Clinics

Discussie in 'HLG/DLG/F3K' gestart door specialpainter.nl, 1 okt 2015.

  1. bgo

    bgo

    Lid geworden:
    10 okt 2008
    Berichten:
    646
    Locatie:
    Almelo
    Voor diegene die fb niet leest hierbij een kopie:

    Ondanks de harde wind, lage temperaturen en soms een spat regen ging de DLG clinic op Terlet gewoon door. s' morgens gaf Vincent op inspirerende wijze uitleg over het gebruik van ballast bij wind. Ballast hadden we s'middags ook nodig om lekker te kunnen vliegen. Het blijft toch altijd weer fascinerend om te zien hoe deze kleine, superlichte vliegtuigjes zelfs met dit weer zomaar honderden meters omhoog gevlogen worden middels thermiek.
    Leuk te zien dat er toch weer een aantal nieuwe gezichten bij waren. Ook hebben we de nieuwe wedstrijdklokjes van Armsoar getest. Echt een aanwinst. De klok loopt synchroon met de wedstrijdsoftware en scores worden middels de app in het geheugen gezet. TOP.
    Al met al een lekker dagje. Bedankt voor de organisatie Vincent, Jaap en Jeroen.
    ImageUploadedByTapatalk1454269906.029679.jpg ImageUploadedByTapatalk1454269924.997174.jpg ImageUploadedByTapatalk1454269931.915504.jpg ImageUploadedByTapatalk1454269940.484468.jpg ImageUploadedByTapatalk1454269948.866892.jpg ImageUploadedByTapatalk1454269960.034276.jpg ImageUploadedByTapatalk1454269970.253632.jpg ImageUploadedByTapatalk1454269981.253101.jpg
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. jmk1

    jmk1

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    298
    Was de ANWB daarom op het veld.
    We zagen hem vanuit de kantine voorbij komen
     
  3. l shems

    l shems

    Lid geworden:
    27 jan 2015
    Berichten:
    1.045
    Yep.
     
  4. macedh

    macedh

    Lid geworden:
    22 sep 2013
    Berichten:
    281
    Locatie:
    Rijswijk
    het was weer leuk en gezellig en helemaal niet koud ;-) Dank nogmaals aan de ruige bonken die mij geholpen hebben met het uit de boom halen van mijn kist!
     
    specialpainter.nl vindt dit leuk.
  5. jmk1

    jmk1

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    298
    Het was een leuke clinic met een aantal vage dingen erbij
    [​IMG]
     
  6. jmk1

    jmk1

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    298
    Leuk spelletje: wie vindt de dlg?
     
  7. macedh

    macedh

    Lid geworden:
    22 sep 2013
    Berichten:
    281
    Locatie:
    Rijswijk
    ik zie um
     
  8. Niels1275

    Niels1275

    Lid geworden:
    13 jul 2012
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Limmen (NH)
    Was weer een super dag! Vincent en Jeroen bedankt!!!!

    het blijft bijzonder dat je de hele tijd boven kan blijven en zodra er een wedstrijd elementje in komt je niet langer dan 2 minuten kan weg blijven.....
     
    Loet Wakkerman en l shems vinden dit leuk.
  9. bgo

    bgo

    Lid geworden:
    10 okt 2008
    Berichten:
    646
    Locatie:
    Almelo
    Ik had het hetzelfde gevoel Niels. Aan de coach kan het echter niet liggen. Ik verheug me op 20 februari.

    Groeten,

    Brian
     
    Niels1275 vindt dit leuk.
  10. Belgarath

    Belgarath

    Lid geworden:
    5 jan 2008
    Berichten:
    173
    Ik vond het ook een geweldige dag.
    We hebben weliswaar niet zo veel gevlogen als vorig jaar, maar daardoor was het des te gezelliger in de kantine.

    Danny

    P.S. 20 februari?
     
  11. Niels1275

    Niels1275

    Lid geworden:
    13 jul 2012
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Limmen (NH)
    Dan is de eerste f3k wedstrijd

    Als je de clinic leuk vond, je kan starten en landen zonder iemand in gevaar te brengen en na de landing je vliegtuig gewoon her gebruiken dan niet twijfelen in je inschrijven

    De wedstrijden zijn erg gezellig, je leert ongelofelijk veel! En er is voor elk niveau een onderlinge strijd dus het is altijd spannend.
    En aan het einde van de dag krijgt de laatste net zo'n hartelijk applaus als de eerste (vaak nog wel enthousiaster omdat we onder aan de lijst beginnen, dus tegen de tijd dat we bij de prijzen aankomen is iedereen wel een beetje uitgeklapt ;-)

