Een Traxxas Slash, hoe en wat?

Discussie in 'Electro auto's' gestart door SamuelRC, 22 okt 2014.

  1. steventrx

    steventrx

    Lid geworden:
    7 sep 2013
    Berichten:
    1.445
    Locatie:
    Berkel en Rodenrijs
    Ik ben ook met een rustler begonnen, gewoon met de 3000 mah nimh.
    Heb daar lang veel plezier van gehad en wist ook dat lipo's sterker en beter waren, maar wat ik ook wist was dat lipo's in de winkel heel duur zijn, en een aardige lader ook al gauw 60 euro.
    Ik wilde in mijn brushed rustler ook een brushless set en kwam dan op de CC sidewinder 3 WP 4600kv 4p, maar inclusief 2x 45 euro voor een 2s lipo en een b6, kwam ik gewoon veelste hoog uit.
    Op dit forum wezen jullie me naar HK waar de spullen vele malen goedkoper zijn, en niet of nauwelijks onderdoen aan de kwaliteit van de duurdere accus in Nederland.
    En de 4p brushless set van Turnigy blijft ook prima draaien
    Voor 100 euro had ik al een prima LIPO/brushless start.
     
  2. SamuelRC

    SamuelRC

    Lid geworden:
    22 okt 2014
    Berichten:
    10
    Locatie:
    Rotterdam
    veel berichten opnieuw ;)

    Die Slash, is die 1:10?

    en
    Zo veel geld is dat voor mij niet hoor ;), ik verdien 50 euro de maand, plus dat ik veel LEGO op marktplaats heb staan/ga zetten. Dus dat is niet het grootste probleem. Dat is dat ik niet zo veel vertrouwen heb in HK, en dat ik echt niet zou weten wat ik daar zou moeten kiezen...

    Maar goed, ik hoor jullie reacties wel weer :D
     
  3. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.799
    Locatie:
    Flevoland
    De B6 staat ook vaak voor een leuk prijsje te koop op MP of andere sites, omdat hij dan is vervangen door een snellere lader. Ga je niet hoger dan 2S met de LiPo, dan kun je bij een B6 nog tot maximaal 5A laadstroom kiezen, ga je naar 3S of hoger, dan beperkt de lader de laadstroom omdat het totale vermogen van de lader maar 50 watt is. En bij 3S praat je over 12.6 volt, deel 50 watt daardoor, en je houdt nog maar een maximale laadstroom over van net geen 4A. Dus als je 3S of hoger hebt, en snel wilt laden, moet je een andere lader hebben. Maar voor 2S is een B6 prima, ik gebruik ze al jaren tot volle tevredenheid, de enige 3S die ik heb is de LiFe accu van mijn zender, en die ga ik niet laden op zo'n hoge stroom.

    Als je trouwens veel op vlak terrein rijdt, is een buggy of stadium truck misschien ook een optie, rolt ook wat minder snel om als je hard door de bocht wilt, omdat het zwaartepunt lager ligt. Een Slash, tenzij aangepast met LCG (Low Center of Gravity) chassis, zal toch geregeld op zijn kop komen te liggen. Leuke wagens zijn de Team C Jekyll en de Hyde, en dan in de brushless versie. Of de LRP Twister, maar daar zul je wel een andere motor en regelaar in moeten stoppen om boven de 50 uit te komen. De Team C auto's halen de 50 wel, in ieder geval op 2S.
     
  4. Roelof

    Roelof Moderator Moderator team Forum veteraan

    Lid geworden:
    20 aug 2003
    Berichten:
    29.463
    Locatie:
    Sassenheim
    Daar had ik het niet over hoewel als dit echt zo is ik het ook geen goede ontwikkeling vind. Er werd gesteld dat de stekkerlader altijd direct vervangen wordt door een betere en dat is echt niet zo.
     
  5. motorsports

    motorsports Forum veteraan

    Lid geworden:
    16 mrt 2006
    Berichten:
    5.546
    Locatie:
    rondom Utrecht
    Ik snap niet waar de suggestie vandaan komt van, van direct,:confused:
    Daar heb ik het niet over ....

     
  6. Sietsenitro1

    Sietsenitro1

    Lid geworden:
    6 jan 2016
    Berichten:
    12
    Locatie:
    Friesland-stiens
    Hallo wie kan mij helpen als ik met mijn traxxas slash 4x4 in een plas met water gaa kan ik niet vol gas op trekken dan gaat hij haperen als ik dan uit de plas rij kan ik wel vol gas op trekken
    (Ik heb nog wel de standart accu die ik er heb bij gekregen)
    Groeten sietsenitro1
     
  7. anthem2

    anthem2

    Lid geworden:
    23 sep 2011
    Berichten:
    2.118
    Locatie:
    Belgie,Antwerpen,Brasschaat
    Accu misschien op zijn einde aan het lopen? Kan genoeg stroom leveren uit het water maar water en modder geven meer weerstand waardoor de accu meer zal inzakken.Of net te zwaar vertand voor die hoeveelheid weerstand.
     
  8. Bart Horstman

    Bart Horstman

    Lid geworden:
    27 mei 2013
    Berichten:
    459
    Locatie:
    Stramproy, Limburg

Deel Deze Pagina