kost wel wat maar dan heb je ook wat.
     
  3. MARTIN290470

    MARTIN290470

    Lid geworden:
    19 okt 2013
    Berichten:
    1.353
    Locatie:
    Hendrik-Ido-Ambacht
    Hallo Dasuje,

    Persoonlijk zal ik voor de Q500+ gaan,het is niet alleen de camera en het beeldscherm maar,er zijn nog wat dingen verbeterd aan de Q500+, zo heeft hij alle update's,upgrade's en de nieuwste firmware al aan boord.
    Een vliegmaatje van mij heeft de Q500 met 12mp camera en je ziet weldegelijk verschil, ook heeft de 16mp camera audio en een 3 assige gimbal en dat heeft de 12mp camera weer niet,je vraag over de daal snelheid hoef je je echt geen zorgen te maken gewoon gas helemaal naar beneden en hij daald echt wel flink door en dan zet hij zich heel zachtjes op de grond. Je had ook nog een vraag over de wind,het is geen storm drone , ik vlieg niet boven 4bft,tenzij je hem in atti ( gps en self leveling uitgeschakeld ) mode zet,dan kun je hem met windkracht 6 nog wel vliegen. De vliegtijden zijn afhankelijk van hoe je er mee vliegt, als je niet filmt en alleen wat foto's schiet,vlieg je met gemak een dikke 25 minuten, ga je een hele vlucht filmen,vlieg je zo'n 21 minuten en in atti,dan heb je de volle 100% vermogen zak je terug naar zo'n 17 a 15 minuten, maar je wordt ruim van te voren door de zender gewaarschuwd en je kunt het voltage aflezen op het scherm dus als je bij het laatste blokje beland (je hebt er 4) weet je dat je aan de landing moet denken.
    Wat betreft het aan de pc hangen,er zit een usb dongle bij die zich zelf installeert waarmee je hem kunt verbinden met je pc,je moet dan wel even een programmaatje downloaden en dat heet "Q500 gui" daarmee kun je hem aan je eigen wensen aanpassen, callibreren,kijken of er nog updates zijn,je gps checken, enz een superhandig stukje software,je kunt voor je smartphone ook nog een apje downloaden en dat heet cgo2,dan kunnen andere mensen meekijken en de webkey is 1234567890,maar dit maakt jouw beeld wel iets trager.

    Dus, ik kan niet in jou portemonnee kijken natuurlijk, maar ik zal toch echt voor de Q500+ gaan.

    Als je nog vragen hebt hoor ik ze wel.

    Groet van Martin.
     
  4. MARTIN290470

    MARTIN290470

    Lid geworden:
    19 okt 2013
    Berichten:
    1.353
    Locatie:
    Hendrik-Ido-Ambacht
    O ja,nog een ding wat erg belangrijk is is dat voor de eerste vlucht het compas kalibreert ivm de rth functie, maar dat zie je wel als je de doos of koffer open maakt dan wordt je daar gelijk op geattendeerd.
     
  5. lifeliner4

    lifeliner4

    Lid geworden:
    25 okt 2011
    Berichten:
    143
    Locatie:
    Oosterwolde (Fr.)
    kan iemand mij vertellen waarom mijn usb dongel geen blauw lampje brand.
    ik zou graag mijn hoogte en afstand willen vergroten.
    mijn laptop draait op windows 7

    wel heb ik de q500 gui gedownload maar verder kom ik er niet in.
     
  6. Dasuje

    Dasuje

    Lid geworden:
    16 aug 2012
    Berichten:
    57
    Locatie:
    Brunssum
    Beste Martin. Bedankt alweer voor jou visie. Ik zou normaliter ook meteen voor het laatste model gaan, maar omdat de verkoper in de zaak aangaf dat het verschil alleen in de Camera grootte en het zenderschermpje, dacht ik bij mezelf dat €200,- voor alleen dit toch best wel een slok op een borrel is voor vrijwel hetzelfde apparaat. Het maakt de aanschaf meteen een stukje meer. Het feit dat andere meteen met je kunnen meekijken als ze ge-connect zijn vindt ik een fantastische optie.
    Volgende week gaan we nog eens terug naar de zaak met de bedoeling om met een van deze 2 versies naar huis te gaan.
     
  7. MARTIN290470

    MARTIN290470

    Lid geworden:
    19 okt 2013
    Berichten:
    1.353
    Locatie:
    Hendrik-Ido-Ambacht
    @Lifeliner,toch zal ik voor de +versie gaan maarja,ik kan niet ik jouw portemonnee kijken natuurlijk.