    Zie f3k.nl en dan onder competitie
     
    Loet Wakkerman, macedh en bgo vinden dit leuk.
  12. jmk1

    jmk1

    Lid geworden:
    15 jun 2015
    Berichten:
    298
    Dat klopt, er wordt vaak hard geklapt voor mij
     
  13. MarkP

    MarkP

    Lid geworden:
    21 sep 2012
    Berichten:
    242
    Locatie:
    Hoofddorp/Nieuw Vennep
    Hey mannen, door vakantie in Nieuw Zeeland heb ik de clinics moeten missen en dat is best jammer. Zojuist las ik van de 'nieuwe timer' en zag de foto's. Is het alleen die app of kletst die app met dat witte timer apparaatje?
    Daarnaast merkte ik vorig seizoen dat wedstrijden leuk is, maar dat ik een bruine onderbroek krijg van het werpen met zijn allen omdat er nog weleens wat stuk kan gaan en dat zint me helemaal niet. Eerlijk gezegd denk ik dat ik eerder in de categorie gewone DLG genieter ben en niet zo van het wedstrijd element geniet. Ligt dat nou aan mij of zijn er meer die dat hebben? Het sfeertje op matchdagen is overigens voortreffelijk hoor, daar ligt het niet aan!
     
  14. l shems

    l shems

    Lid geworden:
    27 jan 2015
    Berichten:
    1.045
    Goh, op het moment dat er voldoende deelnemers zijn, zou het misschien mogelijk zijn bij de indeling in groepen hier enigszins rekening mee te houden?

    Daarnaast ben ik zelf ook niet zo'n fan van dicht op elkaar lanceren. Je zult mij vaak opwinds aan de rand van het veldje vinden. En daar is het vaak rustig hoor.
    Betekent wel dat je voor het landen even moet kiezen of je links of rechts het landingsgebied binnen wil vliegen. Hou er niet van om over de rest heen te vliegen.
    En ja, dat betekent vaak net iets sneller beneden zijn dan wanneer je aan de andere kant kan aanvliegen. Maar ook minder kans op buiten landingen :).

    Ik heb op die manier net zo veel lol. (Maar goed, ik lach ook nogal graag met mezelf, dat helpt).

    Mijn advies: doe gewoon lekker mee!
     
    bgo vindt dit leuk.
  15. crins

    crins

    Lid geworden:
    21 okt 2005
    Berichten:
    1.584
    Locatie:
    hier en daar
    Mij vind je ook in de buurt van Guido....
     
  16. specialpainter.nl

    specialpainter.nl

    Lid geworden:
    24 mrt 2012
    Berichten:
    2.449
    Locatie:
    Elst gld.
    Hey Mark,
    Ik denk dat die bruine onderbroeken niet nodig hoeven te zijn hoor, maar ik begrijp dat het voor mensen die niet eerder met dlg's in groepsverband hebben gevlogen de gezamelijke starts wat beangstigend zijn wbt schades. In principe zijn de wedstrijdvelden zodanig groot dat er voor iedereen een veilige plek is om te starten, tuurlijk zie je dat er soms meerdere mensen op hetzelfde hoekje willen staan, vaak zijn dat de toppers die om een of andere reden daar hun voorkeur aan geven. Je plek op het veld mag je dus zelf uitkiezen en wanneer je een beetje oplet wie er achter je staat kan je zelf de kans op midairs tijdens de start behoorlijk minimaliseren. Kapotte dlg's zint helemaal niemand;)
    Onze wedstrijden onderscheiden zich door het super relaxte en behulpzame sfeertje, neemt niet weg dat er ook serieuze competitie is, maar iedereen komt omdat het onze hobby is. Het plezier hebben met je dlg's en met elkaar staat voorop, daarnaast is het wedstrijdelement een mooie toevoeging. bovendien is er niets mis met ''gewone'' dlg genieters;).
    Het zou alleen jammer zijn als die genieters zichzelf een topdag tekort doen omdat ze het wedstrijd element wat minder vinden. Zodra de bedoeling en de slimmigheidjes van de taken wat duidelijker worden zal je ook daar veel plezier van kunnen hebben, gewoon om voor jezelf de taken zo goed mogelijk uit te voeren. Ik hoop dan ook dat je een keer de gelegenheid hebt om aan 1 van onze wedstrijden mee te doen!

    f3k forever.
     
    MarkP en bgo vinden dit leuk.
  17. l shems

    l shems

    Lid geworden:
    27 jan 2015
    Berichten:
    1.045
    De schades die ik heb gevlogen tijdens wedstrijden: goh, een keer vergeten mijn ontvanger aan te zetten voor het lanceren. En een keer bij te harde wind toch willen vliegen. Krakje in roer bij omwaaien ná de landing.

