Beginner - advies gevraagd

Discussie in 'Multicopters' gestart door ExTTreme, 27 jun 2016.

  1. ExTTreme

    ExTTreme

    Lid geworden:
    6 sep 2011
    Berichten:
    6
    Al enige jaren ben ik bezig met rc auto's en heb er inmiddels al een viertal gebouwd. Recent in aanraking gekomen met drones en ik heb een Hubsan X4 gekocht (via internet gevonden dat dit een leuke drone is om mee te beginnen). Nu ik daar een beetje mee overweg kan wil ik meer. Maar hier zit voor mij het dilemma.. ik weet niet precies wat ik wil en wat slim is voor me. Ik wil zelf iets gaan bouwen, maar ik twijfel enorm over het frame. Wat is nou een leuk beginners frame? Is dat een quadracer (zmr250 oid?) of kan ik wellicht beter beginnen met iets als een F450 flamewheel? (de 550 vind ik nog vetter, maar hex lijkt me niet ideaal voor beginners). Daarbij wil ik het budget beperkt houden. Ik zou dan ook geen extreem snel ding, ik wil iets wat leuk te vliegen is, evt met een cameraatje erop (actioncam heb ik al) en betaalbaar (ben erg goed bekend met de Chinese shops)

    Wie heeft er een goede tip/advies voor me?
     
  2. Dylan sys150

    Dylan sys150

    Lid geworden:
    23 apr 2006
    Berichten:
    4.782
    Locatie:
    Gelderland
    Ik begrijp je lastige dilemma.
    Er is als leek tegenwoordig heel veel keuze en niet alles vliegt goed en lekker.
    Mijn advies: kijk eens bij de modellen van het merk Blade.
    Zijn allemaal bind and fly met een Spektrum zender.
    Van klein tot groot.
    Kwestie van een Spektrum zender aanschaffen waarmee je dan ook vele andere RC modellen kan besturen zoals helikopters en vliegtuigen.
    Succes met je keuze.
    Het kan lastig zijn, maar zekers doenbaar.
    Gouden tip: indien je van plan bent iets 2e hands aan te schaffen, neem dan iemand mee die er kaas van heeft gegeten.
    Daarmee voorkom je nadien veel teleurstelling.
    2 weten vaak meer dan ene en iemand die al ervaring heeft met Multicopters en kan vliegen weet gelijk tijdens het testvliegen of het wel of niet lekker vliegt.
    Vr Gr E
     
  3. Indoorvlieger

    Indoorvlieger Forum veteraan

    Lid geworden:
    3 mei 2010
    Berichten:
    12.801
    Locatie:
    Flevoland
    Ik denk dat een stevig 250 frame een goed idee zou zijn, alles goed bereikbaar en los te vervangen. Als je hulp in de buurt hebt, is zelf een set in elkaar bouwen vrij goed te doen. Zonder hulp is het lastiger, er zitten veel meer afstellingen in een quad, dan in een auto, of althans, het effect van een verkeerde afstelling is groter. Een verkeerd ingestelde "drone" vliegt of totaal niet, of heel onberekenbaar, bij een auto heb je misschien wat minder goede wegligging, naar zo lang als de regelaar goed is gecalibreerd op de zender, zal het wel rijden, maar niet helemaal lekker.

    Je zou ook een gebouwd frame kunnen overwegen, en dan daarmee gaan knutselen, het afstellen onder de knie krijgen, en daarmee ervaring opdoen voor een volledige zelfbouw.
     

Deel Deze Pagina