    Wat betreft de aansluiting aan de pc,dit wil wel eens tegen zitten, probeer poort 3 of 15 en probeer bijvoorbeeld eerst het programma op te starten en dan de Q500 pas aanzetten of probeer een ander usb poort of start de Q500 eerst op en dan het programma bijvoorbeeld, als het blauwe lampje brand,zulke dingen moet je gewoon proberen. Let op , wees wel heel voorzichtig met het stekkertje zodat je geen draadjes naar achter drukt want dan gaat het fout.

    Succes,
    groetjes van Martin.
     
  8. Scottigo

    Scottigo

    Lid geworden:
    25 jun 2015
    Berichten:
    3
    Locatie:
    Spijkenisse
    Hallo drone liefhebbers. Sinds een week mag ik mij ook de trotse bezitter noemen van de Yuneec Q500+. Een geweldige drone. Ik heb er nu een aantal dagen meegevlogen en ik vind het helemaal geweldig. Hiervoor heb ik een aantal drones gehad, maar daar was je meer bezig met hem op een bepaalde hoogte houden dan het genieten van het vliegen zelf. Gisteren heb ik wat updates uitgevoerd, ik kan niet alleen de follow me mode instellen, maar ook de watch me mode. Ik denk dat ik dat niet veel zal gebruiken want ik hou niet zo goed op beeld, maar ik vind die techniek wel geweldig.
    Het tweede wat ik naast de drone heel erg leuk vind is dat je uiteindelijk je filmpjes aan elkaar monteert met wat tekst en een muziekje erbij. Dus eigenlijk twee hobbies in één.
    Mijn tweede vlucht heb ik gedaan in de Bernisse, in het gebied Voorne en Putten. Ik wil dit filmpje graag met jullie delen
     
    Laatst bewerkt: 9 jul 2015
    joepstar vindt dit leuk.
  9. GORGIO

    GORGIO

    Lid geworden:
    1 jul 2015
    Berichten:
    120
    Locatie:
    barendrecht
    Ik heb deze drone een half jaar gehad en was er uitermate tevreden over ,vliegt goed ,maakt mooie films en heeft leuke extras zoals volgen en whats me.
    Heb sinds kort de phantom 3 pro.
    hier wat filmpjes van de Q500







     
  10. Dasuje

    Dasuje

    Lid geworden:
    16 aug 2012
    Berichten:
    57
    Locatie:
    Brunssum
    Vorige week woensdag naar Uden getogen om daar toch uiteindelijk de Q500+ mee naar huis te nemen. Wat een toestel is dit, geweldig. Normaliter ben ik de Goblin gewend en nu de Typhoon. Het echte smijt en gooiwerk kun je er niet mee verrichten (met GPS aan) maar daar en tegen kan je wel zeer mooie foto en filmshots mee maken. Ook moest ik even wennen aan het feit dat het toestel het landen van je overneemt op het moment dat je dicht bij de grond bent en de pitch naar onder trekt. Je ziet hem zoeken en een beetje miemelen voordat ie hem uiteindelijk op de grond zet en de motoren op laag toeren zet. Maar het heeft wel wat. Ook het idee dat als hij een beetje van me af is en ik niet goed meer kan beoordelen welke richting de neus staat, is het even wennen om tot het besef te komen dat hij gewoon blijft hangen in de lucht als je de sticks loslaat en je gewoon even op het scherm kunt kijken waar en hoe hij staat. Zo is het wel heel makkelijk om hem te bewegen. En dan de aandacht wat het ding trekt. Laatst op een afgelegen bouwterrein een paar testvluchtjes gemaakt, komen er toch wat wandelaars langs die meteen de link naar een drone leggen en er vervolgens foto's en filmpjes van maken. Tot nog toe positieve reactie's (en dan willen ik graag zo houden)
    Toch even een dingetje, wilde gister controleren of de laatste firmware erop zat, komt het wel bekende euvel om de hoek kijken met de dongle. Ik krijg hem met geen mogelijkheid aan de praat (Win7) ook de tips van Martin geprobeerd zonder resultaat. Toch maar een mailtje richting TopRc gestuurd in de hoop dat ze me op weg kunnen helpen. Voor de rest een schitterend toestel en over een tijd gaan we alle futures en skills uitproberen die het ding in huis heeft.

    Uitpakken Yuneec  Typhoon (25).jpg
    Tis net de enterprice maar dan anders..!
     
  11. Scottigo

    Scottigo

    Lid geworden:
    25 jun 2015
    Berichten:
    3
    Locatie:
    Spijkenisse
    Zo blij ben ik er nou ook mee. Top
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2015
  12. GORGIO

    GORGIO

    Lid geworden:
    1 jul 2015
    Berichten:
    120
    Locatie:
    barendrecht
    1 ding nooit doen met de Q500 ( schilppad mode ) deze moet je gewoon vergeten !!!
    Waarom ?? Als je opeens een windvlaag krijg dan kan hij zich zelf niet meer controleren en is dan onbestuurbaar , heb het 2 keer gehad gelukkig alleen props verspeeld.
    Dus altijd in Rabbit mode laten staan , je bent gewaarschuwd.;)
     
  13. Dasuje

    Dasuje

    Lid geworden:
    16 aug 2012
    Berichten:
    57
    Locatie:
    Brunssum
    Dan weten we dat ook weer. :) Standaard vlieg ik "Angle" mode zoals dat heet, dit vindt ikzelf wat prettiger en maakt het vliegen een beetje standaard ten opzichte van de heli's Ik had ook al ervaren dat een beetje meer schildpad en een beetje minder haas, de typhoon best wel wat sloom is. Vandaar dat ik altijd op veel "haas" sta.:D
    Nu alleen nog het probleempje met de dongle oplossen.
     
  14. Jan Belt-CP V2

    Jan Belt-CP V2

    Lid geworden:
    10 mei 2012
    Berichten:
    659
    Locatie:
    Noitdorp
    dat is onzin, je moet altijd rekening houden met de windkracht, ze adviseren dan ook om de schakelaar in het midden te zetten als je nieuw bent met de Q500+
     
  15. GORGIO

    GORGIO

    Lid geworden:
    1 jul 2015
    Berichten:
    120
    Locatie:
    barendrecht
    Het was een tip maar jij hoef het niet te doen hoor ,kan ff een fimje online zetten dat het gebeurt tijdens een vlucht met bijna geen wind .
     
  16. SAR Scott

    SAR Scott

    Lid geworden:
    8 jun 2011
    Berichten:
    527
    Locatie:
    Dilbeek Belgium
    Bij deze wou ik ook even laten weten dat ik deze drone (Q500+) nu zo'n kleine drie maanden in bezit heb en dit echt een zeer goede aankoop is.
    ik ben er zeer tevreden van en doe deze nu wel weg om de grotere broer de tornado H920 aan te schaffen.
    jammer genoeg is deze momenteel niet leverbaar. hij heeft normaal de zelfde kwaliteit maar dan nog beter dan de typhoon
    dus zal ik daar zeker ook heel tevreden van zijn.
    Prijs kwaliteit een topper. Van windgevoeligheid vindt ik dat hij echt nog wel heel veel kan hebben . en naar vliegeigenschappen/stabiliteit vindt ik hem
    heel veel beter scoren dan een dji phantom !!!! en ok ja met een dji kun je misschien wat gekker doen maar zo'n drone koop je om luchtvideo en foto te doen en
    niet om rond te crossen, daar koop je beter wat anders voor.
    Over de schildpadsnelheid nog even mijn mening:
    Als je echt mooie filmpjes wil maken die niet te snel draaien enz... kan je echt beter wel in schildpad vliegen. omdat dit dan eenmaal trager is is de beeldkwaliteit veel mooier!!!
    Eén ding moet je gewoon altijd in het achterhoofd houden....... vlieg naar je eigen kunnen en leer het op een niet te snel tempo....... de Yuneec q500+ vliegt haastwel al vanzelf maar toch moet je altijd waakzaam zijn en geen onnodige risico's gaan nemen
     
    Laatst bewerkt: 5 jul 2015
  17. josp

    josp

    Lid geworden:
    27 aug 2012
    Berichten:
    17
     
  18. josp

    josp

    Lid geworden:
    27 aug 2012
    Berichten:
    17
     
  19. Dasuje

    Dasuje

    Lid geworden:
    16 aug 2012
    Berichten:
    57
    Locatie:
    Brunssum
    Beste allemaal.
    Het is nu een aantal weken geleden dat ik mijn Yuneec Q500+ heb aangeschaft. Het ding doet het echt geweldig en de opnames zijn mooi te noemen. Ik zit echter nog altijd met het feit en het probleem dat de typhoon niet connect met de PC. Omdat ik wil kontroleren welke Firmware mijn zender, Camera en de Typhoon hebben, moet ik middels de USB-Dongle de typhoon aan mijn labtop aansluiten. Ook wil ik aan een aantal instellingen werken. Hiervoor moet ik de typhoon ook aansluiten op de pc via de USB-dongle.
    Echter lukt het van gene meter. Ik heb letterlijk gedaan wat er in de handleiding hierover staat, maar er komt geen connectie tot stand. Als de USB is aangesloten, GUI is gestart en de Typhoon is aangesloten aan de dongle en het geheel is aangezet en andersom, flitst het blauwe LEDje heel snel even en gebeurd er vervolgens niets meer. De dongle is reeds door TopRC vervangen maar dat schijnt het euvel niet te zijn. Ook aansluiten op een 2e PC geeft hetzelfde resultaat? De labtop geeft wel een signaal dat de USB poort in gebruik is genomen, maar geeft direkt erna ook weer een signaal dat er een fout zit. (ik krijg als het ware 3 tot 4 geluidssignaaltje achter elkaar) Uiteindelijk doet de USB-poort niks meer. Ook een andere USB poort geeft hetzelfde resultaat. Wat ik wel zie is dat GUI een of ander USB driver adviseert (FT230X Basic UART) maar volgens TopRC hebben zij nog nooit gehoord dat GUI hierom vraagt.
    Ik vindt het zelf ook een beetje vaag, maar het feit blijft wel dat ik op geen enkele wijze de Firmware krijg ge-update op deze manier. Vandaar mijn vraag, Heeft iemand toevallig hetzelfde probleem en wat kan ik hieraan doen? Mijn Labtop draait op Win 7 met de laatste update en de 2e PC ook. Wie kan mij helpen hiermee?
     
  20. GORGIO

    GORGIO

    Lid geworden:
    1 jul 2015
    Berichten:
    120
    Locatie:
    barendrecht
    [
    Dag heren,

    Ik ben inmiddels ook al een trotse eigenaar van de Yuneec Q500+ Typhoon met 2 lipo's, koffer en steady grip handheld. Ik heb hem op mijn verjaardag 29 april gekocht bij TopRc in Uden dus,vlieg ik er al een tijdje mee en ben er zeer tevreden over, vooral de 16mp camera vind ik fantastisch, maar je moet wel een beetje snelle computer hebben om de filmpjes af te spelen want zelfs in 48 frames per seconde lukte het met mijn laptop niet om ze af te spelen, maar gelukkig lukt het met m' n tablet wel. Je kunt kiezen uit 48,50 en 60 frames per seconde op te nemen en met m'n tablet kan ik filmpjes van 60 frames p/s afspelen en dat is echt super kwaliteit. Verder kan een kind er mee vliegen, zo gemakkelijk vliegt de Q500+, verder heb ik met de 5,8ghz wifi video verbinding al afstanden van 550 meter gehaald zonder dat de verbinding verbrak,maar dat is wel een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden en dergelijke. Ook heb ik hem gelijk aan de computer gehangen om de maximale hoogte en afstand te vergroten, ik heb de maximale hoogte op 300 meter en de maximale afstand op 750 meter geprogrammeerd en dat werkt prima, het gps systeem werkt ook erg goed, meestal heb ik bij elkaar 30 satellieten en ik heb ook nog niks over fly aways gelezen, het leukste is om hem in atti mode , dus zonder gps te vliegen dan haal je snelheden van 70km/pu en is hij niet meer zo tam,maar veranderd de Q500+ in een beest. Verder vind ik de telemetrie ook erg handig en de follow me en de look at me functies zijn ook grappig en het werkt ook nog best goed zelfs. Op de lipo's staat 5400mah,maar ik laad ze op met een digitale Robbe oplader en zag dat er soms bijna 6000mah bijgeladen werd, vreemd???? Maarja het zal wel goed zijn. Ik ben er wel achter dat de Q500+ niet van veel wind houdt, dus kijk daar een beetje mee uit.
    Mijn conclusie is dat het een top drone is en z'n geld echt waard is en ik zal snel een filmpje op dit topic plaatsen.

    Groetjes van Martin van der Heijden.[/het leukste is om hem in atti mode , dus zonder gps te vliegen ]

    Martin hoe gedraagt de q500 zich in atti mode? blijft hij ook op hoogte zoals de DJI Naza?
    QUOTE="josp, post: 3599215, member: 40306"][/QUOTE]


    Trek de sticker eens van de accu dat verklaard een hoop.;)
     

Deel Deze Pagina