Flysky fs-i6

Discussie in 'Model elektronica' gestart door Francois, 18 nov 2015.

  1. Francois

    Francois

    Lid geworden:
    1 mrt 2011
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Wenduine Belgie
    Beste ,

    wie heeft er ervaring met de Flysky fs-i6 of de Turnigy i6 , denk dat ze beiden dezelfde zijn .Als je een bestelling wil plaatsen bij bv. een Hobby king // ebay of bang good dan moet je kiezen tussen Mode 1 of mode 2. ik vlieg al jaren op mode1 . ( dus gas en airrelons rechtse stick )
    Momenteel kan ik mode 1 niet vinden ....mode 2 is wel op veel plaatsen te verkrijgen ,is het mogelijk om dit om te bouwen naar mode 1 . Bij mijn Multiplex is het heel makkelijk op enkele minuutjes zijn de veertjes op de stick en het sleep klemmetje om te wisselen .Ik heb al gezocht op internet ,maar kan er niets over terug vinden.Misschien moet er wat aan de software gedaan worden ? connectors wisselen ? enfin ik heb er geen idee van .Denkelijk zal er wel wat speciaals moeten worden gedaan , anders zouden ze toch geen sets in 2 modes aanbieden

    alvast bedankt,

    francois
     
  2. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Boskoop
    Hallo Francois,
    Laat ik nu juist recentelijk een Turnigy i6 gekocht hebben, mode 2. Ik heb 'm zonder problemen omgebouwd naar mode 1, ongeveer 15-20 minuten werk.
    Als volgt: Kast openmaken door de 4 schroeven achterop los te draaien, voorzichtig beginnen met de twee helften van het handvat uit elkaar te trekken. Let op de tweede antenne die binnenin het handvat zit. Eventueel stekkertjes van de draden die naar de batterij en de leeraar/leerling aansluiting gaan losmaken om er makkelijk bij te kunnen, is niet strikt noodzakelijk. De knuppel-aggregaten losmaken door de 4 schroeven op de hoeken te verwijderen, de stekkers NIET losmaken, en de knuppels van links naar rechts en omgekeerd verwisselen door ze 180 graden te draaien zodat de stekkers weer aan de binnenkant komen. Knuppels vastmaken, deksel erop en vastschroeven, klaar!
    Ik moest bij mij nog een stekkertje losmaken omdat de draden verkeerd door elkaar gestoken waren, waardoor het draaien niet zonder meer lukte, maar dat was een uitzondering denk ik.

    Succes!
    Max.

    P.s. ik vergeet te vermelden dat je in de software ook de mode van 2 naar 1 moet veranderen, alle draairichtingen en trims worden dan keurig aangepast op de verplaatste en omgedraaide knuppels.
     
    Laatst bewerkt: 20 nov 2015
    Francois vindt dit leuk.
  3. Francois

    Francois

    Lid geworden:
    1 mrt 2011
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Wenduine Belgie
    Goede avond Max,

    dank voor de snelle reactie ,momenteel zie ik dat zowel mode 1 en 2 niet voorradig zijn bij Hobby King in het EU magazijn ( in Nederland denk ik ) .Dus ik wacht nog 1-2 weken af en dan zie ik wat er aangeboden wordt ....kan je dan buiten het omwisselen en draaien van de knuppel -aggregaten via het menu de software van 2 naar 1 omzetten of moet je wat extra gaan downloaden.
    Ben je tevreden over deze toch ( goedkope set ) en zou er een verschil zijn met Skyfly ? en eventueel met software.

    nogmaals bedankt

    francois
     
  4. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Boskoop
    Francois,
    Je kunt de mode gewoon in de software van de zender instellen. Ik heb de zender nog niet "echt" gebruikt, vanwege de weersomstandigheden, maar ik ben onder de indruk van de mogelijkheden en de betrekkelijke eenvoud om alles in te stellen. Telemetrie is zelfs in de standaard ontvanger aanwezig (batterijspanning en ontvangstkwaliteit), en bijvoorbeeld failsafe instellingen zijn vanaf de zender makkelijk in te stellen: zet alles in de gewenste stand en schakel de failsafe voor de gewenste kanalen in.
    Een klein nadeeltje is dat er niet standaard rekening gehouden wordt met twee aparte servo's voor de ailerons (tenminste niet als je ze individueel in wilt stellen), je er tenminste één vrije mixer voor nodig hebt, en voor flaperons alledrie. En er zit geen timer in, hoewel dat wel in de specs genoemd wordt.
    Ik heb de gebruiksaanwijzingen van de Turnigy en de Flysky vergeleken, volgens mij is er géén verschil tussen de twee. Wat echter in de Flysky handleiding wél goed staat en in de Turnigy niet, is dat je de "Cancel"-knop láng in moet drukken om een wijziging te bevestigen, en kórt om een menu-pagina te verlaten zónder de wijziging op te slaan.

