ArtHobby Hybrid-DL

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door Eelco, 27 dec 2015.

  1. Eelco

    Eelco

    Lid geworden:
    23 aug 2011
    Berichten:
    179
    Ik zit te kijken naar een betaalbare nieuwe en eerste DLG. Zoek geen gebruikte. De ArtHobby Hybrid-DL zag ik nog niet op het forum en moet toch zo rond de 300 gram vliegklaar gebouwd kunnen worden.
    Wat zijn hier de meningen over dit model?
    :)
     
  2. Alex Hoekstra

    Alex Hoekstra

    Lid geworden:
    26 dec 2006
    Berichten:
    1.543
    Locatie:
    Hurdegaryp
    Hallo Eelco,

    Ik kende het model niet dus heb even zitten googelen. Het model heeft vrij slanke vleugels helemaal bekleed met abachi. Het model weegt leeg ongeveer 220 gram wat ongeveer 60 tot 70 gram te zwaar is. Dat gewicht zit waarschijnlijk volledig in de vleugel en staartvlakken juist daar waar je het vanwege de massa traagheid niet wilt hebben. Verder stond er een filmpje op de site waarin maar liefst 3 x werd gestart en geland binnen 2 minuten en dat zonder remkleppen te trekken of aerobatics te vliegen. Elke 2e hands DLG al is ie volledige afgeragd en moet hij opgeknapt worden doet dat beter. Ik denk dat je weinig plezier aan zo'n kist hebt en het zou zonde zijn van je geld en je zou misschien wel heel snel afknappen op DLG vliegen terwijl het zo mooi is. Ik zou je aanraden om iets meer te spenderen aan of wel een 2e hands wedstrijd model (beste keus) of wel een iets betere kunststof DLG die daadwerkelijk vliegt en waarmee je een belletje kunt uitdraaien.

    Alex
     
  3. Alex Hoekstra

    Alex Hoekstra

    Lid geworden:
    26 dec 2006
    Berichten:
    1.543
    Locatie:
    Hurdegaryp
    P.S. Dat abachi moet ofwel nog bekleed worden of wel gelakt worden. 300 gram zal een utopie blijken en waarschijnlijk dichter bij de 350 uitkomen. De start zal ronduit waardeloos zijn.
     
  4. Niels1275

    Niels1275

    Lid geworden:
    13 jul 2012
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Limmen (NH)
  5. OOOVincentOOO

    OOOVincentOOO

    Lid geworden:
    24 feb 2014
    Berichten:
    73
    Locatie:
    Maastricht
    Hallo,

    Ik heb een ZUNI-DL van arthobby 1.2m. Mijn eerste intro in "DLG". Je kan de Zuni (kleine hybrid) slingeren maar hij slingerts/zwabbert nogal omhoog. Ik dacht dat het een leuk toestel zou zijn om te leren slingeren. Maar ik heb een kapotte knie eraan overgehouden. Erg moeilijk en niet reproduceerbaar te slingeren.

    Maar, hjj vliegt mooi/fantastisch vooral aan de helling. Op de wasserkuppe heb ik ermee gevlogen echt heel mooi. Het toestel heeft erg weinig V stelling en naar mijn mening erg gevoelig bij strakkere bochten. Volgens mijn weten is het geen abachi wat op de vleugels zit. Wat wel weet ik niet zo goed. Zelf heb ik het hout geolied met het betreffende spul.

    Al bij al een heel leuk toestel de ZUNI-DL en vliegt mooi/leuk. Maar geen DLG!

    Gr,

    Vince
     
  6. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    Je wilt geen gebruikte ? Ik zou toch echt gaan voor de synergy die jeroen te koop heeft, voor 250 euro heb je een model waarmee je zelfs op een NK geen modderfiguur slaat. En jeroen verkoopt geen troep is mijn ervaring.
     
    OOOVincentOOO vindt dit leuk.
  7. OOOVincentOOO

    OOOVincentOOO

    Lid geworden:
    24 feb 2014
    Berichten:
    73
    Locatie:
    Maastricht
    Klopt helemaal.
     
  8. l shems

    l shems

    Lid geworden:
    27 jan 2015
    Berichten:
    1.045
    Een Helios hoeft ook niet al te duur te zijn.

    Net even met mijn dochter Hayam (11) geoefend met een Helios. Omdat ze zo klein is, is lanceren wel een uitdaging. Tipstrike heb je zo te pakken. Ze luistert goed, en na een kwartiertje lekker draaien al een keer 25 meter gehaald met mij aan de besturing.Als ze structureel meer dan 30 meter haalt, mag ze gooien én vliegen.Vliegen moet ze nog een stuk meer oefenen, maar ze heeft de smaak te pakken. Platleggen en rechthouden, het begin is er.

    Groetjes!
     
    specialpainter.nl vindt dit leuk.
  9. Rudyvc

    Rudyvc

    Lid geworden:
    14 aug 2010
    Berichten:
    18
    Weer een piloot bij op de wedstrijden...
     

Deel Deze Pagina