Serpent Cobra GT-e stuurprobleem

Discussie in 'Electro onroad' gestart door Biem 01, 27 feb 2016.

  1. Biem 01

    Biem 01

    Lid geworden:
    2 jan 2015
    Berichten:
    289
    Locatie:
    Haarlem
    Hallo medeleden,

    Met school doe ik mee aan de Jet-Net Enterprise Rc cup. Hiermee rijden we op MACH Heemstede met een Serpent Cobra GT-e 1/8, deze hebben wij een paar jaar terug RTR ontvangen. Echter is er een probleem met het sturen, de hele stuurinrichting heeft nogal wat speling. Als ik mijn servo compleet naar rechts draai (gewoon met de zender), en dan het stuurwiel loslaat en de aan binnenkant van het wiel een schroeven leg (helemaal in lijn met het wiel), en vervolgens de servo helemaal de andere kant (weer met de zender), en dan weer loslaat en meet, dan meet ik tussen de 2 punten ongeveer 5mm. En dat is cruciaal op het rechte stuk.
    Het vervelende is dat ik niet echt een bepaalt punt kan vinden waar het zit, maar dat het meer overal een beetje is. En dat opzich niet erg is, maar allemaal gecombineerd wel. De auto is helemaal standaard en heeft een Savox servo, weet uit mijn hoofd niet welke, maar waarschijnlijk een 1258.
    Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn en hoe ik het zou kunnen oplossen?

    Oh ja, ik ben totaal niet nieuw in de RC wereld, ik rijd zelf veel met scalers (axial scx10) en sleutel daar natuurlijk ook aan, dus qua sleutelen/rc technisch zit ik op redelijk niveau.

    Alvast bedankt, Biem

    EDIT, ik heb nog geen foto's, en vanwege de voorjaarsvakantie kan ik die ook nu niet maken
     
  2. hoeby

    hoeby

    Lid geworden:
    20 jun 2010
    Berichten:
    979
    een aantal stukken tekst uit een ander draadje. Ik heb geen serpent cobra, geen ervaring mee. Maar misschien heb je iets aan de stukken tekst.

     
  3. Govert

    Govert

    Lid geworden:
    16 jun 2006
    Berichten:
    250
    Locatie:
    Hilversum
    Hoi Biem, ik weet niet of ik jullie Cobra ook onder handen heb genomen, ik denk namelijk van niet.
    Maak even een afspraak met me binnenkort, dan gaan we je Cobra even in orde maken op de MACH. Het klinkt namelijk precies wat ik heb omschreven en waar Hoeby je op wijst. De stuurinrichting loopt niet soepel en knelt her en der, wat ervoor zorgt dat je servo niet mooi terug naar het midden gaat vanwege alle weerstand. Vroeg of laat, meestal al vroeg, gaat de servo stuk.

    Komt goed, we gaan het probleem oplossen.

    Benodigd gereedschap, een nagelvijltje ;)
     
    stephanbeelen vindt dit leuk.
  4. Biem 01

    Biem 01

    Lid geworden:
    2 jan 2015
    Berichten:
    289
    Locatie:
    Haarlem
    Hoi Govert,
    ik overleg even met de anderen wanneer we dat gaan doen, ik ben namelijk niet de enige die eraan werkt, maar de andere is ook een paar keer bij de MACH geweest.
    Ik denk niet dat de servo niet mooi terug gaat, volgens mij is het meer speling tussen onderdelen, maar dat zien we dan wel.
     
  5. stephanbeelen

    stephanbeelen

    Lid geworden:
    13 dec 2007
    Berichten:
    1.112
    Locatie:
    Haarlem
    Beste Biem, Ik heb zelf ook een Cobra GTE gehad en met precies dit probleem maar zoals Govert Schrijft maar ff een afspraak met hem dan fixt hij dat.. wat ook kan helpen om je auto beter te laten sturen in om de kick uit je voorkant te halen door een paar ringetjes onder de voor ophanging aan de achterzijde te plaatsen. Hiermee komt het een klein beetje naar voren en gaat de auto beter sturen. Check deze video maar eens deze sturen echt prima



    De voorste is van mij :)

    Succes
     

Deel Deze Pagina