    Max.
     
  5. Francois

    Francois

    Lid geworden:
    1 mrt 2011
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Wenduine Belgie
    Dag Max,

    Deze morgen nog een mail ontvangen van Good bang die de skyfly verkoopt , ze weten zelfs niet of mode 1 nog in hun Eu magazijn zal aangeleverd worden ! dus ik wacht nog even op Hobby king ...anders wordt het dan maar de aankoop van mode 2 en omzetten naar mode 1.Ik vond wel op internet (youtube) de ombouw van de tyrnigy x9 ...hier verzet men de veertjes en het sleep/rem plaatje , dan vervolgens in het menu omzetten naar de andere mode ,zoals jij ook melde ...maar de mode indicatie op het display verandert NIET mee ...m.a.w. hij staat dan in mode 1 maar op het display blijft zichtbaar mode 2.

    grt,

    Francois
     
  6. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Boskoop
    Bij de TGY-i6 is de sticks mode sowieso alleen maar in het menu te zien, niet op de frontpagina.
    Turnigy1.jpg Turnigy2.jpg Turnigy3.jpg Turnigy4.jpg

    Iets anders wat nog het vermelden waard is: voor alle kanalen kunnen Dual Rate en Expo apart ingesteld worden, keurig met grafiekjes en al, maar het in- en uitschakelen gaat alleen maar samen met één schakelaar: omschakelen van "Normal" naar "Sport" schakelt de DR en Expo uit voor alle kanalen.
     
    Laatst bewerkt: 20 nov 2015
  7. Francois

    Francois

    Lid geworden:
    1 mrt 2011
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Wenduine Belgie
    Goede avond,

    dank voor de foto's ... kan ik zien dat op de foto de mode reeds is gewijzigd ! sleep/ rem plaatje zit achteraan gezien op de linker kant ...dus rechts als je de zender vast hebt ...dus mode 1 . zou omwisselen van de veertjes en sleep/remplaatje ook geen oplossing geweest zijn ?

    grt,

    francois
     
  8. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Boskoop
    Francois, dat is veel ingewikkelder dan simpelweg de knuppel-aggregaten verwisselen. En bovendien moeten dan ook de pennetjes waartegen het verende heveltje drukt verwisseld worden, dus uit het knuppelframe persen en bij het andere er weer in persen. En dan zijn bovendien alle kanalen aan een verkeerde functie toegewezen, wat waarschijnlijk niet door simpelweg de servo-aansluitingen te verwisselen opgelost kan worden. Bijvoorbeeld: in mode 2 zit het hoogteroer rechts en gas links, als je nu de veertjes en zo verwisselt zou rechts de gas-functie moeten krijgen, en je zou dus de gas en hoogteroer servo-aansluitingen kunnen verwisselen. Maar als je dan de V-staart mixer gaat gebruiken, krijg je hele rare mixages!
    Echt, knuppels van links naar rechts en omgekeerd verplaatsen is een fluitje van een cent.

    Max.
     
  9. Francois

    Francois

    Lid geworden:
    1 mrt 2011
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Wenduine Belgie
    Goede morgen,

    bedankt , we gaan dit dan doen mocht ik binnen de 14 dagen niet aan mode 1 geraken , mode 2 is momenteel te krijgen op meerdere verkoop sites in EU .Buiten EU ga ik niet bestellen want dan zit ik met extra taxen en douane kosten..Bij Hobby king is momenteel in het Eu magazijn niets voorradig , ze schreven mij dat ze alle 30 dagen normaal gezien een aanvulling doen maar dat dit ook geen garantie is !!

    grt,

    françois
     
  10. Francois

    Francois

    Lid geworden:
    1 mrt 2011
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Wenduine Belgie
    Hallo Max,

    vandaag dan maar de bestelling geplaatst bij Bang good de skyfly fs-i6 in mode 2 ,,,.had nogmaals info genomen bij meerdere en ze kunnen geen beschikbare datum meedelen voor mode 1 dus ja !! Bang good heeft ook in EU een magazijn of verzend adres in UK , dus normaal geen bijkomende taxes om naar Belgie te versturen....levertijd zou 5-7 werkdagen zijn.,

    groeten en bedankt Max voor de info

    françois
     
  11. houtjesplakker

    houtjesplakker

    Lid geworden:
    28 jan 2008
    Berichten:
    105
    Locatie:
    Omgeving van Gouda
    Hallo François,

    Bij het vasthouden en programmeren van de zender van Max was ik direct enthousiast en dus heb ik er ook één bij Banggood besteld. Deze heeft mode 2 en omdat ik mode 1 vlieg ben ik op internet gaan zoeken hoe je dit moet wijzigen. Ik vond het volgende verhelderende YouTube filmpje.

    Gr.

    Houtjesplakker
     
  12. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Boskoop
    Het lijkt erop dat de persoon in dit filmpje de aansluitstekkers van beide knuppelaggregaten verwisselt. Dat is verkeerd! Deze stekkers moeten gewoon vast blijven zitten, of in ieder geval op dezelfde knuppels teruggeplaatst worden. Anders ga je de kanaaltoewijzing verstoren, wat zich wreekt bij het toepassen van mixers. Ik heb het gedaan zoals ik al eerder schreef, dus zónder stekkers losmaken en verwisselen, en het resultaat is dat de kanaaltoewijzing weer is zoals op pagina 9 van de handleiding getoond wordt, en dat bijvoorbeeld de V-staart mixer kanalen 2 (hoogte) en 4 (richting) mixt zoals het hoort. Voor alle zekerheid heb ik het zojuist m.b.v. de servo display mogelijkheid die de zender biedt getest.

    Max.
     
    Laatst bewerkt: 25 nov 2015
  13. Francois

    Francois

    Lid geworden:
    1 mrt 2011
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Wenduine Belgie
    Goede middag Max en Houtjesplakker,

    Vandaag de skyfly door de postbode afgeleverd , had deze bij banggood besteld ...werd verzonden vanuit UK en toch nam het 10 werkdagen in beslag ,maar ik heb hem aangekregen ...dat is het belangrijkste.Het is ook een mode 2 .
    Ik ga er nu eens over denken wat ik ga doen ...ombouwen naar mode1 of leren vliegen in mode 2 ...de twijfel is er nog wel ! ben begonnen met zwevers , dan ekektro in mode 1 >>denk zo'n 34 jaar geleden.
     
  14. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Boskoop
    Hallo Francois.
    Mode 1 of 2, zal je zelf moeten beslissen. Ik heb van het begin af aan mode 1 gevlogen, voor mij was het een makkelijke keuze.
    Maar nu het volgende: Hans (Houtjesplakker) heeft zijn Flysky volgens het filmpje van mode 2 naar mode 1 omgebouwd, dus MET verwisselen van de stekkers. D.w.z. losmaken, knuppels verwisselen en de stekkers weer in dezelfde positie (dus op de andere knuppelset) vaststeken.
    Ik heb mijn Turnigy van mode 2 naar mode 1 omgebouwd ZONDER de stekkers te verwisselen. D.w.z. niets losmaken, gewoon de knuppelsets met stekkers en al verwisselen.
    In beide gevallen hebben we in het menu de Stick Mode naar mode 1 omgezet. Het vreemde is nu dat beide zenders nu correct functioneren!
    Om nu er zeker van te zijn dat jouw zender na ombouw goed functioneert, zou ik éérst de Stick Mode in het menu naar mode 1 veranderen, en vervolgens met het menu Servo Display alle knuppelbewegingen en trims uitproberen, zodat je kunt voorspellen hoe een en ander gaat werken als je de knuppels links en rechts verwisselt. Houdt er dan rekening mee dat de knuppels een 180 graden draai maken, en dat de trim schakelaars niet mee verhuizen, omdat die vast op het moederbord zitten.

    Groeten,
    Max.
     
    Laatst bewerkt: 4 dec 2015
  15. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Boskoop
    Ik laat even een plaatje zien van wat ik bedoel. Zo zag het eruit bij mijn Turnigy:

    TurnigyOmbouw.jpg
    Afbeelding 1.: Zó zag het eruit als Mode 2 zender

    Afbeelding 2.: Na omschakelen in het menu van de Stick Mode naar Mode 1 zitten de trims al op de goede plaats voor Mode 1. De knuppels van kanaal 3 (Gas) en kanaal 2 (Hoogte) zitten op dezelfde plaats, en kanaal 4 (Richting) en kanaal 1 (Aileron) zijn verwisseld (De draairichtingen zijn nu al omgekeerd, maar dat laat ik even buiten beschouwing).

    Afbeelding 3.: Na het verwisselen van de sticks met stekkers en al zag het er zó uit, alles op de goede plek.

    Als het er bij jouw FlySky ná omschakelen naar Mode 1 in het menu het er al gelijk zo uitziet als afbeelding 3. moet je inderdaad net zoals in het filmpje getoond de knuppels verwisselen én de stekkers omsteken. Het resultaat is dan namelijk dat je dan in feite de potmeters één op één vervangt, waarbij effectief dan alleen de niet-centrerende knuppel mechanisch van links naar rechts verhuisd.

    Max.
     
    Laatst bewerkt: 4 dec 2015
  16. Francois

    Francois

    Lid geworden:
    1 mrt 2011
    Berichten:
    9
    Locatie:
    Wenduine Belgie
    Hallo Max,

    heb vandaag ook de sticks ( compleet dan ) omgewisseld en dus 180 ° gedraaid en Geen kabels omgewisseld , dit lukte zonder problemen de kabeltjes kruisten elkaar mooi ( well krap ) en moest niets losmaken en dan terug connecteren . Nadien controle gedaan en het is dan zoals je afbeelding 3 ...ook de trims zijn correct bij de desbetreffende sticks dus dit is zoals het moet .Daarna ook in het menu de mode 1 ingesteld ...enfin exact je raad opgevolgd .Ik heb maar voor Mode 1 gekozen omdat mijn zwager mij de raad gaf >> blijf bij mode 1 ... ik ( dus mijn schoonbroer ) zei ...ik heb het destijds ook gedaan in mode 2 met alle gevolgen van dien ( de grond in!! ) ...gezien de jaren dat we hebben gevlogen in mode 1. Als het weer wat meevalt wil ik toch de komende week eens gaan vliegen op het strand met de electro junior . Bij mijn zwager ligt ook nog mijn twinstar ...hier koppelde ik de Ailerons met de richting ....als het toestelletje in de lucht was , opstijgen deed ik enkel met richting en hoogte dus Ailerons uitgeschakeld ....hoe zou ik dat moeten instellen op deze flysky .

    groeten,

    françois
     
  17. pentip

    pentip

    Lid geworden:
    17 apr 2006
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Gennep
    Dat metalen plaatje bij de stick die 'ratelt', is dat het enige dat dat veroorzaakt of is de stick ook anders opgebouwd?

    Ik zou eigenlijk liever links en rechts (2 en 3 op de tekening boven) als 'ratel' willen hebben (boot, 2 motoren). Niet absoluut noodzaakelijk (schijnt ook wel e.e.a. met mixen op te kunnen lossen) maar ik vroeg me af of het een simpele aanpassing is.
     
  18. max z

    max z Vriend van modelbouwforum.nl PH-SAM

    Lid geworden:
    4 dec 2009
    Berichten:
    2.289
    Locatie:
    Boskoop
    @Francois, blij dat de omschakeling goed gelukt is. Wat je vraag betreft: als je met één van de mixers Ailerons (ch1) als master en richting (ch4) als slave instelt, kun je met de rechter knuppel beide gekoppeld bedienen (Pos.mix en Neg. mix beide op zelfde % waarde, offset 0%), en met de linker knuppel alleen richting (ch4).

    @pentip: er is helemaal geen ratel, het plaatje dient alleen als wrijvingsrem. In één knuppel zit dus dat plaatje, en het terugstel mechanisme ontbreekt daar. Als je twéé knuppels zonder terugstelling wilt, moet je het betreffende veertje in de andere knuppel verwijderen, en daar een tweede wrijvingsplaatje overheen zetten (dat je zelf moet fabriceren).

    Max.
     
    Laatst bewerkt: 20 dec 2015
  19. pentip

    pentip

    Lid geworden:
    17 apr 2006
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Gennep
    Dank voor die info. Lijkt me haalbaar.
     
    Laatst bewerkt: 19 dec 2015
  20. pentip

    pentip

    Lid geworden:
    17 apr 2006
    Berichten:
    500
    Locatie:
    Gennep
    Ik zit wat te prutsen met de throttle curve. Ik wil dat een boot minder agressief op de gasknuppel reageert. En dan makkelijker langzaam vaart, eventueel zelfs helemaal niet zo hard kan bij volgas.

    Iemand een ip of een link naar info hoe die throttle curve werkt bij een motor die vooruit en achteruit kan en niet in een helicopter zit met pitch en zulks?
     

Deel Deze Pagina