    Valt echt allemaal reuze mee.
     
    specialpainter.nl vindt dit leuk.
  18. Niels1275

    Niels1275

    Lid geworden:
    13 jul 2012
    Berichten:
    1.085
    Locatie:
    Limmen (NH)
    Hey Mark, ik heb het zelfde ervaren als wat je beschrijft de eerste keer op een wedstrijd, maar het is iets waar je heel snel aan went.
    De grap is inderdaad om lekker een eigen hoekje te kiezen aan de rand van het veld, vind je het te druk om in het landings vak te landen dan zet je hem er lekker buiten neer
    ook met de start, je kan iedereen lekker op de timer laten starten en zelf 3 a 4 seconden later gooien, dat geeft je veel rust en die paar punten.... Lekker belangrijk!!!

    vaak zie je dat de cracks meestel met de wind mee een bepaalde hoek in duiken, als beginner ging ik liever altijd tegen de wind in aan de andere kant zitten
    op een gegeven moment ben je er meer aan gewend en ga je vanzelf ontspannen vliegen en heb je ook minder last als er iemand bij jou in een belletje komt. (in het begin had ik nog wel eens de neiging om dan weg te vliegen)

    wat erg waardevol is om af en toe eens getimed te worden door iemand uit de top 10, je kan van te voren aangeven dat je bv niet met de wind mee in een groep wil vliegen en daar zal niemand je toe dwingen
    wat wel fijn is als iemand dan eens een tipje geeft, bv ik zou nu links om draaien, of over het verleggen/centreren van een bel
    andersom is het ook goed om eens een top pielloot te timen, een aantal hebben tijdens hun vlucht alle tijd om tijdens de vlucht te vertellen waar ze op letten en waarom ze bepaalde keuzes maken (meestal heeft een goede Pielloot geen reden, daarvoor moet je weer bij de Piloten zijn ;)

    De truc is; schrijf je in, kom naar het veld, vlieg lekker mee en doe vooral niets waar je je niet fijn bij voelt.
    ik heb ook wel eens als het me te turbulent werd gewoon een paar ronden niet gevlogen, als je dan lekker gaat timen steek je enorm veel op over ballast en vliegen met turbulent weer

    ik heb daarmee in de afgelopen 3 jaar nog nooit noemenswaardige schade opgelopen (waarschijnlijk had ik deze zin niet moeten schrijven)

    hopelijk tot de 20ste!
     
    specialpainter.nl, bgo en l shems vinden dit leuk.
  19. astonia

    astonia

    Lid geworden:
    12 sep 2008
    Berichten:
    165
    Wij waren al voor de clinic aan het oefenen met de Mimi's (we hadden nog geen echte DLG's). Dit gebeurde ruim een week voor de clinic.



    Beide vlogen trouwens weer tijdens de clinic
     
    macedh vindt dit leuk.
  20. Kcnarf

    Kcnarf

    Lid geworden:
    15 nov 2014
    Berichten:
    423
    Sja wat kan ik er nog aan toevoegen marky. Wat mijn ervaring is is dat toen ik wedstrijden ging vliegen dat ik ineens heel anders tussen de wedstrijden door op mn eigen veldje ging vliegen. Ik was gewoon tussen de wedstrijden door aan het trainen! En dat maakt het _prive_ dlg vliegen ineens veeuul spannender ! Een middag focus op je werptechniek, middagje focus op sturen, altimetertje erin, focus op luchtlezen, focus focus focus......en dan merk je dat je elke wedstrijd dat je een stapje vooruit gaat.

    Ik heb afgelopen jaar van een aantal collega wedstrijdvlieger gehoord dat ik op een paar technieken echt duidelijk vooruitgang heb geboekt afgelopen jaar... dat is toch geweldige feedback ?!!!?!!! (dat mensen dat sowieso opvalt !) :koud:

    En dit jaar hebben we beloofd de indeling voor wedstrijden vooraf bekend te maken, je hebt dus geen stress om op het veld en tijdens de wedstrijd een goeie timer te vinden, dat kan je gewoon hier op het forum regelen!. En met de nieuwe timers wordt het helemaal easy ! Geen stress, wel de super fun !

    En idd, de kick om niet laatste te worden elk seizoen is wat mij betreft net zo , of nog leuker dan kampioen worden ! Ik geniet nog elke dag van het feit dat Niels lager geeindigd is in 2015 dan ik ( :beer: ...na na nana na !! )

    Én ik heb bart beloofd dat ik zn kont ga schoppen in 2016. Spannend !!!
     
    Laatst bewerkt: 5 feb 2016
    specialpainter.nl en bgo vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina